סיפאפ פורום ישראל - משתמש ב-סיפאפ לא תענוג גדול האם זה גם מוכר כנכות
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
שם משתמש:
סיסמא:
שמור סיסמא
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 משתמש ב-סיפאפ לא תענוג גדול האם זה גם מוכר כנכות
 נושא חדש  נושא נעול
 הדפסה
מחבר נושא קודם נושא נושא הבא  

david12m
חבר חדש מהשקית

2 הודעות

נכתב ב - 09/07/2010 :  12:55:45  Show Profile
הצתרפתי למועדון משתמשי הסיפאפ , נראה לי שקשה להתרגל למסכה , לשמור כל הלילה על הצינור ושהמסכה לא תזוז ושלא יהיה דליפה , ולהיבהל כל פעם שנתקעים מחוסר אוויר או עודף . (נראה לי שחלק גדול מהלילה לא ישנים בגלל השימוש בסיפאפ ) לא פוסל את התועלת שהוא אמור להביא .
השאלה . אני עדיין עובד במשרה מלאה , יש לי דום נשימתי חמור (448 פעמים בלילה) האם מחלה זו מוכרת כנכות ואם כן מה האחזים שנותים בביטוח לאומי , או האם אפשר לקבל מרופא תעסוקתי הפחתת שעות עבודה .
מבקש תשובות ממי שיודע
בתודה ושנה טובה
דוד

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 09/07/2010 :  15:06:29  Show Profile  Send יצחק an AOL message
שלום דוד,

היו על כך כמה פעמים דיונים בפורום (תעשה חיפוש עם המילים ביטוח לאומי)
הסיכום היה שבעיקרון דום נשימה בלבד לא מזכה באחוזי נכות מספיקים לקבל הטבות משמעותיות (אלא בתוספת מחלות או בעיות בריאותיות נוספות).

מאידך דיווח נושא זה עלול לעורר בעיות שונות . כמו בנושא רישיון נהיגה.

הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי
למעלה

GIORAH1944
חבר חדש

Israel
71 הודעות

נכתב ב - 09/08/2010 :  01:07:24  Show Profile
דוד שלום כל התחלה קשה ההסתגלות נכון קשה בהתחלה אך לאת לאת מתרגלים. שיטה ראשונה ללכת לישון שאתה עייף מאד ואז ההרדמות קלה.סגור את המסכה שלא יהיה דליפות וסדר את הצינור שהיה עם תמיכה שלא ימשוך את המסכה.ותישן בנחת בלי תזוזה ובלי דליפה.בקשר לנכות יש רופא בכיר בביטוח לאומי במשרד הראשי בירושלים שהוא אנטי מתן נכות לדום נשימה בשינה. והוא הוציא הנחיות לכל הועדות הרפואיות בארץ לא לתת נכות וזה לא בסדר.כמו כן אתה או כל משתמשי סיפפ צרכים לדווח על הממצאים הרפואים שיש להם דום נשימה.ובכדי שלא ילקח להם הרשיון.עליהם לעבור בדיקת עירנות במעבדת שינה ולפסול הרדמות בנהיגה.הבדיקה מתחילה בשעה 8 בבוקר ונגמרת בשעה 17:00 בערב.הבדיקה היא שאתה שוכב במיטה מחובר לחישנים ולמצלמה ובודקים אותך שאתה לא נרדם.אם נרדמתה אתה מדווח למשרד הרישוי למכון הרפואי לתחבורה ולוקחים לך את הרשיון נהיגה.לצערי הגדול למי שיש דום נשימה בשינה מקבל איתם שני אויבים בטוח לאומי, ומשרד הרישוי.ולך תוכיך שיש לך אחות. בתודה גיורא שנה טובה.
למעלה

