| הודעות קודמות |
| sefush |
נכתב - 12/07/2015 : 20:54:43 מה ההבדל בין CPAP ל-APAP? |
| 8 תגובות אחרונות (החדשים ראשונים) |
| jzomer |
Posted - 12/14/2015 : 00:54:59 אישית אני מחליף מכשירים כל הזמן מכל הבא ליד כדי ללמוד ולהבין . כרגע יש לי מכשיר ישן אוטומטי שמזייף בלחץ משום מה בשני סמ למעלה ולכן אני לא יכול להשתמש בו כאוטומטי .לקח לי זמן להבין מה הממזר עושה לי עד שמדדתי במנומטר.כעת כיוונתי אותו ללחץ 8 קבוע וזה בסדר אפילו שהוא מראה על הצג 6. אבל אני לא דוגמא! |
| n-avraham |
Posted - 12/09/2015 : 21:17:19 לא הבנתי...יש לך מכשיר אוטומטי שכיוונת אותו שיתן לך לחץ קבוע? זאת אומרת כשאני מבצע קריאת נתוני המכשיר למעשה אני רואה שיש לחץ שהוא הלחץ האופטימלי עבורי ואותו אני יכול לקבע על המכשיר האוטומטי?quote: Originally posted by jzomer
רק להוסיף שאוטומטי זה שם כללי להרבה סוגים של אלגוריטמים טובים יותר וטובים פחות.יש ויש .בלחץ קבוע כמעט כולם אותו דבר - חוץ מהספיקה של האויר והרעש.באוטומטי יש הפתעות. וגם אני אישית ישן בלחץ קבוע ומכוון אותו מידי פעם לפי נוחותי.
|
| יצחק |
Posted - 12/08/2015 : 17:40:18 מסכים מאד עם מה שנכתב על ידי קודמי
בכל מקרה לרוכשים החדשים יש עדיפות לרכוש מכשיר אוטומטי שמאפשר את כל האפשרויות
יש קופות שבכל מקרה מאפשרות רק רכישת מכשיר אוטומטי.
אני חושב (ולא עשיתי כמובן מחקר) שרוב המשתמשים מעדיפים את הלחץ האוטומטי.
מכשיר בלחץ קבוע הוא פשוט משאבת אויר פשוטה המזרימה אויר. כאן חשוב מאד ואף קריטי לקבוע את הלחץ הטיפולי. צריך לשים לב כי הלחץ יכול להשתנות עם הזמן כתוצאה משינויים במשקל, בגיל, בסיתמת האף, במזג האויר ועוד ועוד ואז צריך לעשות התאמות.
המכשירים האוטומטיים המודרניים והאיכותיים שבהם אמורים להיות מצויידים באלגוריתם שמתאים את הלחצים לחסימה הספציפית במצב הנתון והמשתנה. כאן הכוונון פחות קריטי כי המכשיר אמור להתאים את הלחץ.
בכל מקרה שווה להתנסות גם בלחץ אוטומטי וגם בלחץ קבוע, לבצע קריאות נתונים ולבחון את ההרגשה הסובייקטיבית ורק לאחר מכן לקבל החלטה מושכלת מה עדיף למטופל הספציפי.
|
| biohazard |
Posted - 12/08/2015 : 16:53:49 תמיד אפשר לכוון APAP ללחץ קבוע אם לא מרוצים מהאלגוריתים שלו לכן הוא עדיף |
| jzomer |
Posted - 12/08/2015 : 13:04:16 רק להוסיף שאוטומטי זה שם כללי להרבה סוגים של אלגוריטמים טובים יותר וטובים פחות.יש ויש .בלחץ קבוע כמעט כולם אותו דבר - חוץ מהספיקה של האויר והרעש.באוטומטי יש הפתעות. וגם אני אישית ישן בלחץ קבוע ומכוון אותו מידי פעם לפי נוחותי. |
| sefush |
Posted - 12/08/2015 : 06:17:45 תודה דן! תשובה מעולה. |
| dan bar-or |
Posted - 12/07/2015 : 23:25:14 Apap בשונה מ cpap למעשה מווסת את הלחץ הטיפולי לפי הדרישה בהתאם להפסקות הנשימה, כאשר נוצרת הפסקת נשימה המכשיר האוטומטי יזהה אותה ובהתאם יעלה את הלחץ הטיפולי עד שתעלם. במכשירי cpap (לחץ קבוע) אנו נוהגים לכוון את ממוצע הלחצים שקיבלנו בהתאמת הלחצים שביצענו במכשיר האוטומטי מה שנקרא טטרציה התאמת לחצים טרם קביעת הלחץ ומסירת המכשיר למטופל נהוג לתת למטופל מכשיר אוטומטי בכדי להבין מה הלחץ הטיפולי הנכון שבעזרתו יהיה ניתן לפתור את הבעיה. ולמרות הכל ישנם מטופלים מסויימים שהמכשיר האוטומטי לא מונע לגמרי את הפסקות הנשימה ולהם עדיף טיפול אגרסיבי יותר בלחץ קבוע (אגרסיבי משום שבד"כ נכוון דרגת לחץ אחידה גבוהה, מה שלא ישאיר מקום להווצרות של הפסקות נשימה). לרוב המכשיר האוטומטי יהיה מכוון בטווח לחצים (זה מאד תלוי בגובהו ובמשקלו של המטופל) בין 5 - 15 ס"מ. אני באופן אישי שוקל 90 ק"ג וגובהי 1.74 ואני ישן עם לחץ קבוע 10 ס"מ , אני עושה זאת מטעמי נוחות, בזמנו הייתה לי בעיה של דליפות אוויר מזעריות שבעקבותן המכשיר האוטומטי היה מעלה לחץ בצורה לא מבוקרת והיה גורם לי לחוסר נוחות, לכן פשוט קבעתי לעצמי לחץ אחיד (לפי הממוצע) ומאז אני ישן מעולה ! לסיכום, לא תמיד מכשיר אוטומטי טוב יותר ממכשיר בלחץ קבוע!
|
| jzomer |
Posted - 12/07/2015 : 22:52:52 APAP הוא CPAP אוטומטי |