סיפאפ פורום ישראל
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 לא מסוגל לנשום

שימו לב , עליכם להירשם לפני הוספת התגובה.
להרשמה, ליחצו כאן.

רזולוציית מסך:
שם משתמש:
סיסמא:
מצב עיצוב:
עיצוב: מודגשאיטליקקו תחתוןקו חוצה יישור לשמאלממורכזיישור לימין קו מפריד קישורמיילתמונה חוקציטוטרשימה

הודעה:

* HTML לא פעיל
* הקוד פעיל
פרצופים
חיוך [:)] חיוך גדול [:D] קול [8D] ביישן [:I]
לשון [:P] רשע [):] חיוך [;)] ליצן [:o)]
עין שחורה [B)] מספר שמונה [8] מבואס [:(] ביישן [8)]
אני בהלם [:0] כועס [:(!] מת [xx(] ישנוני [|)]
נשיקות [:X] מאשר [^] לא מאשר [V] שאלה [?]

הודעות    קודמות
unus נכתב - 08/14/2015 : 19:28:48
שלום. אני משתמש חדש של CPAP, יותר נכון, מועמד. מזה 3 לילות מנסה להשתמש, נחנק ומוותר אחרי חצי שעה. פעם הצלחתי להרדם והתעוררתי מדום נשימה ממש עם כאילו גודש באף (אבל הכל נקי). בעקבות הטיפים של צוות בילינסון כבר מרחתי באף שמן זית, הורדתי את הלחץ מ4 עד 8 ל3 עד 5-כלום לא עוזר. לאחר הורדת הלחץ תרגלתי בישיבה על הכיסא והיה כאילו בסדר, כששכבתי עדיין היה יותר טוב מאשר בלחץ גבוה, אבל בלילה בעבודת אמת שוב נכשלתי.
כעת ממליצים לי להגביה את הראש בשכיבה על הצד. אנסה, אבל אני כבר ממש קרוב להתייאש וחבל. תליתי במכשיר הרבה תקוות, אחרי שקצת קראתי את השיחות בפורום.
אשמח , אם תתרמו מניסיונכם. מוכן לנסות כל טיפ.
המכשיר של DeVibliss אוטומטי. מסכה JOYCEeasy של Weinmann.
20   תגובות    אחרונות    (החדשים ראשונים)
DANI90 Posted - 09/06/2015 : 11:05:26
תודה
unus Posted - 09/01/2015 : 14:48:09
שלום לכולם
אני חש חובה לעדכן בהתפתחות את כל מי שהתעניין ובטח את כל מי שענה ועזר :
לאחר שהסתגלתי למכשיר ואף ישנתי כמה לילות מלאים איתו, לא זיהיתי שנוי בהרגשה , בטח לא "שינוי בחיים", כפי שמתבטאים כמה מהמשתמשים בו.גם לחץ דם הנמדד לאחר השינה לא היה שונה מזה שבשינה בלעדיו. יתכן שלא תירגלתי מספיק זמן או שההפרעה בדרגה קלה אינה מאפשרת לחוש בשנוי משמעותי, אבל, כיוון שבכ"ז המכשיר אינו אביזר נוחות,החלטתי בשלב זה לוותר עליו. לאחר התיעצות עם הרופא שיזם את בדיקת השינה, אשקול שוב. בינתיים תודה על שארחתם אותי בפורום חשוב זה.
avis Posted - 08/27/2015 : 09:16:17
לחצים 7 עד 12 (מזכיר לי שמזמן לא הורדתי נתונים לבדוק אם הלחץ מתאים עדיין)
לפה פתוח מתאימה מסכת פנים, לכן אם אתה משתמש במסכת פנים כל המסכות האחרות לא אמורות להתאים.
יתכן ומסכה כזו תגרום לך דווקא לסגור את הפה אינסטיקטיבית בגלל ה"חפץ" שבפה. זו סתם מחשבה שעברה לי בראש.
אם אתה משתמש במסכה שלא מכסה את הפה, המסכה הזו היא כמו האחרות.
אם אתה חושש שבגלל הפה הפתוח המסכה תזוז או תפול, זה לא כך אצלי.
