למי שמשתמש ב CPAP *בזמן השימוש* המכשיר מיותר אבל למי שלא מסתגל ל CPAP (ויש הרבה כאלו) ומנסה פתרונות אחרים המידע רב ערך. למשל אצלי כל חסימות הנשימה במצב גב. יתכן שכדור טניס בגב החולצה ימנע תנוחת גב ועימה את החסימה. אולי הגבהת המיטה תעזור. אולי סד דנטלי יעזור. אולי הפחתת משקל. איך נדע אם הפתרון אפקטיבי? אי אפשר לקבל בלי סוף הפניות לבדיקות שינה ולפעמים בדיקת שינה בודדת לא מייצגת. עם מכשיר כזה אפשר למדוד את הסטרוציה כל לילה משך שבוע שבועיים ולקבל תמונה מדויקת למדי כמה הפתרון אפקטיבי במקום להסתמך על "הרגשת הבוקר" שאינה מדויקת. במחיר כזה מדובר במכשיר בסיסי שיכול להיות בכל בית. יש מדחומים אלקטרונים שעולים יותר. אני מצאתי שנוח לי למקם את החיישן על הבוהן ברגל ומעליו גרב שלא יפול. המכשיר נשאר במקום וכל הלילה מקליט נתונים.
אני לא רוצה לפרסם מוכר כזה או אחר אבל אם מחפשים באתר www.ebay.com את מילות החיפוש oximeter usb מקבלים רשימת מוצרים למכירה. יש מבחר מוצרים החל מהפשוט על האצבע וכלה במשוכלל עם מסך מגע גדול נפרד. לא כולם שולחים לישראל. מי שפעם ראשונה מזמין מ EBAY כדאי לקרוא מדריכים לנושא יש בעברית ברשת.