הודעות קודמות |
Gilgil |
נכתב - 11/20/2017 : 13:34:37 שלום,
אתמול קיבלתי לראשונה את המכשיר להתנסות למשך שבוע (נמצא שיש לי 18 הפסקות נשימה בשעה). הטכנאי בקופת חולים נתן לי מסיכה אפית. אני מודע לכך שלכולם יש קשיי הסתגלות ואני לא יוצא דופן, אבל עדיין מבקש לשמוע מנסיונכם וידיעותכם: - למה "ברירת המחדל" היא מסיכת אפית? אני יושן תמיד עם פה פתוח... - האם יש חיסרון למסיכה שכוללת את הפה? - יש אילו טיפים לשינה עם פה סגור? - מה קורה בתקופות של נזלת וכו'?
תודה מראש על כל עצה / תובנה. |
2 תגובות אחרונות (החדשים ראשונים) |
יצחק |
Posted - 11/22/2017 : 19:59:50 שלום גיל וברוך הבא
קיבלת עצות מעולות מדן שהוא משתמש בעצמו במכשיר וגם עוסק בתחום שנים רבות וכולנו נהנים מניסיונו ורצונו הטוב לעזור. אני אישית מחסידי המסיכה האפית. ניסיתי בתחילת הדרך מסיכות נחירונים ורציתי מאד להסתגל אבל היו לי כאבים בנחיריים. במסיכת נחירונים מופעל לחץ ישירות על הנחיריים ובלחצים גבוהים של אויר זה עלול להפריע. אבל אכן שווה מאד לנסות כי אם מסתגלים זו מסיכה מאד נוחה ויעילה מסיכת אף ופה היא גדולה ופחות נוחה ומשתמשים בה רק בלית ברירה.
אגב שים לב כי גם במסיכות אפיות יש המון דגמים מחומרים שונים ואפיונים שונים וכדאי לנסות כמה וכמה מסיכות. אני ניסיתי לפחות 5 מסיכות אפיות עד שמצאתי את זו הנוחה לי ביותר.
צינון הוא בעיה לנו משתמשי ה CPAP ואכן קשה עד בלתי אפשרי להשתמש במכשיר בעת צינון.
מאחל לך הצלחה בתהליך ההסתגלות ותמשיך לכתוב לשאול ולעדכן
|
dan bar-or |
Posted - 11/20/2017 : 16:03:08 שלום גיל וברוך הבא לפורום, 18 הפסקות נשימה זה לא הרבה אבל עדיין מצריך שימוש בסיפאפ. בשוק ישנן מסיכות אפיות (מסיכות אשר מכסות את האף) מסיכות נחירונים (כמו שתי פטמות קטנות שנכנסות לנחירים) ומסכות פנים מלאות אשר מכסות גם את הפה וגם את האף). בד"כ הטכנאי (אם אפשר לקרא לו טכנאי) נותן את מה שיש לו בנמצא באותו רגע ובד"כ יהיה מדובר במסיכה אפית רגילה. מדוע לא ביקשת ממנו להתנסות במקביל במסיכה האפית ובמסיכת הנחיריים? היית מבקש את שתיהן להשאלה. אם תרצה אגב אתן לך מסיכת נחירונים להשאלה לכמה ימים (כמובן חדשה וסגורה באריזה). אני חושב שיש אנשים שמסכת נחירונים יותר נוחה להם ויש אחרים שמעדיפים להשתמש במסיכה אפית... זה אינדיבידואלי ומשתנה בין אדם לאדם. כמשתמש חדש אני ממליץ לך לנסות את שתיהן ורק אז להחליט. לגבי שאלתך בעניין הפה הפתוח, אתה מציין שאתה רגיל לישון עם פה פתוח. בלילה בזמן השינה כאשר אנו ישנים הפה שלנו אמור להיות סגור, ובמידה ואתה נושם מהפה זה מעיד על בעיה. (בזמן השינה בלוטות הרוק אינן פעילות ובמידה והפה נפתח הוא נפתח כמעין נתיב חרום לאוויר בזמן הפסקות נשימה או כתוצאה מאף סתום או בעיות אחרות. במידה והאף שלך לא סתום או שאתה סובל ממחיצה עקומה זה כבר עניין אחר ואז ניתן לשקול שימוש במסיכת פנים מלאה אשר מכסה את הפה ואת האף (אם אתה לא מעוניין לפתור את הבעיה ) אני מבטיח שככל שהמסיכה האפית/נחירונים תתאים לך והלחצים יהיו מכוונים היטב הפה שלך פשוט יסגר ואתה תעביר לילות שלמים בנשימה דרך האף עם מסיכה אפית/נחירונים עם פה סגור וללא הפסקות נשימה! אגב החיסרון היחיד במסיכת הפנים המלאה הוא הגודל שלה, היא פשוט גדולה ולא נוחה ואני לא רואה שום עניין להשתמש במסיכה גדולה כל כך אם אין צורך בכך. ובמידה והאף שלך סתום או שאתה סתם מצונן, ניתן להניח למכשיר ליום יומים עד שהאף שוב פתוח, שהרי במידה והאף סתום לא יהיה ניתן לנשום דרכו. בעניין ההסתגלות אני באמת מציע לך לנסות מסיכה נוספת במקביל למסיכה האפית וכמו שציינתי מעלה אשמח מאד להשאיל לך מסיכה כזאת לנסיון במקביל למסיכה שקיבלתה מהטכנאי. פשוט תתקשר אלי ואעזור לך בשמחה, (מ"ס הטלפון שלי מופיע בחתימה מטה). בעניין המשך ההסתגלות אתה יכול פשוט להשתמש במכשיר במצבים פסיוויים ולא רק בשינה, למשל כאשר אתה צופה בטלויזיה או קורא ספר זה יכול מאד לגרום לך להתרגל לזה, אני בכלל ממליץ בימים הראשונים שלא לישון בכלל עם המכשיר במידה וקשה לך להרדם איתו פשוט נסה להתרגל אליו במשך יום יומים לא בזמן שינה... לסיכום, אני מקווה שעזרתי ואשמח מאד להמשיך ולתת לך טיפים טובים, תרגיש חופשי להתקשר אלי. שיהיה לך בהצלחה !!! |
|
|