| הודעות קודמות |
| sunrise |
נכתב - 11/19/2015 : 22:14:55 שלום רב. ברשותי מכשיר Resmed Autoset S8 עם מעשיר לחות. המכשיר נרכש ב 2007 ואני חייב לציין שלא הרביתי להשתמש בו בשל שילוב קטלני של קשיי הסתגלות, פינוק ודום נשימה שכנראה אינו חמור מאוד. אני טס הרבה מאוד לחו"ל, אבל לא לוקח עמי את המכשיר (מאותן סיבות). בשבועות האחרונים חזרתי להשתמש במכשיר ואני מצליח לישון עם המסיכה הרבה יותר זמן מאשר בעבר. המכשיר עצמו במצב מצויין ואין לי תלונות. אבל... מאחר שאני זכאי להחליף מכשיר, ומאחר שאני טס לארה"ב בסוף דצמבר, אני משתעשע במחשבה להביא משם מכשיר חדיש יותר. אני אבדוק, כמובן, מול הכללית כיצד לעשות זאת על מנת לקבל החזר (קראתי פוסטים בנושא והבבנתי שזה אפשרי, אם כי לא פשוט). אני מבקש את עזרתכם בההתלבטות בין ה S9 לבין ה S10 (אני מעוניין במכשיר אוטומטי). ב 1800CPAP.COM ה S9 עם מעישר לחות נמכר ב 799$ וה S10 עם מעשיר לחות אינטגרלי עולה 879$. האם ה S9 / S10 מהווים שדרוג משמעותי לעומת ה S8? אם כן, האם יש הבדל משמעותי בין ה S9 ל S10? האם ההבדל הזה מצדיק 80$? אני כמובן אנצל את הנסיעה על מנת להזמין מסיכה חדשה, גם אם אחליט שלא להביא משם מכשיר. אני אשמח להערותיכם |
| 11 תגובות אחרונות (החדשים ראשונים) |
| avis |
Posted - 12/02/2015 : 10:29:50 SUNRISE שים לב, עליך להיות מודע, על פי החוק האמריקאי, בזמן רכישת מכשיר בארה"ב ואספקתו בארה"ב תדרש לספק מרשם שיהיה מקובל על המוכר באנגלית, לכן כדאי לך להצטייד באישור מתאים. לעומת זאת, אם כתובת המסירה היא לא בארה"ב, 1800CPAP מוכר ללא אישור רופא. למיטב ידיעתי כל החברות האחרות גם לא שולחים לכתובת שהיא לא בארה"ב, רק 1800CPAP מוכנים ליצא מחוץ לארה"ב. בדוק טוב, |
| avis |
Posted - 12/02/2015 : 10:19:32 יצחק, מיקום הפילטר בשקע אינו מאפשר סינון האויר אחרי הלחות, כמו RACHEL גם לי אין בעייה עם הכיבוי האוטומטי בלחצים שאני משתמש 7 עד 12, אפילו לא היה לי צורך לקזז בלחץ נוסף. אומנם איני בקי בכימיה אבל אני מניח וחושב שלצבע הפילטר יש כן משמעות כאשר הוא שחור בכיוון הזרימה. אצלי חייב להחליף את הפילטר כל שבוע עד שבועיים. יחד עם זה, כיון שחברות הסיפאפ לא מצאו לנכון להוסיף פילטר אחרי, כנראה שזה לא הכרחי, או אולי יום אחד יוסיפו את זה, אני סומך וחייב לסמוך עליהם ועל המחקרים שהם עושים. כפי שאנחנו יודעים, יש אנשים שאוהבים לשים גרביים על גרביים, "אם זה לא מועיל זה ודאי לא מזיק" , לא מזיק אבל(!!!) חייבים להחליף את הפילטר הנוסף מייד אחרי שמחליף גוון כיון שלמיטב הבנתי הלחות עלולה לגרום להצטברות בקטריות. (אני לא מומחה בתחום הבקטריות) אלו רק תובנות שהגעתי אליהם מניסיוני.
|
| יצחק |
Posted - 12/02/2015 : 09:30:37 שוב, אני מתקין פילטר היפואלרגני בשקע הפילטר זהו המקום המיועד לכך
חיבור פילטרים אחרים, שאינם של יצרן המכשיר ושאינני בטוח שמותאמים למערכת שלו, ואינני יודע היכן הם מיוצרים ואיזה ביקורת עברו, הם על אחריות המשתמש.
העובדה שהם משחירים לא מעידה בהכרח על כלום. |
| RACHEL |
Posted - 12/01/2015 : 17:17:15 אשר לפילטר ההיפואלרגני, לפי ההוראות רצוי להעלות את הלחץ ב - 1.5 יחידות. אני לא נתקלתי בבעיות בכיבוי המכשיר (S9). הצבע הכמעט שחור שאני מקבל בפילטר מדבר בעד עצמו ושווה כל דבר אחר. למתעניינים, מחליפים את הפילטר כאשר צידו האחורי מתחיל להתכהות
איציק |
| יצחק |
Posted - 12/01/2015 : 14:02:53 יש כאן אי הבנה. למכשיר S-10 יש כנראה דגם בלחץ קבוע ודגם בלחץ אוטומטי/משתנה (אגב מכשיר אוטומטי תמיד ניתן לשימוש גם בלחץ קבוע).
