סיפאפ פורום ישראל
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 מכבי הסדר חדש - הטוב, הרע והמכוער...

שימו לב , עליכם להירשם לפני הוספת התגובה.
להרשמה, ליחצו כאן.

רזולוציית מסך:
שם משתמש:
סיסמא:
מצב עיצוב:
עיצוב: מודגשאיטליקקו תחתוןקו חוצה יישור לשמאלממורכזיישור לימין קו מפריד קישורמיילתמונה חוקציטוטרשימה

הודעה:

* HTML לא פעיל
* הקוד פעיל
פרצופים
חיוך [:)] חיוך גדול [:D] קול [8D] ביישן [:I]
לשון [:P] רשע [):] חיוך [;)] ליצן [:o)]
עין שחורה [B)] מספר שמונה [8] מבואס [:(] ביישן [8)]
אני בהלם [:0] כועס [:(!] מת [xx(] ישנוני [|)]
נשיקות [:X] מאשר [^] לא מאשר [V] שאלה [?]

הודעות    קודמות
Yoni נכתב - 10/31/2016 : 19:45:29
שלום חברים.
היום הצטרפתי מעשית לקהילת לובשי המסכות הליליות. בחודש האחרון, מאז פניתי לרופא משפחה, גלשתי כאן בפורום לא מעט והייתי לקורא סמוי. כיוון שראיתי שיש הרבה שאלות על ההסדר החדש, החלטתי לפרט את דרכי במבוך למעוניינים.

לפני כחודשיים, פניתי לרופא המשפחה עם תלונות על עייפות כרונית קבועה ללא תלות בשעות השינה ועל כך שאשתי טוענת שמצב הנחירות הגיע בסקאלה שלה ל'בלתי נסבל בעליל'.
מייד הופנתי למכון השינה.
במכון השינה קיבלתי תור לעוד שבועיים מהיום בו התקשרתי אליהם עם הדגשה להביא א. הפנייה ב. תעודת זהות (ולא כל תעודה אחרת!).
ביום שנקבע, הגעתי בזמן ונכנסתי לטכנאי בתוך פחות מ-5 דקות. הטכנאי הראה לי את מכשיר הבדיקה, מכשיר שחור וקטנטן (יותר קטן מקופסת סיגריות), והסביר לי מה הוא עושה. לאחר מכן קיבלתי הסבר איך ללובשו. המכשיר נמצא בעת השינה על החזה, ממש מול מפתח הלב כאשר הוא קשור ברצועות מסביב לגב. למכשיר מחוברת צינורית עם נחירונים קטנטנים ואצבעון סטורציה. רצוי מאד לישון בלילה זה על הגב.
התוצאות שלי בקצרה היו כך: משך שינה: 7:10 שעות; 398 הפסקות נשימה מלאות; 33 הפסקות נשימה חלקיות; צפיפות הפסקות נשימה 60.1 אירועים לדקה ו- 250 אירועי ירידת חמצן בדם מרמה בסיסית של 90% עד למינ' של 52%.
בקיצור - דום נשימה חמור בשינה.

למחרת החזרתי את המכשיר למכון השינה (ניתן להשאיר אותו אצל השומר בלובי הבניין).
את התוצאות קיבלתי 6 ימים אחר כך.
לאחר כמה ימים יצרו איתי קשר ממכון השינה לבוא ולשאול מכשיר CPAP לזמן קצוב וקבעו איתי תור.
במועד התור הגעתי, וקיבלתי הדרכה בסיסית מאחד מטכנאי השינה. כיוון שהיינו רק 2 אנשים מודרכים, ההדרכה היתה ממש נוחה וקיבלנו הסבר לכל השאלות (ותאמינו לי, היו לי המון..). הטכנאי היה ממש נחמד, הסביר הכל בצורה מפורטת ולא השאיר שאלה ללא תשובה.
ההסבר היה בסיסי מאד: הדלקה וכיבוי של המכשיר, לבישת והורדת המסכה וזהו. המכשיר שקיבלתי היה APEX XT-Auto Apex עם מסכה JOYCEeasy X של ויינמן. עקב תוצאות רווית החמצן בדם שלי, קיבלתי עם ה- CPAP גם מכשיר סטורציה בנפרד.

