| מחבר |
נושא  |
|
שלמה
חבר חדש מהשקית
7 הודעות |
נכתב ב - 04/25/2007 : 15:46:13
|
שלום לכולם,
אני חדש בשכונה....ויש לי שאלה, אשמח לקבל עזרה ועצה טובה !
לאחרונה אובחנתי כסובל מבעיית דום נשימה בשינה. ( דרגה בנונית ) וקבלתי מכשיר cpap להתנסות . אולם המכשיר לא משפר את חיי הלילה שלי. אני עדיין עייף ולא ישן טוב. רופא א.א.ג. אומר שיש לי בעיית מחיצה באף ולכן יש לי קושי להשתמש במכשיר ה-cpap .
האם יש פתרון ? אולי לנסות להגדיל את לחץ האויר ?
אנא עזרתכם !
תודה .
|
|
|
מנחם
חבר כבר הרבה זמן

592 הודעות |
נכתב ב - 04/25/2007 : 16:02:27
|
לא חביבי, יש פתרון עבורך.
עליך לנסות מסיכת FULL FACE.
במקום להרכיב על האף תרכיב על הפה והאף. לא ממש פיקניק, אך ניסבל.
דווח איך הולך.
מציע לך לבדוק את אמינות דברי הרופא שלך:
איזה מכשיר יש לך? אני שואל זאת כיוון שיש מכשירים המאפשרים בבוקר שליפת נתונים ע"ג צג המכשיר. שליפה כזאת תאפשר לנו להבין האם היו לך חסימות מליאות וכמה. שהרי העיפות נוצרת בעיקר עקב התעוררויות עקב חסימות מליאות ו/או חלקיות.
האם הרופא שלך אמר מה שאמר אחרי שבדק את נתוני השינה שלך עם סיפאפ?
האם ישנת במעבדת השינה עם סיפאפ ומחובר למכשירים? אם כן מה היו אז הנתונים והאם גם אז קמת עייף?
באיזו מעבדה נבדקת? ומהם נתוני הבדיקה?
המשך לדווח ואנחנו נסייע בידך.
הערה: הכותב לא רופא, אלא משתמש מנוסה. יש לבדוק את נכונות / אמינות דברי עם רופא !
בהצלחה ! |
נערך על ידי - מנחם בתאריך 04/25/2007 16:05:00 |
 |
|
|
חגית
חבר פחות חדש

Israel
263 הודעות |
נכתב ב - 04/25/2007 : 19:08:32
|
בעיית מחיצת האף שכיחה מאוד - למה לא לעשות ניתוח ספטום? לעצם הבעיה עצמה ולא רק בהקשר למכשיר הסיפאפ. אם יש עקימות במחיצה יש לזה כמובן השלכות על הנשימה ומעבר האויר בלילה. אולי מצבך היה טוב יותר אחרי הניתוח תיקון למחיצה ובכלל נושא הדנ"ש היה פוחת או נעלם?
ממליצה בחום ללכת להתייעצות עם כירורג א.א.ג |
 |
|
|
מכורלאהבה
חבר חדש

Israel
99 הודעות |
נכתב ב - 04/25/2007 : 21:21:50
|
שלום לך! אני עשיתי ניתוח מחיצה באף וזה שיפר את מצבי מקצה לקצה, זה ניתוח פשוט מאוד בהרדמה מקומית, אתה ער בניתוחון וזה ממש ממש פשוט |
 |
|
|
sunrise
חבר חדש מהשקית
Israel
22 הודעות |
נכתב ב - 04/25/2007 : 22:00:39
|
איך ההחלמה מניתוח זה? כמה קשה וכמה ארוכה?
|
 |
|
|
שלמה
חבר חדש מהשקית
7 הודעות |
נכתב ב - 04/26/2007 : 15:48:45
|
quote: Originally posted by מנחם
לא חביבי, יש פתרון עבורך.
עליך לנסות מסיכת FULL FACE.
