| מחבר |
נושא  |
|
|
adi4567
חבר חדש מהשקית
34 הודעות |
נכתב ב - 08/03/2009 : 23:51:36
|
אני מעוניין בהתייחסותכם ועצתכם :
לאחר אבחנה כסובל מדנ"ש בינוני
142 הפסקות מלאות ו- 31 חלקיות (ממוצע 23 לשעה)
התחלתי טיפול ב cpap (resmed autoset2 כולל מעשיר לחות) ועם המון גישה חיובית .
ניסיתי מסיכות אפיות ונחירונים, ודי מצאתי את הנוחות לי.
השבועיים הראשונים היו להסתגלות והצלחתי לישון עד 3 שעות עם המסיכה ובמקרים בודדים קצת יותר. הנתונים הראו שבזמן השינה עם המכשיר הפסקות הנשימה ירדו לרמה טובה. ( כ -1-2 מלאות 4-7 חלקיות - ולעיתים תוצאות טובות יותר או פחות טובות בגלל דליפה. )
שינוי מבחינת העייפות לא הורגש בצורה שניתן היה לצפות מהתוצאות. או בכלל שינוי שאפשר להרגישו.
המכשיר בסדר גמור, המסיכות בסדר, ופשוט חיכיתי להעלות את משך שעות השינה עם המכשיר כדי להרגיש את השינוי המיוחל.
אבל !!!!!!!!!
ככל שניסיתי יותר, התקשיתי יותר - משך הזמן שיכולתי לישון עם המכשיר ירד ותוך כדי התחלתי לשנות פרמטרים- לבטל את המעשיר ושוב להחזיר, עם erp או בלי וכו'.... השינה עם המכשיר הסתיימה בתחושת חנק או מטרד כלשהו שגרם להסיר במודע ובערות מוחלטת את המסיכה.(בניגוד לכאלו שמורידים ולא שמים לב).
לאחר ששמתי לב כי הנשימה גם ביום הפכה לכבדה יותר (אף סתום) התחלתי להשתמש בתרסיס הומאופתי שלא עזר.
בתום תקופה של כחודשיים ניסיון , לצערי (ובאמת בתחושה קשה שזה לא עוזר לי) הגעתי למסקנה להפסיק את השימוש ב cpap . ואכן הפסקתי ליותר משבועיים את השימוש.
הסובלנות והתמיכה של הסוכן (דן) ראויה לציון, לא הלחיץ וניסה הכל כדי לסייע לי להצליח, בהמון מקצועיות ושרות נפלא.
קבעתי עם הסוכן להיפגש על מנת להחזיר לו את המכשיר לפני שבועיים ואז..... בהמון רוגע וניסיון מקצועי של ניתוח השתלשלות הארועים והנתונים, החלטנו על תקופת ניסיון נוספת עם fullface .
ולהלן התוצאות (עדיין לא הורדו למחשב אלא בבדיקה שלי מהמכשיר): 14 לילות = 6-7 שעות בלילה - שהיקיצה היא בשעה שאני מתכנן. חסימה מלאה - עד 1 בלילה חלקיות - 1-6
עכשיו תשאלו איפה הבעיה ????
אז יש 2 כאלו :
1 = עדיין לא מרגיש כמו שאני חושב שאמור להרגיש אדם נורמלי במהלך היום, השיפור מינורי
2 = והכי חמור (ומדאיג מבחינתי) , שמתי לב שנחיר אחד שלי נסתם לגמרי !!!! והשני מתפקד בקושי. וזו תופעה שלא היתה בעבר והחלה כאמור רק בחודש האחרון
קבעתי תור לא.א.ג - ובינתיים אשמח לשמוע את דעתכם :
1= בהנחה שרק השבועיים האחרונים היו מוצלחים מבחינת הטיפול, לא הייתי אמור להרגיש הרבה יותר טוב מהתקופה טרום הטיפול ? האם רק לאחר זמן ממושך יותר הרגשתם בשינוי ?
2= האם השימוש ב cpap גרם לי לאיזו בעיה בנחיריים (יובש) ? התחושה היא שיש שם "פקק" , האם התופעה מוכרת לכם?
|
נערך על ידי - adi4567 ב 08/03/2009 23:53:28 |
|
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
נכתב ב - 08/04/2009 : 15:16:45
|
שלום עדי רשמת שאתה בן 12 האמנם?? קצת מוקדם לבעיות שינה ועיפות..............
בברכה  |
 |
|
|
itayzzz
חבר כבר הרבה זמן

