סיפאפ פורום ישראל
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 שידרוג S8

שימו לב , עליכם להירשם לפני הוספת התגובה.
להרשמה, ליחצו כאן.

רזולוציית מסך:
שם משתמש:
סיסמא:
מצב עיצוב:
עיצוב: מודגשאיטליקקו תחתוןקו חוצה יישור לשמאלממורכזיישור לימין קו מפריד קישורמיילתמונה חוקציטוטרשימה

הודעה:

* HTML לא פעיל
* הקוד פעיל
פרצופים
חיוך [:)] חיוך גדול [:D] קול [8D] ביישן [:I]
לשון [:P] רשע [):] חיוך [;)] ליצן [:o)]
עין שחורה [B)] מספר שמונה [8] מבואס [:(] ביישן [8)]
אני בהלם [:0] כועס [:(!] מת [xx(] ישנוני [|)]
נשיקות [:X] מאשר [^] לא מאשר [V] שאלה [?]

הודעות    קודמות
zachi נכתב - 08/22/2016 : 12:49:20
שלום רב
משתמש ב S8 משנת 2009 והגיע הזמן לשידרוג. מאחר איני משתמש במעשיר לחות האם יש סיבה לשדרג ל S10 או שמספיק לשדרג ל S9.
לא ראיתי הבדל משמעותי בין המכשירים בעוד ה S9 יותר קטן פיזית ונראה יותר ידידותי, יתרון משמעותי בנסיעות לחו"ל.
תודה
צחי
8   תגובות    אחרונות    (החדשים ראשונים)
דגן Posted - 09/08/2016 : 14:22:22
לפני כ10 שנים שהתחלתי להשתמש במכשיר נתנו לי לכיוון לחצים מכשיר ללא מעשיר לא הצלחתי לישון אפילו רבע שעה אחרי שבוע נתנו לי עם מעשיר ופתעום הצלחתי לישון לילה שלם ומי אז אני אני רק עם מעשיר!
avis Posted - 09/07/2016 : 14:56:12
חברים כולם צודקים,

לאחרונה אחי ה"צעיר" הלך למעבדת שינה במכון מור, לפני שהלך בא אלי להכרות עם הנושא.
במכון נתנו לא מכשיר RESMED 9 כשאמר להם למה אין מעשיר לחות, ענו לו שהמכשיר לחות מיותר בארץ חמה ולחה כמו שלנו.
אני בטוח שהטכנאית שאמרה לו את זה לא משתמשת ב-CPAP ולא מכירה את המצב הרפואי של אחי. הטכנאים והמשווקים אפילו לא מזכירים שקיים מעשיר, ואם שואלים אותם הם אומרים את מה שאמרו לאחי.
לאחי בעיות באף, אף סתום, נזלת ומשתמש תמידי בטיפות אף. בשבוע האחרון אני מלווה אותו כל לילה, נוכחתי לדעת שהוא זקוק למעשיר.
אם הטכנאי אומר למשתמש המתחיל שאין צורך במעשיר הוא חוטא בתפקידו. לכן גם בארץ יהיו הרבה יותר משתמשים ללא מעשיר בהשוואה למשתמשים בחו"ל. לפי זה רק אחרי המכשיר הראשון המשתמש נחשף שיש גם מעשיר.
דן, יוצא לי לקרוא פורומים CPAP בארה"ב ושם כמות המשתמשים במעשיר היא הרוב עלפי שיפוטי.
כמו שנאמר, אין אמת אחד בנושא - אני מודע לזה - כל אחד יחליט מה נוח לו לבריאות ולכיס.
יצחק Posted - 09/07/2016 : 11:08:17
דן, אבי וכולם,