במקום להרכיב על האף תרכיב על הפה והאף. לא ממש פיקניק, אך ניסבל.
דווח איך הולך.
מציע לך לבדוק את אמינות דברי הרופא שלך:
איזה מכשיר יש לך? אני שואל זאת כיוון שיש מכשירים המאפשרים בבוקר שליפת נתונים ע"ג צג המכשיר. שליפה כזאת תאפשר לנו להבין האם היו לך חסימות מליאות וכמה. שהרי העיפות נוצרת בעיקר עקב התעוררויות עקב חסימות מליאות ו/או חלקיות.
האם הרופא שלך אמר מה שאמר אחרי שבדק את נתוני השינה שלך עם סיפאפ?
האם ישנת במעבדת השינה עם סיפאפ ומחובר למכשירים? אם כן מה היו אז הנתונים והאם גם אז קמת עייף?
באיזו מעבדה נבדקת? ומהם נתוני הבדיקה?
המשך לדווח ואנחנו נסייע בידך.
הערה: הכותב לא רופא, אלא משתמש מנוסה. יש לבדוק את נכונות / אמינות דברי עם רופא !
בהצלחה !
|
 |
|
|
עדי-מדטכניקה
חבר חדש מהשקית
Israel
12 הודעות |
נכתב ב - 05/02/2007 : 14:42:59
|
יש לי שתי אופציות חדשות להציע לך, 1. מסיכה על כל הפנים- מאוד נוחה, הרבה פחות דליפות אויר וללא לחץ על גשר האף 2. מסיכה אורלית עם נחירונים לאף.
בהצלחה |
 |
|
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
נכתב ב - 05/07/2007 : 15:27:59
|
quote: Originally posted by עדי-מדטכניקה
יש לי שתי אופציות חדשות להציע לך, 1. מסיכה על כל הפנים- מאוד נוחה, הרבה פחות דליפות אויר וללא לחץ על גשר האף 2. מסיכה אורלית עם נחירונים לאף.
בהצלחה
שלום עדי. תוכל בבקשה להוסיף ולפרט עוד על שתי המסכות הנל"?? בברכה  |
 |
|
|
עדי-מדטכניקה
חבר חדש מהשקית
Israel
12 הודעות |
נכתב ב - 05/16/2007 : 15:51:24
|
שלום רובין,
מסיכה על כל הפנים נקראת TOTAL FACE
מסיכה האורלית ניקראת HYBIRD
תוכל להגיע אלינו לאולם התצוגה כדי לראות
או צור קשר עם אייל ירימי ממדטכניקה אם אתה רוצה לנסות,
בכל מקרה מדובר במסיכות יותר נוחות מהמסכות אף פה שיוצרו עד היום
בברכת שינה טובה לכולם
עדי
|
 |
|
|
גולד
חבר חדש מהשקית
22 הודעות |
נכתב ב - 08/14/2007 : 18:58:36
|
לי היתה את אותה הבעיה, ובפעם בראשונה שניסיתי את המכשיר כמעט נחנקתי...
ולכן, אמנם זה לקח קצת זמן, אך עברתי ניתוח אף בהרדמה מקומית. שווה את הטרחה והסבל הקטן, שלושה ארבעה ימים חופש מהעבודה, וכל איכות החיים שלך משתנה. גם בפעילות יומיומיות כמו ספורט וכדו', תוכל לנשום מהאף ולא מהפה. |
 |
|
|
שלמה
חבר חדש מהשקית
7 הודעות |
נכתב ב - 08/16/2007 : 10:58:34
|
האם מס' הפסקות הנשימה פחתו לאחר הניתוח ? האם אפשר להשתמש במכשיר cpap מיד לאחר הניתוח ?
