סיפאפ פורום ישראל
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 התנסות ראשונית בסיפאפ

שימו לב , עליכם להירשם לפני הוספת התגובה.
להרשמה, ליחצו כאן.

רזולוציית מסך:
שם משתמש:
סיסמא:
מצב עיצוב:
עיצוב: מודגשאיטליקקו תחתוןקו חוצה יישור לשמאלממורכזיישור לימין קו מפריד קישורמיילתמונה חוקציטוטרשימה

הודעה:

* HTML לא פעיל
* הקוד פעיל
פרצופים
חיוך [:)] חיוך גדול [:D] קול [8D] ביישן [:I]
לשון [:P] רשע [):] חיוך [;)] ליצן [:o)]
עין שחורה [B)] מספר שמונה [8] מבואס [:(] ביישן [8)]
אני בהלם [:0] כועס [:(!] מת [xx(] ישנוני [|)]
נשיקות [:X] מאשר [^] לא מאשר [V] שאלה [?]

הודעות    קודמות
סילביה נכתב - 07/06/2019 : 22:51:09
בבדיקת התאמה הייתי בישיבה וחשתי נכנס אוויר בעוצמה
זה שני לילות שמנסה ולא חשה אותה עוצמה?
כרגע נתנו לי מסכה סטנדרטית
33 הפסקות לשעה ולא קיבלתי עדיין נתונים.
לילה ראשון כן קמתי להתפנות
PRISMA SMART
מכשיר שקיבלתי
לילה שני כבר לא אך עדיין חשה שישנה עם פהפתוח
אשמח להסבר אם זה תקין בשלב ראשוני הזה או צריכה לשנות משהו?
בברכה
סילביה
1   תגובות    אחרונות    (החדשים ראשונים)
dan bar-or Posted - 07/07/2019 : 09:38:30
שלום וברוכה הבאה, אני אנסה לסייע כאן למרות שככל הנראה כרגע אענה באופן חלקי משום שחסרים לי המון פרטים אותם אשמח במידה ותשלימי, כמו משקל גובה וגיל. יחד עם זאת איזו מסיכה קיבלת להתאמה? (את כותבת כאן "מסיכה סטנדרטית")
אני שואל את השאלות הללו גם בכדי שאוכל להרחיב על אפשרויות נוספות למניעת הבעיה.
בגדול 33 הפסקות נשימה בשעה הן עניין חשוב אשר דורש התייחסות, אך לעתים ניתן להפחית משקל או לשנות תנוחת שינה וכך להקל או להעלים את הבעיה. את מתארת אוויר אשר נכנס בעוצמה, נסי להציץ לרגע בצג שעל המכשיר, מה את רואה שם ? במידה ואת חשה אוויר אשר נכנס בעוצמה, ניתן להפחית את דרגת הלחץ ל 4 ס"מ לחץ התחלתי. מכשירי cpap עובדים באופן אוטומטי ומווסטים את הלחץ בהתאם לנידרש אך לעתים ניתן להגדיר את הלחץ העליון והתחתון בהתאם לצורך בזמן ההתאמה הראשונית, יחד עם זאת ניתן לשנות במכשיר שאצלך כרגע את רמת ההתנגדות בזמן הנשיפה בשתי רמות שונות וניתן גם לשנות את מהירות הנשימה/נשיפה, כל המשתנים האלה עשויים להקל עלייך בזמן ההתאמה במידה ויכווונו נכון ע"י העובד/ת באסותא. יחד עם זאת חשוב מאד להתאים מסיכה במידה הנכונה שהרי במידה והמסיכה דולפת או מכאיבה בזמן השימוש התקשורת שלך עם המכשיר לא תהיה תקינה ובהתאם העליה והירידה בלחץ.
אני יודע שבאסותא אין הרבה מיבחר של מסיכות או מכשירים ואני יודע שההתאמה מתבצעת מהר יחסית ולא תמיד יוצאים עם תשובות לכל השאלות.
בשוק קיים מגוון גדול מאד של מסיכות, הרבה מעבר למה שראית באסותא ואת בהחלט יכולה לנסות ולהשתמש במסיכות אחרות במידה ויש בעיה עם מה שקיבלת באסותא.
בעניין בדיקת ההתאמה אשר בוצעה בישיבה, לא צריך להיות הבדל בהרגשה בין ישיבה לשכיבה. (האוויר אותו אוויר), את כותבת שמזה שני לילות את מנסה ולא חשה את אותה עוצמה, האם חסר לך אוויר (במידה וכן ניתן להעלות קצת את הלחץ ההתחלתי במכשיר).
ובעניין הקימות לשירותים אני אסביר, ככל שתסתגלי למכשיר ה cpap השינה שלך תהיה איכותית ועמוקה יותר וללא הפסקות נשימה מה שבעצם גורם לך היום לשינה רדודה. בזמן שינה אשר מלווה בהפסקות נשימה אנו נרגיש יותר צורך לקום לשירותים. בזמן שינה עמוקה ללא הפסקות נשימה אנו ישנים שינה עמוקה ורצופה יותר ובהתאם מרגישים פחות את הצורך לקום לשירותים. תארי לך שבעצם בכל חצי דקה במקרה שלך את מתעוררת מהפסקת נשימה, (33 פעמים בשעה) מלבד קימות מרובות לשירותים אני בטוח שאת גם עייפה במשך היום כתוצאה משינה לא איכותית.
ובעניין פתיחות הפה שאת מתארת, פתיחות פה עשויות להיגרם כתוצאה מאף סתום או כתוצאה מעודף או חוסר אוויר, או מסיכה לא מתאימה או כזאת שאינה הדוקה מספיק לפנייך.
שינה נכונה ובריאה משחר הדורות היא שינה עם פה סגור שהרי בזמן השינה אין סיבה שהפה שלנו יפתח במידה והנשימה תקינה (מהאף) ואין הפסקות נשימה או לחילופין אף חסום (כתוצאה מאלרגיה או סתם נזלת עונתית). לכן עליך להקפיד ולבדוק האם קיימת אצלך אחת מהאפשרויות שתיארתי.
המכשיר אשר ברשותך (כל מכשיר cpap למעשה) אוסף נתונים מהם ניתן להסיק מסקנות וכך לפתור את הבעיה. כאשר תחזרי לאסותא העובד/ת אשר התאים לך את המכשיר יצפה בנתונים ויפעל בהתאם לפיתרון הבעיות. קחי בחשבון ההסתגלות למכשיר cpap היא אינה דבר פשוט ולוקח זמן להתרגל לזה.
במידה ויש לך שאלות נוספות, אני מזמין אותך להתקשר אלי (מספר הטלפון שלי מופיע בחתימה שלי מטה) ואנסה להמשיך ולסייע לך.
בינתיים ברוכה הבאה, תמשיכי לעדכן ושיהיה בהצלחה !

סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.01 שניות.