הודעות קודמות |
ליאור |
נכתב - 01/07/2018 : 18:05:25 שלום,
שמי ליאור, בן 29, רזה ולא מעשן. מזה כ-8.5 שנים שאני סובל מבעיית שינה חמורה, במסגרתה אני מתעורר פעמים רבות בלילה עם פה יבש מאד וצמא רב. עם הזמן שמתי לב שהרדמות על הבטן מיטיבה מאד עם שנתי והצליחה להוריד את מס' יקיצותיי מ-20-30 בלילה ל3-8. גם בלילות הנדירים בהם אני מצליח לקיים רציפה של 8 שעות - אני קם עייף מאד. עם השנים נשללו מס' פעמים סוכרת, בעיות בבלוטת התריס, דיאביטיס אינסיפידוס, שיוגרן, הפרעות חרדה ושאר מרעין בישין. לצערי, עד שהגעתי למעבדת השינה הראשונה כבר עברו שנתיים וחצי מפרוץ הבעיה ושנתי והרגלי השינה שלי הספיקו להדרדר בצורה כזו שגם הרדמויותיי הפכו ממושכות ומעט השינה שהצלחתי לישון, בתנאים אופטימליים, הפכה טרופה. מעבדות השינה הדגימו שינה באיכות נמוכה של 56% ו-60% עם יקיצות רבות, אך ללא אינידקציה של סטרס ו"לא מספיק הפסקות נשימה בשעה". מפה לשם, זה כבר זמן רב שאיני ישן יותר ממספר שעות מועט בלילה, בריאותי הפכה רופפת מאד וחדלתי מלתפקד. בעת הזו החלטתי שדי לי מלנסות להיות "צודק" ולחכות למעבדת השינה בה אצליח לישון שבתורה תייצר עבורי אבחנה רשמית של "דום נשימה בשינה" והפנייה לטיפול בעזרת CPAP ועדיף לי שאהיה חכם ופשוט ארכוש מכשיר CPAP בעצמי - וכאן אתם נכנסים לתמונה
מעיונים ברחבי הרשת הסקתי שככל הנראה עם רסמד אייסנס 10 אוטוסט אגיע באחוזים גבוהים לתוצאה טובה מאד -אך איני יודע איזה ציוד עוד דרוש לי לשם השלמת הערכה (או האם זו בהכרח המכונה הטובה ביותר עבורי) - אשמח לעצותיכם. לציין שאני סובל מנזלת כרונית (אך נכון להשתמש באנטיהיסטמינים במידה והדבר ישרת את השימוש בסיפאפ).
אשמח לטיפים בעניין סוג המכשיר, סוג המסיכה, צינור חם כן/לא, חברות שונות, טכנולוגיות וכולי - מהו למעשה הסט השלם המומלץ למשתמש כמוני (האחריות על אובדן הכסף באם הסיפאפ לא יעבוד - עליי). אני מבין שדרך 1800CPAP אני יכול לרכוש מכונה וציוד נלווה במחירים טובים?
בקיצור, אשמח לכל עצה, הערות והארות בנושא. תודה רבה! ליאור |
6 תגובות אחרונות (החדשים ראשונים) |
יצחק |
Posted - 01/10/2018 : 21:16:27 היי ליאור,
אני ממליץ לך לפנות לאחד הספקים המופיעים בראש הפורום בקישורים ליועצים וספקים, או לדן בר אור מהפורום שלנו ולבקש מהם מכשיר ומספר מסיכות לניסיון. בסופו של דבר במכשירים המודרניים אין הבדלים כאלה משמעותיים. לגבי מסיכה זה מאד עניין אינדיבואלי תבקש כמה מסיכות לניסיון ותראה מה נוח לך.
|
ליאור |
Posted - 01/10/2018 : 14:36:43 quote: Originally posted by Doronus
ליאור, שלום.
ממה שאתה מתאר, קשה להסיק שהיקיצות שלך נובעות מהפסקה בנשימה, וגם אם כן, לא בהכרח הפסקה חסימתית.
הייתי ממליץ על ביקורים נוספים במעבדות שינה כדי לצבור מידע רב ככל הניתן. אישית, אני ממליץ על ד"ר אריה אוקסנברג במעבדת השינה של בית לוינשטיין. ד"ר אוןקסנברג הוא נוירופיזיולוג ואולי הוא יוכל לספק תובנות נוספות אודות המצב שלך.
האם נבדקת ע"י א.א.ג. ?
אהלן,
הבירור עבורי לא נפסק ולא יפסק גם אם הסיפאפ יעבוד בצורה מושלמת עבורי. תודה על ההמלצה על אוקסנברג וכו', אשקול פנייה אליו. כרגע אני בשלב בו אני שבע ייעוצים מקצועיים וחפץ לנסות פתרונות מעשיים, מעבר לאלו שכבר ניסיתי מאז העניין החל. אשמח להמלצתך על ערכת סיפאפ עבורי.
תודה |
Doronus |
Posted - 01/10/2018 : 11:03:07 ליאור, שלום.
ממה שאתה מתאר, קשה להסיק שהיקיצות שלך נובעות מהפסקה בנשימה, וגם אם כן, לא בהכרח הפסקה חסימתית.
הייתי ממליץ על ביקורים נוספים במעבדות שינה כדי לצבור מידע רב ככל הניתן. אישית, אני ממליץ על ד"ר אריה אוקסנברג במעבדת השינה של בית לוינשטיין. ד"ר אוןקסנברג הוא נוירופיזיולוג ואולי הוא יוכל לספק תובנות נוספות אודות המצב שלך.
