סיפאפ פורום ישראל - משתמש CPAP חדש.
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
שם משתמש:
סיסמא:
שמור סיסמא
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 משתמש CPAP חדש.
 נושא חדש  נושא נעול
 הדפסה
מחבר נושא קודם נושא נושא הבא  

mitmit
חבר חדש מהשקית

1 הודעות

נכתב ב - 11/17/2010 :  20:48:52  Show Profile
שלום כולם.

לפני כשבועיים חזרו תוצאות מעבדת השינה ואובחנתי כבעליו הגאה של דנ"ש קשה. לאחר שחזרו התוצאות, הצגתי זאת לרופא, והלה הפנה אותי במהירות הבזק לנציגיה של חברה שעימם הוא עובד.
בבוקרו של יום זה פגשתי אותם וקיבלתי מהם מכשיר (מדגם iSleep i20 של Breas), שאמור לספק לחץ משתנה, למדוד ולהוות תשתית להתאמת מכשיר קבוע. הטכנאי היה חביב מאד, וההתאמה כולה לקחה בערך 10 דקות. את המכשיר הנ"ל נתבקשתי להחזיר עוד שבוע.

כצפוי, שאלות רבות לי :)
1. איך הייתם ממליצים לבצע את ההתאמה?
1.1 בינתיים קיבלתי נחירונים ומניסוי של כמה דקות נראה כי אני אתקשה לנשוף עם המסיכה עלי. ראיתי שאתם ממליצים על מכשירים המורידים לחץ בנשיפה.
1.2 מה הפרמטר החשוב יותר? סוג המסיכה או סוג המכשיר? האם בכלל עושים Mix & Match ביניהם?
2. איך הייתם ממליצים לבצע את ההשוואה? כמה ימים על כל מסיכה וכל מכשיר?
3. הפורום מלא בהמלצות של רבים וטובים לנסות יותר מחברה אחת, פשוט לבקש מהרופא שלי קישור לנציגי חברות שונות?
4. אני נושם כיום באופן כמעט בלעדי דרך הפה, ואני קצת חושש מניסיון להעביר את הלילה בנשימה דרך האף בלבד. טיפים בנושא? אולי בכלל מראש עדיף לנסות מסיכות שמכסות את כל הפתחים.
5. אילו תתי-הבחנות בין מכשירים יש? אוטומטי-קבוע, מוסיף לחות? מה זה אומר בפועל?
6. עוד המלצות?

תודה רבה!

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 11/17/2010 :  22:57:40  Show Profile  Visit jzomer's Homepage
חשיבות ראשונה -המסכה
רצוי מאד להתרגל לנשימת אף-זו הנשימה הבריאה והטבעית
כמה דקות ואפילו כמה שעות ולפעמים כמה לילות לא מספיקים להתרגל לסיפפ לעדשות מגע לסקי ולאופניים או לנעליים חדשות מכשיר שמיעה וכו....
פציינסה אומרים הספרדים
סבלנות

יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 11/18/2010 :  09:03:00  Show Profile  Send יצחק an AOL message
שלום יונתן,

ברוך הבא לקהילת משתמשי ה- CPAP

ההתחלה היא לפעמים קשה ותהליך ההסתגלות למכשיר ה- CPAP הינו לא פשוט וקל אולם כולנו עברנו אותו.
תהליך ההסתגלות אורך מספר שבועות במהלכן עליך לאתר את המסיכה הנוחה לך אישית ביותר ואת המכשיר וכיוונון הפונקציות המתאימות לך ביותר.

רצוי מאד שהתהליך ילווה בייעוץ מקצועי ואכפתי של המעבדה או של סוכן אחת החברות המשווקות את המכשירים וכן גם בייעוץ מרופא מומחה.

המכשיר איליו הפנה אותך הרופא שלך אינו בהכרח המכשיר המתקדם בשוק או המתאים לך ביותר (אלא כנראה החברה עימה קשור הרופקא בקשרים עסקיים כלשהם). כדאי ואף מומלץ לנסות אלטרנטיבות נוספות.

בשוק קיימים מכשירים נוספים שאתה יכול לקרוא לגביהם בפורום ואתה יכול לפנות ישירות לחברות המשווקות על מנת שיציעו לך מכשיר לתקופת התנסות.

כמו כן שים לב כי קיימות מסיכות רבות בשוק. ניתן אף לקנות מסיכה מתוצרת יצרן X ומכשיר מתוצרת חברה Y.

כדאי שתתנסה במגוון רחב של מסיכות על מנת שתאתר את זו המתאימה לך ביותר ונוחה לך ביותר אישית. אין כאן קיצורי דרך כי לכל אחד מסיכה הנוחה ומתאימה לו יותר אישית.

קיימות מסיכות נחירונים - הנכנסות ישירות לנחיריים
מסיכות אפיות - היושבות על כל האף - הן גם הפופולריות ביותר
ומסיכות אף ופה - המכסות גם את הפה ומיועדות בעיקר לאלה הנושמים דרך הפה בלילה . מסיכות אלה יותר נדירות בשימוש

אני ממליץ לנסות מסיכה כ- 7 לילות לפחות לפני קבלת החלטה (אלא אם כן המסיכה היא בלתי נסבלת מלכתחילה). לכל מסיכה יש מידות שונות ואף חומרים שונים (ג'ל או סיליקון) ולפעמים אפשרויות התאמה נוספות.

חשוב כי תבחר קודם את המסיכה הנוחה לך ביותר ורק אח"כ תבחן אותה על מכשירים נוספים. אם תנסה מסיכות שונות עם מכשירים שונים לא תוכל להשוות ביניהם.

כדאי שתעבור על הדיונים כאן בפורום ובודאי תקרא את העצים שבראש הפורום כמו אלה:

http://www.portan.co.il/forums/topic.asp?TOPIC_ID=13582

http://www.portan.co.il/forums/topic.asp?TOPIC_ID=299

http://www.portan.co.il/forums/topic.asp?TOPIC_ID=4184


העיקר - לא להתייאש!!! אחרי שתתרגל למכשיר תראה איך הוא משפר את איכות חייך ללא הכר ומפחית את הסיכונים הבריאותיים שבאי טיפול בבעיה.
בהצלחה ואתה מוזמן לשאול ולעדכן


הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי

נערך על ידי - יצחק בתאריך 11/18/2010 09:05:33
למעלה
  נושא קודם נושא נושא הבא  
 נושא חדש  נושא נעול
 הדפסה
קפיצה אל:
סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.03 שניות.