| מחבר |
נושא  |
|
|
ZIPI
חבר חדש מהשקית
1 הודעות |
נכתב ב - 12/25/2010 : 11:20:43
|
שלום חברים, אובחנתי בדום נשימה בשינה לפני כשנתיים ומאז אני עם CPAP. כתוצאה מהעירנות המוגברת חזרתי להיות פעילה יותר וירדתי במשקל. הבעיה מתחילה מכך שכל מספר חודשים חוזרת למעבדה בגלל עיפות והלחץ בCPAP בעקבות הבדיקה כל פעם עולה. זאת למרות שלאורך הזמן יש ירידה משמעותית במשקל ולא עליה. אחרי שירדתי 7 קילו הלחץ עלה מ4 ל5.4 ואחרי שירדתי 10 קילו נוספים הלחץ עלה מ5.4 ל6.6. מדוע? ומה ניתן לעשות כדי לעצור את זה? הטכנאית לא הפנתה אותי לשום רופא בענין והסתפקה בלציין שזה אכן מוזר כששאלתי אותה מדוע ואמרה שעוד שלוש שנים (הקופה שלי מאפשרת קניה כל חמש שנים) תתן לי המלצה לאוטומטי. האם ניתן לברר זאת ואם כן אצל איזה רופא? בבדיקה האחרונה נאמר לי שאני לא מיוצבת והלחצים במהלך השינה (במכשיר האוטומטי של המעבדה) נעו בין 4 ל- 9 במהלך הלילה. כתוצאה מכך שמו לי לחץ קבוע של 6.6 כי זה 'בערך הממוצע'. האם זה נשמע לכם מנסיונכם פתרון סביר? לצערי בקופת החולים שלי משתתפים בעלות מכשיר רק אחת לחמש שנים, האם לאור הנסיבות נראה לכם סביר מבחינת העלות לבריאות לחכות עוד כשלוש שנים להחלפת המכשיר למכשיר אוטומטי? למען האמת זה נשמע לי מופרך לחכות שלוש שנים בהם העיפות בהדרגה גוברת, הטרטור למעבדה (חבל שלא קניתי אוטומטי מראש העלות היתה מתקזזת מול הטרטור של כל פעם להגיע לרופא אא"ג , לחכות שבועות לאישור הקופה להתאמת לחצים, העלויות של ההגעה החוזרת כל פעם למעבדה אבדן הימים וכו'), והלחץ הממוצע שמרגיש לי כמו מיטת סדום (כלומר גבוה מדי בחלק מהזמן ונמוך מדי לשאר). אשמח לנסיונכם האם: א. נתקלתם במצב בו הלחצים רק עולים? ב. פניתם לקופת חולים להשתתף בהחזר גם לפני תום השנים? ג. המלצות מה עושים במקרה כגון זה? אני מרגישה נטולת כתובת. תודה! |
|
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
נכתב ב - 12/25/2010 : 18:44:42
|
שלום,
1. גם לי היה מקרה דומה בו הסיפאפ (אוטומטי) העלה את לחצי הטיפול ב 16% בתוך חצי שנה. כמוך גם אצלי לא היתה עליה במשקל וגם לא היה שינוי בריאותי. אני העברתי את הסיפאפ לבדיקה ותיקון במסגרת האחריות. שם, אחרי טרטור לא קטן וניסיון התחמקות, החליפו את הכרטיס (המוח של הסיפאפ).
2. לפי דעתי לחץ קבוע 6.6 עלול להיות לא מספיק למי שבבדיקה מגיע ל 9. מניסיוני, אני יודע שלא נוח לישון בלחץ קבוע של 9, לכן בסיפאפ לחץ קבוע מתחילים נמוך יותר ומעלים לפי הצורך. התהליך מחייב מעקב נתונים ושינוי לחצי הטיפול ע"י המעבדה. כדאי שתתיעצי עם הרופא המומחה שבמעבדה.
בברכה 
|
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 12/25/2010 : 19:30:13
|
שלום ציפי וברוכה הבאה,
חבל לשמוע שאחרי טיפול של שנתיים לא הצלחת להגיע למנוחה ולנחלה.
ראשית לדעתי באמת חבל שלא רכשת מכשיר אוטומטי מלכתחילה שכן מכשיר כזה מאפשר בכל מקרה שינה גם במצב קבוע.
