| הודעות קודמות |
| Sleepy |
נכתב - 02/28/2019 : 22:05:32 שלום, ב-2014 אובחנתי עם דום נשימה והשתמשתי במכשיר Weinmann Somnobalance עם מכשיר לחות. אחרי ניסיון כושל במסכה אפית (ככל הנראה בשל אלרגיות וסינוסיטיס כרוני שמלווים אותי) ניסיתי כמה וכמה מסכות אף-פה ולבסוף השתמשתי במסכה של פישר ופייקל. למרות כל הנסיונות גם המסכה הזו לא היתה נוחה. היה עלי להדק אותה עד כאב כדי שלא תדלוף. כך או כך לאחר שנתיים של שימוש, בהם ממילא לא ראיתי שיפור בעירנות שלי, הפסקתי להשתמש במכשיר. כיוון שהמצב שלי היום חמור יותר, נאמר לי שחובה עלי להשתמש במכשיר. חזרתי אל חברת וויינמן ונאמר לי שישנם רק שני מסכות אף פה וכי לא ניתן לספק לי אפילו את המסכה בה הייתי משתמש בעבר.מסכת ה-Best Fit הסינית שסיפקו לי לא רק שדלפה, לא היתה נוחה (לחצה בדיוק על הסינוסים) אלא בשילוב מכשיר הלחות ששבק חיים בינתיים, התוצאה היתה הדלקה של הסינוסים שמסרבת בינתיים להרגע.
אני מבין שבחו"ל אולי אפשר להשיג מסכות זולות יותר, אבל עד היום לא מצאתי מסכה נוחה, כך שממילא לא אדע מה אוכל להזמין. שאלתי העיקרית הינה, כיצד אני יכול להגיע למסכה סבילה בלי לפשוט רגל?
אגב, כיוון שעברו יותר מ-3 שנים מאז שקניתי את המכשיר, אני זכאי להחליף מכשיר. בפירוט המכשירים שקיבלתי היום ממכבי, נמצא הפריזמה סמרט. האם זה מכשיר טוב יותר מה-Somnobalance.
אשמח לרעיונות והכוונה מה עלי לעשות.
תודה רבה. |
| 4 תגובות אחרונות (החדשים ראשונים) |
| tockos |
Posted - 03/04/2019 : 18:11:04 ציטוט: תוכל לרכוש דרכי את המסיכה ולקבל החזר כספי מלא מקופת החולים שלך.
טעות: החל מינואר 2019 לא תוכל לקבל החזר מעל 555 ש"ח לשנה קלנדרית. https://www.maccabi4u.co.il/15196-he/Maccabi.aspx |
| dan bar-or |
Posted - 03/04/2019 : 09:31:46 שלום רב, אני מזמין אותך להגיע אלי עם המכשיר שברשותך ועם מעשיר הלחות, אני אבדוק את תקינות המכשיר (יש לי מעבדת תיקונים גדולה ומשוכללת) אני אחבר את המכשיר למחשב אבדוק את הנתונים ואכוון בהתאם, גם אוציא לך דוח מודפס עם נתוני הפריקה. יחד עם זאת אתאים לך מסיכה חדשה ואשאיל לך אותה לנסיון לשבוע ימים (ברשותי מגוון מסיכות 14 דגמים שונים בתצורת full face). לאחר שתותאם מסיכה שתהיה מקובלת עליך אתה תיקח את המכשיר ואת המסיכה (המסיכה בהשאלה כמובן לנסיון) לשבוע ימים לביתך ולאחר שבוע תחזור אלי לפריקת נתונים. בתהליך הזה אני למעשה אבצע התאמת לחצים מדוייקת אשר במסגרתה אדאג כמובן שהלחצים במכשיר והמסיכה יתאימו לך באופן מדוייק.לאחר מכן במידה ותרצה תוכל לרכוש דרכי את המסיכה ולקבל החזר כספי מלא מקופת החולים שלך. תתקשר אלי ונתאם, אני אעזור בכל מקרה בשמחה וללא תמורה. |
| Sleepy |
Posted - 03/03/2019 : 22:06:58 שלום וברכה,
ראשית תודה רבה רבה על התשובה הארוכה והמפורטת.
הסיבה היחידה שבגללה אני חושב להחליף את המכשיר הוא אך ורק בגלל מעשיר הלחות. הוא מכוון לדרגה 6 ואכן דלוק (סימול האדים מופיע). בעבר היה ניתן להרגיש שהמים והמיכל מעט חמימים. עכשיו הם נותרים בטמפרטורת החדר. בנוסף, בין אם זו היתה תקלה או לא, כל עוד המכשיר היה מחובר לחשמל הוא היה ממשיך לחמם את המים גם שלא בשעת השימוש, כלומר כל היום. עכשיו הוא קר.
עשיתי לאחרונה בדיקת מעבדת שינה נוספת באסותא והם התקשרו אלי לתאם התאמת CPAP שיהיה לצערי רק באפריל. נראה שהם לא מודעים לכך שיש לי מכשיר. כיוון שלא התרשמתי שהנציג של ווינמן איתו דיברתי הולך לקדם אותי (כשבאתי לקבל את המסכה הוא לא בדק את ההיסטוריה של המכשיר או אם ישנם דליפות, לחצים וכו') חשבתי שאולי כדאי לי לנסות ללכת להתאמת CPAP מהתחלה. מדבריך נשמע שאולי זה לא הכרחי. אני עצמי לא יודע כיצד לשנות לחצים או להחליט מה המצב הרצוי עבורי.