את מכשיר הסטורציה התבקשתי להחזיר כעבור 2 לילות (אחד מהם היה יום כיפור) כיוון שיש להם מחסור במכשירים כאלה. את מכשיר ה- CPAP התבקשתי להחזיר לאחר כשבועיים בערך (ב-25 לאוקטובר, איסרו חג)

במועד החזרת ה CPAP ישבתי עם טכנאית נחמדה מאד על התוצאות. היא הראתה לי את כל התוצאות על המסך, הסבירה לי את כל הגרפים וענתה לכל השאלות שהיו לי. ציינתי בפניה שבכוונתי לרכוש את ה- Somno balance e של ויינמן. הטכנאית אישרה שזהו המכשיר הטוב ביותר שיש בהסדר של מכבי ואפילו גילתה לי שהוא היחיד שיש לו אישור של מכון צומת לפעולה בשבת (בתנאים מסויימים, כמו למשל יש לבטל את פונקציית הפעלה האוטמטית בעת נשיפה למכשיר).
ה'מרשם' למכשיר עובר אוטומטית במייל מהמכון ליבואן והיבואן אחראי לחזור ללקוח בתוך כשתי ימי עבודה (לא כולל היום בו נשלח המרשם).

עד כאן הצד של מכבי.
לסיכום:
א. הפניה מרופא.
ב. הגעה ראשונה לשאילת מכשיר בדיקה.
ג. הגעה שניה לשאילת מכשיר CPAP.
ד. הגעה אחרונה להחזרת מכשיר ה-CPAP וישיבה קצרה עם טכנאי על התוצאות.

נציגי ויינמן קצת התעכבו בפנייתם אלי, לדיבריהם עקב עומס חריג ובלתי צפוי. (קצת מוזר, תמיד יש עומד אחרי החגים, אבל נניח לזה..).
בשירות הלקוחת דיברתי עם בחורה נחמדה בשם נטלי. התברר ששעות ההגעה של הטכנאי לבתים הוא בין 12:00 ל-16:00 - שעות מאד לא נוחות לי. היא הציעה שאולי אליך אליו למשרד ונתנה לי את מספר הטלפון שלו. הטכנאי אמר לי שהוא נמצא במשרד שלו משעה 7:00 עד 12:00 ואני מוזמן מתי שארצה.
היום הגעתי למשרדו (הוא בעצם 'מתנחל' במשרד של רופא אחר) - חדר 6 קומה 3 בניין מרפאות החוץ בבלינסון, לרכישת המכשיר.
הנציג היה מאד נחמד וענה לכל השאלות בסבלנות.
מתברר, שקופות החולים מחייבות את הטכנאים לכוונן את המכשיר ללחץ מינ' ומקס' כמו שהיה ב'פילוט' של הלקוח בבית על המכשיר המושאל ואסור להם בתכלית האיסור 'לפתוח' אות לגמרי. היחיד שראשי 'לפתוח' את הכשיר הוא המכון המפנה (במכבי אם הופנת מאסותא השלום, רק הם רשאים 'לפתוח' את מכשיר. אפילו סניף אחר של אסותא אינו מורשה. בכללית: אם הופנת ממכון מור לא יתאפשר לפתוח במעבדת השינה בבלינסון וההפך. פשוט הזוי) לדוגמא, אצלי המכשיר כוייל ללחץ מינימום של 4 ומקסימום של 8.5.

עיקרי הדברים שהתבררו לי בשיחתי עימו:

* בהסדר החדש של מכבי משלמים כמעט מחצית ממה ששילמו בהסדר הישן. (אני שילמתי 345 ש"ח על מכשיר שעלותו בשוק 5,225 ש"ח)
* המסכה המגיעה עם המכשיר לחברי מכבי היא אך ורק ה JOYCEeasy X או כל מסכה ברמה השווה לה. על המסכה JOYCEone הוספתי 55 ש"ח.
* הזכאות במכבי נחשבת להכי טובה על אף המגבלה בדגמי המכשירים שחייבים לרכוש.
* כל קופות החולים מחייבות אותם לקבוע לחץ מינ' ומקס' בהתאם לתוצאות הניסיון שנעשה בבית הלקוח עם המכשיר המושאל
* במידה ומסכה מתקלקלת תוך 3 שנים במשהו שאינו בתחום האחריות - אין זכאות למסכה חדשה וחייבים לרכוש במחיר מלא!
* הזכאות למכשיר חדש הוא כל 3 שנים קלנדריות ולא 3 שנים מלאות (הזכאות הבאה לי למשל היא 1.1.2018 למרות שרכשתי ב 31.10.2016)

