בימים אלו מציגים המעצבים ורשתות התכשיטים את הקולקציות החדשות שלהם לקיץ, שרובן בסימן החזרה לזהב הוורוד.
העלייה במחירי הזהב בעולם הובילה מעצבים שמעוניינים להמשיך לעצב במתכת המתייקרת לחשוב על חלופות. עם אלו אפשר למנות שימוש בציפויי זהב וביציקות זהב חלולות השומרות על המראה הכבד. גם תכשיטים בגודל מוגזם (אוברסייז) בולטים השנה. מרבית המעצבים מציינים בהשראותיהם ערים ותרבויות ממאות קודמות. גם הטרנד האקולוגי לא פסח על התכשיטנים: לצד ההשראות מהים ומהטבע, רבים משלבים בעבודותיהם אבנים גולמיות, עץ וקונכיות.
ה. שטרן רקע: את רשת התכשיטים העולמית ה. שטרן, שמקורה בברזיל, ייסד ב־1945 הנס שטרן, שברח מגרמניה במהלך מלחמת העולם השנייה. כיום יש לחברה 170 סניפים ב־26 מדינות בעולם ו־36 בארץ.
בחנות: קולקציות שונות של החברה ושעונים מיובאים. בימים אלה מושקות ארבע קולקציות חדשות: Cascais, Maharani, Hera ו־Highlight Stars. אירוע ה־Trunk Show של החברה יתקיים בחנויות הרשת ב־14.5–30.6, ובמסגרתו אפשר להחליף זהב ישן בחדש וכן להביא תכשיט ישן של ה. שטרן ולקבל תמורתו זיכוי לתכשיט חדש. מחירים: 100–230,000 דולר.
פדני רקע: חברת פדני החלה את דרכה ב־1950, כשאורי פדני הקים עסק קטן לתכשיטים. כיום מנהל אותה בנו, בני. חנות הדגל עדיין נמצאת ברחוב הירקון 185 תל אביב, שם החלה החברה את דרכה. לרשת 11 סניפים בארץ.
בחנות: החברה מתמחה בייצורם ובייבואם של תכשיטים ושעוני יוקרה. מלבד קולקציות בית מייבאים בפדני מותגים כקרטייה, ברייטלינג, פטק פיליפ, בולגרי, אמפוריו ארמאני, פנריי, ייגר לה קולטר, וולנדורף, שאנל וברברי.
מחירים: 850–5,000,000 שקל.
http://www.calcalist.co.il/articles/0,7340,L-3058703,00.html |