| הודעות קודמות |
| eduard7 |
נכתב - 06/10/2016 : 09:12:13 שלום לפורום נכבד. בדיקה באסותא ביצעתי כמעת לפני שנתיים. על סמך בדיקה רופא המליץ על שימוש במכשיר. לצערי מרחתי זמן והגעתי להחלטה רק עכשיו. בפוסטים בפורום שמתי לב שבדיקת אסותא של היום כוללת גם זימון ל״מדידות״. האם זה אומר שלא אוכל לבצע רכש של מכשיר מחוסר מדידות? דרך אגב רופא תיקף את הפניה מלפני שנתיים ואין אם זה שום בעיה. אשמח לעזרה והסבר. |
| 8 תגובות אחרונות (החדשים ראשונים) |
| dan bar-or |
Posted - 06/22/2016 : 00:06:31 הי אדי, אין שום בעיה להגיש חשבונית בעבור אביזרים למכבי ולקבל החזר, עליך לטעון כי רכשת בשוק החופשי ולא מספק הסדר משום שלספק ההסדר אין את המסיכה הספציפית שרצית ושהייתה נוחה לך ולכן נאלצת לרכוש בשוק החופשי שהרי ללא המסיכה המיוחדת אין באפשרותך להשתמש במכשיר. אני מכיר המון אנשים אשר רכשו במחיר מלא וקיבלו החזר וככל הנראה קיבלת מידע שגוי. למיטב זכרוני הייתה כאן גברת בשם שרון לפני שנה בערך אשר ביקשה לרכוש צינור מיוחד ומיד לאחר שרכשה דיווחה כאן בפורום על קבלת החזר מלא ממכבי לשביעות רצונה. אדי, חד משמעית אין בעיה לרכוש אביזרים מספק חיצוני ולקבל החזר מלא! לגבי המסיכה שציינת np15 אני באופן אישי חושב שהיא מאד לא מוצלחת, ובמקומך לא הייתי מסתכן. לגבי מעשיר לחות, אם אתה מעוניין במעשיר לחות פשוט בקש מהבחור באסותא שיציין זאת במירשם, אתה תוסיף עוד 100ש"ח במסגרת הרכישה מספק ההסדר ותקבל מעשיר לחות מחומם. בבקשה ציין מדוע הנך מעוניין במעשיר לחות ? יש לך בעיה מסויימת ? לא כל אחד צריך לחות, רק במקרים מסויימים מאד ואם אין באמת צורך אז לפי דעתי חבל על הכסף ועל הסירבול. |
| eduard7 |
Posted - 06/21/2016 : 15:16:57 תודה רבה דן. יש לי זהב , אך בשום מקום לא מצאתי חיזוק לדברך לגבי החזר מלא עבור אביזרים של "צד שלישי". אולי בכוונה לא רוצים לפרסם? האם מעשיר לחות גם תחת קטגוריה של אביזרים? אני מתכנן לרכוש מכשיר של WEINMANN שבהסדר וראיתי באתר של החברה גם מסיכת נחירונים NP15. מה דעתך על מסכה הזאת? האם היא גם מתוצרת סין?
בברכה אדי
|
| dan bar-or |
Posted - 06/21/2016 : 07:03:19 שלום אדווארד, לצערי הרב בחרה מכבי משום מה להכניס כמכשירי ומסיכות הסדר לחברי הקופה את הציוד הזול ביותר בשוק ולכן מתוך נסיון לצערי לא תוכל לקבל או לרכוש בעתיד במסגרת ההסדר מסיכה מסוג opus 360 (זו אכן מסיכה נהדרת שאני אימצתי וממליץ בחום !!) לצערי הרב אם תבקש מסיכת נחירונים ובמידה ותהיה להם כזאת הם יתנו לך מסיכה סינית מתוצרת bmc שלעניות דעתי אינה מגיעה לקרסוליים של ה opus 360 הנהדרת! חבל מאד שזה כך. ניתקלתי גם במצבים שבהם תארו המטופלים מצב בו הבחור באסותא אשר נותן את המכשיר להתנסות ניסה לומר להם שזו מסיכה לא נוחה ולא כדאי לקחת אותה. יתכן והייתה חסרה לו במלאי באותו רגע... לחברי מכבי שלי/מגן זהב יש אפשרות לרכוש ציוד מתכלה אשר כולל גם מסכות מספק שאינו בהסדר ולקבל החזר בגובה 100% עם הגשת החשבונית בקופת החולים ! לצערי המבוטחים לא יודעים זאת ונאלצים להתפשר על מסכות פשוטות אצל ספקיות ההסדר, חבל מאד ! אדווארד תתעקש ! אל תרפה ! רכוש רק את מה שנוח לך איתו במאה אחוז ! אל תשכח שאתה "מתחתן" עם מכשיר שתפגוש כל לילה במיטתך לפחות בארבע שנים הקרובות ! וכרגיל, אם אתה זקוק לטיפים נוספים אל תהסס להתקשר אלי. שיהיה לך המון בהצלחה! דן בר-אור |
