| מחבר |
נושא  |
|
|
מייקי42
חבר חדש מהשקית
4 הודעות |
נכתב ב - 05/04/2009 : 19:58:32
|
שלום, אני חדשה בתחום המכשירים האלה. ניסיתי לקרוא כאן בפורום ובעוד כמה מקומות. נראה לי שלא פשוט להתרגל למסיכה הזאת והכי קשה - להתמיד בה. אני לא רוצה לחשוב בכלל על כמה זה נעים ואטרקטיבי ללכת לישון עם הדבר הזה. רציתי לשאול כמה כאן משתמשים ומתמידים. בעיקר כמה מתמידים. ואם אפשר גם כמה "מזייפים" ולא ממש מתמידים...
תודה על הכיינות, מ. |
|
|
עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות |
נכתב ב - 05/04/2009 : 21:06:14
|
יש הרבה סוגי מסכות שאפשר לנסות. תוכלי להשאיר טלפון במייל cpapusers@gmail.com נוכל לשוחח על כל הבעיות ואני אשתדל לעזור לך ככל שאוכל. עמוס פורת מנהל הפורום |
עמוס פורת
|
נערך על ידי - עמוס פורת בתאריך 05/04/2009 21:07:11 |
 |
|
|
גולד
חבר חדש מהשקית
22 הודעות |
נכתב ב - 05/05/2009 : 01:40:40
|
כמו מי שזקוק למשקפיים.
כשמתרגלים, וזה קורה די מהר, פשוט לא מרגישים את זה. |
 |
|
|
riki_sap
חבר חדש מהשקית
1 הודעות |
נכתב ב - 05/05/2009 : 08:38:49
|
שלום לחברים המשתמשים בcpep שמי רבקה אני סובלת מבעיות דום נשימה במצב קל והומלץ לי ע"י מעבדת השינה לישון עם cpap בלחץ קבוע, השמח לקבל מניסיונכם טיפים והמלצות בעיניין למען האמת אני די מבולבלת יש המון חברות לנושא המציגות מכשירים שונים ומגוונים וקשה לי לקבל החלטה למרות העזרה של המעבדה והסוכנת. מזה שבוע אני מנסה להסתגל למסכת cpap של חב' slp עם מסכת נחירונים באמת קשה לישון עם רצועות צינורות ופלסטיקים {כמו חייזר}. אני באמת בדילמה איזה סוג של מסכה? מאיזו חברה? מאיזו תוצרת? עם מעשיר לחות או בלי? ו והתחזוקה של המסכה האם החב' המספקת נותנת שירות ותיקונים בצורה אמינה או אהיה תלויה במצב של חוסר ברירה בחסדי החב' המספקת . תודה מראש על שיתופכם בעיניני.
|
 |
|
|
hagit75
חבר חדש מהשקית
4 הודעות |
נכתב ב - 05/06/2009 : 10:07:51
|
נראה לי שלכל דבר מתרגלים בסוף. גם אישה בהריון צריכה להתרגל לישון על הגב בשלב מסויים כי אין ברירה. בעלי נגיד לא מסוגל ללכת עם שעון טבעת נישואין.. או כל דבר אחר לצורך העניין. ולכן אני ממש חוששת להציע לו לנסות את הנייט וואטצ'.
|
 |
|
|
Eyal
חבר פחות חדש

Israel
445 הודעות |
נכתב ב - 05/06/2009 : 22:23:47
|
היי riki_sap
לדעתי נסי להתייעץ עם רופא שינה/גורם רפואי אחר אובייקטיבי ככל האפשר לצורך מענה לשאלות הנ"ל.
מעבדות שינה ממליצות על מכשיר CPAP בד"כ רק לאנשים שזה הפתרון היחיד היעיל ב 100% בשבילם והיות ובמידה ויסתגלו למכשיר זהו גם הפתרון הכלכלי הטוב ביותר עבורם עקב העובדה שקופת חולים מכירה רק בו בכל הנוגע להחזרים כספיים. .
דום נשימה קל ו/או רק נחירות בד"כ מופנים חזרה להתייעצות מול א.א.ג. לצורך המשך טיפול.
נסי לא להתבלבל ולנסות ולהקשיב לגורמים אוביקטיביים עד כמה שניתן
בהצלחה בהסתגלות ובמציאת הפתרונות
אייל
חברת מדטכניקה
|
 |
|
|
מייקי42
חבר חדש מהשקית
4 הודעות |
נכתב ב - 05/07/2009 : 10:54:25
|
quote: Originally posted by עמוס פורת
יש הרבה סוגי מסכות שאפשר לנסות. תוכלי להשאיר טלפון במייל cpapusers@gmail.com נוכל לשוחח על כל הבעיות ואני אשתדל לעזור לך ככל שאוכל. עמוס פורת מנהל הפורום
תודה לך. יש לי אח שמשתמש במסיכה כבר כמה שנים. המצב שלו נחשב למצב קשה (דום נשימה 70 פעם בשעה!!) אני ממש מקרה קליל וגבולי לידו. אני יכולה בלי זה. לכאורה. אני מתלבטת. בכל אופן אני קצת יודעת על התחום ה"טכני" ממנו . מה שרציתי זה לשמוע אם באמת אנשים מצליחים להתמיד. הוא הצליח. אבל במצב שלו זה לא שהיתה לו ברירה.
|
 |
|
|
מייקי42
חבר חדש מהשקית
4 הודעות |
נכתב ב - 05/07/2009 : 10:57:47
|
quote: Originally posted by hagit75
נראה לי שלכל דבר מתרגלים בסוף. גם אישה בהריון צריכה להתרגל לישון על הגב בשלב מסויים כי אין ברירה. בעלי נגיד לא מסוגל ללכת עם שעון טבעת נישואין.. או כל דבר אחר לצורך העניין. ולכן אני ממש חוששת להציע לו לנסות את הנייט וואטצ'.
? לא הבנתי. נייט וואטצ'?
   |
 |
|
|
הראלה
חבר פחות חדש

