סיפאפ פורום ישראל
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 מסיכה מלאה או מסיכת אף

שימו לב , עליכם להירשם לפני הוספת התגובה.
להרשמה, ליחצו כאן.

רזולוציית מסך:
שם משתמש:
סיסמא:
מצב עיצוב:
עיצוב: מודגשאיטליקקו תחתוןקו חוצה יישור לשמאלממורכזיישור לימין קו מפריד קישורמיילתמונה חוקציטוטרשימה

הודעה:

* HTML לא פעיל
* הקוד פעיל
פרצופים
חיוך [:)] חיוך גדול [:D] קול [8D] ביישן [:I]
לשון [:P] רשע [):] חיוך [;)] ליצן [:o)]
עין שחורה [B)] מספר שמונה [8] מבואס [:(] ביישן [8)]
אני בהלם [:0] כועס [:(!] מת [xx(] ישנוני [|)]
נשיקות [:X] מאשר [^] לא מאשר [V] שאלה [?]

הודעות    קודמות
eitzikb נכתב - 02/24/2019 : 13:45:45

לא מזמן רכשתי מכשיר פריזמה 20A
הומלץ לי ע"י מי שמכר לי לרכוש מסיכה מלאה כי "אני נוחר,לכן אני נושם מהפה" אמנם התרגלתי יפה למסיכה ,אבל אולי מסיכת אף תיהיה יותר נוחה
האם יש טעם לנסות מסיכת אף ,או למי שנוחר זה לא מתאים.
תודה
איציק
8   תגובות    אחרונות    (החדשים ראשונים)
פולריס Posted - 04/19/2019 : 13:52:12
quote:
Originally posted by AVISADEH

אם אתה נושם מהאף ולא מהפה, נסכה מסכה אפית או נחירונים, בצע את הניסוי עם פלסטר על הפה ותראה מה התוצאות. חשוב שהשינה תהיה על הצד זה יקל עליך.
חג שמח

תודה, אבל כאמור מסיכות אפיות/נחירונים לא פתרו את הבעיה כפי שתיארתי.
אני ישן כיום מצויין עם מסיכת פה שצמודה לנחיריים. אין לי צורך בחסימת פה, או לבחור צר שינה. המסיכה שתיארתי פתרה את את כל הבעיות.
n/a Posted - 04/19/2019 : 12:15:40
אם אתה נושם מהאף ולא מהפה, נסכה מסכה אפית או נחירונים, בצע את הניסוי עם פלסטר על הפה ותראה מה התוצאות. חשוב שהשינה תהיה על הצד זה יקל עליך.
חג שמח
פולריס Posted - 04/17/2019 : 23:09:42
לטעמי יש כאן בלבול.
1. מכשיר CPAP לא אמור למנוע נחירות. תפקידו למנוע חנק, וכתוצאה מהזרמת אוויר בלחץ ופתיחת דרכי האוויר (מהאף או מהאף והפה), גם הנחירות מופחתות משמעותית.
2. אם מכשיר CPAP היה מונע נחירות, אז איש לכאורה לא יהא זקוק למסיכת פנים. כולם היו משתמשים במסיכה אפית,
דרכי האוויר היו נפתחות, וכולנו היינו סוגרים את הפה ומפסיקים לנחור. נכון? אז זהו, שממש לא נכון!
3. הנטיה לשינה בפה פתוח (כמוני) לא מחייבת כלל חסימה של דרכי האוויר באף. אני נושם היטב דרך האף,
ועדיין ישן עם פה פתוח ונוחר.
4. פתיחת דרכי האוויר באמצעות כניסת אוויר מהאף, לחלוטין לא מחייבת שהפה יהא סגור בשינה!
5. כשאני ישן עם מסיכה אפית, אני נוחר, ורוב האוויר בורח דרך הפה ואני שוב נחנק. לפיכך, ממש, אבל ממש אין קשר בין נשימה טובה דרך האף, לבין הפסקת הנחירות באמצעות מסיכה אפית. הפה אינו נפתח בהכרח כתגובה לחסימת אוויר בדרכי האף כמו ההנחה השגויה, אלא קשור לרוב למבנה פזיולוגי
של דרכי החיך, בסיס הלשון, ונטיה גנטית.
6. אני ניסיתי את מסיכות האף הטובות ביותר בשוק, ולמרות והתעוררתי עם גרון צורב ואוויר שבורח מהפה.
7. ישנן אנטומיות שונות לדרכי האוויר, ומי שייעץ מעלה, מניח שהחסימה
יכולה להתקיים רק במיקום אחד, אך לא לוקח בחשבון שחסימה בין האף לפה,
יכולה להיות "רכה" יותר לעומת החסימה הקשה שיכולה להתקיים בין בסיס הלקון לקנה הנשימה. לפיכך, במקרים כאלה, האוויר יעבור מיד למקום הבא שקל לו לפרוץ ממנו, והוא כמובן הפה.