מהנסיון האישי שלי. ניסיתי מספר פעמים עם מעשיר לחות ובלעדיו והגעתי למסקנה שעבורי חד משמעית מעשיר הלחות רק מפריע ולא עוזר.
אני חושב שמעשיר הלחות יותר נחוץ ופופולרי בקרב המשתמשים במסיכת נחירונים שם כניסת האויר הקר בלחץ ישירות לנחיריים מגרה יותר את הנחיריים.
למשתמשים, כמוני, במסיכה אפית הוא פחות קריטי ולעיתים אפילו מפריע.
עם הגידול בפופולריות של מסיכות הנחירונים כנראה שגם אחוז המשתמשים במעשיר לחות הולך ועולה.
בנוסף, מה שאבי כתב ביחס להפיכת מעשיר הלחות לחלק אנטגרלי מהמכשירים המודרניים והשקעת פיתוחים ומשאבים בשיפור מעשיר הלחות, הצינור המחומם וכו' היא גם נכונה, ומעידה על כך שיצרני המכשירים רואים בו אכן חלק משלים חשוב במכשיר ה- CPAP
לסיכום אין כאן אמת אחת כל אחד צריך לנסות עם מעשיר לחות ובלעדיו ולהחליט מה טוב עבורו אישית.
avis Posted - 09/07/2016 : 10:19:49
דן,
אין לי ספק שכיום המספרים שונים והפערים הולכים ומצטמצמים,
הסיבה של המדינה החמה לא אמיתית כיון שבסך הכל הטמפרטורה המכסימלית של החימום היא 30 מעלות בלבד, בפועל החום הוא פחות מ-30 שנכנסת לגוף שלנו, טמפרטורה הגוף היא 37 מעלות, בפועלזה לא מחמם את גוף המשתמש. האויר מגיע רק לתעלות האף והנשימה - ולא לגוף או לעור. אתה בעצמך מודה שזה עושה לך טוב, אני עצמי סובל במיוחד מחום ולא מרגיש שהמעשיר גורם לחום. הייתי מספיק שנים בלי ועם מכשיר ויודע שזה לא מפריע רק יכול לעזור לישון יותר טוב.
ההסבר לכמות קטנה של הרוכשים מעשיר הכולל צינור חימום נובעת בעיקר מהמחירים הגבוהים בארץ ! כמוכן רוב המשתמשים החדשים מטבע הדברים, מעדיפים לרכוש את המכשיר הראשון שלהם בארץ ולצמצם עלויות מהסיבה שהם אומרים לעצמם, "בוא נראה קודם איך נסתדר עם הדבר הזה"
רובם לא יודעים או לא רוצים לרכוש מכשיר מחו"ל בחצי מחיר בצעדיהם הראשונים.
אני חושב שתסכים איתי כי כיום רוב המשתמשים המנוסים המחדשים את מכשיריהם ורוכשים אותם מחו"ל הם רוכשים את הדגמים החדשים עם המעשיר.
לא פלא שהחברות האיכותיות ומובילות כיום בשוק כל המכשירים החדישים שלהם הם עם מעשיר אינטגרלי - ולא תמצא דגם חדש אצלהם בלי מעשיר.
ברור לנו שזה ענין אישי וגם כספי, כל אחד יודע מה טוב לו. אני אומר, אם לא ניסית את 2 האופציות אתה לא יכול לדעת, צריך להחליט רק על סמך ניסיון ולא רגש.
מעניין אם מנהל הפורום יכול לבצע סקר בין חברי הפורום בנושא. סקרנות, לי זה לא משנה כי אני יודע כבר מה טוב לי.
dan bar-or Posted - 09/06/2016 : 20:03:16
אבי היקר, סטטיסטית כמות מכשירי הסיפאפ אשר נמכרים עם מעשיר לחות מחומם נמוכה מאד במדינות חמות או בכלל, לא כל אחד סובל את החום והלחות בטח ובטח במדינה חמה כמו שלנו, לחלק מהמשתמשים זה אפילו מפריע מאד! אם אני לא טועה היה סקר בעבר בין החברות המשווקות והנתונים סיפרו שהיחס הוא 10% עם לחות ו 90% ללא. אני שמח שטוב לך עם הלחות אבל לצערי זה לא טוב לכולם (מניסיון שלי).
מעשיר לחות מומלץ לסובלים מצינון או נזלת אלרגית או כאלה שפשוט יבש להם (לא יובש בפה). אלא בדרכי הנשימה או באף.
אגב אני בעצמי משתמש במעשיר לחות כאשר אני ישן עם מזגן בקיץ זה עושה לי טוב.
avis Posted - 09/06/2016 : 10:21:41
צחי שלום,

אני חולק על חברי המלומדים,
ראה את התשובה של דן על הפוסט השואל במקרה של הצטננות שם דן ממליץ על מעשיר לחות מחומם, לא יודע למה דן לא התיחס לזה בתשובתו.
בתקופה שהתחלתי להשתמש במכשיר לא היה עדיין מעשיר לחות, כיום יש לי מכשיר לחות ומ "מרום שנותי וניסיוני" אני אומר איך יכולתי בלי. כל בעיות הנזלת והסינוסיטיס שלי כמעט נעלמו. ברור לי שאין זה אומר כי אצל כולם זה כך.
לדעתי מעשיר לחות חייב להגיע עם צינור חימום אחרת היעילות נפגמת. אגב חימום הכוונה למכסימום 30 מעלות ויש לך שליטה על זה.
אני השוויתי את זה לתקופת המכוניות עם גיר רגיל ואוטומטיות. ברור כי יש כאלו שיעדיפו גיר רגיל.
אני חזיתי שיום אחד רוב החברות המובילות המכשירים שלהם יהיו עם מעשיר, יעיד על זה מנהל הפורום.
לכן, אם אין לך בעיה של כסף או בעיה רפואית האוסרת על זה, אני ממליץ על מעשיר, בסך הכל אם מזמינים מחו"ל המכשיר עולה כחצי מחיר מבארץ.
תמיד מענין אותנו מה החלטת ועשית. מנסיונם של אחרים אנו למדים. בהצלחה חבר
dan bar-or Posted - 09/06/2016 : 09:42:12
הי צחי, s8 הוא מכשיר מצויין שכמעט ולא מתקלקל לעולם, סיפאפ זה סיפאפ ואני לא הייתי זורק כסף מיותר על החלפה, אני לא חושב שתרגיש הבדל בין המכשירים ולדעתי פשוט תמתין עד שהוא יתקלקל ואז תחליף.
ה s10 מאד יקר בארץ, וה s9 כבר קצת ישן...
יצחק Posted - 08/23/2016 : 13:34:29
שלום צחי
היו בעבר כמה פוסטים עם השוואה בין ה- S-9 ל- S-10
אני אישית לא מצאתי ביניהם הבדלים משמעותיים וגם אני מאד אוהב את ה S-9

סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.02 שניות.