סיפאפ פורום ישראל - טיפול בסד דנטלי אצל ד"ר ירון חביב
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
שם משתמש:
סיסמא:
שמור סיסמא
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 טיפול בסד דנטלי אצל ד"ר ירון חביב
 נושא חדש  נושא נעול
 הדפסה
מחבר נושא קודם נושא נושא הבא  

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 05/19/2009 :  21:53:29  Show Profile  Send יצחק an AOL message
ברצוני לעדכן אתכם על הטיפול שעברתי בעניין הפסקות הנשימה בשינה שלי.

ראשית במרץ 2009 אובחנתי כסובל מהפסקות נשימה בדרגה קשה - במשך 7 שעות ו- 15 דקות נמצא כי ארעו 102 הפסקות נשימה מלאות ו- 144 הפסקות נשימה חלקיות ובממוצע 34 הפסקות נשימה בשעה.

התחלתי טיפול ב-CPAP בסיועו של דן מחברת קלנטיקה ובהזדמנות זו ברצוני להודות לו מקרב לב על טיפול ושירות יוצאים מגדר הרגיל המלווים באדיבות ובמקצעיות רבה.

בהמשך שמעתי על הטיפול החלופי של הסד הדנטלי ופניתי איליו מתוך סקפטיות יתרה שכן הוא כאמור לא מומלץ על ידי רוב הרופאים לטיפול בדום נשימה בדרגה קשה.

פניתי לד"ר ירון חביב והוא התאים לי סד דנטלי. יצויין כי תהליך ההסתגלות לסד הדנטלי אינו קשה בכלל (ובודאי יחסית ל-CPAP).
לאחר כחודש וחצי ביצעתי בדיקת שינה חוזרת עם הסד הדנטלי ולהלן התוצאות:

במשך 7 שעות ו-45 דקות ארעו 26 הפסקות נשימה מלאות ו- 71 הפסקות נשימה חלקיות ובממוצע 13 הפסקות נשימה בשעה (שימו לב שרובן חלקיות)

מסקנותי הזמניות:
1. יש לשקול ביתר שאת להמליץ על השימוש בסד הדנטלי כטיפול חלופי להפסקות נשימה בשינה.
2. יש להילחם על כך שהטיפול יוכר על ידי קופות החולים שישתתפו בתשלום

הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 05/20/2009 :  07:06:55  Show Profile  Visit jzomer's Homepage
כל הכבוד לירון.הוא מבין בנושא ואף עבד במעבדת שינה בעת לימודיו .
הרופאים הטובים במעבדות שינה מזכירים את ההתקן הדנטלי בדרך כלל כאפשרות טיפולית .הרעים לא.בדרך כלל הטיפול מוזכר גם בעלונים של המעבדות המופצים לכל הפציינטים כך שבאמת אין קונספירציה להסתיר את הטיפול.
מספר בעיות בטיפול זה- אין הכרה של קופות החולים והוא פרטי לגמרי - על כך יש להלחם!!
לא תמיד אפשר לנסות אותו בחינם כמו הסיפאפ - ואני זורק פה אתגר למטפלים למצוא התקן זול ופשוט שיאפשר נסיון טיפולי לפני שנכנסים להוצאה גדולה .
והבעיה העיקרית- גם אצלך הוא לא פתר את הבעיה אלא רק הקל עליה- מדנש בינוני עברת לקל . עדיין אתה סובל מדום נשימה בשינה כולל יקיצות מרובות מידי ( 13 בשעה) שגורמות לעייפות ולעלית לחץ דם ועוד מרעין בישין. לכן מומלץ הטיפול רק בנחירה או בדנש קלה או במקרה שאין אפשרות להסתגל לסיפאפ בבחינת הרע במיעוטו.
גם מניעת תנוחה על הגב והפחתת משקל עושים הטבה בסדר גודל דומה.

לגבי בדיקות השינה שעברת - מאד נכון ורצוי להבדק לאחר הטיפול .יש גם לברר אם השינה עם הסד שטחית יותר מבחינת שלבי השינה כי הפחתת עומק השינה עשויה להביא להפחתת הפסקות הנשימה אבל זה לא מראה שיפור אמיתי במצב אלא ארטפקט .

לסיכום-כל אחד ימצא לו את הטיפול שלו וכל סל הטיפולים ראוי לשיקול דעת מושכל.
מאחל לך שינה טובה ואנא דווח לאחר הסתגלות ממושכת יותר.

יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 05/21/2009 :  08:53:20  Show Profile  Send יצחק an AOL message
quote:
[i]Originally posted by jzomer
לגבי בדיקות השינה שעברת - מאד נכון ורצוי להבדק לאחר הטיפול .יש גם לברר אם השינה עם הסד שטחית יותר מבחינת שלבי השינה כי הפחתת עומק השינה עשויה להביא להפחתת הפסקות הנשימה אבל זה לא מראה שיפור אמיתי במצב אלא ארטפקט .
מאחל לך שינה טובה ואנא דווח לאחר הסתגלות ממושכת יותר.

יעקב - תודה על התגובה.
לגבי דבריך הנ"ל - האם יש לך מידע/ביסוס שסד סנטלי הופך את השינה לשטחית יותר?אני אינני מרגיש כי הסד מפריע לי במהלך השינה.

למעלה

עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות

נכתב ב - 05/21/2009 :  10:09:37  Show Profile  Visit עמוס פורת's Homepage
הביסוס הוא על פי דבריך לגבי תוצאות הבדיקה ולא לגבי תחושיתיך הסוביקטיביות. הבעיה לא נפתרה, אלא יש הקלה מסוימת שאיננה מספקת.