אני ישן עם מסיכת פנים מלאה ללא שום קושי או הפרעה. ניסיתי רבות מהמסיכות עד שמצאתי אחת שלא דולפת בשינה, אך משמצאתי, השינה שלי מצויינת. המסיכה שלי היא ה AirFit F30 של ResMed.

גם ל Philips Respironics יש מסיכות מצויינות, אך למצער למבנה האף שלי שהוא צר יחסית,סבלתי דליפות באזור הנחיריים הן במסיכת Amra View והן במסיכת DreamWear שלהם.

המכשיר שלי הוא Respironics DreamStation.

לסיכום, מי שישן עם פה סגור (ולרוב אנשים אלה אינם נוחרים)- יכול להשתמש במסיכה אפית. מי שנושם מהפה, או מהאף כשפיו פתוח (אם נוחר ואם לאו), סביר להניח שידרש למסיכה מלאה, שתמנע בריחה של אוויר מהפה. מי שנוחר, אכן בסבירות גבוהה מאוד יידרוש למסיכת למסיכה מלאה. יש כיום מסיכות לפה ולאף יחד בגודל מינימלי, כמו ה F30 שציינתי שאני ישן איתה, וזה כבר לא מסורבל ונורא כמו בעבר. ה F30 לא מכסה את האף, אלא באמצעות לחץ אוויר, נצמדת לנחיריים ובעזרת שני סנפירים מתנפחים, אוטמת את הנחיריים בצידיהם.
avis Posted - 03/07/2019 : 12:48:27
וגם מסכה אפית ללא רצועות
n/a Posted - 02/26/2019 : 09:34:27
כדאי לנסות גם מסיכת נחירונים
יצחק Posted - 02/25/2019 : 00:10:44
גם אני ממליץ לך לנסות מסיכה אפית
היא הרבה יותר נוחה ממסיכת פנים מלאה
eitzikb Posted - 02/24/2019 : 17:36:05
תודה דן, אתקשר
dan bar-or Posted - 02/24/2019 : 15:53:01
שלום איציק וברוך הבא לפורום, קצת כואב לי לקרוא את שכתבת, "הומלץ לך לרכוש מסיכה מסוג full face משום שאתה נוחר ולכן נושם מהפה" ?!?!?
הרי מכשיר cpap אמור למנוע נחירות לא ?! ואם המכשיר מונע נחירות אז אין סיבה שהפה יפתח לא ??
הרי נשימה תקינה לאורך הלילה (במידה ואין בעיות אחרות) תתבצע דרך האף ובמידה והאף לא חסום אין בעיה להשתמש במסיכה אפית.
מכשיר cpap עובד כך שלמעשה מזרים אוויר בלחץ חיובי דרך מסיכה אפית בד"כ (אלא אם כן יש בעיה אחרת והאף חסום, אז לא ניתן להשתמש במסיכה אפית) ובכך לחץ האוויר מתגבר על החסימה בבית הבליעה ולמעשה גורם להרחבת האזורים החסומים, בהתאם נמנעת הנחרה והפה אשר נפתח כנתיב חירום לאוויר בזמן הפסקות הנשימה והנחרה נשאר סגור (אין סיבה שיפתח כנתיב חירום לאוויר במידה ואין הפסקות נשימה עם השימוש במכשיר ה cpap !) תחשוב על כך בהיגיון, כאשר אתה סובל מהפסקות נשימה בשינה והפה שלך נפתח במשך השינה, אתה תתעורר כאשר הפה שלך יבש ואז תבין שככל הנראה משהו אינו כשורה.אדם בריא אשר אינו סובל מהפסקות נשימה או אף חסום, אין סיבה שינשום מהפה במשך השינה !
לפי דעתי אתה בהחלט יכול לנסות ולהשתמש במסיכה אפית,ואין סיבה נראית לעין בכל אופן שתשתמש במסיכה מסוג full face ! זו מסיכה הרבה יותר גדולה ומגושמת ממסיכה אפית, ובמידה ואין צורך והכל בסדר, אז מדוע לסבול כאשר אפשר להשתמש במסיכה קטנה וקלה יותר ?!
איציק, נראה לי שרכשת את המכשיר מאיש מכירות שלא כל כך מבין מה הוא עושה וחבל!
אני מזמין אותך להתקשר אלי במידה ויש לך עוד שאלות. מספר הטלפון שלי מופיע בחתימה שלי מטה.
אם תרצה אתן לך מסיכה אפית לנסיון.
בינתיים ברוך הבא לפורום ותמשיך לעדכן .

סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.02 שניות.