סיפאפ פורום ישראל
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 קושי בנשימה

שימו לב , עליכם להירשם לפני הוספת התגובה.
להרשמה, ליחצו כאן.

רזולוציית מסך:
שם משתמש:
סיסמא:
מצב עיצוב:
עיצוב: מודגשאיטליקקו תחתוןקו חוצה יישור לשמאלממורכזיישור לימין קו מפריד קישורמיילתמונה חוקציטוטרשימה

הודעה:

* HTML לא פעיל
* הקוד פעיל
פרצופים
חיוך [:)] חיוך גדול [:D] קול [8D] ביישן [:I]
לשון [:P] רשע [):] חיוך [;)] ליצן [:o)]
עין שחורה [B)] מספר שמונה [8] מבואס [:(] ביישן [8)]
אני בהלם [:0] כועס [:(!] מת [xx(] ישנוני [|)]
נשיקות [:X] מאשר [^] לא מאשר [V] שאלה [?]

הודעות    קודמות
Nitzan123 נכתב - 12/20/2017 : 21:21:31
שלום לכולם. אני משתמש חדש בcpap c ורציתי להתייעץ לגבי בעיה שיש לי. בשבוע ניסיון עם המסכה התרגלתי די מהר והרגשתי הקלה כלשהי. מצאו לי 25 הפסקות נשימה בשעה בשינה רגילה ויותר מ90 במהלך שינה עמוקה. כעת רכשתי מכשיר חדש שחור מלבני קטן של חברת curasa עם מסיכה די דומה למה שהיה לי קודם (רק שעושה רעש משוגע). קשה לי מאוד להתרגל למסיכה הזאת כי אני מרגיש שאין לי אוויר, מהרגע שאני שם אותה, אני מרגיש כאילו אין מספיק אוויר שנכנס, או שהאוויר דל, זה מתבטא בקושי גדול לנשום ולמעשה קל לי יותר בלי המסיכה אז כרגע אני לא משתמש. אני מתכנן לקנות מסיכה יותר איכותית שאולי תפתור את הבעיה. עד אז, למישהו יש רעיונות מה אפשר לעשות? מסיכות חדשות וטובות? עוד קצת פרטים: שינו לי את הלחץ אוויר מ4 ל4וחצי, חוץ מהמכשיר והמסיכה השונים, זה השינוי היחיד מהשבוע ניסיון. אני בד"כ נרדם על הצד, האם יש מסיכות מיוחדות לזה? בתקופת החורף או למעשה בכל שינויי מזג אוויר, האף שלי סתום ואני נאלץ להשתמש פעמיים ביום בספריי שמשחרר לי את הנשימה. ברור לי שזה לא קשור וגם לא בריא, אך לא הצלחץי למצוא פתרון יעיל. אם למישהו יש רעיון, אשמח. תודה רבה, ניצן
4   תגובות    אחרונות    (החדשים ראשונים)
יצחק Posted - 12/22/2017 : 17:24:00
שלום ניצן וברוך הבא לפורום שלנו
חבל מאד שלא התייעצת איתנו לפני שרכשת את המכשיר והמסיכה.
כנראה שהנסיון שלך עבר בהצלחה והנחת שתסתגל לכל מכישר ולכל מסיכה, אבל זה לא המצב
המסיכות נבדלות מאד אחת מן השנייה וזה שמסיכה אחת הייתה לך נוחה לא אומר שכך יהיה עם מסיכה אחרת.
דבר ראשון אני ממליץ לך מאד לנסות להחליף או להשיג את המסיכה שהייתה נוחה לך.
נאד יכול להיות שזה מה שיפתור לך את הבעיה, שכן המסיכה החדשה פשוט לא מתאימה לך.
אם זה לא עוזר תמשיך להתייעץ איתנו ונחשוב על פתרונות נוספים

avis Posted - 12/21/2017 : 11:06:49
אני ממליץ על מכשיר עם מעשיר לחות וצינור חימום לאף סתום, לי זה פתר הרבה בעיות.
אם כפי שאתה כותב, לחץ המכשיר הוא 4 זה סימן שהבעיה שלך לא חמורה כלל, בדרך כלל ניתנת לפתרון בעזרת התקן שיניים, אך גם CPAP זה טוב. נראה לי שמלכתחילה לא קבלת יעוץ נכון וכדאי לך להעזר בדן כמו שרותי כתבה.
dan bar-or Posted - 12/21/2017 : 09:08:59
שלום ניצן וברוך הבא לפורום. אני מבין מהודעתך שניסית מסיכה מסוימת שהייתה לך נוחה וטובה ולאחר מכן רכשת אחרת שמרעישה לדבריך, מדוע ?! אם ניסית מסיכה שהייתה מקובלת עליך מדוע רכשת אחרת? בעניין הרעש שאתה מתאר אני חושב שמדובר בדליפת אוויר מהמסיכה האם יתכן שבורח אוויר מאיזה שהוא מקום? אולי המסיכה רפויה ודולפת וזה הרעש שאתה מתאר? אמנם ה curassa לא המכשיר הכי שקט שיש אבל לא נראה לי שהרעש מגיע מהמכשיר! בדוק את המסיכה. (אם תרצה אתה יכול לבוא אלי ואעיף מבט ) לגבי הקושי שאתה מתאר בנשימה יתכן שאולי המסיכה החדשה קטנה עליך וחוסמת את האוויר ?! בקיצור צריך לראות את זה.
בכל אופן אתה מספר כאן שהנציג העלה לך את הלחץ בחצי ס"מ, חצי ס"מ זה לא משהו שממש מורגש ואני שוב חושב שהפתרון טמון במסיכה עצמה ! יותר ויותר אני נתקל במצבים בהם מכוונים לחץ התחלתי נמוך כברירת מחדל ללא התחשבות במשקל ובכמות הפסקות הנשימה וזה נובע מחוסר ידע לעתים של הנציגים ומקשה על השימוש בתחילת הלילה. (הרגשת מחנק/חוסר אוויר) מה המשקל והגובה שלך?
בעניין אפך הסתום שאתה מתאר כאן, לעתים ניתן להוסיף מעשיר לחות מחומם שפותר את הבעיה, ואולי זו הבעיה שלך, במיוחד בחודשי החורף אני שומע יותר ויותר על משתמשים שאפם נסתם כתוצאה מהשימוש בסיפאפ והפתרון הטוב ביותר לכך הוא מכשיר שנקרא מעשיר לחות , זהו למעשה מכשיר מובנה אשר מתחבר למכשיר שלך (מאותו יצרן) במעשיר יש מיכל מים והמים מתחממים ומייצרים אדים חמימים ונעימים (במיוחד בחורף) האדים והחום ניתנים לויסות ע"י המשתמש ובמידה ולא מדובר בדליפת אוויר זה יכול מאד לעזור.
ניצן אני מזמין אותך להתקשר אלי וננסה ביחד לפתור את הבעיה, מ"ס הטלפון שלי מופיע בחתימה מטה.
בינתיים שיהיה לך בהצלחה.
n/a Posted - 12/21/2017 : 07:53:41
אם זו מסיכת נחירונים תוכל לנסות נחירונים גדולים יותר. אשר למסיכה חדשה - כדאי לך להתיעץ עם דן בראור . לי יש מסיכה ללא רצועות שנקראת PAP TAP אבל ניתן להשיג רק בחו"ל ולא ניתן להחזיר (מקבלים זיכוי).

סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.02 שניות.