הסד הוא עדין קל מאוד ואינו מגושם כמו סדים אחרים, הוא נתפס בעיקר על התוחנות העליונות מותאם כל כך טוב לשיניים העליונות ולא זז או נופל גם כשהפה פתוח.
הסד נכנס ויוצא מהפה בלחיצה או משיכה קטנה, וזה כבר מעל שנתיים שלא השתנה. בתקופה זו, לא התגלתה פגיעה כלשהי בשיניים שלי. ניקוי הסד עם טבלית לשיניים תותבות, אצלי פעם בשבוע מספיק. (אם אני נזכר)
שים לב שלפני השימוש בפעם הראשונה, אתה מתאים את הסד כמו פלסטלינה לשיניים העליונות עד להתאמה מלאה, כך שזה לא יפול או יזוז. ניתן לחזור על זה מספר פעמים עד להתאמה מלאה.
בכל אופן, אם לא מנסים לא יודעים.
במשך השנים הרבות ניסיתי כל כך הרבה מסכות, סדים וחפצים שונים שמבטיחים לך את המנוחה והנחלה, רובם לא החזיקו מעמד מעל שבוע. בכל אלו שצברתי אני יכול לשחק סימני דרך מרחובות עד אילת.
אין הכרח שכולם יאהבו מסכת סד זו כיוון שמסכה זה עניין אישי.
בהצלחה ועדכן אותנו.
vev Posted - 08/26/2015 : 22:58:41
אבי, באיזה לחצים אתה משתמש? שואל כי אצלי הפה נפתח, לדעתך זה יכול להתאים?
avis Posted - 08/20/2015 : 20:23:32
מסכה היא מאוד אישית. כל אחד מרגיש אחרת עם אותה מסכה.
גם אני חששתי בתחילה, אני אישית אוהב ניסיונות, אם לא מנסים לא יודעים, לקחתי "סיכון" ואני חושב שהייתי חלוץ הניסוי הראשון בארץ. היום כבר שנתיים משתמש במסכה זו. לא יודע ולא רוצה לחשוב איך הייה קודם. יש לי 2 אבני דרך בשנות ה-CPAP שלי, הראשונה, היום בו רכשתי מכשיר את ה-S9 עם הלחות וצינור חימום, השניה היום שרכשתי את המסכה מחו"ל. (לדעתי היא עדיין לא נמכרת בארץ)
לשאלתך, התברר לי שהמתקן בפה הוא מינימלי, קל ונתן להתאמה לשיניים האחוריות בלבד, מבלי לפגוע בקידמיות, אני התרגלתי מהר מאוד למתקן בפה. ממש 3 ימים. הוא מונע את החיכוך של הנחירונים לאף, ניתן לכיוון בשלושה צירים להתאמה מירבית (בניגוד למסכות האחרות) יתרון נוסף במניעת חריקת שיניים.
אני דואג לא להדק את זה לפנים ונועל את זה כל לילה מחדש לאחר התאמה ומגע עדין לאף בלי לחץ. בנוסף מצאתי שעדיף לא לסגור ולהדק את האום חזק, כך שהמסכה מתאימה את עצמה לפנים.
2 חברי פורום הגיעו לביתי ליעוץ ולמיטב ידיעתי הם נהנים ממנה.
בהצלחה,
n/a Posted - 08/20/2015 : 14:32:00
משתמשת במסיכה ללא הרצועות ומרוצה מאד
יצחק Posted - 08/20/2015 : 14:21:36
שמח לראות שאתה מעדכן. זה חשוב מאד לכולם.
הפחתת הלחץ בנשיפה היא פונקציה טרוויאלית והיא בוודאי קיימת בכל המכשירים מהשנים האחרונות.
היא אכן מאד חשובה להסתגלות.
היו כמובן אמורים להפעיל אותה במעבדה מראש, כברירת מחדל.
מזל שאתה מצאת אותה.
קשה אכן לנשוף כנגד לחץ אויר והתכונה הזו מקלה מאד על השימוש וההסתגלות.
ניתן בדר"כ להפעיל אותה ב- 3 רמות כאשר רמה 1 מורידה 1 ס"מ לחץ אויר וכיוצא בזה.
נשמח שתמשיך לעדכן