פניתי היום למכון השינה בבקשה שטכנאי יחזור אלי ושאבקש ש'יפתח' לי את המכשיר (א"א לדבר מיידית בטלפון עם טכנאי). מקווה מאד שיחזרו אלי מחר.

סיכום כללי:

הטוב: סדר פעולות ביוקרטי פשוט וברור, צוות נהדר, מאיר פנים וקשוב.
הרע: למה לעזאזל המכשיר מוגבל ע"י הטכנאי, למה לא לתת למכשיר לקבוע לבד את רמת הלחץ מבלי 'להתערב לו' לדברי הטכנאי, אסור לו אפילו להסביר לי איך לשנות (WTF??)
המכוער: חבל שיכולת הבחירה מוגבלת רק בין 3 מכשירים בלבד. אם מגבילים, שיתנו לפחות מגוון של 5-6 מכשירים...

8   תגובות    אחרונות    (החדשים ראשונים)
avis Posted - 11/06/2016 : 11:28:13
יוני ברוך הבא,
לפי התאורים בפוסטים שלך, נראה לי שגם אתה תהפוך בסוף למקצוען, אומנם מקצוען ברמה של קיה או סוברו לא כי אתה לא מוכשר, אלא זה המכשיר שאתה עושה בו את ההתמחות שלך. זה יותר טוב ממה שאני התחלתי במכשירים שלפני 20 שנה (או יותר, אני כבר לא זוכר) שהיו רועשים והאלגוריתמים בהם היו הרבה יותר פשוטים ולא מתוחכמים.
המכשיר שקבלת הוא מכשיר עם טכנולוגיה שלפני 10 שנים בערך, ואין ספק שיש הבדל גדול בין סוברו לבין מרצדס, איני מזלזל בו חלילה, אבל עובדתית זה נכון. מניסיוני, כל מכשיר שתקבל הוא טוב למתחיל.
אם נתעלם מהמחיר, כי בעיני לבריאות אין מחיר, בטוח שהכשורים שלך יביאו אותך במוקדם או מאוחר למכשיר מרצדס אשר תשלוט בו ובעצמך תוריד תוצאות, תנתח אותם לבד ומידי פעם תכוון את המכשיר ע"פ התוצאות שתוריד.
אומנם המרצדס שלי היא לא המודל האחרון (S9 RESMED אוטומטי) אבל יש לי תוכנה למכשיר ואני עושה את כל מה שתארתי למעלה בעצמי.
תאמין לי, כשתהיה מקצוען תוכח שאף טכנאי או יועץ לא יודע יותר טוב ממך מה טוב ונוח לך.
בהצלחה חבר
Yoni Posted - 11/03/2016 : 09:43:47
quote:
Originally posted by יצחק

הי יוני.
ראשית מצויין שאתה נעזר בדן. אתה בידיים טובות.
לעניין המכשירים אתה עושה הנחה למכבי, שני המכשירים האחרים שלהם (בוא נשאיר את הווינמן בצד) הם ממש ממש לא מהמתקדמים והטובים בשוק.
לגבי "המרצדסים" אני לא רוצה לעשות פרסומת אבל דן ואחרים בפורום בוודאי יוכלו להאיר את עיניך.
אבל שוב תהיה רגוע ובהחלט המכשיר שלך מכוונן כמו שצריך יכול לעשות את העבודה

נ.ב. - לאיזה לחץ מקסימלי כוון המכשיר לבסוף???

