סיפאפ פורום ישראל
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 מעשיר לחות

שימו לב , עליכם להירשם לפני הוספת התגובה.
להרשמה, ליחצו כאן.

רזולוציית מסך:
שם משתמש:
סיסמא:
מצב עיצוב:
עיצוב: מודגשאיטליקקו תחתוןקו חוצה יישור לשמאלממורכזיישור לימין קו מפריד קישורמיילתמונה חוקציטוטרשימה

הודעה:

* HTML לא פעיל
* הקוד פעיל
פרצופים
חיוך [:)] חיוך גדול [:D] קול [8D] ביישן [:I]
לשון [:P] רשע [):] חיוך [;)] ליצן [:o)]
עין שחורה [B)] מספר שמונה [8] מבואס [:(] ביישן [8)]
אני בהלם [:0] כועס [:(!] מת [xx(] ישנוני [|)]
נשיקות [:X] מאשר [^] לא מאשר [V] שאלה [?]

הודעות    קודמות
מיכאל1 נכתב - 01/11/2016 : 23:04:55

אני משתמש במכשיר CPAP , בחודשים האחרונים אני מתעורר בבוקר עם גרון "יבש" וטעם מר בפה.
בדיקות א.א.ג ובדיקות דם תקינות,
האם הסמפטומים הנ"ל נובעים ממכשיר ה CPAP, האם מעשיר לחות יכול לעזור?
7   תגובות    אחרונות    (החדשים ראשונים)
עדנה Posted - 01/29/2016 : 19:23:04
beurer אני מרוצה. אוויר נכנס למכשיר עובר בגלגל מים ויוצא.

חלקיקים ...בחלקם עוברים אל המים ויוצא אוויר נקי יותר.
n/a Posted - 01/25/2016 : 20:49:37
באיזה מנקה אויר את משתמשת?
עדנה Posted - 01/23/2016 : 17:20:30
אני פתרתי את בעית הלחות באוויר בדרך מקורית משלי. תנור צלעות קטן מחמם

את החדר כולו. בנוסף, בסביבת מגורי בונים בנינים חדשים ...הוספתי מנקה

אוויר הפועל על מים. האוויר מתנקה ,תוך כדי ניקוי האוויר נפלטת לחות

לאוויר...וכך 3 ציפורים במכה אחת....אוויר נקי לח וחם.