unus Posted - 08/20/2015 : 14:14:48
הבטחתי לעדכן ואני עושה זאת לכל מי שמעוניין. חוץ מזה, כפי שavis כתב בצדק, כולנו לומדים מכולנו.
הלילה הראשון עם מסכת הנחיריים לא היה מי יודע מה שונה מהלילות האחרים עם מסכת אף והוורדתי גם אותה אחרי שעתיים. עדיין האף כאב בבוקר, כאילו חיטטו בו עם מקל. בוקר הורדתי לחת התחלתי מ4 ל3.5 וחוץ מזה-וזה טיפ לכל מי שלא מכיר-ראיתי במדריך את התכונה SmartFlex feature. במכשיר שלי היא התגלתה במצב OFF. העברתי אותה לON בדרגה 3 ובלילה השני הצלחתי להיות עם מסכה 8 שעות! מה שעושה התכונה הזו, היא מורידה את הלחץ כנגד נשיפה ומחזירה אותו בשאיפה. אני מאמין שזה נמצא בכל המכשירים המודרניים, לא רק בDeVilbiss. האף כאב הרבה פחות בבוקר, למרות שהיתי עם מסכה פי 4 זמן. ממש תגלית בשבילי. יתכן שזה גם בגלל שהורדתי לחץ, אבל הלילה אני אחזיר אותו ונראה מה יקרה. חוץ מזה אני מתכוון לחזור בהמשך ללילה אחד למשיכת אף עם התכונה החדשה מופעלת ולראות אולי גם היא בסדר במצב החדש.
שאלה לavis לגבי המסכה ללא רצועות : אני הסתכלתי על CPAP Mask with Improved Stability Mouthpiece , אשר מופיעה אצלך בחתימה וראית שהיא אומנם ללא רצועות, אבל עם ידית שמחזיקים בתוך הפה. זה באמת יותר נוח לך ? ואתה לא נושך את זה בזמן השינה ? הרצועות, כפי שכתבת, הן אכן בעיה בפני עצמה-משאירים סימנים וכו', אבל להחזיר כל הלילה בפה משהו נראה לי עוד יותר בעיתי. אם כבר ניסית, אשמח לדעת איך ההרגשה לעומת וכמה זמן אתה אם החידוש. הזה.
avis Posted - 08/20/2015 : 09:47:19
ראשית, אאחל לך הצלחה כמשתמש חדש. בעצם אין לי ספק שבסוף תהנה מהשינה עם המכשיר.
אני נזכר כשהתחלתי, לא היו מכשירים חדישים ומסכות נוחות כמו שיש היום. היו לי מספר הפסקות עד שהבנתי שאני חייב את זה בכדי לישון טוב. היום זה כבר היסטוריה. המכשיר הפך להיות כדור השינה שלי, בלעדיו לא ישן אפילו שנת צהריים קצרה ככל שתהיה. הפכתי להיות "מכור" למכשיר.

