| מחבר |
נושא  |
|
|
הראלה
חבר פחות חדש

164 הודעות |
נכתב ב - 04/07/2009 : 15:49:20
|
שלום חברים, כפי שספרתי בפורום אני חסידה גדולה של השמוש במסכת הבד ,אלא שאני מבקשת להזהיר שאת מסכת הבד חייבים להחליף כל 6 חודשים או כשרואים שהמרקם הפנימי שלה מתפורר , אני לא שמתי לב לכך והמשכתי להשתמש במסכה , לילה אחד בגלל דליפת אויר בחלק העליון של המסכה שמתי חתיכת טישו בצבע לבן על האף ומתחת למסכה , בבוקר נייר הטישו היה שחור מחלקיקים שיצאו מהמסכה ואז הבנתי שאת זה בעצם נשמתי מי יודע כמה זמן. אומר לזכותו של ארז שהוא מייד החליף לי את המסכה והטיפול שלו היה מהיר יעיל ונדיב. חג שמח לכל חברי הפורום,הראלה. |
נערך על ידי - הראלה ב 04/07/2009 19:34:51 |
|
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
נכתב ב - 04/07/2009 : 16:12:15
|
שלום הראלה. כזכור חוות דעתי על המסיכה הזו פורסמה וגרמה למספר חברים כעס ומורת רוח. כל הכבוד לך שאת כמעריצת המסיכה אינך מהססת ומפרסמת את האזהרה הזו.
יופי , תודה.
בברכה  |
נערך על ידי - n/a בתאריך 04/07/2009 16:54:26 |
 |
|
|
itayzzz
חבר כבר הרבה זמן

Israel
560 הודעות |
נכתב ב - 04/07/2009 : 18:13:16
|
יחיאל שלום לפי דעתי לא נתתה חוות דעת על מסכה זו. חוות דעת זה כאשר, מנסים אותה מספר ימים כמו הראלה וכמו שאני ניסיתי אותה. הבדיקה שלך היתה חיצונית בילבד. כמו הפיתגם הידוע "אל תיסתכל בקנקן אלה בתוכו". המסכה הזו פוטרת בעיות לכמות מצומצמת יחסית של חולים, אבל למי שהיא מתימה זו הצלה. א |
 |
 |
|
|
ta7
חבר פחות חדש

180 הודעות |
נכתב ב - 04/07/2009 : 18:40:48
|
לא הבנתי מהיכן הגיעו החלקקים השחורים? האם זה יכול לקרות בכל מסיכה? כלומר הייתכן שאנחנו נושמים דרך המסיכה כל מיני לכלוכים שמגיעים מהפילטר? אם יש מישהו שמוסמך לענות על זה בבקשה נא לכתוב תשובה, זה מדאיג. בברכת חג שמח לכולם מ טובה |
 |
|
|
מנחם
חבר כבר הרבה זמן

592 הודעות |
נכתב ב - 04/07/2009 : 18:56:39
|
הראלה,
זה שהמסיכה מתפוררת - ניחא. זה שנשמת לתוכך חלקיקים מיותרים של פסולת, זה חמור !
השאלה היא האם מי שמכר לך אותה, הינחה אותך לגבי זמן תפוגה ?
אני מקווה שכן !
חג שמח! |
 |
|
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
נכתב ב - 04/07/2009 : 19:06:02
|
שלום ציטוט מדף היצרן המצורף אל המסיכה:
המסיכה הזו מיועדת למטופל אחד, ניתנת לשטיפה ושימוש עד 180 לילות.
בברכה  |
 |
|
|
הראלה
חבר פחות חדש

164 הודעות |
נכתב ב - 04/07/2009 : 19:22:42
|
מר רובין פסל את המסכה על הסף ולכן היתה הבקורת שאפילו לא ניסית , את התפוררות הציפוי הפנימי אף אחד לא חזה , נכון שנאמר לי שהמסכה היא לחצי שנה אך כיון שהשתמשתי בשתי מסכות לחילופין לא עקבתי נכון אחרי ה-180 יום.והם כנראה חלפו. מצאתי לנכון להזהיר את חברי הפורום בכלל ואת משתמשי המסכה בפרט שבעית התפוגה היא קריטית ואסור לפספס אותה. ערב טוב,הראלה.
|
נערך על ידי - הראלה בתאריך 04/08/2009 07:44:54 |
 |
|
|
לואיזה
חבר חדש מהשקית
42 הודעות |
נכתב ב - 04/07/2009 : 19:45:20
|
שלום לכולם וחג שמח גם אני משתמשת במסיכה מבד זה מספר חודשים ועד היום מרוצה ממנה. אולי הראלה- כבסת אותה יותר מדי? אצלי הציפוי אפור- כך שלא נראה לי שיתפורר ויהפוך לשחור, אבל לך תדע מה זה החומר. האם קבלת מסיכה חדשה, או קנית ? |
 |
|
|
itayzzz
חבר כבר הרבה זמן