לגבי שינה במכשיר אוטומטי - לחצים של 4-9 בהחלט נורמליים הדבר נובע מכך שבשלבי שינה שונים (יש 4 שלבים בשינה)וגם בתנוחות השינה השונות, נוצרות חסימות בדרגות חומרה שונות, בהם המכשיר מטפל בלחצים שונים שהוא מפיק.
לחץ קבוע אמור להיות הלחץ שיודע לטפל ולמנוע את החסימה בכל הלילה. את הלחף הטיפולי קובעים לאחר שינה במכשיר אוטומטי וניתוח התוצאות.
רצוי לנתח תוצאות של יותר מלילה אחד כדי להגיע למסקנות ברורות.
מעבר לכך יכולים להיות שינויים בלחץ הטיפולי הנדרש כאמור מסיבות שונות כמו: טמפרטורה, תנוחת שינה, משקל, גיל ועוד.
טוב שאת בפיקוח מעבדה אולם חשוב שתתייעצי גם עם רופא שינה ולא רק עם הטכנאים.
אם אינך מרוצה מהמעבדה הספציפית תשקלי להחליף אותה ו/או להתייעץ בכל מקרה עם רופא מומחה.
לעניין רכישת מכשיר אחת לחמש שנים, יש קופות חולים שמאשרות רכישה כל שלוש שנים ואפילו שנה.
אני ממליץ לך שלא לוותר ולדרוש תשובות מהמעבדה והרןפאים. ייתכן אף שאם יגיעו למסקנה שמכשיר בלחץ קבוע לא פותר את בעיותייך יאפשרו לך רכישה נוספת של מכשיר אוטומטי. הרבה פעמים לחץ יכול לעזור.
בהצלחה ואת מוזמנת לעדכן.
|
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי |
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 12/27/2010 : 06:47:08
|
מלכתחילה לחץ 4 נראה נמוך מידי.יתכן שבזמן ההתאמה הראשונית ישנת גרוע ולכן הלחץ יצא נמוך. עם הגיל ושינויים במבנה הלחץ עלול לעלות קצת.משקל זה לא הכל. לחץ ממוצע הוא בדרך כלל פשרה.אני נוטה להמליץ על לחץ שמכסה את רוב הצרכים כלומר 90 אחוז מהלילה ועוד קצת. תנוחת הגוף בעת הבדיקה ,רמת הגודש באף ,תרופות שינה והרגעה כל אלו משנים את הלחץ הנדרש. את בתחום לחצים נמוכים.הייתי משתמש בלחץ הגבוה ביותר שמצאו לך (8-7 ) ושוכח מהענין.לא צריך אוטומטי במקרים כאלו מתחת ללחץ 10 .את הסיבות הסברתי בהרבה מקומות בפורום. במקרה של ספק הייתי ממליץ על בדיקת שינה תוך כדי סיפפ בלחץ שיש לך . מיטת סדום -אם היא ארוכה מספיק -היא טובה לכולם ואין בעיה. לילה טוב |
יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות |
 |
|
|
מנחם
חבר כבר הרבה זמן

592 הודעות |
נכתב ב - 12/27/2010 : 10:52:53
|
האם יתכן שבחלק מהפעמים את ישנה על הגב ובחלק על הצד?
ידוע ששינה על הגב עושה בעיות, לכן יש עיצה לתפור כדור טניס לחולצה בגב שימנע שינה על הגב. |
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 12/27/2010 : 22:04:27
|
כפי שציינתי-תנוחה,גודש באף,תרופות,אלכוהול-כל אלו משנים את הלחץ הטיפולי לכן אני נוטה לתת קצת יותר ליתר ביטחון.
אגב-ניתקלתי בלא מעט שאוהבים לישון על הגב מבחינה אורטופדית אבל קשה להם מבחינה נשימתית.הסיפפ מאד עוזר במצב כזה בעוד שכדור טניס רק מפריע במצב זה |
יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות |
 |
|
|
BMartin
חבר חדש

57 הודעות |
נכתב ב - 01/29/2011 : 00:22:00
|
שלום חברים, לפעמים המכשיר משתגע, מכשירים שונים עובדים ע"פ אלגוריתמים שונים. יתכן מאוד שבבדיקה עם מכשיר אחר התוצאות יהיו שונות. יש לשים לב שיש מכשירים שמפחיתים את הלחף בנשיפה באופן אוטומטי, החיים איתם נראים אחרת. |
 |
|
| |
נושא  |
|