ברור שההשוואה בין ה- S-9 ל S-10 מתייחסת לדגמים האוטומטיים של שניהם.
לעניין פיטרים היפו אלרגניים אני חייב לומר שאני לא ממליץ על פילטר שמתחבר לצינור, אלא רק על פילטר שנכנס לשקע הפילטר במכשיר עצמו. הפילטר בצינור הוא לא סטנדרטי ולדעתי יכול לשבש את פעילותו התקינה של הנגנון האוטומטי של המכשיר, שרגיש מאד ללחץ השאיפה והנשיפה.לראיה כאשר חיברתי את הפילטר הזה המכשיר הפסיק להכבות אוטומטית כאשר הסרתי את המסיכה. כלומר משהו השתבש במנגנון שלו
|
| RACHEL |
Posted - 12/01/2015 : 12:14:03 נכנסתי לאינטרנט וחיפשתי את S10, אז אם אני מבין אנגליתטוב, המכשיר הינו מכשיר בלחץ קבוע !!!, לכן, אם הבנתי נכון את הכתוב, מכשיר זה נחות על ה- S9 שהו אוטומטי (כלומר בעת נשיפת אוויר לחץ האוויר במכשיר פוחת) ההדל הוא עצום. לפני שקניתי את המכשיר עשיתי בדיקה בכל המכשירים שהיו אז בארץ, ההבדל באפניאה בין המכשיר הישן שהיה לי בלחץ קבוע למכשיר אוטומטי עם לחץ משתנה (ולמרבה הבושה, אחד מכשירים שטען שהוא בעל לחץ משתנה היה מתחזה - הוא היה בעל לחץ קבוע) הפרש האפניאה היה 30%!!!! The AirSense 10 Elite is a premium fixed-pressure device that features an integrated humidifier and built in wireless communications
אז התשובה היא ברורה- לך על ה- S9 שהוא גם יפה יותר. בתור מרבה בנסיעות, תשווה גם את המידות של שני המכשירים
בהצלחה
איציק וגנר
ועניין נוסף -פילטר היפואלרגני- מיקרוני. על פי עמלצת מר דוד בפורם (ו-דוד אם אתה קורא את ההודעה, שלח לי אימייל עם כתובת, כתבתי אליך לאחרונה)
קניתי ברשת פילטרים כאלה של חברת HUDSON RCIת באתר , VITALITY MEDICAL הם זולים משמעותית מהפילטרים המוצעים באתרי ה-סיפאפ המוכרים, משלוח כדאי לעשות עם BUY2USA זה ייצא יותר זול. שמתי את הפילטר הנ"ל ביציאה של המכשיר (אחרי הפילטרים ההיפראלרגניים השטוים שקניתי באתרים הידועים),אחרי חודש- חודשיים הפילטרים ממש משחירים - חובה למי שגר באזור עירוני
בהצלחה |
| johndewey |
Posted - 11/21/2015 : 18:27:13 יתרונות ה-S10, לפי מספר מקורות באינטרנט - לא נסיון אישי: - תגובה מהירה יותר להפסקת שינה - מיכל לחות נכלל - המכונה תגדיל את הלחץ רק כשתחוש שהמשתמש ישן. בנוסף, אם מתעוררים, הלחץ יורד זמנית (נראה לי שיפור באכות חיים) - אופטימזיה לנשים בדגם לנשים |
| sunrise |
Posted - 11/21/2015 : 01:04:33 תודה רבה. אני אתחיל השבוע את המלחמה מול "הכללית" על מנת שיאשרו לי לרכוש את הציוד בחו"ל. אם יעלו דברים מעניינים - אעדכן. |
| עמוס פורת |
Posted - 11/20/2015 : 16:32:10 אני קצת חולק על דעתו של עמיתי יצחק. לדעתי S10 עדיף למי שיש לו עדיין קשיי הסתגלות למכשיר. אני שאני משתמש ותיק מאוד ואין לי שום בעיות הסתגלות, יכולתי לישון עוד 5 שנים עם S8. |
| יצחק |
Posted - 11/20/2015 : 13:08:07 שלום לך 80$ באמת נראה זניח למכשיר רפואי שאמור לשרת אותך לפחות למשך 4 שנים. עם זאת אני לא חושב שה S-10 עדיף באופן משמעותי כלשהו על ה- S-9 אם בכלל כך שבסופו של דבר אין משמעות רבה למה שתבחר שניהם מכשירים מעולים |
| עמוס פורת |
Posted - 11/20/2015 : 10:04:19 ראה: http://www.portan.co.il/forums/topic.asp?TOPIC_ID=22937 אני ישן עם S10 שרכשתי עכשיו וגם לי היה S8 ואני מאוד מרוצה. ישנה רק בעיה אחת שהיא באג במכשיר: אם אתה ישן עם מסכת נחירון, ברוב הפעמים המכשיר לא מפסיק לבד את הזרימה. יתרונו הגדול שאפשר לכוונו לכניסה לשינה בצורה עדינה ביותר וזה אמורים לבצע לך כאן אם תרכוש את זה בארץ. 80$ זה זניח אם אתה מחלק אותם ל 60 חודשים ומשקיע ביכולת לישון טוב יותר. השינה שלך אמורה להשפיע על כל חייך והתנהגותך. אתה חייב לישון עם זה תמיד. אז תתרגל.
|
|
|