Israel
560 הודעות |
נכתב ב - 04/07/2009 : 20:07:30
|
הראלה שלום האמת שמה שאת כותב זה נירא קצת מוזר. הייתי ממליץ לך לבדוק ות הנושא יותר לעומק. כמו פילטר מיתפרק או איזה חלק מתוך המכשיר או איזה ליכלוך חיצוני בחדר. ההמלצה של 180 יום זה לאפקטיביות של המסכה תמיד אפשר להסיף עוד 25% - 50% להמלצה. לכל מסכה כתוב זמן שימוש בערך של שנה אני משתמש מספר שנים הרבה יותר גדול ממה שכתוב. ואני גם לא מטפל במסכה כמו שכתוב. תשימי טישו גם עם מסכה החדשה ותיבדקי את הנושא. א |
 |
 |
|
|
הראלה
חבר פחות חדש

164 הודעות |
נכתב ב - 04/08/2009 : 00:38:32
|
תודה למגיבים, לואיזה - גם אצלי הצפוי הוא אפור אבל כאשר הוא מתפרק וניתק מהבד מבפנים אז החלקיקים הם שחורים ,שמתי את המסכה מול אור יום ואכן רואים כאילו יש איים ריקים מציפוי , למען הסר כל ספק אני עדיין משתמשת במסכת הבד , מהסיבה הפשוטה שזו המסכה היחידה שאני יכולה לסבול , אלא שמעכשו אשים לב לבלאי שלה. אני מכבסת את המסכה פעם ב-10 ימים עד שבועיים עם סבון עדין במיוחד. איתי - אי אפשר להשוות מסכת בד למסכה אחרת כי הבלאי של מסכת הבד הוא בניתוק חלקיקים מהציפוי ,כמובן שעשיתי את הניסוי עם מסכת בד אחרת בת 3 חודשים, ולא היה שום שחור ושום חלקיק על הטישו. לסיכום בהחלט אני רואה את תפקיד הפורום להזהיר ולחלוק מידע ואני שמחה על התגובות ומתפללת שלא נגרם לי נזק עם שאיפת החלקיקים השחורים האלו. |
נערך על ידי - הראלה בתאריך 04/08/2009 00:45:14 |
 |
|
|
לואיזה
חבר חדש מהשקית
42 הודעות |
נכתב ב - 04/08/2009 : 11:40:14
|
הראלה- טוב שאת משתפת אותנו, אני חושבת שבדיוק בשביל זה קיים הפורום הנפלא הזה. לקחתי לתשומת לבי, ועכשיו אבדוק מדי כמה ימים את הבפנוכו של המסיכה לראות אם היא מתחילה להתפורר, לא הייתי רוצה לחזור לפלסטיקים ולסיליקונים שהיו דחופים לי בתוך האף קראתי בהוראות שצריך גם להחליף את הפלסטר שמחבר בין הבד לפלסטיק (או שזה סיליקון) כשהוא מתבלה-נבדוק גם את זה שיהיה לכולם חג שמח |
 |
|
|
הראלה
חבר פחות חדש

164 הודעות |
נכתב ב - 04/09/2009 : 02:30:51
|
לואיזה, נראה לי שאין צורך לבדוק את מסכת הבד אלא לאחר כ- 5 חודשי שימוש , ניסיתי אתמול מסכה שונה מסוג הפלסטיקים למיניהם שארז בטובו השאיר לי, ולא ישנתי כל הלילה אפילו דקה ,סבל בל יתואר ואומללות ,כל היום הייתי כמו שיכורה ולא מיין , אחרי הצהרים נרדמתי בקלות עם מסכת הבד שלי , המסקנה שלי היא שאבדוק בקפדנות את המסכה לאחר 5 חודשי שימוש ואתפלל לטוב. חג שמח,הראלה. |
 |
|
|
יוחנן
חבר חדש מהשקית
2 הודעות |
נכתב ב - 05/28/2009 : 08:39:38
|
הראלה, האם המוכר בדק עם היצרן מה גרם לחלקיקים השחורים? מה המקור שלהם? האם יש איזו מסקנה, האם כדאי לשקול לנסות את המסכה הזאת, או שהיא עלולה לפלוט חלקיקים? צריך לזכור שיתכן שיש חלקיקים קטנים שלא רואים בעין. כלומר, אם יש תופעה כזאת, אז גם לפני שרואים בעין משהו, עלולה להיות בעיה של חלקיקים בנשימה. תודה רבה וחג שמח
|
 |
|
|
הראלה
חבר פחות חדש