164 הודעות |
נכתב ב - 05/07/2009 : 14:29:16
|
מה זה נייט וואטצ'? נא לכתוב מונחים בעברית בעברית ואנגלית באנגלית שנדע כולנו למה התכוונת. תודה ,הראלה. |
נערך על ידי - הראלה בתאריך 05/07/2009 14:29:58 |
 |
|
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
|
|
עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות |
נכתב ב - 05/07/2009 : 19:09:57
|
להלן תגובתי בנושא בפורום של פרופסור פינקלשטיין:
מחבר: עמוס פורת- מנהל פורום משתמשי CPAP תאריך: 7/5/2009 שעה: 18:09
אני , משתמש CPAP זה 17 שנה לקחתי את המכשיר לניסיון. דעתי זהה לדעתו של פרופסור פינקלשטיין שלדעתי הוא אדם ישר שמשמיע את דעותיו, שאינן תמיד מקובלות בחוגים שונים.
אני מדבר רק מתוך ניסיון של עצמי, אין לי שום אינטרס, רק להגן על הסובלים מדום נשימה. כפי שפתחתי את הפורום אך ורק כדי לסייע לעמיתי.
חסרונות המתקן:
את המכשור והחיוט יש לשים מתחת למזרון. אינני רואה את עצמי מטייל במלונות הארץ ובחו"ל ומרים את כל המזרונים בדרכי כדי לבצע חיוט והרכבת המכשיר.הרכבת ה CPAP היא פשוטה מאין כמוה במיוחד שהמכשירים כעת הם קלים וקומפקטים.
המכשיר העיר אותי מספר רב של פעמים במשך הלילה ע"י הרעדות של היד, לצורך או שלא לצורך. שנתי הייתה "טרופה". אי לכך הרגשתי מחנק פעמים רבות כשהמכשיר לא זיהה דום נשימה.
התוצאה הייתה שלמחרת בבוקר קמתי עייף, עם כאב ראש, חוסר ריכוז, כאילו ישנתי בלי CPAP או איזה שהוא אביזר אחר.
הרעיון הזה אינו חדש. השתמשתי פעם במערכת גרמנית ישנה שגם עליה אינני יכול להגיד שום דבר חיובי.
אני מעריך את הרצון והיוזמה למצוא פתרונות לנושא. לפני שרצים לפתח מערכת כדאי לשאול את משתמשי הCPAP וגם מומחים העוסקים בנושא מה דעתם.
חבל.
בברכה, עמוס פורת מנהל פורום משתמשי CPAP
|
עמוס פורת
|
 |
|
|
הראלה
חבר פחות חדש

