היום סופסוף היה לי זמן פנוי אז קפצתי לבית המרקחת ויצאתי עם בקבוק שממלאים לי במקום בניופארם. המחיר המופקע הוא ששה שקלים לבקבוק ליטר עם פלומבה, או 4.5 ש"ח אם אני מביא בקבוק מהבית. כלומר שקל וחצי עולה הבקבוק. עדיף לשמור את אחד ממיכלי 5 ליטר של נביעות ולמלא במכה? המוכרת (שאיננה רוקחת) אמרה שיש להם "איזה פילטר כזה שם מאחורה שמיינן את המים או משהו", כמה עולה כבר לקנות כזה לבית? אולי הפילטר של בריטה עושה את העבודה?
לעומת זאת מי שמכר לי את המכשיר אמר שגם מים מינרליים זה בסדר, וזה הפליא אותי כי מים מינרלים ישראליים הם עם אחוז סידן יחסית גבוה (מה שנקרא מים קשים נדמה לי) וזה עושה יופי של אבנית.
אחותי לעומת זאת עברה להשתמש במי בריטה בשביל הקומקום החשמלי ולא מצטברת לה יותר טיפת אבנית בקומקום (אני לא שותה חם בבית אז לא ניסיתי בינתיים). האם נכון להסיק מכך שפילטור בפחמן אקטיבי של בריטה יעשה את העבודה מספיק טוב?
יעקב, אני חושב שוודקה זה בשוודית, אבל יותר חשוב, מישהו יכול לתת תשובה רצינית? בריטה מספיק טוב? אפשר לקנות פילטר "אוסמוזה הפוכה" הביתה? או שצריך לדרדס פעם בחודש לבית המרקחת?
שלום עירא מים מזוקקים, כניראה הכי מתאימים, אבל............ אותי לימדו שמים שהורתחו והצטננו בבית, יכולים לבצע את אותה עבודה עם הכי פחות אבנית במיכל. אין ברירה, פעם בתקופה יש צורך לטפל באבנית שהצטברה.