המכשיר כוון לבסוף לטווח 6-15.
הבנתי מדן שזה קשור למשקל ולגובה. האם לאחר שאוריד משקל נצטרך לשנות את הטווח? (יחד עם המכשיר, התחלתי בדיאטת ספורט רצינית).

quote:
Originally posted by ארומה

מניסיון אישי:
3 המכשירים שבהסדר מכבי מתפקדים מבחינת המשתמש המצוי ברמה דומה - טובה.
ב APEX חסרה התכונה של ON/OFF אוטומטי.
כדי להוריד נתונים למחשב חייבים תוכנה ורצוי לבקש אותה חינם בעת ההתקשרות.
המסיכות המסופקות = הזולות והפשוטות ביותר.
ההסדר עצמו די טוב. זו רכישה עם 4 שנים אחריות מלאה ושרות עד הבית + מסיכה
חדשה בכל שנה.
המעקב והתמיכה שמכבי מספקת לחבריה לא מספיקה עד לא קיימת וכתוצאה מכך הרבה
מהמשתמשים - לאורך זמן - לא יודעים אם הם מקבלים את הטיפול הנכון.

http://www.maccabi4u.co.il/15196-he/Maccabi.aspx

בכנות, לא כ"כ ברור לי מה אתם רוצים ממכבי.
האם הרופא משפחה שלכם מתקשר אליכם סתם ככה לשאול מה שלומכם ומה מצב בריאותכם?
האחריות של מכבי (כמו כל קופות החולים) היא לספק מענה רפואי - בתגובה לפניית המבוטח. מכבי לא צריכה ליזום בדיקות. (אא"כ מדובר על בדיקת לחץ דם ולפרוסקופיה שאז הקופות משתדלות להעיר את תשומת לב המבוטח לנושא בהגיעו לגיל המתאים).
מבוטח המרגיש שהמכשיר לא עוזר לו, צריך מצד עצמו ללכת עם כרטיס הזיכרון למעבדת השינה ושינתחו לו את הנתונים. מכבי לא צריכים לעשות סבב טלפונים ולשאול "איך אתה מרגיש בבקרים?"...

אגב, בעת רכישת המכשיר ביקשתי מהטכנאי לקבל את התוכנה של ויינמן. הוא אמר שאין כל בעיה, ורשם ב"הערות" של טופס ההזמנה לשלוח לי דיסק עם התוכנה יחד עם הקבלה שתישלח בדואר.
אני מקווה שזה יגיע בקרוב.
ארומה Posted - 11/03/2016 : 09:10:49
מניסיון אישי:
3 המכשירים שבהסדר מכבי מתפקדים מבחינת המשתמש המצוי ברמה דומה - טובה.
ב APEX חסרה התכונה של ON/OFF אוטומטי.
כדי להוריד נתונים למחשב חייבים תוכנה ורצוי לבקש אותה חינם בעת ההתקשרות.
המסיכות המסופקות = הזולות והפשוטות ביותר.
ההסדר עצמו די טוב. זו רכישה עם 4 שנים אחריות מלאה ושרות עד הבית + מסיכה
חדשה בכל שנה.
המעקב והתמיכה שמכבי מספקת לחבריה לא מספיקה עד לא קיימת וכתוצאה מכך הרבה
מהמשתמשים - לאורך זמן - לא יודעים אם הם מקבלים את הטיפול הנכון.

http://www.maccabi4u.co.il/15196-he/Maccabi.aspx
יצחק Posted - 11/02/2016 : 14:52:28
הי יוני.
ראשית מצויין שאתה נעזר בדן. אתה בידיים טובות.
לעניין המכשירים אתה עושה הנחה למכבי, שני המכשירים האחרים שלהם (בוא נשאיר את הווינמן בצד) הם ממש ממש לא מהמתקדמים והטובים בשוק.
לגבי "המרצדסים" אני לא רוצה לעשות פרסומת אבל דן ואחרים בפורום בוודאי יוכלו להאיר את עיניך.
אבל שוב תהיה רגוע ובהחלט המכשיר שלך מכוונן כמו שצריך יכול לעשות את העבודה

נ.ב. - לאיזה לחץ מקסימלי כוון המכשיר לבסוף???

Yoni Posted - 11/02/2016 : 12:49:06
היי יצחק.

בעזרתו האדיבה (והחשובה!) של דן בר אור כיילנו מחדש את המכשיר. דן- תודה.

