סיפאפ פורום ישראל - עדכונים ושאלות:-)
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
שם משתמש:
סיסמא:
שמור סיסמא
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 עדכונים ושאלות:-)
 נושא חדש  נושא נעול
 הדפסה
מחבר נושא קודם נושא נושא הבא  

לאה
חבר חדש מהשקית

25 הודעות

נכתב ב - 08/31/2010 :  13:41:44  Show Profile
היי,

אני וה-CPAP מסתדרים טוב יחסית, מתקדמים 2 צעדים קדימה אחד אחורה,המגמה בהחלט חיובית,
אמש למעט התעוררויות קצרצרות ישנתי והתעוררתי עם המסיכה עליי.

עלתה שאלה, עד כמה אני צריכה לבדוק ולבחון מסיכות שונות?
אני די חוששת לקלקל את הקיים, מנגד אני באמת לא יכולה לדעת בלי לנסות מהיא באמת המסיכה שהכי נוחה ומתאימה לי.

וברשותכם שאלה נוספת,
מה קורה במצב שאני מעבירה לילה לא בביתי והמכשיר לא איתי,אוטומטית אני חוזרת למצב של חוסר שינה ואיכות שינה (48%)כלפני השינה עם ה- CPAP ?

תודה
בברכה,

לאה.

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 08/31/2010 :  14:18:54  Show Profile  Send יצחק an AOL message
היי לאה,

שמח מאד לשמוע על ההתקדמות. נשמע שאת בדרך הנכונה.

לעניין מסיכות. מצד אחד כדאי לנסות מספר מסיכות כי תמיד יש מקום לשיפור מצד שני, אני גם בגישה שחבל להרוס משהו טוב שעובד וכל התנסות עם מסיכה יש בה משהו מעיק ולפעמים מציק.

אני הייתי מנסה לפחות מסיכה אחת של נחירונים ושתיים אפיות (רצוי אחת מסיליקון ואחת מג'ל) כדאי שיהיה מקום להשוואה.

שימי לב כי ניסוי מסיכה צריך לעשות לפחות 3 לילות (יש הטוענים אפילו שרק אחרי 7 לילות אפשר להסיק מסקנות אמיתיות), אלא אם כן התחושה כבר בלילה הראשון נוראית ואז חבל לסבול ועדיף להפסיק.

לאחר שאת מרגישה שהמסיכה שאת משתמשת בה נוחה לך ואת מגיעה איתה לשינה רציפה של לילה שלם (נניח 6-7 שעות לפחות) נראה לי שאת יכולה להפסיק את החיפושים.

לעניין שינה ללא CPAP. יש טענה ששמעתי שהשפעת ה- CPAP נשמרת כמה ימים לאחר הפסקת השימוש, כלומר שמספר הפסקות הנשימה שלך נמוך יותר בימים הראשונים. אך אינני בטוח בנכונותה.

לי למשל קשה מאד היום לישון ללא CPAP (או התקן דנטלי) אחרי שהתרגלתי לישון ללא הפסקות נשימה

אני בהחלט ממליץ על לקיחת המכשיר לחופשות/נסיעות

הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי

נערך על ידי - יצחק בתאריך 08/31/2010 14:20:39
למעלה

לאה
חבר חדש מהשקית

25 הודעות

נכתב ב - 09/01/2010 :  23:31:04  Show Profile
היי יצחק,

ראשית תודה רבה רבה לך:-)

יש לי בבית גם נחירונים שאני אמורה לנסות, אני דוחה את ההתנסות מאחר ורציתי קודם להסתגל למסיכה אפית, בפועל מה שקורה זה שאני מתעוררת כבר יומיים ברציפות עם המסיכה עליי (השג לא מבוטל) אך למרות זאת אני עדיין סובלת מהתעוררויות בלילות (אין לי מושג על מה ולמה),
השאלה הנשאלת היא האם לחכות עד שההתעורריות תפסקנה ואז להתחיל שוב התנסות, או שפשוט "לקפוץ למים"?

לאה
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 09/02/2010 :  09:20:37  Show Profile  Send יצחק an AOL message
אני הייתי ממשיך עם המסיכה שלך עוד תקופת זמן על מנת להשלים את ההסתגלות לשינה עם המכשיר.
נשמע לי שבעית ההתעוררות שלך לא קשורה למסיכה, שכן את לא מתלוננת שהיא לא נוחה לך ולא מסירה אותה.
במהלך תקופת ההסתגלות הייתי מנסה גם מעשיר לחות
כמו כן הייתי מנסה גם לחץ קבוע (בהנחה שאת משתמשת באופציה של לחץ אוטומטי)

לאחר שתרגישי שאת ישנה לילה מלא עם המכשיר הייתי מנסה גם מסיכה נוספת.

הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי
למעלה

adi4567
חבר חדש מהשקית

34 הודעות

נכתב ב - 09/04/2010 :  13:41:44  Show Profile
בד"כ כל שינה ללא סיפאפ תחזיר אותך למצב שלפני השימוש וזה במקרה הטוב, לדעתי הגוף שמתרגל לשינה עם מכשיר עזר

יתקשה לחזור למצב שלפני וייתכן כי המצב ללא מכשיר יהיה חמור יותר.

זו רק דעתי ומעניין אם מישהו מכיר מחקר בנושא.

באופן אישי אני לא מוכן לעשות ניסויים כאלו מחוץ לבית ועל כן לקחתי את המכשיר עימי לנסיעות ממושכות בארץ ובחו"ל.

המלצה - שימו בתיק הנשיאה של המכשיר 2 דברים חשובים מאוד : מתאמי שקעים וכבל מאריך - (לא בכל מלון יש נקודת חשמל ליד המיטה)
למעלה

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 09/04/2010 :  21:15:46  Show Profile  Visit jzomer's Homepage
לעדי
מנסיון זה לא כך
אם תישן לילות רבים היטב עם המסכה אז לילה אחד בלי זה לא נורא כמו שהיה פעם
כנראה משהו מחלים והרפיית השרירים לא כל כך קשה

יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות
למעלה