Israel
560 הודעות |
נכתב ב - 08/04/2009 : 17:04:26
|
על תסתכל בקנקן אלה בתוכו א. |
 |
 |
|
|
עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות |
נכתב ב - 08/04/2009 : 20:44:08
|
מניסיוני האישי - התוצאות היו מיידיות. גם ישנתי כל הלילה מיד עם חבישת המסכה והמכשיר. התקלות שהיו לי זמן רב היו דליפות. קיימת אפשרות שהמסכה סותמת את הנחיר. זה גם קרה לי.
איתי הבחור מבקש עזרה ולא פתגמים. האם תוכל לייעץ לו משהו קונקרטי מניסיונך העשיר? |
עמוס פורת
|
 |
|
|
itayzzz
חבר כבר הרבה זמן

Israel
560 הודעות |
נכתב ב - 08/04/2009 : 21:08:46
|
| הפטגם היה לרובין |
 |
 |
|
|
adi4567
חבר חדש מהשקית
34 הודעות |
נכתב ב - 08/04/2009 : 23:30:44
|
משהו בהגדרת הפרופיל (גיל) לא הצליח- העניין טופל
הלוואי לחזור לגיל 12 
בן 35 1.85 מ 85 ק"ג - בעיית משקל אין 
ה"סתימה" בנחיר מטרידה אותי מאוד גם לאחר הפסקה בת שבועיים ללא המכשיר , לא היה שינוי
לפחות אני מצליח לישון עם מסיכת fullface אבל כאמור עדיין לא מרגיש שינוי מבחינת עייפות ומנסה תרסיס מלח sterimar בינתיים לשחרור הנחיר
עמוס, איך שיחררת את הנחיר הסתום ?
|
נערך על ידי - adi4567 בתאריך 08/04/2009 23:31:30 |
 |
|
|
itayzzz
חבר כבר הרבה זמן

Israel
560 הודעות |
נכתב ב - 08/05/2009 : 08:26:06
|
חברים צריך להגדיר את שם המסכה כמו שרשום עליה ולא לבלבל את חברי הפורום במסכות לא קיימות. מסיכת fullface זו סוג של קבוצת מסכות. בתירגום: מסכה לכל הפנים ,אף ופה ביחד. יש הרבה סוגי מסכות כאילו. א. |
 |
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 08/05/2009 : 09:31:20
|
עדי,
גם אני מנסה מכשירי CPAP כבר כחמישה חודשים. במקביל עם טיפול עם סד דנטלי. אני מצליח לישון עם מכשיר ה- CPAP כ- 6 שעות בלילה בלי בעיות הבעיה היא שהעיפות במהלך היום נשארה ללא שינוי כמעט. אגב גם עם הסד הדנטלי התוצאה דומה. מביקור אצל רופא נוסף - ד"ר ברוך אלעד נמסר לי כי קיימת תופעה של אנשים עם תסמונת הפסקות נשימה שמכשיר ה- CPAP פותר כביכול את בעיה הפסקות הנשימה בשינה שלהם אך לא פותר את בעיית העייפות במהלך היום. לאנשים כאלה מומלץ על שילוב בטיפול תרופתי של תרופה בשם "פרוביג'יל". אני עדיין מנסה אופציות אחרות. |
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי |
נערך על ידי - יצחק בתאריך 08/05/2009 09:34:04 |
 |
|
|
itayzzz
חבר כבר הרבה זמן