המטפלים נוהגים לתת מסכת אף קונבנציונלית לכל מתחיל. מסכת נחיריים זה כבר ל"מתקדמים". מי שמתרגל לנחיריים רואה בה נוחה יותר מאפית. הבעיה היחידה או העיקרית של נחיריים היא המגע בין המסכה לפתח האף שגורמת לרגישים שבינינו לגירויים, שפשופים הנובעים מהתזוזה של המסכה ביחס לאף.
אין אני כותב לך את זה בכדי להפחיד אותך אלא כדי שתדע מה עלול או מצפה לך ותתגבר על זה בסבלנות כי זה דורש זמן עד שמתעלמים מזה ולא חשים בזה.
אם תתרגל לנחיריים, יש פתרון גם לזה, קיימת מסכה חדשה יחסית שאין בה תזוזה או שפשוף, מסכה זו אני משתמש בה ללא רצועות, שהם מהוים בעיה בפני עצמה.
אם אני הייתי מטפל במתחילים, הייתי מתחיל עם מסכת נחיריים זו אצל כולם. למזלם הטוב, זה לא המקצוע שלי,
כמו שכבר כתבו לך אחרים, כדאי ולדעתי אפילו חובה להשתמש במעשיר לחות למסכת נחירונים.
שים לב, כל משתמש מרגיש אחרת ודבר אחר מפריע לו, בסופו של דבר, במשך הזמן, רק אתה תדע מה נוח לך ומה מפריע. כולנו יכולים לתת לך עצות כמה שתרצה, אבל אתה הוא זה שצריך להתמודד עם זה. ככל שהכשרון והיכולת שלך טובים יותר למציאת פתרונות וניסיות ככה תתרגל מהר יותר. לי לקח מעל 3 חודשים וגם לאחר מכן המשכתי לשפר ולחפש מה נוח לי ויישמתי ניסיונות שהצליחו.
מציע לך לקרא וללמוד מפוסטים של חברים בפורום, ככל שתלמד, תקבל רעיונות ותיישם את אלו שטובים ומתאימים לך.
סבלנות והתמדה הם המפתח להצלחה.
תמשיך לעדכן אותנו, כי אנו גם לומדים מכל אחד, זה מעשיר אותנו.
יצחק Posted - 08/18/2015 : 20:51:50
מסיכת נחירונים מאד מפתה
היא הרבה יותר קטנה ואסתטית ומאפשרת באמת קריאה, חבישת משקפיים, צפייה בטלביזיה ועוד
אבל הרבה פעמים היא יותר קשה להסתגלות
אני אישית לא הצלחתי להסתגל אליה לאחר כמה נסיונות ואני כבר 7 שנים משתמש ב- CPAP
בנוסף, בגלל שהיא מדחיסה אויר ישירות לנחיריים כמעט תמיד צריך להשתמש בה בשילוב של מעשיר לחות
מה שלא חובה בשימוש במסיכה אפית
בכל מקרה אם כבר קיבלת תנסה את הנחירונים והלוואי ותסתגל אליהם (יש גם הרבה כאלה כמובן)
אבל למתחילים הייתי מנסה דווקא מסיכה אפית טובה
אגב, אין בעיה בשינה על הצד במסיכה אפית מותאמת היטב
unus Posted - 08/18/2015 : 10:53:47
אומנם תחילה דיברנו על מסכת אף פה, אבל אחרי תשאול קיבלתי מסכת נחירונים וזה מצויין לפחות במובן שאוכל לקרוא יחד עם מסכה. קודם היתי מסיים קריאה , שם מסיכה ומיד מתעורר, כעת לא תהיה בעיה כזו. בנוסף, כיוון שאני ישן על הצד, מסכה כזו מפריעה פחות ממסכת האף ובטח פחות ממסכה מלאה.
לעט לאט אנסה הכל. ככלות הכל, מעל 60 שנה ישנתי בלי, לא יקרה כלום עוד שבוע-שבועיים.
יצחק Posted - 08/17/2015 : 12:21:27
יש 3 סוגי מסיכות עיקריות:

1. מסיכה אפית - משולש שיושב על האף
2. מסיכת נחירונים - נכנסת לנחיריים עצמם
3. מסיכת אף פה

בשלבים ראשונים הכי קל להסתגל למסיכה מסוג 1 . יש עשרות רבות של דגמים לכל סוג מסיכה.

