| הודעות קודמות |
| זהר9891 |
נכתב - 06/16/2016 : 08:07:29 המכשיר האוטומטי שלי מתוצרת ווינמן מכוון לעבוד בלחצים שבין 4--14 ס'מ. הרבה פעמים בלילה הוא מגיע ל-14, ואני מניח כי היה צורך בלחץ זה כדי להעיר אותי. מאידך ציפיתי כי לאחר גמר האירוע יחזור הלחץ לתיקנו, דהיינו 4. אבל לא, הלחץ נשאר בגובה של 14 זמן רב ומטריד את שנתי. עלי להתעורר לחלוטין ולהניע את המכשיר מחדש. יש פתרון? זהר? |
| 6 תגובות אחרונות (החדשים ראשונים) |
| יצחק |
Posted - 07/17/2016 : 15:22:06 שלום אדי,
לשאלתך, להבנתי במכשיר אוטומטי המכוייל ללחץ מקסימלי, המכשיר לא יכול לספק לחץ מעבר ללחץ המקסימלי שנקבע. דהיינו אם קבעת לחץ 4-14 ועדיין בלחץ 14 יש לך הפסקת נשימה, המכשיר לא יעלה לחץ. בדיוק בגלל זה הטווחים שנקבעים במכשירים האוטומטיים הם רחבים יחסית וכנראה לחץ 14 אמור לפתור את הבעיה ברוב המקרים. אבל כמו שזומר כתב לא לכל האנשים מתאים בדיוק אותו דבר ויש אנשים שדווקא כיול לטווח לחצים מצומצם יותר למשל 7-11 או כיול ללחץ קבוע יכול להיות יותר יעיל ונוח עבורם.בנוסף זה תלוי גם במכשיר הספציפי כי לכל מכשיר יש מערכת הפעלה שונה. לכן חשוב לעקוב אחרי הקריאות של המכשיר לוודא שיש מעט הפסקות נשימה ונוחות בשימוש ואם לא להגיע למעבדה או למומחה על מנת שיסייע בכיול |
| eduard7 |
Posted - 07/17/2016 : 11:59:18 שלום זוהר, איך הסתיימה פרשה? גם אצלי מכשיר של ווינמן somnobalance e והלילה הוא נכנס ללחצים גבוהים, לפי הרגשתי לפחות. בבוקר התברר שלא היה מחובר עד הסוף חלק שמוציא אוויר מהאף. הרי במסכות של ווינמן (EASY) לצורך ניקוי צריך לתת סיבוב קטן לדיסקית על מנת לפרק צינורית מחלק אפי. אז כנראה בהרכבה אחרי ניקוי לא נתתי סיבוב "עד הקליק". משכן מוזר שלמרות הרגשה של לחץ גבוה מן הרגיל ועובדה שהכן היתה דליפה (גם רישום במכשיר מראה את זה) נרשם לחץ ממוצע של 8 ס"מ. טווח שלי 4-10. בהקשר ללחצים יש לי שאלה נוספת לחברי הפורים. מה קורה עם לצורך טיפול בתופעה מכשיר APAP מבין שצריך לתת לחץ יותר גבוה מהרף העליון שהוא מכוייל אליו? אם הוא עושה זאת, מה הגיון בכך שמגדירים טווח? אשמח להסבר כללי לגבי לוגיקת שמירת הלחצים המוגדרים ותרחישים שונים טיפוליים (לא דליפות) שבהם מכשיר חורג מהם.
תודה אדי |
| זהר9891 |
Posted - 06/18/2016 : 11:28:38 תודה למגיבים. הבנתי שאכן קיימת בעיה ועלי לפנות לספק/מעבדת השינה. יש לי אחריות ל-5 שנים, והתחייבות של המעבדה -הלל יפה--למתן תמיכה |
| jzomer |
Posted - 06/18/2016 : 08:20:32 התאמת הלחצים והחלטה על טווח הלחצים והאם להשתמש בלחץ קבוע או אוטומטי דורשים שיקול דעת מקצועי וקצת ניסוי ותעיה. אי אפשר לתת לכולם אוטומטי 4-14 כפי שעושים במעבדות מסוימות ולקוות לטוב. |
| dan bar-or |
Posted - 06/17/2016 : 08:17:52 שלום זוהר, ראשית הייתי שמח לדעת באיזה דגם אתה משתמש ובאיזו מסיכה? בן כמה אתה ? מה המשקל והגובה שלך? ומה דרגת החומרה ממנה אתה סובל ? (כמות הפסקות נשימה בשעה). אודה לך אם תפרט יותר אפילו בהודעה פרטית. בד"כ הבעיה שאתה מתאר הינה בעיה שכיחה אשר ניתנת לפתרון בקלות ע"י איבחון נכון. מכשיר הסיפאפ האוטומטי בנוי כך שכאשר ישנה דליפת אוויר המכשיר "מבין" שהמשתמש בו זקוק ליותר לחץ ואז מטפס ללחץ המקסימלי (במקרה שלך זה 14 ס"מ) ולרוב גם נשאר שם עד שאתה מטפל