סיפאפ פורום ישראל
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 ברוך הבא לי.. אבל מאיפה מתחילים? :-)

שימו לב , עליכם להירשם לפני הוספת התגובה.
להרשמה, ליחצו כאן.

רזולוציית מסך:
שם משתמש:
סיסמא:
מצב עיצוב:
עיצוב: מודגשאיטליקקו תחתוןקו חוצה יישור לשמאלממורכזיישור לימין קו מפריד קישורמיילתמונה חוקציטוטרשימה

הודעה:

* HTML לא פעיל
* הקוד פעיל
פרצופים
חיוך [:)] חיוך גדול [:D] קול [8D] ביישן [:I]
לשון [:P] רשע [):] חיוך [;)] ליצן [:o)]
עין שחורה [B)] מספר שמונה [8] מבואס [:(] ביישן [8)]
אני בהלם [:0] כועס [:(!] מת [xx(] ישנוני [|)]
נשיקות [:X] מאשר [^] לא מאשר [V] שאלה [?]

הודעות    קודמות
Yossibid נכתב - 05/15/2016 : 13:22:12
שלום לכולם
עברתי בדיקת שינה באסותא והזמינו אותי לחודש הבא להתאמה וכד'
הצטרפתי לכאן כי רציתי לרכוש קצת ידע. לא ראיתי מקרוב מכשיר CPAP אני חדש לגמרי בעניין
קראתי הרבה בפורום כאן ובעוד מקומות היריעה רחבה אבל.. איבדתי כיוון :-)
גם כך אני לא מרוכז מספיק כי כנראה לא ישנתי טוב בלילה כאילו... :-) אז איך מתחילים?

הבנתי מהקריאה שהבדיקה שזומנתי אליה היא השוואת או התאמת לחצים. כמו כן הבנתי שיש חברות שונות ובבדיקה בטח אקבל המלצה אינטרסנטית כלשהיא. אז איך לדעת מה ומי?
האמת שכל העניין של המסכה די מטריד אותי. מישהיא פה לפני אמרה שזה "חייזרי" אין לי מילה יותר טובה.. אבל אם חייבים.. מצד שני הבנתי שיש מסכות נחיריים שזה נשמע לי קצת יותר הגיוני.
בקיצור אני רוצה לבוא להתאמה עם כמה שיותר ידע כדי שלא יגידו לי יש את זה ואת זה ורק את זה וכו'
אפשר לבקש לנסות מכשירים שונים או מסכות שונות? איך זה מתבצע? דרך קופ"ח או פנייה ישירה לחברות שונות?
טוב.. התעייפתי מעצמי. רציתי לומר שאני הולך לישון אבל ממילא אקום עייף.. :-) אז סליחה על החפירה ואשמח להארת עיניים
תודההה
8   תגובות    אחרונות    (החדשים ראשונים)
Yossibid Posted - 05/19/2016 : 08:08:17
תודה תודה
נתתם לי מידע מועיל מאד. אתם 10 :-)
jzomer Posted - 05/18/2016 : 22:43:08
להתלונן ןלכעוס!!!!!!בן גוריון אמר לדפוק על השולחן....
אסותא בבעלות מלאה של מכבי אבל את בדיקות השינה היא רוכשת מחברה פרטית בשם מדיסליפ.תלחץ ותקבל שירות כמו שצריך
יצחק Posted - 05/16/2016 : 18:51:41
מאד בעייתי לקנות במכבי שלא מאחד מהספקים בהסדר
הם עלולים להתנגד לתת לך החזר
שמעתי על כאלה שהצליחו תוך טענה שמתאים להם מכשיר מסוג אחר
בכל מקרה אם אתה מנסה זאת עליך לנסות לקבל אישור מראש ממכבי על מנת שלא תישאר לבסוף ללא החזר.

לגבי המסיכה. אם לא הרגשת אי נוחות עם הנחירונים מציע לך לנסות להסתגל אליהם. עם זאת תביא בחשבון כי שימוש בנחירונים מחייב בדר"כ, גם שימוש במעשיר לחות המחמם את האויר. שכן האויר הקר, בעיקר בחורף, מגרה יותר את הנחיריים.

לגבי אסותא. אכן כמו מכבי, מקום בעייתי עם שירות ומקצועיות לוקה בחסר.