jzomer Posted - 01/21/2016 : 14:53:52
ובינתיים לשים את המכשיר עם מיכל המים נמןך על הרצפה כך שהמים שמתעבים בצינור יזלו למיכל ולא למסכה
dan bar-or Posted - 01/19/2016 : 08:29:50
מיכאל היקר, על התופעה הזאת של הופעת טיפות מים בצינור בזמן שימוש במעשיר לחות כבר שוחחנו רבות כאן.
כאשר אתה משתמש במעשיר הלחות בו הטמ"פ גבוהה יותר מהטמ"פ בחלל החדר האדים שנוצרים בתוך מעשיר הלחות מגיעים לצינור הקר והופכים לטיפות מים אשר בסופו של דבר מגיעים למסיכה שלך ומשם לאף שלך ואז במקרה הטוב אתה תתעורר עם מים על הפנים ובמקרה הרע אתה תינשום את המים ותחנק (אל דאגה עוד לא שמעתי על מישהו שמת מזה...)
לצערי הרב לעתים מוכרי הסיפאפ והאביזרים פשוט לא מבינים מה הם מוכרים ומה עלול ליקרות כתוצאה מרשלנות מצידם ועד כמה מטופלים סובלים כתוצאה מרצונם לעשות כסף מהיר וכרגיל במדינה שלנו עד שלא יקרה משהו רע מאד נושא הסיפאפ לא יוסדר וזה עצוב מאד...
זה לא קשור אבל היום כדי להיות מתווך דירות צריך רישיון וכדי למכור סיפאפ (מוצר רפואי) צריך לשון חלקלקה ועיניים יפות, אין חוק אין סדר אין ידע וכל אחד עושה מה שהוא רוצה וגרוע מכך מוכר בכמה שהוא רוצה ומנחם את הלקוח בכך ש "מה אכפת לך הקופה תחזיר לך את הכסף.."
אתמול היתקשרתי לשלוש מהחברות הגדולות והצגתי את עצמי כמי שסובל מהופעת טיפות מים בצינור ושאלתי מה עושים ?? בשלוש החברות נענתי ע"י נציגות (אם אפשר לקרא להן נציגות) "..אדוני כנראה יש תקלה במכשיר תגיע לכאן ויבדקו לך.." אף אחת מהן לא ניסתה אפילו לפתור את הבעיה או חלילה להראות מינימום ידע.
ועכשיו לפיתרון , הפיתרון כאן פשוט מאד צריך להשוות את הטמ"פ בחלל הצינור לטמ"פ במעשיר הלחות ע"י שימוש בצינור מחומם אשר מגיע כאפשרות לחיבור מובנה (אינטגרלי) בחלק מהמכשירים כמו הפריזמה לדוגמא שם קיימת האופציה להזין את הצינור ישירות מהמכשיר ובאחרים ניתן לרכוש צינור עם שנאי מתח נפרד, אני ממליץ גם לכסות את הצינור בכיסוי בד יעודי לבידוד מושלם וכך ישאר הצינור חמים וטיפות המים לא יופיעו.
מיכאל1 Posted - 01/17/2016 : 19:41:38
דן תודה על תשובתך המפורטת,
יש לי מכשיר CPAP פריסמה A20 והחלטתי לקנות מעשיר לחות,
לאחר כארבע שעות שינה התעוררתי מטיפטוף מים על אפי.......
גם בלילה השני התופעה חזרה על עצמה,
מה עושים???
dan bar-or Posted - 01/12/2016 : 08:22:39
בוקר טוב מיכאל, יובש בגרון זו תופעה אחת ויובש בפה זו תופעה אחרת, יובש בפה ניגרם בד"כ משני מצבים שונים, האחד, עודף לחץ אוויר והשני שכתוצאה ממנו הפה נפתח לאחר שלא ניתן להתמודד עם הלחץ הגבוהה (ואז המכשיר גם מעלה לחץ בעקבות הדליפה מהפה) ואז מיתעוררים עם פה יבש.
ישנו גם מצב בו המכשיר לא נותן מספיק לחץ ואז הפה ניפתח כי אין מספיק אוויר.
בשני המצבים ניתן ליפרוק נתונים ולזהות את הבעיה. (אשמח מאד לעזור לך בפריקת הנתונים ובזיהוי הבעיה).
במידה ומכשירך לא ניתן לפריקה יהיה צורך לבצע התאמת לחצים חוזרת ולזהות את הבעיה וגם בזה אשמח לעזור לך.
יחד עם זאת יתכן ויש חור בצינור או דליפה מהמסיכה!
(את כל זה ניתן לגלות בפריקת נתונים ממכשירך ובבדיקה פשוטה של הצינור והמסיכה).

יובש בגרון זו כבר תופעה אחרת שניגרמת בד"כ כתוצאה מאוויר קר ויבש (בעיקר בעונה זו של השנה) פשוט משום שהמכשיר מזרים בלחץ אוויר קר ויבש מחלל החדר וזה עלול במצבים מסויימים לגרום להרגשת יובש בגרון.
תופעה זו ניתנת למניעה ע"י שימוש במעשיר לחות מובנה מחומם אשר תפקידו לחמם וללחלח את האוויר ואז נפתרת בעית היובש וחוסר הנעימות בגרון.
בכל מקרה אם תרצה דבר איתי בטלפון ואנסה לעזור לך.
בינתיים מקווה שעזרתי, דן.

סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.02 שניות.