| מחבר |
נושא  |
|
|
מאירר
חבר חדש מהשקית
29 הודעות |
נכתב ב - 09/12/2010 : 15:34:10
|
שלום, אני משתמש בסיפאפ כ-3 שנים. מסיכת נחירונים SWIFT-2 מכשיר רספירוניקס M אוטומטי עם C-flex ,לחץ התחלתי 7 מ"מ מים, מדרג תחילי של 20 דקות. הערכים על הצג מורים AHI-1.5 , לחץ 90% = 8.5 מ"מ מים. בגלל התעוררות בלילה כ- 4 פעמים עפ יובש קיצוני בפה והרגשה של שינה לא טובה, הנחתי כי הבעייה היא פתיחת פה בשינה (גם לפי עדות בת הזוג) ולכן ניסיתי מסיכת אף+פה Quattro של רסמד בתקווה לשיפור. לאחר שבוע התוצאות של ממוצע שבועי הן: AHI=5.9 לחץ 90% = 10.2 מ"מ אבל הרגשה סוביקטיבית קצת טובה יותר. אנא מומחים הסבירו לי כיצד ייתכן כי בדיחוס אף+פה מס' הפסקות הנשימה נרשם כגבוה פי ארבע יותר ולחץ הטיפול גבוה יותר גם הוא בהשוואה לדיחוס אף בלבד??. האם תהליך ההסתגלות לא הושלם והתוצאות ישתפרו בהמשך? ההרגשה עדיין של שינה לא מספקת - איך אפשר לשפר? תודה וגמר חתימה טובה.
|
מאיר |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 09/12/2010 : 17:03:23
|
אני הייתי מנסה גם מעשיר לחות בכדי לנסות להיפטר מתחושת היובש בפה.
לגבי השינויים בערכים בין מסיכת הנחירונים לאף ופה, יכולים להיות הסברים רבים לשינויים, כמו למשל העובדה כי במסיכה הראשונה בדקת ממוצע של תקופה ארוכה ואילו במסיכה השניה רק ממוצע של שבוע.
בהחלט יכולים להיות קיימים הבדלים בין מס' הפסקות הנשימה ולחץ 90% בכל תקופה נתונה, שאינם קשורים דוקא להחלפת המסיכה, למשל: טמפרטורת החדר, מצב הסתימות באף, תנוחות שינה, אכילה או שתיה לפני השינה, מצבי לחץ בחיים, ועוד ועוד |
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי |
נערך על ידי - יצחק בתאריך 09/12/2010 17:04:06 |
 |
|
|
מאירר
חבר חדש מהשקית
29 הודעות |
נכתב ב - 09/12/2010 : 17:09:48
|
תודה יצחק. השינויים אירעו בבת אחת, בין לילה, עם החלפת המסיכה, בלחות אויר דומה וכו'. כאשר החלפתי לילה אחד למסיכת נחירונים מייד ירדו הערכים. אני 100% בטוח, ללא ספק, כי השינויים קשורים לסוג המסיכה בלבד ולא לשוני בטמפרטורה, לחות או מצב המתח וכו', וזה מה שמתמיה אותי. |
מאיר |
 |
|
|
מנחם
חבר כבר הרבה זמן

592 הודעות |
נכתב ב - 09/12/2010 : 18:22:16
|
האם במכשיר יש לציין את סוג המסיכה? אם כן, האם יתכן שלא ביצעת בחירת מסיכה נכונה?
