ברשותי מכשיר CPAP מסוג ResMed Autoset (לחץ אוטומטי עם מכשיר לחות. לאחרונה אף שלי נוזל במשך שעות וכמו כן הוא מדמם. האם מישהו סבל מאותם הסימםומים בעבר? מה ניתן לעשות כדי לפתור את הבעיות בעיקר את עניין הדימום?
בנוסף תראה מה משתמש אחר כתב על פיתרון בעית דימום מהאף:
"שלום ליצחק וזומר יעקב חברי מה שלומך תודה על התשובות שלכם לשאלותי.א.לשאלה של יצחק איך פתרתי את בעית הדימום באף,כתוצאה של יובש במערות האף נסדק התעלה במקומות מסוימים ופורץ דימום מהאף.הפעולות שעשיתי הם צריבה של המקומות בארובת האף.מריחה בוזלין לפני השימוש בסיפפ, ושינה עם מכשיר לחות בדרגת חימום נמוכה.כמובן את הצריבה ביצעה רופא מומחה לאף אוזן גרון.כמו כן יש לבדוק גם עם אין עליה בלחץ דם?וזה סיפור אחר.כי ארובות האף משמש גם לשסתום לפריצת דם ברגע שעולה לחץ הדם וזה סיפור אחר.
בכל מקרה אני ממליץ לך להתייעץ עם רופא אף אוזן גרון
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי
בהמשך לתיאור שציינת, להערכתי הינך זקוק לפגישה מול רופא א.א.ג בהקדם האפשרי לצורך אבחון וטיפול מיידי. התיאור שהעלת נשמע קיצוני למדיי ולא שכיח, בטח ובטח בשימוש עם מעשיר לחות.
אני מניח שאתה משתמש בנוגדי קרישה! נכון? אספירין פלאביקס קלקסן וכדומה. גם ויטמין אי נוגד קרישה למיטב ידיעתי. כדאי להתיעץ עם רופא אף אוזן גרון ואם לא עוזר גם לרופא שמבין בקרישת דם. לגבי הסיפפ אולי כדאי לנסות מסכת אף פה כדי שתנשום יותר דרך הפה כשהאף נעשה גדוש ולא תדחוף אויר בכח דרך האף. אני בדרך כלל לא בעד פיתרון כזה אבל אולי במקרה זה יוכל להועיל.
בהמשך לתיאור שציינת, להערכתי הינך זקוק לפגישה מול רופא א.א.ג בהקדם האפשרי לצורך אבחון וטיפול מיידי. התיאור שהעלת נשמע קיצוני למדיי ולא שכיח, בטח ובטח בשימוש עם מעשיר לחות.
תודה לכל המשיבים והמייעצים. הורדתי את דרגת החום במעשיר הלחות, לפני לבישת המסיכה אני מורח את פנים האף במשחה בשם SEANOSE ובינתיים הבעיה נפתרה