david12m
חבר חדש מהשקית

2 הודעות

נכתב ב - 09/08/2010 :  07:50:04  Show Profile
תודה למשיבים
1. אם חולי OSA לא נחשבים כחולים/נכים (בדרך זו או אחרת )אז מדוע מקשים עליהם בעיניין רשיון הנהיגה ?
2. הזכרתם את הרופא הטוב והיעיל של ביטוח לאומי א. כרופא חשבתי שחובתו ונאמנותו נתונה לחולים ב. האבסורד שאנחנו החולים משלמים את שכרו (מעל 45 שנה שאני משלם ביטוח לאומי וכאשר אתה צריך אותם הם נלחמים נגדך .
3. כאשר אמרו לי שיש לי 448 מקרים של דום נשימה בלילה ואני בחומרה קשה נבהלתי חשבתי שאו טו טו אני הולך למות . אני מבין שבביטוח לאומי המוטו שלהם קודם תמות אחר כך נידבר .4. לסיום ישנם חברות המתמחות בתביעות הם מפרסמים שחולי OSA יכולים לקבל כ- 40% נכות . אך הם גובים לעצמם את רוב הכסף . איך תזבירו זאת ?
בתודה
ושנה טובה
דוד
למעלה

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 09/08/2010 :  10:32:47  Show Profile  Visit jzomer's Homepage
אפשר לברר ב: http://www.zhuti.co.il/

ושוב גיורא אתה מגזים ומטעה בנושא רשיון נהיגה.
נתחיל בזה שיש חובת דיווח לכל רופא המוצא ממצאים רלוונטים לכושר הנהיגה.
שנית -סובל מדנש משמעותי אכן מסוכן על הכביש ואתה לא רוצה שינהג וידרוס את נכדיך במעבר חציה.
שלישית- סובל מדנש המטופל למשל בסיפפ או בדרך אחרת לא מפסיד את רשיונו .הוא צריך להוכיח שהטיפול מועיל אם על ידי הצגת פריקת נתונים מזיכרון המכשיר למכון הרפואי לבטיחות בדרכים או בדיקת שינה לילה ויום להערכת מידת הישנוניות היומית.
אני מכיר עשרות אלפי מטופלי סיפפ שנוהגים בסדר גמור.
זה דומה למשקפיים שבלעדיהם לי אסור לנהוג.......
ושוב שנה טובה וגמר חתימה טובה

יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות
למעלה

GIORAH1944
חבר חדש

Israel
71 הודעות

נכתב ב - 09/09/2010 :  03:25:05  Show Profile
מר זומר היקר אני לא מתטעה תראה לי סטטיסטיקה על תאונות דרכים שלא השתמשו בסיפפ.אין דבר כזה.תראה לי חוק שאנשים מעל משקל של יותר מ100 ק"ג צרכים להבדק במעבדת שינה מה הם לא נוחרים,מה עם שר התחבורה. מה עם פואד בן אליעזר?הם נבדקו הם בסדר.אז המכון הרפואי לתחבורה צריך לבדוק אוכלוסיה של חצי מדינה.אם הם משתמשים בסיפפ.מה דעתם של יתר חברי הפורום על הנושא. תודה.ושנה טובה.
למעלה

GIORAH1944
חבר חדש

Israel
71 הודעות

נכתב ב - 09/09/2010 :  04:23:19  Show Profile
יש כתבה ברכוז של הכתבות שמנחם כתב ב2007 שיש סטטיסטיקה של תאונות דרכים בגלל הרדמות על ההגה, בארצות הברית. אך בישראל נעשה סקר בבית חולים בלינסון עיי הכללית אך הסקר לא מספק.צריך לחקור ביותר רצינות את המקרים האם רוב התאונות בישראל נגרמות בגלל אי שמוש בסיפפ? נכון ששימוש בסיפפ למי שמגלים לו שהוא סובל מדנאש אז רצוי שינסע לאחר שישן עם סיפפ כדי שלא ירדם.מה דעתם של חברי הפורום על הנושא.תודה גיורא.
למעלה

מנחם
חבר כבר הרבה זמן

592 הודעות

נכתב ב - 09/09/2010 :  06:29:35  Show Profile
רבותי,

יש כאן בעייה. יש קושי להתמודד מול מי שמציג את בעלי הדום שלא מטופלים, כפוטנציאל לתאונות דרכים.

