אני משתמש בקביעות במכשיר CPAP אוטומט ובשבועות האחרונים שמתי לב שכל בוקר אני עם "בטן נפוחה" מהרגיל ובשעת הבוקר הראשונה סובל מנפיחות (פלוצים) ארוכים ומרובים . מאחר ומעולם לא סבלתי מתופעה זו ניסיתי להפסיק לילה שלם שמוש ב CPAP ולתדהמתי קמתי ללא בטן נפוחה וללא פלוצים בשעת הבוקר הראשונה.
האם מישהו נתקל בבעיה שכזו ... האם יכול להיות מצב שאויר באיזה שהיא דרך מועבר גם דרך הושט לקיבה וכד' העניין הזה גורם לי לסבל רב ואני גם לא יודע לאיזה סוג של רופא אני צריך לגשת להתלונן ( גסטרו , אאג )
התופעה הנ"ל הינה מוכרת וידועה(למרות שהשכיחות שלה מאד נמוכה בקרב משתמשי CPAP). להערכתי מדובר בתופעת לוואי עקב בליעת אוויר במהלך השימוש במכשיר. התייעצות רפואית עם רופא מומחה בתחום השינה תהיה הדבר הנכון ביותר. מעבר לכך, להערכתי מעבר למסיכת אף ופה יפתור את הבעיה או יקל משמעותית. כמו כן הגבלת לחץ במכשיר ה CPAP או מנגנון הפחתת לחץ גם כן יכולים לסייע ויש לשקול זאת מול הגורם המטפל.
אייל תודה על התגובה. אני משתמש במסיכת אף האם תוכל להפנות אותי למקור שדיווח על תופעה שכיחה זו ( מאמר קליני וכו' ) אני ממש מוטרד מההרגשה בבוקר . חבל שיש כאלו שחושבים שזה מצחיק ... כי זה ממש לא אבל זה מה שקורה לי כל בוקר ויתכן שעד שאני אפתור את העניין אשן ללא המכשיר מס' ימים
מאד מומלץ שתיפגש עם רופא מומחה בתחום השינה לפני כל צעד שתקבל. לצערי ככל הידוע לי אין התמחות רשמית בתחום השינה באוניברסיטאות בארץ. ובאופן יחסי מעט מאד רופאים בתחום השינה עברו הסמכה רשמית בתחום, אך הצד המעודד הוא שיש הרבה רופאים מנוסים בתחום. הגיוני שתיגש לרופא מומחה בשינה שקרוב למקום מגוריך. להלן רשימת מס' רופאים מנוסים בתחום האבחון והטיפול ב CPAP בישראל(הרשימה מסודרת לא לפי סדר חשיבות).
ד"ר יצחק שפירר-איזור המרכז, אשדוד פרופ' אשר טל - איזור המרכז וב"ש ד"ר קלמנט כאהן - איזור ירושלים ד"ר דליה שכטר- איזור המרכז ד"ר רוני פלד- חיפה,חולון,ירושלים,חדרה. פרופ' גיורא פילהר - חיפה ד"ר נווה טוב - חיפה ד"ר ברוך אלעד- איזור המרכז
כמובן שייתכן וישנם נוספים וטובים אך זה על קצה המזלג מהכרותי בתחום בשנים האחרונות אשר מנוסים בפתרון בעיות רפואיות מהסוג הזה ואחרות.
נסה לישון בהגבהת המיטה באזור הראש-שיפוע כלפי הרגליים.האויר הנבלע ישתחרר לאט דרך הפה.פשוט להניח שתי לבנים בגובה 10-15 סמ מתחת לרגלי המיטה בצד הראש. - שים לב- הכוונה היא לא למיטה מתרוממת המקפלת את השוכב ודורשת שכיבה על הגב!!!!!!
יש לבדוק אם הלחץ הטיפולי אינו גבוה מידי ואפשר קצת להתפשר (להגביל לחץ במכשיר אוטומטי ) ואולי להשתמש באמצעים מפחיתי לחץ-נחירונים ,מניעת אלכוהול ואכילה כבדה לפני השינה ובעיקר מעשיר לחות מחומם.