בדליפה או לחילופין מכבה ומדליק את המכשיר מחדש. זוהר, במקרה שלך שים לב ובדוק האם יש דליפת אוויר מהמסיכה? זה פשוט מאד לבדוק את זה, הנח את המסיכה על הפנים ומתח את הרצועות באופן שווה וסימטרי, המסיכה צריכה להיות הדוקה לאף כך שלא יצא אוויר מהצדדים אלא רק מהפתחים ליציאת אוויר במסיכה. מצד שני באם המסיכה תהיה הדוקה מידי היא אומנם לא תידלוף אבל תכאיב לך ולכן עליך למצוא את עמק השווה בין מסיכה רפויה ודולפת לבין מסיכה הדוקה מידי ומכאיבה. נקודה שניה הן הרצועות, הרצועות לאחר תקופת שימוש של כשנה וחצי/שנתיים נוטות להתבלות ואז מאבדות אחיזה ולא משנה כמה תנסה להדק ועדיין המסיכה תישאר רפויה, לכן חשוב מאד לבדוק את תקינותן של הרצועות ולהחליפן מעת לעת. (אם אתה משתייך לקופ"ח מכבי או כללית זה אפילו בהחזר מלא). איך תדע שהכל תקין ואין דליפה? זה פשוט מאד, חבוש את המסיכה הדק אותה והפעל את המכשיר, נסה לגעת קלות במסיכה ובדוק שלא בורח אוויר מהצדדים במגע קל (שהרי אתה מתהפך וזז מצד לצד בשנתך) במידה ואין רעשי דליפות ואין אוויר שיוצא מהצדדים, סימן שהכל בסדר. בדוק את סוגרי החמצן במסיכה, יתכן ונפתחו או נפלו, לפעמים זה קורה ולא שמים לב ואז המסיכה דולפת, סוגרי החמצן הם בד"כ סיליקונים שקופים אשר מחוברים למסיכה ומיועדים לחיבור צינור חמצן למסיכה לאנשים אשר זקוקים להעשרת חמצן בזמן השינה. אני ממליץ לבצע פריקת נתונים ולהגביל את הלחץ העליון של המכשיר (14 ס"מ במקרה שלך) שהרי כיוון הלחצים אשר ציינת כאן הינו כיוון כללי ולא מדוייק עבורך בלבד ויתכן שאין סיבה לפתוח את המכשיר ללחץ גבוהה כל כך! אני אשמח אם תגיע אלי עם המכשיר והמסיכה ואני אפרוק נתונים ואכוון את הלחץ ואבדוק את המסיכה והצינור (יתכן שיש חור קטן בצינור אשר גורם לבעיה). אני נמצא ברמת גן ואשמח מאד לעזור לך כמובן ללא תמורה. נקודה נוספת ואחרונה, ישנם מצבים נדירים יחסית אשר בהם כתוצאה מכל מיני בעיות שלא אכנס אליהן כאן לעתים פותח המשתמש את פיו בזמן השינה ואז בורח אוויר מהפה והמכשיר מעלה את הלחץ ומעיר את המשתמש. כאן במקרה הזה יתעורר המטופל עם הרגשת יובש וחלל פה "מאובן" ומכשיר בלחץ גבוהה מאד, במצבים כאלה בד"כ מחליפים את המסיכה למסיכת full face (מסיכה אשר מכסה את האף ואת הפה ומאפשרת לנשום גם מהאף וגם מהפה). זוהר, לאבחון נכון ולעזרה, חשוב שתגיע אלי ואנסה לפתור את הבעיה כי במצב הנוכחי לא רק שאתה סובל אתה גם לא מונע את הפסקות הנשימה בשימוש במכשיר! אתה יכול בהחלט להתקשר אלי ואעזור לך בשמחה וללא תמורה.
|
| יצחק |
Posted - 06/16/2016 : 09:03:56 שלום זהר וברוך הבא
האם אתה משתמש חדש? האם מדובר במכשיר חדש וזו התופעה מלכתחילה? או שמדובר במכשיר ותיק שעכשיו התחיל בתופעה זו? חשוב להבין בכדי לסייע אני יוצא מנקודת הנחה שמדובר במכשיר חדש בעיקון ה- CPAP לא אמור להעיר אותך הוא אמור להפעיל את הלחץ הנדרש בכדי למנוע את הפסקת הנשימה. ייתכן דווקא הפוך שהיית זקוק ללחץ יותר גבוה בכדי למנוע את הפסקת הנשימה ומכיוון שהמכשיר היה מכוון ללחץ מקסימלי של 14 הוא לא הצליח למנוע אותה והתעוררת. בכל אופן לאחר התעוררות המכשיר אמור לרדת בלחצים.
עליך לבדוק כמה דברים, רצוי בסיוע של טכנאי או יועץ
1. תקינות המכשיר (אצל הספק) 2. שינוי טווח הלחצים במכשיר 3. אפשרות מעבר ללחץ קבוע
נשמח אם תמשיך לעדכן בהצלחה! |
|
|