בניסוי שביצעו חל שיפור של 40% ברמת החומרה של חולי דנ"ש בדרגה בינונית לאחר שבמשך חודש ימים נשפו בכלי הנשיפה האבוריג'ני didgeridoo(אוסטרלי קדום), דמוי צינור, הבנוי מעץ. הנשיפה כללה תרגלים בשרירי הלוע.
פורסם בבטאון: AMERICAN JOURNAL OF RESPIRATORY AND CRITICAL CARE MEDICINE VOL 179 2009
לא מפתיע.כבר ציינתי תרגול יוגה להפחתת דנ"ש ואני מניח שגם שיטת בויטקו כולם עובדים כנראה על עקרונות דומים של תרגול נשימה. והתוצאות לא מאחרות לבוא. מאז שחזרתי לעשות יוגה להערכתי הנד"ש חלף או שירד מבינוני לקל. אני עוד מספר חודשים אערוך בדיקה ואעדכן
מכיוון שזומר מפזר את התשובות שלו בכל מיני דיונים שונים. אני יכתוב את זה בשני דיונים שונים. ידוע שמי שמנגן על כלי נשיפה ובמיוחד גדולים מפתח את הנשימה והריאות שלו יותר טוב. וזה סביר שתהיה לו נשימה טובה יותר בשינה. כמו שאומרים שמי שמעשן, ישחה או ינגן בחצוצרה ואז הוא ינשום טוב יותר. ותוספת שלי: ולסרטן היה מוזיקה ודרינק טוב א.
איך הגעתי לדיון זה לא ברור לי אבל לי נראה שהפעלת לחצים ממושכת על הריאות כמו נגינה בכלי נשיפה לא עושים טוב ויכולים לגרום לפיצוץ הנודיות בריאה-אלבאולות - והתחלת נפחת ריאות-אמפיזמה. כל דבר במידה ולא צריך להגזים. אבדוק בצורה מסודרת עם רופאי ריאות ואם יש משהו להוסיף-אוסיף.