עמוס פורת
למעלה

מנחם
חבר כבר הרבה זמן

592 הודעות

נכתב ב - 05/21/2009 :  10:26:18  Show Profile
אין חצי דום ואין רבע דום. השאיפה היא להגיע לאפס, או כמעט אפס הפסקות נשימה, נקודה !

כאשר מתחילים במצב קל מסיימים באפס. כשמתחילים במצב בינוני מסיימים במצב קל...

הסד מצויין, אך הוא מצדיק עצמו כשהוא משפר משמעותית וסופית את דום הנשימה.

נערך על ידי - מנחם בתאריך 05/21/2009 10:28:19
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 05/21/2009 :  13:58:11  Show Profile  Send יצחק an AOL message
עדיין לא הבנתי מדוע הוא אומר שהסד הופך את השינה לשטחית יותר.

למעלה

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 05/22/2009 :  08:07:50  Show Profile  Visit jzomer's Homepage
למעשה גם סיפפ שלא מותקן טוב או דולף אויר עלול לגרום ליקיצות ולשינה להיות שטחית יותר
החיים לא פשוטים ויש לפעמים פער בין האוביקטיבי והסוביקטיבי

השתמשתי בסיפפ בלא מעט נבדקים שהוגדרו ללא דנש אלא רק נחירה וupper airways resistance sundrome
והם נהנו מאד ורכשו סיפפ למרות שקופת חולים לא החזירה כסף ! זה אומר משהו לא?

בקיצור - יש מבחר טיפולים וכל עוד יש שיפור מסוים ואין נזק זה יותר טוב מחוסר טיפול

ובטווח ארוך????? כמו שאמר קיינס -כולנו מתים!

למעלה

barak
חבר חדש מהשקית

4 הודעות

נכתב ב - 05/26/2009 :  19:02:12  Show Profile
כפי שכבר נכתב פה ושם, יש אפשרות לארוך בדיקה במעבדת שינה תוך שימוש בהתקן הדמייה שמכין רופא השיניים. עלות ההתקן כ- 700 ש"ח וסכום זה מקוזז מעלות ההתקן עצמו.
http://2th.co.il/index.asp?pct=1&uid=274&Id=2343&tp=2341

לאחר כיוון נכון, דנש נעלמים כמעט לחלוטין והשינה טובה מאד גם בהסתמך על בדיקות שינה מאוחרות יותר
למעלה

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 05/26/2009 :  22:59:57  Show Profile  Visit jzomer's Homepage
הייתי שמח לדעת מי עושה התקן זמני בעלות סבירה לפני שמחליטים על סד קבוע בעלות גבוהה.
אם אינני טועה ד"ר ירון חביב לא .

לגבי השטחת השינה- גם לילה ראשון במעבדה בגלל החיבורים למיכשור הוא בעל שינה שטחית יותר ולכן במחקרים רציניים ניתנים לילה או שניים של הסתגלות למעבדה לפני שמכניסים את הלילה למחקר.

בהגיון הזה גם יתוש בחדר יכול לצמצם נחירות ודום נשימה בשינה וכמובן שיתוש הוא לא טיפול מומלץ.

ולסיום-אם אתה ישן טוב ושקט עם ההתקן הדנטאלי וחש טוב במשך היום- יופי טופי.
התקן דנטאלי הוא אכן טיפול ידוע במקרים מסוימים של נחירה ודנש קל ואינני מוצא בו פסול אם טוב לך איתו. אם לא- תמיד אפשר להכניס כמה יתושים לחדר..........

למעלה

חגית
חבר פחות חדש

Israel
263 הודעות

נכתב ב - 06/13/2009 :  19:58:00  Show Profile
חייבת לאמר לכם שעניין ההשתתפות של הקופות ממש זניח כי למרות ששילמתי את הכל מכיסי עדיין עלה לי פחות מכל השתתפות הכי מעטה במכשיר סיאפ הכי זול שהייתי משלמת... התקן זה לא בשמיים, חצי ממחיר גשר ליישור שיניים לילד- המתנה הגדולה היא בתמורה! ובקלות השימוש והנשיאה ממקום למקום וללא תחזוקה פרט לטבליות חיטוי בשקל ליום.
בקיצור- בהנחה שזה פותר את הבעיה והשינה טובה ואיכותית (בד"כ לא למקרים הקשים של דנ"ש)- מומלץ בחום!
למעלה

barak
חבר חדש מהשקית

4 הודעות

נכתב ב - 06/14/2009 :  19:21:25  Show Profile
אכן, יתושים זה אחלה. גם התחזוקה שלהם יותר נוחה מCPAP. :-)

ד"ר דויד וולף בבאר-שבע. אמנם כבר בהתחלת התהליך הוא אומר לך כמה יעלה ההתקן, אבל זה יכול ליעצר כבר בשלב התקן ההדמייה ואז לא שילמת על כל ההתקן, וההדמייה, היא זולה יחסית.

שני דברים על התקן ההדמייה, יש לו טעם לוואי מר ולא נעים, והוא מחזיק מעמד כשבועיים עד שהוא נקרע.

לגבי מעבדת שינה, הפנו אותי לאופיר ממקסימה מדיקל שנתן לי מעיין הולטר, הבדיקה נעשתה אצלי בבית, זה היה נוח וזול.
למעלה

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 06/23/2009 :  23:23:02  Show Profile  Visit jzomer's Homepage
לחגית
לא הבנתי- זה יותר זול מ1000 שקל שעולה סיפפ לאחר השתתפות הקופה??????
אם זה טוב לך-אחלה -אבל זול?????וכל כמה שנים צריך חדש? ו360 שקל לשנה טבליות????
צטערת.......לא ברור לי

למעלה
  נושא קודם נושא נושא הבא  
 נושא חדש  נושא נעול
 הדפסה
קפיצה אל:
סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.05 שניות.