Israel
560 הודעות |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 08/05/2009 : 10:16:29
|
| מה המסקנה של המחקרים לעניין הפרוביג'יל? |
 |
|
|
עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות |
נכתב ב - 08/05/2009 : 11:56:31
|
אני משתמש באוטריוין מנטול לפני השינה די הרבה זמן.
לענין הפרוביגיל
http://www.infomed.co.il/drug1.asp?dID=506 יש תופעת לוואי - כאב ראש. יש לי כאבי ראש גם ככה. אם אני ישנוני במשך היום אני חוטף תנומה של חצי שעה והעייפות עוברת. |
עמוס פורת
|
 |
|
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
נכתב ב - 08/05/2009 : 18:08:47
|
שלום עדי זה די ברור,כאשר יש חסימה באף ומשתמשים במסיכת אף+פה, הרי שבשעת הצורך ניפער הפה מעצמו והשלמת הנשימה מתבצעת דרך הפה. ענין הנוחות הוא אישי וכל אחד ישתמש בציוד המתאים לו. לנושא החסימה באפך אין לי תשובה. אתה עושה נכון בפנותך להתייעצות עם רופא מומחה. האם החסימה התפתחה רק מאז שהחלת להשתמש בסיפאפ?? לי ניראה שאין קשר בין השניים וקשיי ההסתגלות שלך אינם כה יוצאי דופן. בניגוד לרבים, אתה פשוט מיטיב להתבטא....
בברכה  |
 |
|
|
adi4567
חבר חדש מהשקית
34 הודעות |
נכתב ב - 08/05/2009 : 20:09:23
|
איתי - ציינתי fullface מתוך הנחה שרובנו כאן הבינו את הכוונה שזוהי קטגוריית מסיכות משולבות אף ופה.
הכוונה היתה להדגיש את המעבר שלי ממסיכות אפיות בלבד שבד"כ יותר מבוקשות להתנסות או שאולי הן פשוט מתאימות לרוב האנשים.
המסיכה שאני מתנסה בה היא mirage quattro
צחי - דיברנו בעבר מספר פעמים ואני זוכר שהתחלתי את השימוש קצת אחריך , אני באמת מופתע מהעובדה שייתכן והעייפות תישאר. במקרה שלי אני אהיה חייב באמת לבחון דברים נוספים כמו חזרה לספורט (שהופסקה בגלל פציעה וא"כ בעיית העייפות), הפסקת עישון, דיאטה דלת שומנים לטיפול בבעיית כולסטרול, ולקיחת תוסף b12 שנמצא אצלי ברמה גבולית ואחראי גם כן לתחושת עייפות בעת מחסור בדם.
עמוס - האם השימוש באוטריוין מנטול הוא באישור רופא ? למיטב הבנתי וידיעתי השימוש בו מוגבל לימים ספורים ולא כדרך קבע
רובין - חד משמעית החסימה בנחיר התפתחה לאחר השימוש בסיפאפ, ותודה על דבריך
|
 |
|
|
עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות |
נכתב ב - 08/05/2009 : 20:43:49
|
לגבי האוטריוין - אתה צודק. אני משתמש בו נגד ההוראות. הפיתרון של הסרת הקונכיות שהוצע לי על יד רופא א.א.ג. לא נראה לי כי האף חוזר ונסתם. בינתיים זה עובד מצויין כבר כמה שנים ומאפשר לי שינה טובה ללא סתימה. אין לי פשוט ברירה אחרת. |
עמוס פורת
|
 |
|
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
נכתב ב - 08/05/2009 : 21:03:16
|
שלום עדי, עמוס משתמש באוטריוין ואני משתמש באלרין. שניהם מומלצים לשימוש קצר. לפני שנים עברתי ניתוח ליישור מחיצה וכריתת קונכיות, אולם לאחר שנתיים חזר המצב לקדמותו. כבר שנים שאני משתמש בספריי בידיעת והשגחת רופא אאג. מספיקה לי פעם אחת ביממה כחצי שעה לפני השינה והרי לי אף פתוח. פעם בחצי שנה אני בביקורת אצל הרופא ולשמחתי אין לי בעיות. לעניות דעתי, אין לסיפאפ יכולת לפתח חסימות כפי שהנך מתאר. כניראה שיש לך בעיה שבמקרה התפתחה עתה. כן,חוסר ויטמין B12 גורם גם לעיפות רבה.
בברכה
|
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 08/06/2009 : 09:32:31
|
מקור העיפות יכול להיות גורמים נוספים וכדאי לך לנסות לשלול את כולם על מנת שתוכל להמשיך בטיפול. אני עשיתי בדיקות מקיפות אולם לא מצאו אצלי כל סיבה לעייפות למעט נושא הפסקות הנשימה בשינה. עם זאת כפי שציינתי לדברי הרופא ישנם מטופלים שהטיפול בCPAP מצליח אולם הם עדיין סובלים מעייפות.
|
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 08/06/2009 : 22:33:27
|
עייפות רבה יכולה לנבוע גם מתנועות רגל מחזוריות בשינה. האם התייחסו לכך בבדיקת השינה עם הסיפפ? תנועות רגל לפעמים מתחבאות בגלל התנועות המופיעות עם היקיצות בגלל הפסקות הנשימה. רק בדיקת שינה מלאה עם הסיפפ יכולה לגלות את התנועות הללו שהן ממקור עצבי שרירי וגורמות ליקיצות קצרצרות באיאיגי ולפעמים להיפופניאות. מצלמת וידיאו על הרגליים תוך שינה עם סיפפ יכולה להראות לך מה קורה בשינה במשך כמה שעות.אם יש תנועות רגל מחזוריות בקצב של 20-60 שניות ניתן לטפל בקלונקס במינון נמוך -תצי מיליגרם לפני השינה- דורש מירשם רופא.אם העייפות נעלמת-בינגו.
אם זה לא הכיוון הייתי מנסה לחץ סיפפ קבוע ולא אוטומטי כדי למנוע גם היפופניאות מינימליות שהאוטומטי לא מזהה. בהצלחה |
יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות |
 |
|
|
itayzzz
חבר כבר הרבה זמן

Israel
560 הודעות |
נכתב ב - 08/07/2009 : 11:27:53
|
קלונקס זה כדור רע וממכר א. |
 |