סיפאפ פורום ישראל
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 סיפאפ S8 משתמש 9שנים - האם להחליף ועוד על העתיד

שימו לב , עליכם להירשם לפני הוספת התגובה.
להרשמה, ליחצו כאן.

רזולוציית מסך:
שם משתמש:
סיסמא:
מצב עיצוב:
עיצוב: מודגשאיטליקקו תחתוןקו חוצה יישור לשמאלממורכזיישור לימין קו מפריד קישורמיילתמונה חוקציטוטרשימה

הודעה:

* HTML לא פעיל
* הקוד פעיל
פרצופים
חיוך [:)] חיוך גדול [:D] קול [8D] ביישן [:I]
לשון [:P] רשע [):] חיוך [;)] ליצן [:o)]
עין שחורה [B)] מספר שמונה [8] מבואס [:(] ביישן [8)]
אני בהלם [:0] כועס [:(!] מת [xx(] ישנוני [|)]
נשיקות [:X] מאשר [^] לא מאשר [V] שאלה [?]

הודעות    קודמות
SIMCHA FRIELICH נכתב - 05/12/2016 : 12:53:42
שלום לחברי הפורום הנכבדים. שמי שמחה ונדמה לי שהייתי בפורום הזה לפני כ9-10 שנים. נעזרתי בפורום לקבלת החלטה באיזה סיפאפ להשתמש ובאיזו מסיכה. הפורום מאוד עזר לי והווה לי מקום שבו הרגשתי נוח ונתן לי בטחון בהחלטתי. נדמה לי שמנחם היה אז הרוח החיה והמובילה בפורום ותסלחו לי אם אני טועה.
כאמור אני משתמש במכשיר רסמד S8 כבר כ-9 שנים עם נחירונים FX ובסך הכל מאוד מרוצה (גם אשתי). המכשיר (טפו, טפו) עובד בסדר גמור. שאלתי היא: האם יש סיבה מספיק טובה כדי שאחליף אותו?
לגבי הנחירונים. אני משתמש בFX ומאוד מרוצה. כמובן שהחלפתי פעמיים אבל לאותו סוג. קראתי בפורום על ה-TAP PAP ועל ה-AIRFIT P10. הtap pap לא מתאים לי בגלל פלטה עליונה וp10 לא בטוח שטוב יותר. אבדוק ואחליט.

לגבי העתיד. היות ואני מוטרד לגבי האפשרות שככל שאני מתבגר היכולת להשתמש בסיפאפ תלך ותפחת דיברתי לאחרונה עם פרופסור מומחה בתחום, מאזור הדרום, שאני אישית מאוד מעריך, והוא לא המליץ על ניתוח שהומלץ לי ע"י מומחה פה ולסת אחר מאזור המרכז. לדבריו כל עוד אפשר למשוך את השימוש בסיפאפ עלי לעשות זאת כי פתרונות אחרים יש בפתח בטווח של שנים ספורות. יש מספר סטאראפים בארץ ובעולם שעובדים על זה והוא היה מנוע מלפרט בגלל שותפות סוד. הוא סיפר לי על מחקר מוצלח שהסתיים לא מזמן בארה"ב ובו ניסו על כ-200 אנשים פתרון המבוסס על השתלת סוללה קטנה באזור הכתף ומתקן המופעל ע"י הסוללה המושתל בקנה הנשימה. בינתים לא הפך למוצר שיווקי.