הבעיה שלי עם קניית מסכה היא שאני צריך הזדמנות לנסות אותה כדי לראות שהיא נוחה ולא דולפת. הנסיון האחרון מראה שלבדוק מסכה בישיבה למשך כמה שניות ולראות אם היא דולפת או לא, לא עובד.
כשבפעם הראשונה הותאמו לי המכשיר והמסכה, נתנו לי לישון עם כל מסכה לפחות לילה אחד. האם יש מישהו שמוכר מסכות שיאפשר לי לנסות אותן ויכוון את המכשיר? לחילופין, האם הדרך היחידה היא להתעלם מההיסטוריה ולגשת לאסותא להתאמת מכשיר מחדש?
תודה.
|
| dan bar-or |
Posted - 03/01/2019 : 13:57:44 שלום רב וברוך הבא, ראשית, אתה כותב שאתה סובל מאלרגיות וסינוסיטיס כרוני אשר מלווים אותך משך שנים, אני חושב שלפני הכל בכדי לחיות בשלום עם ה cpap (עם או בלי מעשיר לחות) עליך לנסות לפתור את הבעיה, שהרי אף חסום/גדוש בשילוב עם הפסקות נשימה בשינה (במיוחד כאשר מנסים להשתמש במכשיר cpap) יכול להיות בעיה ולגרום להחמרה בהפסקות הנשימה ולקושי בהסתגלות למכשיר בדיוק כפי שאתה מתאר. (נשימה תקינה מהאף היא קריטית למאובחני דום נשימה בשיה) עצתי לך, נסה לפתור את הבעיה ואז יהיה לך הרבה יותר קל עם מכשיר ה cpap. הבעיות שאתה מתאר ניתנות לפתרון וככל שתנסה להשתמש במכשיר ה cpap עם בעיות כאלה ברקע יהיה קשה יותר להשתמש במכשיר. (גם עם full face). בעניין המסיכה בה השתמשת בשנת 2014 זו מסיכת full face יחודית מאד אשר חובקת את הסנטר בתוכה ובכך יוצרת אטימה מושלמת ללא דליפות אוויר, זו מסיכה מעולה שלצערי בתקופה של הסדרים ומכרזים כבר לא ניתנת יותר ללקוחות מכבי (ב 2014 זה עוד היה אפשרי). ולהשוות בינה לבין המסיכה הסינית זו לא השוואה יש הבדל גדול מאד לטובת ה Fischer&pickel כמובן , הצורה אחרת החומר אחר הטכניקה אחרת והנוחות לא אותה נוחות. אתה טוען שאמרו לך בווינמן שיש רק שתי מסיכות full face ?!?!! ממש לא נכון !!! יש הרבה יותר משתי מסיכות !!! יש בארץ כמעט חמישים סוגים ובמידה והם מציעים לך לרדת למסיכה סינית פשוטה (לדבריך) אל תמשיך איתם, חפש חברה אחרת בה תוכל למדוד ולהתנסות בדגמים נוספים. לווינמן יש הסדר עם מכבי אשר במסגרתו אתה יכול לרכוש ככל הנראה רק שני סוגי מסיכות פשוטות ולא ברמה של ה Fischer שהייתה לך . אל תסכים לזה ואל תתיאש ! אתה אדון לכסף שלך, קנה אך ורק מסיכה אשר מקובלת עליך ונוחה לך. ואל תתפשר. מגיע לך החזר כספי מלא גם כאשר הרכישה מתבצעת לא אצל ספק הסדר ! המסיכה שאתה רוכש בסופו של לילה אמורה להיות נוחה ולא הדוקה מידי והתוצאות מפריקת נתוני המכשיר אמורות להיות טובות ללא הפסקות נשימה/דליפות אוויר. ובעניין מעשיר הלחות, אני מכיר היטב את המעשיר הזה ומעולם לא ראיתי אחד כזה מקולקל. האם יתכן שאתה לא מפעיל אותו נכון ?! עליך לחבר את המעשיר למכשיר כאשר הוא מלא במים עד המקסימום ואז לחבוש את המסיכה ולהפעיל את המכשיר, כאשר המכשיר עובד עליך ללחוץ לחיצה אחת על הכפתור השמאלי ביותר (זה עם הסימן של הלחות) אז תיראה על המסך סיפרה בין 1-6 ומעליה סימן של אדים, לאחר כמה דקות המים יתחילו להתחמם ואז יווצרו אדים. לשינוי הטמפרטורה עליך ללחוץ לאורך 3 שניות על הכפתור של האדים עד שהסיפרה מהבהבת ואז להעלות או להוריד את הטמפרטורה בלחצן האמצעי או הימני ולאחר מספר שניות המספר שבחרת יתקבע. (כדי לבצע את הפעולה הזאת המסיכה צריכה להיות על פניך והמכשיר צריך לעבוד. אני בטוח שהכל בסדר ולא מדובר בתקלה. בעניין ה somnobalance שלך, אני לא רואה כעת סיבה להחליף (למרות הזכאות שלך) ראשית עליך להתאים לעצמך מסיכה טובה ולחזור להשתמש במכשיר ורק אז לחשוב על רכישת חדש שהרי אין סיבה נראית לעין שתרכוש מכשיר חדש ללא מסיכה מתאימה ולא תשתמש בו כי המסיכה לא תהיה לך נוחה ! תחשוב על זה. בכל מקרה, אני מזמין אותך להתקשר אלי (מספר הטלפון שלי מופיע בחתימה שלי מטה) אני אנסה לעזור לך ואולי להמליץ לך על מסיכה שתתאים לך. בינתיים, ברוך הבא לפורום, וכמובן שאשמח באם תמשיך לעדכן. דן בר-אור |
|
|