ממליץ לך להתחיל עם מסיכה בשם COMFORT CLASSIC של רספרוניקס שהיא מסיכה אפית.
מסיכה מאד קלה ופשוטה להסתגלות.
בהמשך אם לא מצליח תעבור לאחרות
unus Posted - 08/17/2015 : 12:01:59
מחר אגיע לבילינסון והם יתנו לי לנסות מסכה מלאה.
dan bar-or Posted - 08/16/2015 : 23:56:51
כנראה שכאשר אתה משנה זוית מישיבה לשכיבה המסיכה סוגרת לך את האף, זה לא נשמע הגיוני שיהיה הבדל בין שכיבה לישיבה, אתה חייב לנסות מסכות אחרות או מידות אחרות. לפעמים המגע של המסכה בכרית יוצר לחץ על המסיכה אשר נוגעת באף וגורמת לחסימה. שים לב לזה.
unus Posted - 08/16/2015 : 13:50:39
לרותי : תודה על העידוד. "שינה לי את החיים" -זה משפט חזק, ראיתי אותו הרבה בפורומים ובגלל זה אני ממשיך. שינוי חיים מזמן לא היה לי.
לדן : תודה רבה על הצעת העזרה. אשמח לנצל את נדיבותך ולפנות אליך בהמשך ובינתיים אמצה את העצות שלך שכבר קיבלתי. אחת מהן - לנסות לנשום כתרגיל, שלא בשינה - ניסיתי אחרי לילה שני. ישבתי 10 דקות ונשמתי בקלות ואז שכבתי וזה היה פחות בקלות, אבל נסבל. כל זה לא עזר לי בתחושת מחנק כמעט מידית, כאשר התכוננתי באמת לישון.
dan bar-or Posted - 08/16/2015 : 08:38:46
שלום וברוך הבא לפורום הנהדר שלנו. ראשית אני שמח מאד לקרא כאן שאתה מתמיד וממשיך לנסות ואינך מתיאש בקלות.
לא יכולתי להתעלם מהודעתך בה ביקשת תגובה אך ורק ממישהו אשר חווה תופעה זהה לשלך. אני מטפל בהפסקות נשימה בשינה כבר המון שנים (וגם משתמש במכשיר סיפאפ בעצמי). הבקשה שלך למגיב שיגיב כאן לאחר שחווה בעיה זהה לשלך כמעט בלתי אפשרית משום שכל אדם שונה מהאחר ויתכן שישנן סיבות אחרות לבעיה וקשה מאד לענות אחרי תאור קצר כל כך ולכן גם הומלץ לך ליצור איתי קשר ולנסות לפתור את הבעיה לאחר שאשאל מספר שאלות שיעזרו לי לאבחן את הבעיה (אני עושה זאת בחינם בשמחה רק כדי לעזור ולא מבקש תמורה).
ועכשיו אענה לך באופן כללי מנסיוני, אני חושב שעליך לנסות מעשיר לחות מחומם עם מסיכת אף פה לכמה לילות, יתכן והאף נחסם לאחר שימוש קצר, מעשיר לחות מחומם הוא מיכל מים אשר מתחבר באופן מובנה למכשיר ובעזרת גוף חימום מווסת מחמם את המים שבמיכל ויוצר אדים חמימים אשר בעזרתם האף ירגיש פחות סתום והנשימה דרכו תהיה חלקה יותר. יחד עם זאת גם הייתי בודק אם המסיכה בתנוחות מסויימות לא לוחצת על האף ולא מאפשרת נשימה תקינה (לפעמים בשינוי תנוחה זה קורה ואז האף נסתם ע"י המסיכה) הייתי מנסה אולי להחליף מידה או אפילו לקחת מסיכה אפית אחרת להמשך ניסיון.
כמו שכתבתי קודם, מסכת אף פה גם היא אופציה לנסיון, זו מסכה אשר מכסה גם את האף וגם את הפה ומאפשרת לנשום במקביל מהאף ומהפה, היא קצת גדולה יותר אבל זה בהחלט יכול לפתור את הבעיה.