|
 |
|
|
goil
חבר חדש מהשקית
14 הודעות |
נכתב ב - 08/19/2007 : 12:12:29
|
| אני משתמש בסיפאפ לחץ קבוע (5)וסובל מזה שנים רבות (לפני בעיות הדנ"ש)מנשימת פה בגלל סטיית מחיצה קלה והתעבות גדולה של הקונכיות באחד הנחירים.הסיפאפ פתר לחלוטין את בעיית הפסקות הנשימה והנחירות.לפעמים אכן הנחיר סתום והאויר בסיפאפ מתקשה לעבור אולם ניתן לפתור זאת ע"י מריחה(מבחוץ)של קצת שמן מיוחד הפותח את הנחיריים(ניתן לרכוש בחנויות טבע).שאלתי מספר רופאים והם הביעו ספק אם הסיבה לדנ"ש אצלי מקורה במצב באף.למרות שהרופאים המנתחים ממליצים לי כבר יותר מ-20 שנה לנתח,מומחים בכירים אחרים של א.א.ג. אומרים שזה יתן לי פתרון רק למספר חודשים(לאף,לא לדנ"ש)מאחר ובמרבית המקרים הקונכיות מתעבות מחדש. |
 |
|
|
Eyal
חבר פחות חדש

Israel
445 הודעות |
נכתב ב - 08/19/2007 : 14:11:22
|
שלמה
לדעתי עדיף לתת לאיזור שנותח לנוח מעט ולנסות לחזור לשימוש בהדרגה ולפי הרגשתך האישית. היות וזרימת האויר בלחץ עלולה לגרום לרגישויות לא נעימות
אייל
Eyal Y Medtechnica |
 |
|
|
עדנה בר
חבר פחות חדש

123 הודעות |
נכתב ב - 08/19/2007 : 16:21:55
|
שלום לשלמה ולכולם
שלמה, גם לי יש מחיצה באף - אתה בחברה טובה. גם לי היה מאוד מאוד ... מאוד קשה להתרגל למכשיר ומסכת ה- capa . חודש ימים נחנקתי בזמן השינה בעקבות השימוש במסכת ה- capa . הפתרון לנסות שוב ושוב. בהתמדה. להקשיב לכל האנשים הטובים בפורום, ולבסוף עם הרבה סבלנות - מצליחים לישון עם המכשיר הנכון לגביך. נסה מכשירים שונים לפחות שבוע ימים . לדעתי טוב לערוך רישום על פי תאריכים לגבי השינה שלך, כך תוכל להביט לאחור על כל תקופת ההסתגלות ולהחליט איזה מכשיר ואיזו מסכה מתאימים לך. שלמה שתף את כולם בשאלות ההסתגלות שלך - פשוט כייף בפורום הזה.כנראה רק לאנשים נחמדים יש בעיות של דום נשימה. ( זה בדוק !!!)
שלמה יהיה בסדר. ס ב ל נ ו ת עדנה בר |
 |
|
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
נכתב ב - 08/21/2007 : 00:35:56
|
שלום חברים מתארים כאן ניתוחי מחיצה כאילו כלום - ממש אין סבל. לי דוקא היתה חוויה אחרת. סבלתי מבעית גודש באף שהפריעה לי לנשום ובמיוחד בשכיבה. רופא א.א.ג. המליץ לי על ניתוח יישור מחיצה והסכמתי. הניתוח בוצע בהרדמה ע"י זריקה ( זה מה שניקרא הרדמה מקומית??). די הרגשתי מה שעשו בי, זה היה מאד לא נוח אבל לא היה באפשרותי להגיב. בסוף הניתוח כדי למנוע שטף דם, ממלאים את האף עם ספוגיות (טמפונים) עד כדי כך שהאף ניראה גדול ונפוח כמו תפוח אדמה. בסוף היום שלחו אותי הביתה עם הזמנה לחזור כעבור שבוע. מרגע זה החל הקושי האמיתי שלי: במשך שבוע ימים נאלצתי לנשום רק דרך הפה. זה אמנם פשוט במשך היום, אבל בלילה ניסגר לי הפה מעצמו והרגשתי כאילו "אני טובע במיטה". בלית ברירה המצאתי לי פיתרון וישנתי עם שנורקל..... כל אותם ימים היה האף שלי גדול ונפוח ורגיש לכל מגע. לאחר שבוע, הגעתי להוצאת הספוגיות מהאף וזה היה הקטע הכי נורא בכל השבוע. שכבתי על הגב והרופא משך את הספוגיות בעזרת פינצטה תוך שהוא שופך לי נוזל כלשהו לתוך האף כדי להרטיב את הספוגיות שבמשך השבוע נידבקו לי אל הרקמות המגלידות. צעקתי מכאב כמו שלא צעקתי בחיי. זהו, יישרתי את המחיצה וגם הוסרו לי הקונכיות באותה הזדמנות. ומה קרה בהמשך???? כעבור שנתיים חזר המצב פחות או יותר לקדמותו. מסקנה? מבחינתי כל הסבל היה מיותר. כיום, ליפני השינה אני שם טיפה אחת של אלרין והאף ניפתח לי ל- 24 השעות הבאות. כל הסיפור הזה בא בתגובה להצעות הניתוח שנרשמו למעלה וכל אחד שיסיק את מסקנותיו על פי הבנתו.