אשמח לשמוע התייחסותכם לשאלתי ולמה שכתבתי
6   תגובות    אחרונות    (החדשים ראשונים)
jzomer Posted - 05/18/2016 : 22:51:34
קנה חדש ושמור על הישן למקרה תקלה בחדש.
הייתי מציע להשאר עם צינור בקוטר סטנדרטי ולא בצינור דק יותר.
avis Posted - 05/15/2016 : 10:36:18
בניגוד לדן, אני לא חושב שזה בזבוז כסף, ממליץ להחליף ומוקדם ככל האפשר.
המכשיר שלך עשה את עבודתו מעל ומעבר המצופה ואין לדעת מתי יפסיק לעבוד ואז יעברו עליך ימים לא נוחים עד שיהיה לך חדש. שמור אותו כספייר על כל מקרה.
אני אישית מחזיק את המכשיר הישן כרזרבה למקרה הצורך, זה גם נותן לי בטחון כיון שאיני יכול לעבור לילה ללא מכשיר!
כל הפתרונות העתידיים הם אולי טובים, אבל יקח זמן עד שיאושרו, יצאו לשוק ויוכיחו את עצמם.
אני אישית, לא חושב שהפתרון החשמלי הוא האידיאלי, רק פתרון מכאני פאסיבי, מותאם אישית לכל אחד יהיה יעיל. אך מי אני בכלל, לא רופא ולא מומחה בתחום, רק משתמש שניסה כמעט הכל שיצא עד היום, מדי פעם מנסה לשפר את מה שמוכרים לי, רק יודע שעכשיו טוב לי עם המכשיר שיש לי,
dan bar-or Posted - 05/15/2016 : 09:58:14
בוקר טוב שמחה, למרות שכבר שוחחנו בטלפון אני בוחר לענות לך לטובת חברי הפורום והצופים, המכשיר שלך אמנם ישן (s8 auto set vantege) אבל אני חושב שאין שום סיבה להוצאה כספית מיותרת סיפאפ זה סיפאפ, אני עצמי משתמש במכשיר בן 11 שנים ולא רואה סיבה ניראת לעין להחליפו במכשיר חדש ככל שיהיה, אני מקפיד לדאוג לתקינותה של המסיכה, מידי פעם ולהחליף חלקים חיוניים לשלמותה, יחד עם זאת אני מקפיד לנקות את הפילטר ולהחליפו במידת הצורך ומידי פעם בודק את נתוני הפריקה כדי לראות שהטיפול יעיל.
לגבי מסיכת נחירונים, נסה את opus 360 של פישר אנד פייקל ולפי דעתי תיהיה מרוצה מאד.
בכל מקרה, כיף לראות אותך כאן שוב, אני מקווה שתחזור להיות פעיל כמו פעם.
דגן Posted - 05/12/2016 : 19:20:09
שמחה שלום
אני כמוך השתמשתי כ10 שנים בs8 ולאחרונה החלפתי ל10 ומאוד מרוצה מכשיר מאוד משוכלל והעיקר הוריד לי בחצי את כמות האירועים ללילה וגם אני משתמש בfx וניסיתי גם אופוס 360 וגם p10 ועוד סוג מסכה שלא מוכרת וחזרתי לfx
SIMCHA FRIELICH Posted - 05/12/2016 : 17:17:38
תודה יצחק על תגובתך. חיזקת את מה שחשבתי לגבי המסיכה (אין חכם כבעל ניסיון). לגבי המכשיר אבדוק את האופציה להחלפת המכשיר. אבדוק בקלינטיקה. נדמה לי שהם עובדים ישירות מול הקופה. אני בכללית משלים. אשמח לשמוע איפה ואיך כדאי היום לבצע רכישת S9 או S10. האם יש להם יתרונות על ה-S8 ועל איזה מהם ללכת?
לגבי העתיד, אני בן 65+ , ואופטימי שבעתיד הלא רחוק יגיעו תחליפים יותר ידידותיים למשתמש.
יצחק Posted - 05/12/2016 : 14:42:56
שלום שמחה וברוך הבא
גם אתה זכור לי מהעבר הדי רחוק
לגבי המכשיר שלך ה- S-8 הוא מכשיר מצויין. אבל לדעתי אחרי 9 שנים שווה לך להחליף אותו בדגם חדש יותר. הדגמים החדשים של רסמד ה S-9 ואחריו ה S-10 מהווים שיפור משמעותי בהרבה תחומים מהמכשיר הקודם. זה לא שהוא לא טוב אבל בהחלט ייתכן שהוא מגיע לסוף ימיו ושווה להקדים תרופה למכה ולהחליפו.
זאת במיוחד מכיוון שכמעט בטוח שמגיעה לך השתתפות של קופת החולים שלך אחרי כל כך רבה שנים. תבדוק בקופה שלך מהם זכויותיך.
לגבי המסיכה. דווקא כאן לא בטוח ששווה להחליף דגם. אני משתמש באותו דגם מסיכה כבר 8 שנים ולמרות כמה ניסיונות לא איתרתי בינתיים מסיכה שיותר נוחה לי.
אפשר לנסות אבל לא בטוח שאכן תמצא. זה גם הרבה עניין של הרגל.
לגבי חידושים. מה להגיד לך הלוואי ולא נצטרך לישון כל החיים עם המכשיר הזה וימציאו פתרונות חדשים.
בינתיים עדיין לא שמעתי עליהם ומניתוחים אני נזהר כמו מאש.
אגב יש בפורום משתתפים שמשתמשים בסיפאפ - 20 ואולי 30 שנה ללא בעיה, חלקם אני בטוח אנשים בשנות השבעים שלהם.

סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.02 שניות.