לגבי המכשירים, אני מבין מה שאתה אומר, אם כי אני מבין גם את מכבי.
אותם לא מעניין כל מיני שיכלולים כאלה ואחרים. מבחינתם, המבוטח לא אמור לפרוק את הנתונים בבית למשל. את זה הם בטח רוצים להשאיר לטכנאים במעבדת השינה. אני מאמין שהם חיפשו מכשירים אמינים שטובים מספיק לרוב המוחלט של המבוטחים.
בינינו, כמה משתמשים כמוך מתעסקים עם הנתונים ועם המכשיר הזה באופן יומיומי? רובם בטח מדליקים בערב ומכבים בבוקר ולא יותר מזה. בשביל זה אני מאמין שהשלושה שמכבי מציעה מספיקים.
חוצמיזה, לפי מה שהבנתי כאן בפורום, ניתן (עם קצת עקשנות ועצבים) לקבל ממכבי החזר גם כל מכשיר אחר...לא?

אשמח אם תאיר את עיני לגבי מכשירים יותר טובים (ה"מרצדסים" ) התחום מעניין אותי וברצוני ללמוד עליו מעט (במה אתה משתמש?)
יצחק Posted - 11/01/2016 : 22:18:36
היי יוני
יצחק לא יעקב :-)

מכשיר טוב יותר מתבטא באספקטים הבאים:
1. פחות רועש
2. אלגוריתם אוטומטי טוב יותר (לא רלבנטי למשתמשים בלחץ קבוע - אז זה באמת רק מפוח)
3. מנגנון הפחתת לחץ בנשיפה משוכלל יותר
4. חיבור למחשב נוח יותר
5. תכנת קריאת נתונים עם מידע רב יותר
6. מכשיר קטן יותר
7. חיבור אינטגראלי למעשיר לחות
8. צינור עם בקרת אקלים המונע הצטברות אדים
9. קריאת נתונים מצג המכשיר מפורטת וברורה יותר
ועוד
המסיכה קריטית להרגשת הנוחות וההסתגלות הראשונית אבל ברור שגם למכשיר יש חשיבות רבה.
אני לא רוצה לייאש אותך. בהחלט אתה יכול להסתגל למכשיר של ווינמן ולהנות ממנו. אגב גם ווינמן הוציאו כבר לפני כ- 3 שנים דגם חדש ומתקדם יותר בשם PRISMA, פשוט מישהו כמוני "מפונק" שכבר התרגל למרצדס קשה לו לחזור לסובארו.
בקיצור גם המכשיר שלך יכול לעשות את העבודה!!!

לגבי הלחץ זה לא משנה לאיזה לחץ הגעת בבוקר. משנה לאיזה לחצים הגעת במהלך הלילה. גם הלחץ הממוצע לא רלבנטי בהכרח.
כלומר אם מקריאת הנתונים עולה שבמהלך הלילה הגעת למשל ללחץ 12 ברור שלא ניתן לכוון המכשיר ללחץ 9.

בדר"כ מי שאמור לקבוע את הלחץ הטיפולי שלך הוא רופא ולא טכנאי. אני פשוט מציע לך להתייעץ בעניין עם רופא המעבדה.
ייתכן שהלחץ שכוון לך הוא מתאים אבל בהחלט שווה לבדוק, כי הוא לחץ מקסימלי חריג יחסית לאור מה שאני מכיר ויודע.
אגב "לשחק" לבד בהגדרות המכשיר בשלב ההתחלתי שלך אני בוודאי שלא ממליץ

לעניין כוונון הלחצים בהחלט נהוג לכוון המכשי ללחץ מינימלי ומקסימלי אבל רחב יותר. כמו שכתבתי למשל 4-15.
המגבלה המקסימלית מונעת מהמכשיר לקפוץ "סתם" ללחץ 18 למשל שיכול להעיר אותך משינה אם לחץ כזה לא נדרש בכלל.
צריך לזכור גם שהלחץ יכול להשתנות בין עונות השנה, כאשר האף סתום ועוד ולכן צריך לקחת טווח ביטחון.

Yoni Posted - 11/01/2016 : 13:39:40
יעקב שלום.

