| מחבר |
נושא  |
|
|
yossi
חבר חדש מהשקית
39 הודעות |
|
|
הראלה
חבר פחות חדש

164 הודעות |
נכתב ב - 02/12/2009 : 23:44:47
|
שאלה למומחים ולותיקים, האם במעבדת השינה ,בבדיקת איכות שינה עם CPAP מזהים ויודעים לספור התעוררויות בזמן שינה????? ממילא חשבתי לבקש בדיקת איכות שינה עם המכשיר והמסכה שלי. מודה מראש לעונים,לילה טוב, הראלה. |
 |
|
|
Eyal
חבר פחות חדש

Israel
445 הודעות |
נכתב ב - 02/13/2009 : 02:06:11
|
היי הראלה
CPAP פותר ביעילות את דום הנשימה החסימתי בשינה בראש ובראשונה. כתוצאה מכך כל תופעות הלוואי של דום הנשימה החסימתי כגון: נחירה, ירידה ברמת סטורציה וכו' אמורות להיעלם באופן מיידי כתוצאה מהשינה עם המכשיר.
במעבדת שינה ניתן לבחון המון סוגים של מדדים(כגון:EEG AKG SP02 וכו') וזאת בייעוץ עם רופא השינה שבהתאם לשיקול דעתו יש צורך בכך.
אני משוכנע שבכל מעבדת שינה ישמחו לוודא את היעילות המוחלטת של השינה שלך בתיאום וייעוץ תחילה עימם
עדכני בהמשך בנוגע לתוצאות הבדיקה במידה ותתבצע,
בהצלחה
אייל |
 |
|
|
Eyal
חבר פחות חדש

Israel
445 הודעות |
נכתב ב - 02/13/2009 : 02:09:30
|
יוסי שלום
לדנ"ש מרכזי ישנן סיבות אחרות ומכשיר CPAP לא אמור לפתור אותן. ברוב המקרים שבהם מאובחנים פציינטים עם הפסקות נשימה מרכזיות, ישנם טיפולים אחרים שמוצעים להם כגון: BPAP ספציפי שמטפל בהפסקות נשימה מרכזיות או טיפול אחר בהמלצת רופא מומחה. CPAP נועד למקרים של דום נשימה בינוני וקשה מהסוג החסימתי בלבד.
אייל |
 |
|
|
עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות |
נכתב ב - 02/14/2009 : 11:58:47
|
האם למישהו יש מידע שהפסקות נשימה המתוארות במחקר עלולות לגרום לאיזה שהם בעיות? אני מתעורר בבקרים האחרונים עם כאבי ראש. בבחינת גרפי השינה אינני מוצא בטוי לבעיה כל שהיא. אנא תגובתכם: יעקב, איל, ארז, יעקב וכל מי שמוכן לתרום. בתודה עמוס |
עמוס פורת
|
 |
|
|
הראלה
חבר פחות חדש

164 הודעות |
נכתב ב - 02/15/2009 : 00:31:48
|
שלום עמוס, לעניות דעתי וסתם מתוך הגיון, מציעה לך לערוך בדיקת שינה במעבדת שינה עם המכשיר והמסכה שלך ,אולי בבדיקה הזו יימצאו פרמטרים שאינם מופיעים ברשומים של ה-cpap. זכורני שהתלוננת לא מכבר על כאבי הראש האלו ,ומוטב לבדוק. בהצלחה רבה ושבוע טוב,הראלה. כמו כן ,אני רוצה להודות לאייל שענה לי,אכן אדווח מייד עם ביצוע הבדיקה במעבדת השינה. |
 |
|
|
yossi
חבר חדש מהשקית
39 הודעות |
נכתב ב - 02/15/2009 : 08:23:25
|
אייל ללא קשר לדום נשימה מרכזי החלק שהפריע לי הוא שכל משתמשי הCPAP סבלו מהתעורויות ואיכות שינה לקויה כיוון שחוו יקיצות לא טבעיות-העניין הוא שהמכשיר לא מפחית מס' התעוררויות ולא משפר את איכות השינה לעניות דעתי הוא פותר חצי בעייה(נחירות וכן הפסקות נשימה) ככל שאני קורא יותר אני מתחיל לחשוב שנרקמו לא מעט אגדות על המכשיר הזה או כמו שנהוג להגיד "אובר רייטד" אני לא רוצה להיסחף להגדרות פנטזיונריות כמו "מזימה" של יצרנים אבל לדעתי למכשיר מדביקים סגולות רבות מדי.... מקווה שאני לא פוגע אבל חייבים להבין (ואני מאמין גדול במחקרים)שככל שקוראים יותר הבורות קטנה ופתאום ה CPAP אינו בבחינת חזה ראה וקדש |
 |
|
|
tulguy
חבר חדש מהשקית
Israel
19 הודעות |
נכתב ב - 02/15/2009 : 10:05:05
|
שלום לכולם
קראתי את כול מה שכתבתם ואני יכול להגיד מנסיוני הקצר עם ה cpap שאיכות השינה שלי השתפרה עם התחלת השימוש שלי עם המכשיר אך מספר ההתערוריות שלי לא פחת מה שאומר לעניות דעתי שפתרון הדום נשימה משפר איכות שינה אך לא את מספר ההתעוריות הליליות.
איתי |
 |
|
|
Eyal
חבר פחות חדש

Israel
445 הודעות |
נכתב ב - 02/15/2009 : 12:02:02
|
היי איתי
במצב שכזה אני ממליץ בחום שתפנה באופן מסודר לפגישה עם רופא שינה במעבדת השינה בה אובחנת לצורך שינה של לילה אחד עם מכשיר ה CPAP במעבדה. במצב שכזה תאובחן באופן אופטימלי בנוגע להתעוררויות שעליהן אתה מתלונן. כאדם שסובל מתסמונת דום נשימה בשינה, אשר אובחן ומטופל על ידי CPAP , אינך אמור להתעורר במהלך הלילה. הרעיון של שימוש ב CPAP אמור לספק שינה רצופה ככל האפשר ובמקרה החמור התעוררות אחת בלילה , אך לא יותר מכך. במידה וחלפו חודש -חודשיים מאז רכשת את הציוד ועדיין כמות ההתעוררויות רבה, אני שוב מציין את המלצתי החמה לייעוץ מול רופא שינה לצורך בדיקת השינה עם המכשיר במעבדת שינה.(הסיבה הינה: האפשרות שיש משהו נוסף שמפריע וגורם להתעוררויות מלבד דום הנשימה, והרעיון הוא לוודא ולטפל בכך).
בהצלחה
אייל |
 |
|
|
tulguy
חבר חדש מהשקית
Israel
19 הודעות |
נכתב ב - 02/15/2009 : 12:08:55
|
היי אייל