164 הודעות |
נכתב ב - 05/07/2009 : 20:05:19
|
תודה רבה רבה למר רובין על ההבארה והקישור , עכשו הבנתי. ותודה למר עמוס פורת על ההסבר מניסיונו. הראלה. |
נערך על ידי - הראלה בתאריך 05/07/2009 20:07:33 |
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 05/08/2009 : 01:21:14
|
אני כבר כמה שנים טובות בתחום (1978) ומתעניין בכל טריק ופטנט שצץ לו . אחת לכמה שנים מופיע משיח חדש שממציא טכניקה להפריע לאדם הישן כדי שלא ינחר. למעשה זה התחיל במרפק של זוגתנו שתחיה ,המשיך בנוצות התלויות על חוט מעל אפו של הנוחר ( בחיי!!-פטנט רשום) ועם השיפור בטכנולוגיה הוסיפו מיקרופונים שחשים בנחירה ומפעילים שוק חשמלי עדין או רטט או הזזת המיטה או .........וכו וכו וכו........ זה באמת פותר את בעית הנחירה אבל גם כדור בראש של הנוחר יפתור סופית את הבעיה -למעשה את כל הבעיות של הנוחר. כל הקונצפט מבוסס על שיפור איכות החיים של בן הזוג על חשבון איכות שנתו של הנוחר. במקרים קלים זה אכן עובד כי הנוחר שמתעורר 10 פעמים בלילה מקבל כל כך הרבה חיזוקים מאישתו שהוא מוכן להמשיך ובטוח שהכל בסדר.
גם במקרים קלים של דום נשימה בשינה ועם אישה דומיננטית שרוצים שתהיה מאושרת מוכנים הנוחרים להקריב משהו מאיכות שנתם למטרה נשגבה של שיפור חיי הנישואין אבל לאחר מספר ימים העייפות תתגבר ותגרום לשינה עמוקה ומהר מאד יתגברו הנחירות עקב הרפיית השרירים.
בקיצור- בואו נטפל בסיבה ולא בתוצאה והעיקר ברפואה- אל תעשה נזק !!!!!!!!!! במקרים של דום נשימה בשינה הבעיה היא לא הנחירה אלא החנק ואיכות השינה וכל מה שיוריד את איכות השינה פסול בעיני ! העייפות היומית והשינה הגרועה מפריעים למטופל ועלולים לגרום לתאונת דרכים ויתר לחץ דם וכדומה. |
יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות |
 |
|
|
itayzzz
חבר כבר הרבה זמן

Israel
560 הודעות |
נכתב ב - 05/08/2009 : 13:21:37
|
נא לא לזלזל במכשיר הזה. אני מאמין שלי הוא לא מתאים כמו לעמוס אנחנו משתמשים ותיקים וגופנו התרגל לסיפאפ, כמו כן הוא לא מתיאם למי שצריך לחץ גבוה או ישן חלש. הבדיקה הנכונה תהיה רק למי שלא יתנסה בסיפאפ לפני זה והפרמטרים שלו נמכים יחסית הפסקות נשימה והלחץ. נקודה לחשיבה א. |
 |
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 05/08/2009 : 20:55:53
|
זה לא ענין של אמונה חובת ההוכחה עליהם כמו שאני לא מתוכח עם הנגינה בצינור האבוריגיני(ובאמת לא ראיתי אף אבוריגיני עם דום נשימה בשינה!) עובדה היא שגם באתר שלהם אין היתר לשימוש בדום נשימה אלא רק בנחירה בלבד , ובמחקרי נחירה המדד הוא בדרך כלל הרעש הנמדד או המדווח ולא איכות השינה.
אז איך אמר המת לעיוור? נחיה ונראה |
 |
|
|
itayzzz
חבר כבר הרבה זמן

Israel
560 הודעות |
נכתב ב - 05/09/2009 : 09:13:11
|
מכיוון שזומר מפזר את התשובות שלו בכל מיני דיונים שונים. אני יכתוב את זה בשני דיונים שונים. ידוע שמי שמנגן על כלי נשיפה ובמיוחד גדולים מפתח את הנשימה והריאות שלו יותר טוב. וזה סביר שתהיה לו נשימה טובה יותר בשינה. כמו שאומרים שמי שמעשן, ישחה או ינגן בחצוצרה ואז הוא ינשום טוב יותר. ותוספת שלי: ולסרטן היה מוזיקה ודרינק טוב א. |
 |
נערך על ידי - itayzzz בתאריך 05/09/2009 09:15:55 |
 |
|
|
עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות |
נכתב ב - 05/09/2009 : 09:57:47
|
| אני, בגילי המופלג, שוקל לקחת שעורים בחצוצרה (למגינת ליבם של שכני הישנים בין 2 ל 4). אחר כך נעשה בדיקת שינה ונראה..... |
עמוס פורת
|
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 05/09/2009 : 22:38:35
|
| אולי כבר שופר ??????. אפשר להפיל את חומות יריחו בהזדמנות....... |
 |
|
|
Eyal
חבר פחות חדש

Israel
445 הודעות |
נכתב ב - 05/10/2009 : 18:20:26
|
עמוס
אני מנגן בחצוצרה למעלה מ 20 שנה...אך בו זמנית נוחר כמו חזרזיר בר מגושם (למזלי ב 3 בדיקות שינה האחרונה שעשיתי ..נמצאו רק 8-10 הפסקות נשימה בשינה..ולכן עוד לא משתמש ב CPAP).
אם תגיע למרכז הארץ אוכל ללמד אותך את הבסיס לנגינת חצוצרה ללא תשלום...

בהצלחה במידה והיית רציני בעיניין החצוצרה
אייל |
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 05/16/2009 : 00:06:50
|
אתה מחרצץ או מחצרר או מחצצר ? ואני לא ידעתי - חשבתי שאני מכיר אותך טוב......... חכה קצת -עם הגיל והמשקל יבוא הסיפפ- גם אני חשבתי כמוך פעם! כול כלב ביז יומו ! באהבה זומר |
 |
|
| |
נושא  |
|