ההבדלים ניראים תמוהים. בקש מאייל ירימי הסברים ! |
 |
|
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
נכתב ב - 09/12/2010 : 20:17:56
|
שלום, אני משתמש בסיפאפ כ-3 שנים. מסיכת נחירונים SWIFT-2 מכשיר רספירוניקס M אוטומטי עם C-flex ,לחץ התחלתי 7 מ"מ מים, מדרג תחילי של 20 דקות. הערכים על הצג מורים AHI-1.5 , לחץ 90% = 8.5 מ"מנמדד בס"מ מים. גם לי ערכים דומים. גם אצלי ואצל חברים נוספים בפורום,קיימת בעיית היובש בפה. ההצעה להשתמש במעשיר לחות עולה כאן שוב ושוב אבל מניסיוני אני יכול להעיד שלא עזרה לי ואפילו גרמה אצלי לעליה ב HAI. כן, צריך לנסות, אבל זה לא מתקון בטוח. לי גם ה A FLEX הפריע ולכן אינני משתמש בו. בגלל התעוררות בלילה כ- 4 פעמים עפ יובש קיצוני בפה והרגשה של שינה לא טובה, הנחתי כי הבעייה היא פתיחת פה בשינה (גם לפי עדות בת הזוג) ולכן ניסיתי מסיכת אף+פה Quattro של רסמד בתקווה לשיפור. כנראה שאתה באמת פותח את הפה (עדות אשתך) ודי בסדק בלבד כדי שחלק מהאוויר כבר יפלט לו דרך הפה וייבש את החך והריריות. זו פעולה לא רצונית ואין לך הרבה מה לעשות. יש פלסטרים מיוחדים להדבקה על הפה או רצועות להידוק הלסת (חפש באינטרנט). גם גודש באף יכול להיות סיבה לפתיחת הפה....את הבעיה הזו אני פותר בעזרת טיפות אף פעם אחת ביום לפני השינה. ליד המיטה אני מחזיק מעט מים להרטבת הפה במידת הצורך. לאחר שבוע התוצאות של ממוצע שבועי הן: AHI=5.9 לחץ 90% = 10.2 מ"מ אבל הרגשה סוביקטיבית קצת טובה יותר. אנא מומחים הסבירו לי כיצד ייתכן כי בדיחוס אף+פה מס' הפסקות הנשימה נרשם כגבוה פי ארבע יותר ולחץ הטיפול גבוה יותר גם הוא בהשוואה לדיחוס אף בלבד??. אכן מוזר אבל אלה העובדות. אולי תנסה להפחית מהלחץ ההתחלתי 7 ל 6 או אפילו ל 5. אני מאמין שתרגיש הקלה. אתה יכול גם לבטל/לקצר את מידרג ההתחלה. האם תהליך ההסתגלות לא הושלם והתוצאות ישתפרו בהמשך? כנראה שכן. יתכן שאחרי ההסתגלות והרגיעה שתגיע, ישתפרו גם נתוני השינה שלך.רק הזמן יאשר את הסברה הזו.
בברכה 
|
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 09/12/2010 : 21:19:56
|
דוגמא לרצועות להידוק הלסת למניעה פתיחת הפה בלילה - מתוצרת RESPERONICS
 |
נערך על ידי - יצחק בתאריך 09/12/2010 21:20:10 |
 |
|
|
adi4567
חבר חדש מהשקית
34 הודעות |
נכתב ב - 09/13/2010 : 01:05:23
|
הלוואי ואגיע ל ahi-1.5 
אני משתמש ב מסיכת אף+פה Quattro מעל לשנה
יש לי מספר שאלות אליך :
במסיכת נחירונים ציינת שאתה מגיע ל 1.5 AHI , מתעורר 4 פעמים ושינה לא טובה -
1. כמה שעות אתה מחזיק עם מסיכת נחירונים בלילה ?
2. האם במסיכת אף+פה ישנת יותר שעות עם המסיכה וכמה ?
3. האם במסיכת אף+פה גם כן התעוררת באותה התדירות ?
4. האם יש לך נתוני דליפת אוויר מכל מסיכה ?
תשובותיך יעזרו לי להסביר את השערתי למצב החדש
|
 |
|
|
Eyal
חבר פחות חדש

Israel
445 הודעות |
נכתב ב - 09/13/2010 : 08:20:29
|
בוקר טוב מאירר
הייתי מציע להמתין עוד שבועיים שלושה בניסוי המסיכה האחרונה שציינת, לוודא שהיא מורכבת היטב ללא בריחות אוויר ולבחון את התוצאה מחדש.