| eduard7 |
Posted - 06/17/2016 : 23:10:19 שלום דן ויצחק. תודה על הסבר והעזרה. כבר קבעתי תור בעוד שבועיים והכל בסדר. במכבי קוראים את ההליך כהדרכה קבוצתית עד 5 אנשים. בסופה יינתנו מכשיר עם מסכה לתקופת נסיון. דן, האם ידוע לך שבמעבדות מכבי (בראשון לציון במקרה שלי) ניתן לקבל מסכה opus 360 או רק מסכות ״פחות אטרקטיביות״ ולא נחות מראש? כפי שאני מכיר את עצמי, אוכל לחיות רק עם מסכה נוחה. ואם במכבי אין כזו, מה עלי לעשות? הרי בכל מקרה אני חייב לקחת ערכה לתקופת נסיון על מנת להתנסות ולאגור נתוני שינה. ומה ייקבע לי בסוף, אחרי ניתוח נתוני שינה?
שוב תודה |
| יצחק |
Posted - 06/15/2016 : 14:56:08 אדוארד, בהמשך להצעותיו הטובות של דן, אני מציע לך בכל מקרה ליתר ביטחון להתקשר למעבדת השינה באסותא ולשאול אותם על הפרוצדורה על מנת שלא תגיע לשם לשווא. |
| dan bar-or |
Posted - 06/11/2016 : 19:22:52 למיטב ידיעתי אין צורך בהפנית רופא נוספת, עליך לקבוע תור להתאמת לחצים (השאלת מכשיר סיפאפ לשבוע) במעבדת השינה באסותא להגיע ולקבל מכשיר שהרי בזמנו לא השלמת את התהליך אשר בעבורו הוצא "טופס 17" ובמסגרתו שולמה התמורה למכון השינה. |
| eduard7 |
Posted - 06/11/2016 : 08:15:58 שלום דן, תודה על ההסבר. לפני שנתיים שביצעתי את הבדיקה אסותא רק העבירה לי את תוצאותיה ובזה תהליך מבחינתה הסתיים. המלצה על המשך טיפול על ידי מכשיר CPAP באה מרופא . דרך אגב גם אחרי בדיקה ראמשפחה וא.א.ג. שאלתי האם אני צריך שוב לפנות לרופא המטפל ולבקש הפניה לאסותא על מנת שיבצעו בדיקת הלחצים? או לחילופין להגיעה ישירות לאסותא ולבקש השלמת בדיקה.
תודה |
| dan bar-or |
Posted - 06/10/2016 : 18:57:31 שלום אדווארד וברוך הבא לפורום, כדי לרכוש מכשיר סיפאפ חדש עליך לקבוע תור באסותא לתהליך אשר נקרא התאמת לחצים שבמסגרתו יוסבר לך מה הן הפסקות נשימה בשינה ואיך ניתן למנוע אותן ויחד עם זאת יושאל לך מכשיר סיפאפ ותותאם לך מסיכה (ממגוון מצומצם אשר קיים שם). אתה תקבל מכשיר סיפאפ אוטומטי ותיתבקש לישון איתו שבעה לילות אשר בסופם תחזור לאסותא ושם יחובר המכשיר למחשב ויתברר האם המכשיר אכן מנע את הפסקות הנשימה ומה טווח הלחצים לו אתה זקוק. במידה והסתגלת למכשיר ולמסיכה ובמידה וחל שיפור בהרגשתך יוצע לך לרכוש את מכשיר הסיפאפ בעלות נמוכה דרך ההסדר עם קופת החולים מאחת החברות המשווקות. אני חייב להזהיר אותך שבמסגרת ההסדר עם הקופה המכשירים אשר יוצעו לך אינם הטובים והמתקדמים בשוק, אבל בהחלט יסייעו לך בפתרון הבעיה. במידה ותירצה מכשיר משוכלל יותר תאלץ לרכוש באופן פרטי ולבקש החזר (כאב ראש גדול !!!) בכל מקרה שוב ברוך הבא לקהילתינו, ובמידה ותרצה טיפים נוספים דבר איתי בשמחה בטלפון. |