סיפאפ פורום ישראל
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 חדשה עם CPAP

שימו לב , עליכם להירשם לפני הוספת התגובה.
להרשמה, ליחצו כאן.

רזולוציית מסך:
שם משתמש:
סיסמא:
מצב עיצוב:
עיצוב: מודגשאיטליקקו תחתוןקו חוצה יישור לשמאלממורכזיישור לימין קו מפריד קישורמיילתמונה חוקציטוטרשימה
   
הודעה:

* HTML לא פעיל
* הקוד פעיל
פרצופים
חיוך [:)] חיוך גדול [:D] קול [8D] ביישן [:I]
לשון [:P] רשע [):] חיוך [;)] ליצן [:o)]
עין שחורה [B)] מספר שמונה [8] מבואס [:(] ביישן [8)]
אני בהלם [:0] כועס [:(!] מת [xx(] ישנוני [|)]
נשיקות [:X] מאשר [^] לא מאשר [V] שאלה [?]

 
   

הודעות    קודמות
alonit נכתב - 05/04/2016 : 22:13:42
שלום לכולם!
אני זקוקה לעזרתם וניסיונכם.
לאחר שעברתי בדיקת לילה במעבדת שינה, התגלה שיש לי דום נשימה קשה והומלץ לי על מכשיר CPAP בלחץ משתנה. ישנתי שוב במעבדת השינה אבל לא הצליחו להתאים לי לחצים ורצו לראות את הנתונים ממכשיר השאלה של חברה.
שלחו אליי את חברת מדיקוויפ ושם הציעו לי לניסיון ( רק היום) מכשיר apex xt-auto לניסיון של שבוע עם מסיכת אף ( שהייתה לי מאד לא נוחה במעבדה). המשווקת אמרה לי שמסיכת נחיריים מתאימה רק ללחצים נמוכים, האם זה נכון ?
כמו כן, במידה ואני זקוקה למכשיר עם לחות בתקופת החורף , מה עדיף לי מכשיר מובנה עם לחות או מכשיר שמחברים אליו לחות ?

האם המכשיר שהוצע לי נחשב מכשיר טוב ?
האם החברה המשווקת נחשבת אמינה ?
אילו מכשירים מאילו חברות נחשבים הכי טובים כיום ?
אני בקופח כללית ויש לי מושלם, איך אני מקבלת מהם החזרים ?
האם כדאי לי לרכוש מכשיר מחו"ל ? והאם אקבל החזר מהקופה גם על רכישה בחו"ל ?
חברה זו הופנתה אליי מהמעבדה, איך אני בודקת עוד מכשירים של חברות אחרות ?

תודה מראש על העזרה !


4   תגובות    אחרונות    (החדשים ראשונים)
alonit Posted - 05/07/2016 : 22:31:49
תודה רבה לכל המגיבים !
avis Posted - 05/06/2016 : 13:45:31
אלונית בהצלחה,

נכון שזה נראה מפחיד בהתחלה, כך היה אצל כולנו, אבל דעי שלרוב המשתמשים יש חיים הרבה יותר טובים לאחר השמוש ב-CPAP.
ממליץ לך לקרוא את כל הפוסטים שנוגעים להחזר מכללית כולל מושלם, כמוכן את יכולה להעזר בפקידי סניף הקופה שלך.
קריאת פוסטים תעשיר את ההבנה שלך ואם משהו לא ברור לשאול את כותב הפוסט או את המומחים.
אל תרפי ועם הרבה סבלנות לא תתחרטי על כך.
יצחק Posted - 05/05/2016 : 09:57:59
שלום אלונית וברוכה הבאה לפורום שלנו.

קיבלת עצות מצויינות מדן שהוא יועץ ואיש CPAP מנוסה ביותר

אני אישית לא מחסידי מסיכת הנחירונים. לא בגלל שאני חושב שאינה טובה, אלא פשוט בגלל שאני באופן אישי מצאתי קושי להסתגל אליה. אבל זה נסיון אישי בלבד ובהחלט ידוע לי שיש לה חסידים ומשתמשים רבים המרוצים רק ממנה.
אני אישית הסתגלתי דווקא למסיכה אפית פשוטה ונוחה ומרוצה ממנה מאד.
אבל שוב, הדבר מאד אינדבידואלי. חשוב לא להינעל ולנסות כמה שיותר עד שמגיעים למסיכה הנוחה והיעילה ביותר. המסיכה היא החלק הקריטי אפילו יותר מהמכשיר!

אני מצרף לך את ההמלצות שלי למשתמש החדש, למקרה שלא ראית אותם:

1. להשלים את הבדיקה במעבדת שינה כולל המלצה לשימוש במכשיר CPAP ובדיקת התאמת לחצים (תעזור באבחנה וגם בקבלת ההחזר מקופ"ח).

2. לפנות ישירות לכמה מהספקים ולקבל מהם מכשירים לנסיון בכדי להתרשם לא רק מאיכות המכשיר והתאמתו אלא גם מטיב השירות והמקצועיות של הספק. מאד רצוי שתמצא ספק הנותן לך שירות איכותי ומקצועי, או יועץ CPAP שילווה אותך בתהליך. הדבר מאד חשוב לתהליך ההסתגלות הראשוני בו אנו נמצאים במצב רגיש.

3. לנסות מגוון רחב של מסיכות על מנת להחליט מהי המסיכה הנוחה אישית ביותר למטופל (לכל אדם מסיכה שהוא מוצא אותה נוחה יותר והדבר אינדבידואלי).שים לב אתה יכול לרכוש מסיכה מתוצרת שונה מיצרן המכשיר. בחירת המסיכה הנוחה לך היא השלב הקריטי ביותר אף יותר מבחירת המכשיר.