חתימה טובה ובהצלחה
|
 |
|
|
מאירר
חבר חדש מהשקית
29 הודעות |
נכתב ב - 09/14/2010 : 15:29:49
|
תודה לכולם ולהלן תשובותי ותוכלו לראות מהנתונים כי התעלומה קיימת ולכן אשמח לעצתכם:
למנחם: האם במכשיר יש לציין את סוג המסיכה? אם כן, האם יתכן שלא ביצעת בחירת מסיכה נכונה? אין במכשיר אופציה להגדרת סוג מסיכה.
לעדי 4567 : 1. כמה שעות אתה מחזיק עם מסיכת נחירונים בלילה ? כל הלילה - כ 6.5 שעות 2. האם במסיכת אף+פה ישנת יותר שעות עם המסיכה וכמה ? לא, גם 6.5 שעות בערך 3. האם במסיכת אף+פה גם כן התעוררת באותה התדירות ? לא. עם אף+פה אני מתעורר פחות - כפעמיים. 4. האם יש לך נתוני דליפת אוויר מכל מסיכה ? כן. 29 עד 30 ל/ש בנחירונים ו - 32 ל/ש עם הקוואטרו.
לאייל: הייתי מציע להמתין עוד שבועיים שלושה בניסוי המסיכה האחרונה שציינת, לוודא שהיא מורכבת היטב ללא בריחות אוויר ולבחון את התוצאה מחדש - לפי נתוני הדליפה הנמוכה נראה כי אין בריחות אוויר. |
מאיר |
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 09/14/2010 : 16:35:27
|
לדעתי התוצאות שלך עם מסיכת האף/פה הן תקינות - AHI=5.9
אני חושב שהיצרן מגדיר עד 5 AHI (הפסקות נשימה חלקיות) כטיפול מוצלח אבל נראה לי שההפרש לא קריטי.
לגבי הלחץ הגבוה יותר - ייתכן שהעובדה כי המסיכה גדולה יותר ומכסה גם את הפה גורמת לכך שהמכשיר צריך לייצר לחץ גדול יותר בכדי לפתוח החסימות (ההשערה מבוססת על הגיון בלבד).
אם סובייקטיבית אתה מרגיש טוב יותר, מתעורר פחות פעמים ויותר עירני עם המסיכה המלאה, הייתי ממשיך להשתמש בה.
בכל מקרה אני מציע שתתייעץ עם סוכן/יועץ/רופא לגבי הנתונים בכדי לקבל החלטה מושכלת. |
נערך על ידי - יצחק בתאריך 09/14/2010 16:36:25 |
 |
|
|
adi4567
חבר חדש מהשקית
34 הודעות |
נכתב ב - 09/19/2010 : 17:04:45
|
אתה ישן אותו הזמן עם שניהם, הדליפה דיי זהה , אך בכל זאת אתה מרגיש טוב יותר בבוקר על אף העלייה ברמת ה ahi .
יכול להיות שמספר החסימות החלקיות עלה ומספר החסימות המלאות פחת ? וייתכן שאתה גם מתעורר פחות פעמים (רק כתוצאה מחסימה מלאה).
אל תשכח ש ahi=1.5 יכול להיות מורכב ברובו מחסימות מלאות , (אל תשכח להכפיל ב 6.5 שעות)
לעומת זאת AHI-5 שברובו חלקיות פחות יפריע לך לישון.
ייתכן וזו העובדה שאתה מרגיש בבוקר קצת יותר טוב
בכל מקרה כדאי לנסות תקופה ארוכה יותר ולנתח נתונים אצל איש מקצוע כמו שאייל המליץ. |
 |
|
| |
נושא  |
|