אבל כמו בכל מקום בישראל, אם רוצים להקדים תור צריך להתעקש ולנדנד עד שמקבלים שירות.
Yossibid Posted - 05/16/2016 : 14:35:32
תודה רבה רבה לכולכם!!
מהתגובות שלכם הבנתי שהתאמת המסכה היא בעצם החשובה ביותר. לוקח לתשומת ליבי. כבר עזרתם.. את המסכות השונות אני מכיר רק מהתמונות. אבל את בדיקת השינה הביתית עשיתי עם נחירונים זה בכל זאת גוף זר אבל בכללי הרגיש לי בסדר נראה לי פחות מוגבל בסיבוב מצד לצד. אבל כמו שאמרתם צריך לנסות כמה שיותר.

אני אכן בקופ"ח מכבי... קראתי הרבה בשרשורים קודמים וגם באתר של מכבי על המכשירים שהם נותנים ע"פ המכרז.
הבנתי שיש דרך לקנות עצמאית (אולי אפילו פיזית בחו"ל) ולקבל החזר. זה תקף במכבי גם?

כולכם שאלתם למה לא מיד? הלואי שהיתה לי שליטה על כך. זה התור שבאסותא קבעו.
האמת קצת מאוכזב מהיחס שלהם בכללי. ציפיתי מהם ליחס קצת יותר מבין בתור בי"ח וכד' עושה רושם שביחסי אנוש הם טעונים שיפור.
יצחק Posted - 05/15/2016 : 22:30:55
יוסי שלום לך וברוך הבא

ראשית אל ייאוש ואל חשש. כולנו עברנו את השלב הראשוני הזה. הוא לא קל ואולי המסיכה נראית "חייזרית" אבל כמו שאני תמיד כותב בלילה ממש לא משנה איך אנחנו נראים והרבה יותר חשוב שנישן שנת לילה טובה, כי שנת לילה איכותית היא תנאי קריטי לבריאותינו לטווח ארוך ולאיכות חיינו.

ההסתגלות ל- CPAP אינה טריוויאלית וקלה אולם כולנו עברנו אותה בהצלחה. היא תלויה מאד ברצון ובהתמדה שלך ובייעוץ אותו אתה מקבל.

אני מקווה שאינך מבוטח מכבי כי מכבי לצערנו, הינה הקופה הגרועה ביותר בתחום ה- CPAP שכן היא מאפשרת רכישה של מכשירים רק מתוצרת 3 יצרנים ואלו לא המכשירים הטובים או המודרניים שיש בשוק.

אני אחזור על העצות הרגילות שלי למשתמש החדש למקרה שעדיין לא קראת אותן

1. להשלים את הבדיקה במעבדת שינה כולל המלצה לשימוש במכשיר CPAP ובדיקת התאמת לחצים (תעזור באבחנה וגם בקבלת ההחזר מקופ"ח).

2. לפנות ישירות לכמה מהספקים ולקבל מהם מכשירים לנסיון בכדי להתרשם לא רק מאיכות המכשיר והתאמתו אלא גם מטיב השירות והמקצועיות של הספק. מאד רצוי שתמצא ספק הנותן לך שירות איכותי ומקצועי, או יועץ CPAP שילווה אותך בתהליך. הדבר מאד חשוב לתהליך ההסתגלות הראשוני בו אנו נמצאים במצב רגיש.

3. לנסות מגוון רחב של מסיכות על מנת להחליט מהי המסיכה הנוחה אישית ביותר למטופל (לכל אדם מסיכה שהוא מוצא אותה נוחה יותר והדבר אינדבידואלי).שים לב אתה יכול לרכוש מסיכה מתוצרת שונה מיצרן המכשיר. בחירת המסיכה הנוחה לך היא השלב הקריטי ביותר אף יותר מבחירת המכשיר.