בהצלחה ובבריאות לכולם.

|
נערך על ידי - n/a בתאריך 06/21/2008 15:52:57 |
 |
|
|
גולד
חבר חדש מהשקית
22 הודעות |
נכתב ב - 08/29/2007 : 20:40:17
|
רובין37.
מצער מאוד שסבלת כל כך בניתוח ישור המחיצות באף.
אולי כל מקרה לגופו ואולי זה תלוי ברופא.
אצלי הוציאו את הטמפונים מהאף כבר 36 שעות אחרי הניתוח. אחרי שבוע התפקוד כמעט רגיל.
למעלה מ-5 שנים אחרי הניתוח ואני בן אדם אחר, ולא רק בגלל האפשרות להשתמש בCPAP.
הניתוח עצמו בלבד לא פותר את הבעיה של דום הנשימה והנחירות. אחרי שמתרגלי לנשום מהפה, חייבים משהו שיאלץ לנשום דווקא מהאף.
|
 |
|
|
eli1949
חבר חדש מהשקית
1 הודעות |
נכתב ב - 08/06/2009 : 10:07:35
|
עברתי ניתוח מחיצה לפני יומיים בבי"ח בהרדמה מקומית בגלל קושי בנשימה דרך האף ודום נשימה . משתמש ב CPAP בהשפעה חלקית. לאחר הניתוח הופיע דימום יחסית גדול מהאף שהופסק ע"י הכנסת ספוג מיוחד. לא שמו לי טמפונים . היום נזילה שקופה עם מעט דם ואף סתום מאוד. האם זה תקין? כמה זמן לוקח לאף להיפתח? קשה בעיקר בזמן התעטשות ונאסר עליי לקנח את האף. תודה |
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 08/06/2009 : 22:24:02
|
ארכיטקט חכם אמר לי פעם כשרציתי להזיז קיר 10 ס"מ שאין דבר כזה להזיז קיר . על הנייר אפשר אבל במציאות שוברים את הקיר ובונים קיר חדש.
לא מיישרים מחיצה באף אלא שוברים את החלק העקום ויוצרים חור בעצם ומקווים שהרירית הפצועה תתאחה כשורה.
זה ניתוח קל -למנתח. |
יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות |
 |
|
|
coursist
חבר חדש מהשקית
1 הודעות |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 06/26/2011 : 11:42:39
|
| זה עץ ישן מ- 2007 לא ברור למה אתה מעלה אותו עכשיו? |
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי |
 |
|
|
maorc97
חבר חדש מהשקית
1 הודעות |
נכתב ב - 01/05/2012 : 19:07:02
|
| לדעתי אם תעבור a href="http:http://mrnose.com/">ניתוח אף</a> זה יקל עליך מאוד כדאי לך לקבל עוד כמה חוות דעת כדי לעשות זאת |
 |
|
נושא  |
|