אני משתמש בcpap קרוב לשנה .ולחץ הדם שלי היה תקין, לאחרונה נוכחתי לדעת שלחץ הדם שלי עלה ל 90 ./130 .כמו כן בתקופה האחרונה לא הקפדתי על מסיכה בלילה לפחות לא לכל הלילה ובדקתי ש ahi עלה ל9.2 .בו בזמן שלחץ הדם שלי היה תקין לפני שנה ahi היה5.2 .מה שאני שואל יכול להיות שבלילות שאני לא ישן מרבית הלילה אם cpap וahi שלי 9.2 קם בבוקר אם דפיקות לב הלחץ דם שלי עולה ,ומשפיע על לחץ הדם שלי לאורך היום . ובלילות שאני מקפיד על המסיכה וahi שלי 5 הלחץ דם שלי נורמלי לאורך היום תודה יש קשר בן שימוש בcpap ללחץ דם?
השימוש במכשיר CPAP אמור להיות עקבי ורציף. אוכ' שהסתגלה לשינה עם המכשיר, רכשה אך בפועל לא מתמידה בשימוש עם המכשיר צפוייה לקבל תוצאות פחות משביעות רצון. אחת הסיבות לכך הינה שמדובר בשינוי דפוס הנשימה ומעבר לשינה ונשימה דרך האף בעזרת מכשיר ה CPAP. מניסיוני חוסר עקביות ו/או שימוש חסר במכשיר ה CPAP יכול לגרום לתוצאות ואפקטיביות פחות גבוהים ללא קשר לאיכות המכשיר ו/או תקינותו.
מעבר לכך למיטב ידיעתי הקשר בין לחץ דם ושינה עם מכשיר CPAP הינו הדוק. שינה של 5-6 שעות בלילה עם מכשיר CPAP יכולה לגרום ללחץ הדם במהלך היום להיות מאוזן הרבה יותר ובאופן טבעי.
נסה לבחון את הדברים על פני תקופות זמן ארוכות יותר ואז להסיק מסקנות. לדוגמא: שבוע ללא שימוש ב CPAP כלל אל מול שבוע בשימוש במכשיר CPAP שש שעות על לילה.