קיימות מסיכות במגוון רב הנחלקות לכמה משפחות עיקריות:

א. מסיכות אפיות - מכסות את האף
ב. מסיכות נחירונים - נכנסות ישירות לנחיריים (יותר קשות להסתגלות)
ג. מסיכות אף ופה - מכסות גם את הפה ומיועדות לנושים דרך הפה בלילה

קיימים גם מסיכות מחומרים שונים כמו ג'ל וסיליקון או שילוב ביניהם

4. רק לאחר בחירת המסיכה לנסות אותה על מכשיר נוסף (בכדי שההשוואה תהיה אמיתית ומדוייקת)

5. לקבל כל מכשיר לתקופת ניסיון של שבועיים-שלושה לפחות

6. רק לאחר השלמת הבדיקות יש לקבל החלטה מושכלת על רכישה ולנהל מו"מ מול הספק על המחיר (ניתן לבקש הנחה ו/או קבלת אביזרים מתכלים נוספים כחלק מהחבילה).

כדאי לך לקרוא לפחות את כל העצים המופיעים בראש הפורום כדי שתאסוף אינפורמציה חשובה נוספת שתעזור לך להתמודד עם התופעה.

את מוזמנת להמשיך להתייעץ
בהצלחה!!!


dan bar-or Posted - 05/05/2016 : 08:47:31
שלום רב וברוכה הבאה לקהילת משתמשי הסיפאפ.
לאחר שקראתי את שכתבת אני מציע לך לשים דגש על תהליך התאמת הלחצים ותוצאותיו, זה חשוב מאד לדעת שאכן המכשיר עושה את העבודה, המסיכה מתאימה ואין הפסקות נשימה ואת זה ניתן לראות בפריקת הנתונים לאחר שימוש של שבוע/שבועים ולאחר שהסתגלת למכשיר באופן מלא.
לצערי המידע שנמסר לך בעניין מסיכת נחירונים לא נכון !!!! צר לי וחבל לי שזה המידע (המאד לא נכון!) שמועבר ע"י הסוכנים ועוד כל מיני אנשים! אני באופן אישי משתמש במסיכת נחירונים בלחץ גבוה יחסית 10/11 ס"מ ואין לי שום בעיה ואני מכיר אנשים נוספים אפילו בלחצים גבוהים יותר.שמרוצים מאד וללא המסיכה הנהדרת הזאת לא היו משתמשים במכשיר.
לצערי הרב מאד, היום כדי להתעסק בתחום הסיפאפ לא צריך הכשרה או תעודה וכל אחד שרוצה או מחליט שבא לו להתעסק בזה עושה את זה ללא ידע וללא הכשרה מסודרת וכך נפגעים המון אנשים כתוצאה מחוסר ידע בתחום פרוץ כל כך אשר מנוהל ונישלט ברובו ע"י אנשים כוחניים אשר לעיתים בצע הכסף מעוור את עינייהם!
דירשי מהסוכנת מסיכת נחירונים! מסיכה איכותית ולא זבל סיני! זה חשוב מאד! בקשי מסיכה של resmed/או של פישר אנד פייקל opus 360 או swift fx אל תיתפשרי! את זו שצריכה לישון עם זה כל לילה!
לגבי המכשיר אשר ניתן לך מדובר במכשיר אשר מיוצר בטיוואן ולדעתי כדאי לך לנסות/לשאול/ולברר גם לגבי דגמים נוספים.
אני לא אמליץ לך כאן מה כדאי כדי לא לעשות פרסומת או חלילה לפגוע במישהו, אני מזמין אותך להתקשר אלי בטלפון ואתן לך כמה טיפים נוספים.
בעניין רכישה מחו"ל, זו בהחלט אופציה, רק קחי בחשבון שלעיתים תזדקקי לשירות ולא ממש יהיה לך למי לפנות!
נסי לרכוש בארץ ולשלם כמה שפחות וכמובן לקבל כמה שיותר.
מעשיר לחות מחומם זהו מכשיר אשר ניתן למשתמשי סיפאפ אשר סובלים מיובש בדרכי הנשימה או באף (ולא בפה או בלשון כפי שלעיתים חושבים) ישנם אנשים אשר רגישים לאוויר הקר והיבש ואז נותים לפתח תסמינים של דימום קל מהאף לאחר או בזמן השימוש (כמעט ולא קורה) ואז לאחר שמשתמשים במעשיר הלחות התופעה נפסקת. מעשיר הלחות הוא מיכל מים אשר מחובר לרוב למכשיר באופן מובנה, בתחתיתו יש פלטה עם גוף חימום (החימום מבוקר ע"י המשתמש) בטמ"פ אשר נעה לרוב סביב ה 24-32 מעלות צלזיוס, המים מתחממים ויוצרים אדים חמימים ולחים וכך נמנע היובש בדרכי הנשימה או באף.
במקרים של יובש בפה בזמן או לאחר השימוש יש לחפש דליפות אוויר אשר לרוב גורמות לפתיחות פה לא רצוניות בזמן השימוש וליובש בפה. במקרה הזה מעשיר לחות לא ממש יעזור, יש לפרוק נתונים ולחפש דליפות אוויר.
לסיום,התחום הינו תחום רחב וחדש עבורך, שיקלי את צעדייך בקפידה רבה ואל תשכחי שאת "מתחתנת" עם המכשיר שאת רוכשת לחמש השנים הבאות (וכמובן גם עם הסוכן והחברה המשווקת).
תרגישי חופשי להרים אלי טלפון ואתן לך טיפים נוספים.
שיהיה לך המון בהצלחה, ושוב ברוכה הבאה לקהילתינו.
דן בר-אור ט"ל 0522828484

סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.01 שניות.