סיפאפ פורום ישראל - טיפול בנחירות
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
שם משתמש:
סיסמא:
שמור סיסמא
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 טיפול בנחירות
 נושא חדש  נושא נעול
 הדפסה
מחבר נושא קודם נושא נושא הבא  

אוריה
חבר חדש מהשקית

2 הודעות

נכתב ב - 05/11/2009 :  12:54:18  Show Profile
תגידו,
כל מי נוחר מקבל טיפול במסכת CPAP?
או האם זה משנה מה המקור של הנחירות?
אני למשל סובל מנחירות, ובמעבדת השינה נאמר לי שאין לי דום נשימה חמור, אבל הנחירות עודן מפריעות לאשתי, ואני ממש רוצה לפתור את זה?
האם הCPAP זה פתרון או שישנם דברים אחרים למקרים קלים יותר???
תודה

הראלה
חבר פחות חדש

164 הודעות

נכתב ב - 05/11/2009 :  16:06:59  Show Profile
אוריה שלום,
כל מי שיש לו דום נשימה ...נוחר ,אך לא כל מי שנוחר יש לו דום נשימה.
אני מציעה לך לקרוא בפורום שלנו שרשורים בנושא למשל את השרשור של מתלבטת ושואלת שם יש מידע בקשר לפתרון לנוחרים ,וישנם עוד שרשורים.
לעניות דעתי ה-CPAP מיועד לדום נשימה בלבד ולא לנחירות .
בהצלחה ,הראלה.
למעלה

hagit75
חבר חדש מהשקית

4 הודעות

נכתב ב - 05/13/2009 :  21:05:11  Show Profile
לצערי אני מכירה רק טיפולים שמתייסים לאנשים שנוחרים ללא דום נשימה.
לא הייתי מציעה לך לקחת ריזיקה בנושא הזה כי אני לא יודעת אם זה מתאים למצב שלך.
למעלה

אוריה
חבר חדש מהשקית

2 הודעות

נכתב ב - 05/14/2009 :  10:32:09  Show Profile
אם כן,
אילו טיפולים , חוץ מהCPAP יש לבעיית הנחירות? יש טכניקות למשל שיכולות לעזור ממש להוריד את העוצמה ממש של נחירות, שזה יישמע פחות למשל? או שזה יהיה כמו נשימה רגילה שלא שומעים?
למעלה

Eyal
חבר פחות חדש

Israel
445 הודעות

נכתב ב - 05/14/2009 :  21:30:25  Show Profile
אוריה שלום

לדעתי בדיקת שינה ובמקביל בדיקה אנטומית אצל א.א.ג.(לפני או אחרי הבדיקה) הינן הכרח לפני כל טיפול בדנ"ש ו/או נחירה.
היות וטיפול הינו נגזרת הכרחית של חומרת המצב הפיזיולוגי בהמשך לאבחון מקצועי וראוי

בהצלחה

אייל ירימי
חברת מדטכניקה
למעלה

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 05/16/2009 :  00:01:11  Show Profile  Visit jzomer's Homepage
אז כל התורה על רגל אחת:

ראשית יש להבין כי הנחירות הן לפעמים הבעיה ולפעמים רק הרעש המתלווה לפריצת חנק במצב של דום נשימה.
כך שלהגיד נחירה זה תאור מאד רחב כמו להגיד : מה הפתרון לכאב ברגל ??????-אולי לקנות נעליים גדולות יותר ? אולי לשים מדרסים?אולי להפסיק לרוץ מרטון ? אולי להוריד תרופה שגורמת לכאב כמו סימבסטטין ? אולי לשים גבס כי יש סדק ? אולי ואולי ואולי לא היו הדברים מעולם.....

עכשיו ננסה להבין למה יש קול חירחור בחיך או בלוע - שזה לא אותו דבר.
הסיבות הן לפעמים אנטומיות - מעבר אויר צר -פוליפים שקדים מחיצת אף עקומה גודש מאלרגיה וכו..פשוט חסימה יותר או פחות.אחר כך התנוחה - על הגב במיוחד-הלסת ובסיס הלשון צונחים אחורה ומצמצמים את המעבר של האויר.
וגם התנוחה האופקית - שכיבה פרקדן- גורמת לעלית לחץ דם באזור הראש וגודש בלשון חיך לוע וכו...
רקמות שומן מוסיפות לצרה.
הרפיית השרירים בעת שינה גורמת לתופעה בעיקר בשינה עמוקה ובשנת חלום . למרות שיש לעיתים קולות חירחור ונחירה גם על סף העירות ובנימנום קל.
תרופות מרפות שרירים ,אלכוהול וכדומה מחמירות את הבעיה.

לכן הפתרונות האפשריים- לחוד או ביחד - הפחתת משקל,מניעת שכיבה על הגב,הגבהת מיטה ושינה באלכסון ולא אופקי, התקן דנטלי שמונע צניחת הלסת , פתיחת האף -ניתוח, תרופות ,מי-מלח,מניעת אלרגיה ,או מרחיבי נחיריים כמו בריז רייט או נוזוונט.סגירת הפה עם רצועה אלסטית(אני מפקפק בזה אבל יש שנעזרים בזה) מניעת אלכוהול ותרופות הרגעה ושינה,ניתוח פוליפים ,שקדים , ו.........
CPAP !!! כן כן -אפשר להשתמש בסיפפ גם לצורך מניעת נחירה אפילו אם לא ממש מדובר בדום נשימה קטלני.לטובת האישה וגם לטובת התחושה בבוקר.(מנסיון אישי) . כמובן שיש אי נוחות מסוימת אבל גם בפיה נוכרית,מכשיר עזר לשמיעה,משקפי שמש , משקפיים מולטי פוקל ומקל הליכה יש יתרונות וחסרונות .כך שמי שמנסה ומרוצה - למה לא ?

זהו-אפשר להוריד את הרגל.אני לא יודע הרבה יותר בנושא.לילה שקט.

יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות
למעלה
  נושא קודם נושא נושא הבא  
 נושא חדש  נושא נעול
 הדפסה
קפיצה אל:
סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.04 שניות.