היש מחלוקת שעייפות גורמת לת"ד. האם צריך לכך מחקר?!

הבעייה היא לא עם משקל עודף, אלא עם עייפות וחוסר עירנות.
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 09/09/2010 :  08:55:47  Show Profile  Send יצחק an AOL message
הדברים הרבה פעמים קשורים

הסובלים מעודך משקל סובלים הרבה פעמים מהפסקות נשימה בשינה

עייפות גורמת לעודף תאבון וחוסר רצון לפעילות וגורמת להשמנה בפני עצמה

דווקא הקהילה שלנו שמתייחסת לבעיה ומטפלת בה, בעיקר באמצעות מכשיר ה- CPAP, בסיכון נמוך יותר לתאונות דרכים

הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי
למעלה

GIORAH1944
חבר חדש

Israel
71 הודעות

נכתב ב - 09/09/2010 :  13:27:40  Show Profile
מר יצחק ומנחם שלשום חזרתי מחתונה וברחוב הנטקה בחיפה בשעה 23.30 היתי עד להתפכות מכונית פרטית הפוכה על הצד. עצרתי את מכונתי ורצתי עם עוד שכנים שיצאו מבתיהם להוציא את הנהגת מחשש להתלקחות המכונית. חילצנו את הנהגת די במצב טוב למזלה. והיא סיפרה לנו שהיא רופאה בבית חולים, והיא חושבת שהיא נרדמה על ההגה? לא בגלל שהיא סובלת מדום נשימה בשינה.ואילו שמטופלים בסיפפ ולא עיפים יש להם סיכון נמוך לתאונות. מה עם כל היתר. אני שואל עוד פעם האם היה פסק דין של שופט תעבורה שבית המשפט הביא ממוחה שקבע חד משמעי שאכן הנפגע סובל מדום נשימה בשינה, והוא לא משתמש בסיפפ. זה נושא מענין האם יש למשהו תשובה על כך. בתודה ובברכה גיורא.
למעלה

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 09/10/2010 :  20:19:55  Show Profile  Visit jzomer's Homepage
יש הרבה חומר על הרדמות על ההגה .
עייפות גורמת להסתברות גבוהה יותר לתאונה.
חוסר שינה כמו אצל עובדי משמרות ועובדי לילה ורופאים שעושים תורנויות ארוכות גם מעלה את ההסתברות לתאונה.
הרבה פעמים נהג מצהיר שנרדם על ההגה כי הוא חושב שבכך יקטין את אחריותו לתאונה .
אין מחקר אמיתי שבו תיעדו תאונות אמיתיות עם איאיגי אבל יש המון סימולטורים שבהם חקרו את הנושא.
החברים אמרו דברים נכונים למעלה.
בו נעשה סקר בין חברי הפורום שכולם משתמשים בסיפפ האם ללא הסיפפ יש סכנה יותר גדולה להרדמות על ההגה מנסיונם האישי.
אני בטוח שגם אתה גיורא תצביע כן.

אגב- יש לך מחקר שבו הסרת המשקפיים בנהיגה גרמה ליותר תאונות ? אנלוגיה קטנה וטפשית.
אם יש מתקן כמו משקפיים או סיפפ או מכשיר שמיעה שמצמצמים את הסכנה אז המחוקק-אותו מחוקק שהבין שצריך להכניס את הסיפפ לסל הבריאות- החליט שצריך להעזר במתקן בנהיגה.
רשיון נהיגה להבדיל מרשות ללכת ברגל הוא לא זכות מוקנית אלא זכות מותנית .מי שלא יודע איפה הקרבורטור לא עובר תיאוריה ולא מקבל רשיון- ככה זה.

אשתדל למצוא מחקר שהשתתפתי בו ולסרוק אותו לפורום.

יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות
למעלה
  נושא קודם נושא נושא הבא  
 נושא חדש  נושא נעול
 הדפסה
קפיצה אל:
סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.04 שניות.