תודה על קבלת הפנים (:

לגבי המכשיר
מה רע במכשיר של ויינמן ומדוע לדבריך "אין סיכוי שאשתמש באחד ממכשירים אלה לאחר שהסתגלתי למכשירים טובים בהרבה"?
במה טובים יותר מכשירים האחרים? הרי לפי הבנתי (ממה שקראתי פה בפורום) מה שחשוב זו המסכה. המכשיר עצמו הוא בסך הכל מפוח הדוחף אויר למערכת הנשימה, לא משהו מסובך, ו"טכנולוגיות" המיוחדת שיש בו הן בסה"כ הפחתת לחץ בעת נשיפה והתחלת פעולה אוטומטית בעת נשיפה למכשיר, וזהו. מה גם שעל מסכות אפשר לקבל החזר גם אם הם לא של החברות הזוכות במכרז...
כלומר, במה מתבטא ה"טובים בהרבה"?

לגבי הלחצים
בעת הבדיקה עם מכשיר ה APEX, הוא התחיל כל ערב בלחץ 4 וסיים כל בוקר (למעט בוקר אחד) עם לחץ 9 על הצג.
כשטענו את הנתונים למחשב במעבדת השינה התברר שהמכשיר סיים כל לילה עם לחץ ממוצע של 8.6-8.7 והסיבה על המסך היה כתוב 9 היא שאין לו ספרות לאחר הנקודה...
בכל מקרה, לפי הבדיקה, בלחץ הזה (של 8.6-8.7) היו 0 מקרים של דום נשימה, כלומר זה לחץ מספק בשבילי, והמכשיר עבד באופן מושלם.

אעפ"כ, מעצבן אותי שהקופה מחייבת את הטכנאי להגביל את הלחצים בהתאם לבדיקה. למה לא לתת למכשיר שלי לקבוע כל יום את הלחץ שהוא רוצה? מה ההגיון בהגבלה הזו? - אני פשוט לא מצליח להבין את זה. זה נראה לי מטומטם...

בינתיים לא חזרו אלי מהמכון, ואני אשמח אם יש פה מישהו המכיר את התפריטים של הויינמן ושיוכל לעזור לי לבטל את המגבלה. הורדתי חוברת הוראות הפעלה מלאה, אך היא באנגלית ואין לי כ"כ חשק להתחיל לשבור את ראש...
יצחק Posted - 11/01/2016 : 11:29:27
שלום וברוך הבא יוני
אני מאד שמח ומודה לך שאתה משתף אותנו בנסיונך ובתהליך שעברת זה מאד עוזר ומסייע ונותן אינפורמציה חשובה מאד לקוראים.
אני בהחלט שמח לקרוא על התהליך הנעים יחסית והמקצועי שעברת במעבדת השינה (אני מבין שאתה מתכוון לאסותא השלום בתל אביב).
זה בהחלט שיפור ניכר לעומת ההתרשמות שלי ממעבדה זו בשנת 2009. ההתרשמות שלי הייתה גרועה מאד.

אכן חומרת הפסקות הנשימה שלה היא קשה מאד ואתה מחוייב בטיפול ומעקב רפואי.

כמה הערות:

א. אכן ההסדר של מכבי זול למבוטחים. עם זאת, לדעתי, מגבלת הרכישה רק מספקים ספציפיים הופכת את התמונה והופכת את ההסדר בכללותו לגרוע למבוטח וזאת בעיקר מכיוון שהמכשירים והמסיכות שבהסדר ממש אינם מהמובילים והמתקדמים בשוק. לגבי למשל אין סיכוי שאשתמש באחד ממכשירים אלה לאחר שהסתגלתי למכשירים טובים בהרבה.

ב. התאור שלך של כוונון הלחצים בהחלט מוזר ומעורר תמיהה. לחץ מקסימלי של 8.5 הינו לחץ נמוך באופן יחסי וספק אם יש בו די בכדי לפתור את הפסקות הנשימה שלך. אני מאד ממליץ לך לחזור למעבדה ולברר נושא זה עד תומו. הלחץ המקסימלי הסטנדרטי במכשיר אוטומטי בדר"כ עומד על 15.

אני שמח מאד שהפכת למשתתף אקטיבי בפורום ומקווה לראותך בהמשך

סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.02 שניות.