סיפאפ פורום ישראל
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 שמירה על פה סגור בזמן שינה

שימו לב , עליכם להירשם לפני הוספת התגובה.
להרשמה, ליחצו כאן.

רזולוציית מסך:
שם משתמש:
סיסמא:
מצב עיצוב:
עיצוב: מודגשאיטליקקו תחתוןקו חוצה יישור לשמאלממורכזיישור לימין קו מפריד קישורמיילתמונה חוקציטוטרשימה

הודעה:

* HTML לא פעיל
* הקוד פעיל
פרצופים
חיוך [:)] חיוך גדול [:D] קול [8D] ביישן [:I]
לשון [:P] רשע [):] חיוך [;)] ליצן [:o)]
עין שחורה [B)] מספר שמונה [8] מבואס [:(] ביישן [8)]
אני בהלם [:0] כועס [:(!] מת [xx(] ישנוני [|)]
נשיקות [:X] מאשר [^] לא מאשר [V] שאלה [?]

הודעות    קודמות
דני מאור נכתב - 02/03/2016 : 19:18:50
לא מעט אנשים מתקשים לשמור על פה סגור בזמן השינה, בין אם משתמשים ב CPAP או לא.
שימוש בפלסטר מיקרופור (פלסטר נייר עם עצמת אחיזה מינימלית) ברוחב 2.5 ס''מ הוא דרך יעילה לשמירה על פה סגור. זה לא פטנט חדש, אלא שהוא היה ידוע "ליודעי סוד בלבד" , המקור למיטב ידיעתי הוא במדריכי שיטת בוטייקו מזה עשרות שנים.
מובן שנחוץ אף מתפקד שאינו חסום באופן כרוני.
הדרך להשתמש היא לקחת פיסת פלסטר מעט יותר רחבה מרוחב הפה, לקפל את הקצוות על עצמם במרחק כסנטימטר מהקצה כדי שיהיה קל להסיר בזריזות לצורך שיעול וכו'. כדי שההסתגלות תהיה קלה מתחילים בערות למספר דקות בלבד, מאריכים את זמן ההסתגלות לאורך שבוע. רק אז מנסים לישון עם הפלסטר.
צפוי שבימים הראשונים יתעורר הישן עם פלסטר בבעתה ויסיר אותו , אחרי מספר ימים מתחילים להנות מלילה עם פה שאינו מתייבש ו CPAP שעושה את עבודתו כהלכה.אני ישן כך (עם התקן דנטלי בתוך הפה) מזה שנים.
5   תגובות    אחרונות    (החדשים ראשונים)
אברהם2017 Posted - 07/04/2017 : 11:53:30
אני מניח שבתוך היחידה של ה-CPAP נמצאת כמות מסויימת של אוויר...
dan bar-or Posted - 07/04/2017 : 02:03:16
במסכות לשימוש עם מכשיר סיפאפ ישנם פתחים ליציאת אוויר, במצבים של הפסקת חשמל אתה אמור לנשום דרך החורים האלה (כניסת ויציאת אוויר) בכל שנותי בתחום לא ניתקלתי במישהו שנחנק או התפגר כתוצאה מהפסקת חשמל. ישנם משתמשי סיפאפ שמשתמשים במסיכת פנים מלאה full face mask ובמקרה של הפסקת חשמל פשוט נושמים דרך פתחי יציאת האוויר. מניסיון אני חייב לציין שהנשימה אינה חופשית ובסוף פשוט מורידים את המסיכה וממשיכים לישון.
יחד עם זאת אני באופן אישי לא כל כך אוהב את הפתרון של הפלסטר שמודבק על הפה ומאמין יותר במסכות full face במצבים בהם בשום אופן לא ניתן לישון עם פה סגור (כתוצאה מאף חסום או נזלת כרונית).
doshi034 Posted - 07/03/2017 : 22:41:28
סליחה אם השאלה טיפשית,
אבל מה קורה אם יש הפסקת חשמל באמצע השינה?
זה לא מסוכן כאשר הפה סגור עם דבק?
אברהם2017 Posted - 06/30/2017 : 22:14:22
אני מקפיץ את הפוסט החשוב הזה...
בעצת הרופאה שלי, גם אני עשיתי את זה. אני משתמש במשהו טיפה יותר חזק ממיקרופור ועמיד במים (הוא לא מספיק חזק בשבילי)
מאז שאני עושה זאת - אני נושם הרבה יותר טוב מהאף (פחות תחושה שהוא סתום) ולילה שלם אני מצליח לנשום מהאף. (בהתחלה הייתה התנגדות והייתי מתעורר ולאט לאט התרלגתי לזה)
יצחק Posted - 02/03/2016 : 19:32:53
תודה דני.
אני מכיר מישהי שפטנט כזה פתר לה בכלל את בעיית השינה

סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.02 שניות.