| הודעות קודמות |
| עמוס פורת |
נכתב - 10/24/2015 : 15:38:31 במסגרת רצוני להחליף את ה S8 של RESMED לאחר 5 שנים, לקחתי מקלינטיקה מכשיר S10 המשמש להשאלות באדיבותם של מירי בלנגה ואמיר גפן. לא שהמכשיר הקודם S8 היה רע. פשוט רציתי להתקדם לדגם יותר משוכלל.
כל האמור לעיל הנו בתוספת להבדלים בין S9 ל S10 שפורטו בהודעה קודמת על פי אמיר גפן.
1. שטח הפנים של המכשיר S10 קטן ב 25% מזה של S9. 2.מעשיר הלחות הוא חלק אינטגרלי של כל הCPAP. 3. חיבור מסתובב לצינור המחומם. 4. צג נוח משופע עם ממשק ידידותי למשתמש. כוון נוח של פרמטרי המכשיר. 5. אלגוריתם מיוחד לטיפול בדום נשימה של נשים שהוא שונה מגברים "FOR HER". 6.איתור נשימות מסוג "CHEYNE - STOKES". מיועד לאנשים שיש להם בעיות לבביות. 7. AUTORAMP - המכשיר מזהה את הרגע שהמטופל נכנס לשינה ואז מווסת את הלחץ הטיפולי. 8. AUTOSET RESPONSE - אפשר לכוון את המכשיר למצב של COMFORT ו- SOFT. במצב SOFT מעברי הלחץ עדינים יותר. אני מניח שזה מיועד בעיקר למשתמשים חדשים שקשה להם להתמודד עם שינויי הלחץ. 9. משקל ה S10 נמוך יותר אם כי לא באופן משמעותי.
לצורך הניסוי וגם בעבר השתמשתי במסכת SWIFT FX. ניסיון שלי להשתמש במסכת P10 המעולה והנוחה להפליא, לא עלה יפה. האמת שאני מצטער על כך כי השקעתי בסביבות 700 שקל ברכישת המסכה (חלק על חשבון קופת חולים מכבי). הבעיה הייתה שמדי פעם הרגשתי הפרעה בנשימה. יש לציין שהשימוש במסכה היה עם מכשיר S8 וכעת שאני רוצה לבדוק אותה שוב עם S10. דבר ראשון שבולט הוא הקומפקטיות של המכשיר עם מעשיר הלחות. ביחס ל S8 המכשיר קטן וקל בהרבה. הצג נוח וקריא. כוון הצג הוא נוח והנדסת האנוש מעולה. התפריט הן של ההגדרות והן של התוצאות ידידותי למשתמש. מעשיר הלחות נשלף בקלות, קל לנקות אותו, אין פינות וזוויות הצוברות לכלוך ואבן. קל למלא את המיכל במים מזוקקים. אם המכשיר כוון נכון ביחס למסכה הרי המכשיר מופעל אוטומטית ברגע שהמסכה הונחה במקומה והמשתמש החל לנשום. וזה כמו ב S8. הבעיה מתחילה כאשר מסירים את המסכה. כאן המכשיר פעם מגיב ומפסיק את פעולת המכשיר ופעם אינו מפסיק את המכשיר. ביקשתי מאמיר שישאל בחברה מדוע זה קורה. ייתכן שזה תקלה בתכנון. אולי זה קשור ברגישות המכשיר למסכות נחירונים. ייתכן שזה קשור בגובה המכשיר מעל לרצפה. במקרה זה יש לקחת בחשבון שזה קורה ואז בלילה כשקמים , אפשר לתת לו להמשיך לעבוד או לכבות אותו ידנית. לי הדבר הזה די מפריע. לא ברור למה הבעיה הזו לא קיימת במכשיר S8. ואני מאמין שהמפעל יידע לתת פתרון לבעיה.
למי שיש גישה למחשוב יכול בקלות באמצעות הכרטיס ותכנת RESCAN 5.3 להוריד את כל נתוני השינה בביתו ולנתח את הדליפות, את הלחצים שצרך וכל נתון אחר הנוגע לשינה. אפשר להדפיס את כל התוצאות ולהתייעץ עליהם עם המומחים. לכל פרמטר יש דרישות מינימום ואפשר לדעת אם המשתמש עומד בהם או יש צורך לבחון דליפות או כל פרמטר אחר.
ההתרגלות למכשיר היא מהירה ותלויה במשתמש. המשתמש הוותיק יירדם מידית עם המכשיר כי המערכת מספקת בהדרגה את הלחץ המתאים. אני לא מתעורר אפילו פעם אחת מסיבת המכשיר - רק מסיבות חיצוניות (רעשים חיצוניים, לחצים, וכו').
המכשיר שקט ביותר. אני לא מצליח לשמוע בכלל את הרעש שלו. (גם עם מכשיר השמיעה שלי.... למען ההגינות יש לי 30% חרשות)
אם המסכה מתאימה, אין דליפות, אין נחירות, אין הפרעות, הכל חלק. מרגישים שהמפעל משקיע רבות כדי לשפר את נוחות המשתמש. צינור מחומם כנראה אינו כלול בעסקה. בארץ הוא עולה כ 400 שקל ואילו ב CPAP.COM אפשר להשיג אותו ב 40$. אבל שווה מאוד לרכוש אותו למי שסובל מבעיית יובש. אחד היתרונות הוא הצינור המחומם. הוא מתכוונן אוטומטית לפי הלחות והטמפרטורה. באזור החוף שהלחות בקיץ גבוהה, יש פחות צורך כנראה בפונקציה הזו. יש לי עכשיו פחות בעיה של יובש בפה. במכשירים הקודמים בצינורות הרגילים, גם אם הם היו עטופים בשרוול בד - לא היה שיפור ביובש. מצד שני אין בעיה של טיפות מים שנבעו מחימום יתר של מעשיר הלחות.
