סיפאפ פורום ישראל
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 האם מישהו ניסה הרזיה כפתרון לבעיה?

שימו לב , עליכם להירשם לפני הוספת התגובה.
להרשמה, ליחצו כאן.

רזולוציית מסך:
שם משתמש:
סיסמא:
מצב עיצוב:
עיצוב: מודגשאיטליקקו תחתוןקו חוצה יישור לשמאלממורכזיישור לימין קו מפריד קישורמיילתמונה חוקציטוטרשימה

הודעה:

* HTML לא פעיל
* הקוד פעיל
פרצופים
חיוך [:)] חיוך גדול [:D] קול [8D] ביישן [:I]
לשון [:P] רשע [):] חיוך [;)] ליצן [:o)]
עין שחורה [B)] מספר שמונה [8] מבואס [:(] ביישן [8)]
אני בהלם [:0] כועס [:(!] מת [xx(] ישנוני [|)]
נשיקות [:X] מאשר [^] לא מאשר [V] שאלה [?]

הודעות    קודמות
izi נכתב - 07/24/2015 : 11:11:30
אני משתמש חדש. כששאלתי את הרופא האם זה לכל החיים או שיש דרך אחרת
לפתרון בעיית דום הנשימה הוא הסתכל עלי בחיוך ממזרי ואמר לי תחזור עם פחות שלושים ק"ג משקל גוף ונדבר.
האם אכן מישהו פתר את בעצמו או מכיר אדם אחר שפתר את הבעיה בהרזיה בלבד?
11   תגובות    אחרונות    (החדשים ראשונים)
n-avraham Posted - 08/20/2015 : 15:00:14
ברור שזו לא תרופת פלא, אבל יותר קל לרדת במשקל לאחר ניתוח מאשר להכנס למשטר דיאטה...
יצחק Posted - 08/20/2015 : 14:36:21
בכל ניתוח יש סיכונים רפואיים (דווחו כבר לא מעט מקרים שניתוח כזה הסתבך) ולכן הוחלט שיתירו ניתוח כזה רק לבעלי עודף משקל משמעותי.
דהיינו מעל BMI מסויים.
הרבה יותר קשה גם להוריד 40 ק"ג למשל מאשר 15.
אגב, ממאמר שקראתי לאחרונה עולה כי יש רבים העוברים ניתוח קיצור קיבה וחוזרים לאחר מספר שנים למשקלם המקורי כך שגם זו לא "תרופת פלא"
n-avraham Posted - 08/20/2015 : 11:54:49
אני לא מבין את ההיגיון בקריטריונים לניתוח קיצור.
הBMI שלי לא גבוה 29.5 אבל יש בעיות כתוצאה מעודף משקל של 15 ק"ג.
לחץ דם גבוה( לוקח כדור), סוכר קצת גבוה(לוקח כדור),דום נשימה( אמור להשתמש בCPAPׂ), שומנים בדם( לוקח כדור) .
הרופא אמרה "תוריד 15 ק"ג הכל יעלם".
בטווח ארוך אני עולה לקופ"ח יותר מעלות ניתוח קיצור כיבה.
למה לא מאפשרים לי לבצע ניתוח כזה דרך הקופה ( אל תגידו לי תעשה דיאטה...לא יכול).
דני מאור Posted - 08/17/2015 : 23:10:49
ירידה משמעותית במשקל יכולה לפתור את בעיית דום הנשימה,אבל לאור העובדה שהסטטיסטיקות בנוגע להורדת משקל מדווחות על חזרה למשקל הראשוני (הגבוה) בקרב מעל 90% מהמתחילים תהליך של הרזיה, לא מקובל להתייחס לירידה במשקל כאל טיפול בעל צפי הצלחה לטווח הארוך.
כדי "להחלים" מדום נשימה חסימתי ללא אביזרים ליליים כמו סיפאפ או התקן דנטלי יש אפשרות לבחון אופציה ניתוחית.
בעבר היה ניתוח UPPP עם אחוזי הצלחה נמוכים(40%), היום עושים ניתוחים לטיפול בדום נשימה חסימתי לאחר בדיקה עם סיב אופטי בשינה מושרית, זה מאפשר לאתר את איזור החסימה בנתיב האויר ומאפשר תיכנון ניתוח בעל סיכויי הצלחה סביב 80%.הניתוחים היום כוללים טיפול ברוב איזורי החסימה כולל בסיס לשון, שקדים, שקד שלישי (אדנואיד), חיך וענבל.
ta7 Posted - 08/09/2015 : 19:37:34
שלום, הייתי פעילה פעם בפורום הזה ומדי פעם אני נכנסת וקוראת בו.
לשאלתך, אני עשיתי ניתוח לקיצור קיבה, אין לי יותר סכרת, אין יותר עודף טריגליצריטים, אין יותר בעיות אורטופדיות ואני לא משתמשת יותר בסיפאפ. אני יושנת היטב בלילה.
את הסיפאפ אני שומרת מאוחסן בארון שמא.....מקווה שלא.
יצחק Posted - 08/04/2015 : 21:48:52
הלחץ הטיפולי שלך מאד נמוך יחסית. אני כמו רבים אחרים כאן צריך לחץ של מעל 10.
זה אופטימי ןאני מאחל לך שתצליח בדיאטה ובספורט
izi Posted - 08/02/2015 : 21:36:59
תודה לעונים.
אני משתמש בנחירונים ומכוון את המכשיר ללחץ מינימום 4.5 ועד 8.5 במקסימום והתוצאות טובות מאוד ממוצע 2 הפסקות בשעה, למרות שתוצאות המעבדה בלי המכשיר היו 75 הפסקות בשעה...
כשומר מצוות אני מכוון את המכשיר בשבת ללחץ קבוע של 5.5 וגם כאן התוצאות דומות.
התחלתי תהליך הרזיה עם ספורט מקווה להתמיד ולהצליח, אעדכן בהמשך כשהירידה במשקל תהיה משמעותית.
מקווה להצליח במשימה...

יצחק Posted - 07/25/2015 : 20:41:44
אם יש לך תסמונת הפסקות נשימה בשינה ברמה קלה עד בינונית, יש בהחלט סיכוי שהפחתת משקל משמעותית תפתור הבעיה. אם מדובר ברמה קשה כנראה שהרזיה לא תפתור אלא רק תקל. הדבר מתבטא כמו שקודמיי כתבו בהפחתת הלחץ. הפחתת הלחץ מעידה שהחסימה קלה יותר.
בכל מקרה תמיד מומלץ לרזות אבל זה בכלל לא פשוט.
יותר קשה אפילו מלהסתגל ל cpap
avis Posted - 07/25/2015 : 11:36:16
בעבר כאשר ירדתי במשקל עד ל-75 ק"ג, זה הוריד לי את הלחץ המכסימלי מ-14 לכיון של 10 אך עדיין הייתי זקוק למכשיר. כיום הלחץ שלי המכסימלי הוא 12.
דגן צודק, יש ירידה בלחץ אך תלוי מה הלחץ ההתחלתי שלך. אך אין לזלזל בירידת הלחץ, זה יותר נוח בשינה.
רוצה ללמוד Posted - 07/25/2015 : 10:20:25
כאשר הורדתי קצת במשקל, מספר הלחץ במכשיר הסיפאפ ירד במקביל,
דגן Posted - 07/25/2015 : 07:51:49
יזהר שלום
אני עברתי ניתוח קיצור קיבה וירדתי כ40 קילו זה הקל בסמפטומים אבל עדיין משתמש במכשיר. ואני מכיר אנשים רזים שמשתמשים במכשיר. זה תלוי במצב שלך

סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.02 שניות.