סיפאפ פורום ישראל
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 חדשה וכבר עם שאלות

שימו לב , עליכם להירשם לפני הוספת התגובה.
להרשמה, ליחצו כאן.

רזולוציית מסך:
שם משתמש:
סיסמא:
מצב עיצוב:
עיצוב: מודגשאיטליקקו תחתוןקו חוצה יישור לשמאלממורכזיישור לימין קו מפריד קישורמיילתמונה חוקציטוטרשימה

הודעה:

* HTML לא פעיל
* הקוד פעיל
פרצופים
חיוך [:)] חיוך גדול [:D] קול [8D] ביישן [:I]
לשון [:P] רשע [):] חיוך [;)] ליצן [:o)]
עין שחורה [B)] מספר שמונה [8] מבואס [:(] ביישן [8)]
אני בהלם [:0] כועס [:(!] מת [xx(] ישנוני [|)]
נשיקות [:X] מאשר [^] לא מאשר [V] שאלה [?]

הודעות    קודמות
new here נכתב - 04/11/2018 : 02:13:52
חדשה בתחום. קיבלתי מסיכה עם פתח מיוחד לאף והיא הכאיבה לי בפנים. היום קיבלתי מסיכת נחירונים והיא מכאיבה לי בתוך האף וגרוע מכך היא גורמת לי לשעול נוראי. למישהו יש תובנות? אני מיואשת לגמרי כבר...
2   תגובות    אחרונות    (החדשים ראשונים)
new here Posted - 04/11/2018 : 17:10:07

תודה רבה דן
dan bar-or Posted - 04/11/2018 : 08:11:53
שלום רב, וברוכה הבאה, לא ציינת איזו מסיכה קיבלת "עם פתח מיוחד לאף" לא ממש הבנתי על מה מדובר ולכן אשמח להבין על מה מדובר.
לא ציינת גם פרטים לגבי דרגת החומרה והפתרונות אשר הוצעו לך. יתכן וניתן לשקול דרכים נוספות לפתרון הבעיה חוץ ממכשיר cpap וזה כמובן תלוי בדרגת החומרה. (כמות הפסקות הנשימה בשעה)
בגדול מסיכות לשימוש עם מכשיר cpap קיימות בצורות שונות: מסיכה מלאה Full face mask מסיכה אשר מכסה את האף ואת הפה ומאפשרת למשתמש לנשום גם מהאף וגם מהפה במקביל (המסיכה הזאת מיועדת בעיקר למשתמשים עם פתיחות פה לא רצוניות בזמן השינה או כאלה שאפם חסום כתוצאה ממחיצה עקומה או גודש)
מסיכה אפית, זו מסיכה אשר מכסה את האף ומאפשרת לנשום דרך האף בזמן השימוש במכשיר (גם הנפוצה ביותר)
מסיכת נחירונים, מזכירה שתי פטמות קטנות אשר נוגעות בקצה האף (נחשבת לקטנה ביותר אבל לא נוחה לכולם).
בארץ ובעולם ניתן למצוא המון סוגי מסיכות בתצורות שונות ואני בטוח שככל שתנסי כמה שיותר סוגים בסופו של נסיון תמצאי את הנוחה ומתאימה לך מכולן.
בקשי מהאיש שאיתו את בקשר לנסות כמה שיותר דגמים עד שתגיעי למה שבאמת נוח לך. אל תתפשרי בעניין הזה! המשיכי להתנסות במכשיר עד שתהי שלמה עם עצמך ועד שיפתור את הבעיה שלשמה קיבלת אותו.
כאב בפנים יכול לנבוע מכמה סיבות אולי המסיכה הדוקה מידי? אולי המידה לא נכונה? אולי החומר אשר ממנו עשויה המסיכה לא מתאים לעור הפנים שלך?!
לכן אבקש להבין איזו מסיכה קיבלת.
הדבר נכון גם למסיכת נחירונים, בשוק קיים מגוון גדול מאד של מסיכות נחירונים וחלקן זולות ופשוטות ובהתאם לא נוחות. יחד עם זאת השיעול אותו את מתארת ככל הנראה נובע מחדירת אוויר נקודתית בלחץ חזק דרך המסיכה (נחירונים) מה שלא קורה במסיכה אשר מכסה את האף שם האוויר יוצא מחלל המסיכה ולא חודר ישירות לאף דבר אשר עלול (וככל הנראה זה מה שקורה אצלך) לגרום לגירוי בבית הבליעה כתוצאה מאוויר יבש וקר בלחץ. הפתרון לכך הוא לנסות ולהפחית מעט את הלחץ במכשיר כאשר משתמשים במסיכת נחירונים או לבקש בנוסף למכשיר ה cpap גם מעשיר לחות מחומם אשר תפקידו לחמם וללחלח מעט את האוויר אשר זורם דרך המסיכה.
לסיום, מ"ס הטלפון שלי מופיע בחתימה שלי מטה, אני מזמין אותך להתקשר אלי אשמח מאד לעזור, תרגישי חופשי להתקשר אלי.
בינתיים ברוכה הבאה לפורום ושיהיה בהצלחה !!!

סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0 שניות.