האם נבדקת ע"י א.א.ג. ? |
ליאור |
Posted - 01/09/2018 : 23:37:22 שלום יצחק,
אכן, המקרה סבוך ומורכב, אולי אפילו מעט מוזר למי שאינו בקיא ברזיו. הצלחתי להרדם במעבדת השינה לזמנים קצרים בהם היו הפסקות נשימה, אך אני מניח ששכלול הפסקות הנשימה (כלל הפסקות הנשימה לחלק לכלל זמן ה"שינה") היה נמוך מ-10 לשעה. במעבדת השינה האחרונה שעשיתי היו 26 יקיצות על פני כלל השינה, אך לא יותר מ-10 בשעה. יכול להיות שהיו אפיזודות "דחוסות" יותר בהפסקות נשימה בקצב של מעל 10 לשעה, אך לא בקצב "הרצוי" לאחר שכלול מלא של כלל הזמן שהוגדר כשינה. מנגד, גם לא היתה אינדיקציה לבעיה אחרת - הדופק היה על 60 ושנת החלום במסגרת הנורמה. אציין שכלל כדורי השינה שלקחתי לא רק שלא עזרו לי, אלא אף הרעו את שנתי פי כמה (בונדורמין, נוקטורנו, צירקדין, אמביין וכיו"ב). אני מעריך ששנתי הפכה כה עלובה עד שכל הפרעת נשימה הכי קטנה מעירה אותי טרם הציוד במעבדת השינה מספיק לזהותה ככזו, כשבמקביל היקיצה אכן מזוהה (שכן מדובר בשני כלי ניטור שונים). לפני זמן מה פגשתי בפרופ' גיורא פילר לצורך ייעוץ. הוא היה אדיב ואמפתי, אך גם לו המקרה היה נראה די מורכב וחריג והסכים שאינו חד לשום כיוון - אך קבע כי אם אין OSA אזי שכדורים יעזרו לי, שכן בהעדר אפשרות אחרת, אני כנראה לחוץ. הוא רשם לי 7 סוגים שונים של כדורים לנסות - כולם כאחד חירבו את שנתי. רופא השינה במרפאה המקומית לא חשב שיש לי כל צורך בכדורים והסכים שאין אינדיקציות לסטרס במעבדה.
אין לי עוד אלטרנטיבות מלבד לנסות סיפאפ. התנסיתי בדי מעבדות (2 רגילות ו-2 ביתיות). הציוד מפריע לי מאד לישון ומעט מלחיץ אותי גם. אולי אני צריך לנסות לעשות מעבדה עם כדור, איני יודע. כרגע אני בשלב בחיים בו בריאותי הפכה רופפת עד כדי סכנת חיים ופשוט אין לי זמן להיות קורקטי יותר. אני לא מכיר עוד בן אדם בגילי עם כ"כ הרבה בעיות בריאותיות אובייקטיביות (כולן התחילו להווצר לאט לאט עם פרוץ בעיית השינה). הכסף הוא סוגייה חשובה מאד ואיני אדם בעל ממון רב, אך הבריאות (וגם הכסף, האמת) אותה אני מפסיד בעודי "משחק לפי החוקים" יקרה פי מאה - ולא נותר לי יותר זמן לחכות. ברור לי כשמש שמדובר בהפרעת נשימה חסימתית בשינה.
אם תרצה - ארחיב עוד בסוגית השינה שלי, אני לא רוצה להלאות אותך.
אשמח אם תוכל לייעץ לי מנסיונך לשם הרכבת סט CPAP שלם - סוג המכונה, סוג המסכה, חברות שונות, צינורות וכולי. יתרונות, חסרונות וכולי. כשהציוד יגיע - אבקש פרטים כיצד לכוונו (לחצים וכולי).
תודה רבה, ליאור |
n/a |
Posted - 01/09/2018 : 17:28:56 מסכימה לדעתו של יצחק. חפש רופא ו/או מעבדת שינה נוספים. |
יצחק |
Posted - 01/09/2018 : 17:18:13 שלום ליאור וברוך הבא,
המקרה שלך קצת מורכב כי מחד אתה מדווח על בעיות שינה קשות מצד שני לדבריך בבדיקת השינה במעבדה לא נמצאו לך הפסקות נשימה. מכשיר ה CPAP מטפל בבעיות שינה הנגרמות מחסימה פיזית בלוע או בחיך בדר"כ אצל אנשים מסיימים מעבר האוויר צר ממילא בשל מבנה הלוע או החיך ובשינה השרירים מתרפים, או הלשון זזה אחורה, ונוצרת חסימה מכשיר הCPAP יודע לייצר לחץ אוויר המונע את החסימה מראש, כאשר הסנסורים שבו חשים שמעבר האוויר מוגבל. השאלה אם לא הצלחת בכלל לישון במעבדת השינה ובגלל סיבה זו לא נרשמו לך הפסקות נשימה או שכן ישנת? בעיקרון ככל שלא תמציא אישור ממעבדת שינה על כך שאתה סובל מהפסקות נשימה לא תקבל החזרים מקופ"ח (אני מבין שלא מטריד אותך) ולא תקבל גם ייעוץ ועזרה ממעבדת השינה ורופאיה. אני אישית הייתי מציע לך להמשיך בבירור רפואי. יש גם הרבה בעיות שינה שנובעות ממקורות אחרים שאינם הפסקות נשימה. חשוב להבין מה מקור הבעיה לפני שמטפלים בה. אני לא חושב ששימוש ב CPAP ללא סיבה יכול להזיק אך הוא עלול שלא להואיל. ל CPAP עצמו גם צריך להתרגל וזה לא טריוויאלי. בכל אופן אולי תנסה לשאול מכשיר לנסיון לפני שתקנה וכאמור ממליץ לך להמשיך בבירורים רפואיים. |
|
|