דבר נוסף שהייתי מנסה זה פשוט במשך כמה ימים לא לנסות לישון עם המכשיר אלא רק לשבת ולראות איתו טלויזיה או לקרא ספר למשך זמן ואז לנסות ולהבין היכן מתי ומדוע נוצרת הבעיה.
ולסיום, ידידי היקר, בסיפאפ שם המשחק הוא זמן סבלנות והיסתגלות. ואני מבטיח לך שככל שיעבור זמן ואתה תמשיך להתמיד אתה תראה שהדברים יתחילו להסתדר מעצמם.
תתקשר אלי ואעזור לך בשמחה, שיהיה לך בהצלחה...
n/a Posted - 08/15/2015 : 23:00:27
היה אצלנו מישהו שלא הסתדר עם סיפאפ. פעם שוחחתי אתו ואחרי זמן הסתדר לו. כששאלתי איך אמר שבגללי. כי אמרתי לו שזה שינה לי את החיים. כדאי תמיד לחשוב על היתרונות
unus Posted - 08/15/2015 : 20:46:06
תודה על העידוד, אני באמת מעריך זאת. בהחלט חשבתי שהבעיה היא אולי במסכה, אבל אני רק בתחילת הדרך. עוד יציעו לי, מן הסתם, כל מיני פתרונות. אעורר את הנושא של מסכה וגם טווח לחצים בביקורת של יום ג'.
יצחק Posted - 08/15/2015 : 16:15:48
האנשים פה מגיבים מעט
אין מה לעשות זה פורום של הרבה צופים (טוב לפחות שיש אותם) ומעט מגיבים
אני יכול להגיד לך שמשנים כאן בפורום כמעט כולם חוו קשיים בהתחלה. גם אני כמובן.
עצם זה שעברת מחצי שעה לשעתיים זה כבר מעודד
אף אחד כמעט לא ישן לילה שלם של 7 שעות עם המכשיר בלילות הראשונים
העיקר זה שיש תהליך שיפור ואתה מצליח לישון יותר ויותר עם המכשיר
דיברנו הרבה פעמים בפורום שיש חשיבות לבחירת המסיכה
האם היא נוחה לך?
האם נתנו לך לנסות כמה מסיכות?
זה חשוב מאד שתרגיש איתה נוחות
לגבי הלחצים כמו שכתבתי לך בדר"כ בשימוש ראשוני נותנים טווח לחצים רחב יותר ורק אח"כ מצמצמים
הייעוץ המקצועי הוא של המעבדה אבל אתה מוזמן לשאול אותם
בינתיים שמח לקרוא שאתה לא מתייאש וממשיך בהסתגלות
תמשיך לעדכן
unus Posted - 08/15/2015 : 13:16:34
שלום
אינני מחפש יעוץ מקצועי בפורום, רק תגובה של מי שחווה דבר דומה ומה עשה, שעזר לו.היו עשרות צפיות , מישהו בוודאי התמודד עם קושי שלי.
באשר לעצות שלך, יצחק : אתה המשתמש הוותיק והמנוסה, לפי כל הסימנים ואני לא מתעלם ממה שאתה אומר, אבל קיבלתי מכשיר רק השבוע ונקבע לי תור ביום ג', כך שבינתיים זה בטלפון עם האנשים מקצועיים, שאני גם אפגש אתם. בודאי שאיני מפסיק לנסות בסוף השבוע. הלילה אפילו הצלחתי לישון שעתיים, אבל כשהתעוררתי ב2, כרגיל, שוב לא יכולתי להרדם והורדתי מסכה.
שוב, אשמח עם מישהו שחווה דבר דומה יספר, מה עזר לו. אני, אם וכאשר אתגבר, אחלוק את החוויה בוודאי לטובת ה באים אחרי.

סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.03 שניות.