כנראה שבחורף או במקומות יבשים הבעיה היא יותר חריפה. אני אהיה בשבוע הבא במצפה רמון ואני מניח ששם יבש יותר ואדווח לכם על הרגשתי. למען ההגינות עלי לדווח לכם שיש לי סכרת גבולית הגורמת יובש חזק בפה.
מחירו בארץ של המכשיר הוא כ 7500 שקל. מחירו בארה"ב כ 1000$ עם המסכה והצינור המחומם. יש לעשות שיקול של תחזוקה שוטפת למכשיר ושירות, אם כי בכל המכשירים שהשתמשתי בהם במשך 22 השנים האחרונות לא נזקקתי לשירותי תיקון. לעולם אין לדעת מתי תזדקק לשירות - אבל זו החלטה אישית. יש כאלה שחושבים שכדאי לקחת סיכון ואחרים לא. לצערנו, מכבי אשר זכתה במכרז קלינטיקה, לא הכלילה את המכשיר הנפלא הזה בהסכם וחבל. נראה שמכבי לא מתעניינת במטופליה כדי לספק להם את הציוד הטוב ביותר אלא בחסכון כספי. ייתכן שהמכשירים האחרים פותרים את הבעיה, אך לא בהתקדמות ובחדשנות של החברות הגדולות והמתקדמות בעולם.
אני תקווה ש RESMED תפתור לשביעות רצוננו את בעיית הפסקת הCPAP עם הסרת המסכה מהפנים. אני סובר , וזו דעתי האישית לאחר שניסיתי הרבה מכשירים ומסכות ש RESMED הוא היצרן הטוב ביותר בעולם לציוד ולמכשירי CPAP. העזרה שקיבלתי מקלינטיקה במשך כל השנים, מעידה כאלף עדים על השירות הטוב שהיא מעניקה ללקוחותיה. במיוחד על שוב לציין את מסירותה ומקצועיותה של מירי בלנגה ללקוחות.
אני מצהיר בזה שכל זה הוא התרשמותי מתוצאות הניסיון האישי שלי עכשיו ובמשך כל השנים. אין בכל הנאמר כאן למנוע מאנשים אחרים לבחון ציוד של חברות אחרות ולקבוע דעה אחרת. (השתמשתי בתחילת דרכי בציוד של רספירוניקס (פיליפס) וקיבלתי שירות תקין).
אשמח לענות על שאלות אישיות. אתם מוזמנים להעיר הערות ויתכן שטעיתי פה ושם. פלט תוצאות לדוגמא של התוכנה RESCAN:
http://www.jumbomail.co.il/JumboViewer.aspx?t=p&path=2&fname=o_1a258llmk1uio1vr6b911c3h2b6b.pdf&ofname=Emailed-20%D7%90%D7%95%D7%A72015-160202.pdf&sid=31554B6F724549395431513D&isem=False&i=1
|
| 8 תגובות אחרונות (החדשים ראשונים) |
| עמוס פורת |
Posted - 10/27/2015 : 16:29:30 בדקתי. הם טוענים שזה בג במכשיר. הם יבררו בחברה |
| יצחק |
Posted - 10/26/2015 : 21:36:15 אין סיבה שלא יעבוד תבדוק עם קלנטיקה |
| עמוס פורת |
Posted - 10/26/2015 : 19:49:00 פילטר סטנדרטי של CPAP S10. https://youtu.be/h5QeAb4e9Z8
|
| יצחק |
Posted - 10/26/2015 : 08:49:51 ב- S-9 זה גם מפסיק אחרי כמה שניות בעבר כשהתקנתי פילטר נוסף בין המכשיר לצינור זה פגם בגלאי של המכשיר והוא הפסיק להכבות אוטומטית האם ייתכן שהתקנת פילטר כזה? |
| עמוס פורת |
Posted - 10/25/2015 : 20:19:47 ב S8 זה מפסיק אחרי כמה שניות. הבעיה לדעתי היא שהמכשיר מזהה לחץ גבוה יחסית . שכחתי פעם את המכשיר לרבע שעה והוא לא הפסיק. |
| johndewey |
Posted - 10/25/2015 : 18:14:48 נ.ב., משלוח זול - ביחוד של דברים קטנים - מארה"ב לארץ זה דרך shipito לדוגמא משלוח של פילטרים יכול להיות דולרים בודדים |
| avis |
Posted - 10/25/2015 : 08:37:12 עמוס תודה, האם יתכן שהמכשיר ממשיך לעבוד כדי ליבש את המערכת מהלחות, ויפסיק רק לאחר ייבוש? ב-S9 שלי זה קיים אם כי בלחץ נמוך. אגב, לידיעתך, המשלוחים ב-CPAP.COM הם רק לארה"ב בעוד המשלוחים ב- 1800CPAP.COM הם ישירות לארץ. כמוכן אין צורך במרשם רופא לתושבי "חוץ" |
| יצחק |
Posted - 10/24/2015 : 21:26:13 שלום עמוס תודה רבה על הניתוח המפורט
|
|
|