קיימות מסיכות במגוון רב הנחלקות לכמה משפחות עיקריות:

א. מסיכות אפיות - מכסות את האף
ב. מסיכות נחירונים - נכנסות ישירות לנחיריים (יותר אסתטיות אבל יותר קשות להסתגלות)
ג. מסיכות אף ופה - מכסות גם את הפה ומיועדות לנושמים דרך הפה בלילה

קיימים גם מסיכות מחומרים שונים כמו ג'ל וסיליקון או שילוב ביניהם

4. רק לאחר בחירת המסיכה לנסות אותה על מכשיר נוסף (בכדי שההשוואה תהיה אמיתית ומדוייקת)

5. לקבל כל מכשיר לתקופת ניסיון של שבועיים-שלושה לפחות

6. רק לאחר השלמת הבדיקות יש לקבל החלטה מושכלת על רכישה ולנהל מו"מ מול הספק על המחיר (ניתן לבקש הנחה ו/או קבלת אביזרים מתכלים נוספים כחלק מהחבילה). האמור לא רלבנטי למכבי

כדאי לך לקרוא לפחות את כל העצים המופיעים בראש הפורום כדי שתאסוף אינפורמציה חשובה נוספת שתעזור לך להתמודד עם התופעה.

אתה מוזמן להמשיך להתייעץ
בהצלחה!!!

dan bar-or Posted - 05/15/2016 : 22:19:46
שלום יוסי וברוך הבא לפורום, עברת בדיקה באסותא, באיזו קופת חולים אתה חבר? איזה ביטוח רפואי יש לך (פרטי? בקופה?)
ידוע לי שבאסותא ניתן לבצע בדיקות שינה גם למכבי גם למאוחדת וגם ללאומית. לאיזו מהן אתה משתייך?
לגבי השלב הבא, ככל הנראה אתה מוזמן למה שנקרא התאמת לחצים, זו בעצם השאלת מכשיר סיפאפ לשבעה לילות בהם אתה אמור לבחון את המכשיר להסתגל אליו ולהבין האם הוא אכן פותר לך את הבעיה (זה הרבה מאד לשבוע אחד...) בד"כ אתה אמור לפגוש אדם אשר יציג לך את המכשירים (מלאי מצומצם מאד) ויתאים לך מסכה (מה שיש לו באותו רגע) יכוון את המכשיר (אוטומטי) למשהו באזור 4-14 ס"מ וישלח אותך לביתך עם המכשיר. לרוב זה עניין של כמה דקות ולאחר מכן שבוע הסתגלות בבית. לאחר מכן תחזור עם המכשיר למעבדת השינה ושם יחובר למחשב ואז יהיה ניתן לראות האם משפיע עליך לטובה ויחד עם זאת מהו הלחץ הטיפולי הממוצע היעיל עבורך.
לאחר מכן (תלוי באיזו קופה אתה חבר) יוצע לך להיפגש עם איש מכירות כדי לרכוש לעצמך מכשיר.
אני מציע לך שלא להקל בזה ראש ולבצע בדיקה מקיפה לגבי סוג המכשיר והמסיכה אותם תרכוש שהרי אתה עומד " להתחתן " עם המכשיר לכמה שנים וכדאי מאד שזה יהיה מכשיר טוב שאתה בחרת לפי אמות המידה שלך ולא שמישהו בחר בשבילך !
אם יש לך שאלות נוספות, תרגיש חופשי להתקשר אלי.
שיהיה לך בהצלחה, ושוב ברוך הבא לקהילתינו.
avis Posted - 05/15/2016 : 16:47:06
יעקב צודק, למה לא מיידי !!!
קבל מהם מכשיר ומסכה בהשאלה ואל תמהר לרכוש את המסכה עד שתהיה בטוח שהיא המתאימה לך, איך תדע? תצליח לישון טוב לפחות 4 שעות בהתחלה, במשך הזמן מספר השעות יגדל.
אני מבין מיעקב שבקופה שלך אין לך מבחר של מכשירים וכל המוצעים הם לא בשורה הראשונה של המכשירים, אז אין לך ברירה.
בהצלחה חבר,
jzomer Posted - 05/15/2016 : 14:47:10
kלמה לחודש הבא? חבל על הזמן
שיחה עם הטכנאי באסותא ורצוי גם עם הרופא יבהירו כמה דברים
יש להם גם דף מודפס שמסביר.
מה שהכי חשוב זו המסכה אחר כך הלחץ או תחום הלחצים באוטומטי ובסוף המכשיר
למכבי אין הרבה אופציות כי הם הלכו לפי מיכרז ובחרו במכשירים זולים
נסה את כולם אך לדעתי הויינמן הוא הסביר ביותר מתוך מכשירי המכרז.
נסה ודווח ואשמח לעזור

סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.02 שניות.