164 הודעות |
נכתב ב - 05/31/2009 : 01:30:09
|
שלום יוחנן, החלקיקים השחורים מגיעים מהציפוי הפנימי של מסכת הבד, וזה קורה כשהיא מתיישנת, בארה"ב מאושר ע"י הביטוח למשתמשים להחליף מסכת בד כל 3 חודשים , אבל על המסכה עצמה כתוב שהיא מיועדת ל-180 לילות ....אז הבעיה היא שקשה לעקוב אחר שימוש של 180 לילות כי אני מחליפה בין שתי מסכות, למשל כשאני רוחצת אותה. מה שחמור בעיני הוא שלא רואים כמעט שום שינוי כלפי חוץ, רק כאשר שמתי את הטישו הלבן ראיתי שהוא נעשה שחור מהחלקיקים , לצערי איני מצליחה להרדם או להסתגל למסכה אחרת לכן אני ממשיכה לישון עם מסכת הבד תוך חיפוש וניסוי מסכות אחרות שארז נותן לי. מרוב יאוש כבר בא לי רעיון לפתח מסכה בעצמי לעצמי היא אמורה להיות גמישה כמו מסכת הבד אלא שתהיה עשוייה מחומר שאינו מתפרק כמו סיליקון למשל . לילה אחד חלמתי שלקחתי בלון לבן וחיזקתי אותו ברצועות והשתמשתי בו כמסכה אחר כך בזמן עירות חשבתי שאולי החומר שממנו עשוי בלון הוא לא בריא וחשבתי על....קונדום... אבל אני צריכה לברר האם החומרים האלו אינם מזיקים לבריאות כשנושמים מהם. הנה פרשתי את כל הגיגיי ואם יש מישהו שבא לו רעיון שיכול לעזור אשמח לדעת . שבוע טוב וחלומות פוריים ,הראלה. |
נערך על ידי - הראלה בתאריך 05/31/2009 01:33:48 |
 |
|
|
יוחנן
חבר חדש מהשקית
2 הודעות |
נכתב ב - 05/31/2009 : 15:58:48
|
הראלה, תודה על ההסבר. את נושא ספירת ימי השימוש אפשר לפתור די בקלות, ע"י סימון כל מסכה וניהול רישום שימוש בכל אחת מהן.
עדיין יש שתי בעיות: 1. הבלאי של המסכה תלוי לא רק בימי השימוש, אלא בוודאי תלוי גם בזמן שעובר, אופן איחסון וניקוי המסכה, וכו'. ניקוי לא מספיק, או יותק מדי, או עם חומרים לא מתאימים, עלול להאיץ את הבלאי. 2. אם אין אינדיקציה ברורה להתיישנות המסכה, עלולים להישאף לריאות חלקיקים קטנים שלא ניתן לראותם בעין. זאת מבלי לדעת על קיום הבעייה, עוד לפני שרואים חלקיקים בעין. נראה קצת מפחיד...
|
 |
|
|
הראלה
חבר פחות חדש

164 הודעות |
נכתב ב - 05/31/2009 : 22:29:26
|
נכון מאד.. אתה צודק וזו הסיבה שאני ממש מכריחה עצמי להסתגל למסכה רגילה, היות והגילוי הוא מקרי והסכנה גדולה בשאיפת החלקיקים השחורים האלו,לא שווה לי להסתכן.הראלה. |
נערך על ידי - הראלה בתאריך 05/31/2009 22:31:38 |
 |
|
|
לואיזה
חבר חדש מהשקית
42 הודעות |
נכתב ב - 06/02/2009 : 21:31:45
|
אני מבינה שבקרוב אשאר המשתמשת היחידה במסיכת בד בפורום זה, כי עד היום ידוע לי רק על הראלה שמשתמשת במסיכה זו. בכל אופן, הראלה-אם תמצאי שהמסיכה החדשה שאת מנסה (הפטיט) מתאימה- תדווחי, כי אני כבר כחצי שנה עם מסיכת הבד ולאור הפחדותייך, אני כבר צריכה להתחיל להחליף. בררתי בקשר להחזרים עבור חלקים מתכלים כמו מסיכה, צינור וכו', ובכן בקופ"ח הכללית נונתים 30 אחוז מהמחיר שקבע משרד הבריאות בסל התרופות (יותר טוב מכלום) זאת מקבלים מהקופה ולא מהביטוח המושלם. ונראה לי שבשנים הקרובות אני צריכה לפתוח קו און ליין לקופ"ח כדי לקבל את ההחזרים (כמה שיתנו-אקח) |
 |
|
|
הראלה
חבר פחות חדש

164 הודעות |
נכתב ב - 06/05/2009 : 15:55:16
|
לואיזה שלום, אנא קראי את השירשור תודה לארז פוקס על ההתיחסות ותראי שהצלחתי ברוך השם להסתגל למסכה רגילה שמחזיקה מעמד ואינה מסוכנת לבריאות,את יכולה לשאול את ארז פוקס לגבי מסכת הפטיט ואולי אף לנסותה ,אני משתמשת בה עכשו כל הזמן ואני מאד מרוצה . שבת שלום,הראלה. |
 |
|
|
לואיזה
חבר חדש מהשקית
42 הודעות |
נכתב ב - 06/05/2009 : 16:41:08
|
תודה הראלה. לא כל כך הבנתי איזו מסיכה זו וניסיתי לחפש אותה ולא מצאתי. אבל אני אצור קשר עם ארז. מצאתי את הטלפון שלו באתרנו הנפלא ואבקש ממנו את המסיכה לנסיון. שבת שלום |
 |
|
| |
נושא  |
|