סיפאפ פורום ישראל
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 הפרעות בליעה

שימו לב , עליכם להירשם לפני הוספת התגובה.
להרשמה, ליחצו כאן.

רזולוציית מסך:
שם משתמש:
סיסמא:
מצב עיצוב:
עיצוב: מודגשאיטליקקו תחתוןקו חוצה יישור לשמאלממורכזיישור לימין קו מפריד קישורמיילתמונה חוקציטוטרשימה

הודעה:

* HTML לא פעיל
* הקוד פעיל
פרצופים
חיוך [:)] חיוך גדול [:D] קול [8D] ביישן [:I]
לשון [:P] רשע [):] חיוך [;)] ליצן [:o)]
עין שחורה [B)] מספר שמונה [8] מבואס [:(] ביישן [8)]
אני בהלם [:0] כועס [:(!] מת [xx(] ישנוני [|)]
נשיקות [:X] מאשר [^] לא מאשר [V] שאלה [?]

הודעות    קודמות
avital נכתב - 03/12/2015 : 00:30:17
האם מישהו חווה הפרעות בליעה לאחר שימוש ממושך בסיפאפ?
7   תגובות    אחרונות    (החדשים ראשונים)
יצחק Posted - 06/19/2015 : 12:46:24
גם אני חושב שאין לנו דרך לסייע לך בבעייה כאן
אנו לא פורום של רופאים אלא של משתמשי CPAP שחולקים מהנסיון שלנו בשימוש במכשיר
הבעיה שלך נשמעת לי כקשורה למצב רפואי כלשהו
כל שביכולתי הוא להגיד לך לא לוותר על המשך הבדיקות הרפואיות והייעוץ הרפואי עד שמקור הבעיה יתגלה ויטופל
רפואה שלמה!
dan bar-or Posted - 06/19/2015 : 10:16:14
אביטל היקר, לצערי אין לנו דרך כאן לעזור לך בבעיתך, זה נשמע לי לא קשור לפורום. עליך לבצע שוב בירור ברפואת אף אוזן גרון, כמומחה להפסקות נשימה בשינה מעולם לא נתקלתי בבעיה כזאת במשתמשי סיפאפ/ביפאפ ומעבר לתשובות מעלה אין לנו דרך ככל הנראה לקשור את בעייתך לשימוש במכשיר. דן.
avital Posted - 06/19/2015 : 07:16:07
חלפו חודשיים מאז הצגתי לפורום את שאלתי, והחלטתי לחזור אליו. שאלתי היתה לגבי הפרעות בליעה ספציפיות שאני חווה מזה מספר חודשים, ואשר מקורן לא נמצא על ידי הרופאים. התשובות שקבלתי בשעתו מהפורום, פספסו לגמרי את העניין. אתחיל בכך שאציין כי הסיפאפ (בעצם ביפאפ)משמש אותי מזה כשנתיים. הפרעות הבליעה שאני חווה, אינן בשום פנים כאבי גרון, או תחושת יובש בגרון, והן מתגברות דווקא לקראת הערב ולא בסמוך להתעוררות. הן נושאות אופי מאוד מסוים. למעשה אין לי כל הפרעה בבליעה רגילה בעת אכילה או שתיה, ואיני מתקשה לבצע פעול בליעה שמתחילה מהפעלת השרירים בחלל הפה , למשל איסוף רוק ובליעתו. אני מאד מתקשה לבצע פעולת בליעה שמתחילה בפעולת שרירים באיזור הלוע למשל לאחר משיכת ריר מחלל האף אל הגרון(כדי להבין, נסו לבצע בליעות משני הסוגים). במקרה כזה, כדי להצליח אני נאלץ תחילה להעביר את הריר לחלל הפה ולבצע פעולת בליעה שמתחילה שם. אגב, אני גבר.
עדנה Posted - 03/20/2015 : 18:08:38
גם אני מכירה את התופעה של כאב גרון חזק..ואפילו התעוררתי מהשינה

בכאב. כל זאת בימים קרים. המלצתו של דן היא כנראה המלצה נכונה עבורנו.
n-avraham Posted - 03/13/2015 : 22:37:16
שלום אביטל.
אני לא מומחה לCPAP ולצערי הרב, אני לא ישן עם מכשיר תקופה ארוכה.
התופעה שאת מציינת מתרחשת גם אצלי.
בלילות בהם אני נושם דרך הפה, אני מתעורר מספר פעמים בכדי לשתות כתוצאה מקושי בבליעה.(כפי שציינתי, איני ישן עם מכשיר כלל).
ייתכן ואת זקוקה למכשיר לחות המחובר למכשיר הCPAP.
dan bar-or Posted - 03/13/2015 : 08:59:29
שלום אביטל, על שאלתך אענה כאן מניסיוני האישי ולפני שאענה חשוב לציין כאן שאינני רופא אינני עוסק ברפואה ומדובר כאן בדעתי האישית בלבד ותשובתי אינה מחליפה בשום דרך תשובה מקצועית מרופא ואני בהחלט ממליץ לך לבצע ברור אצל רופא רק כדי לשלול בעיות אחרות שיתכן שקשורות לבעיה מעלה.
אני עוסק שנים רבות בתחום המכשירים למניעת הפסקות נשימה בשינה (סיפאפ) ומעולם לא שמעתי על בעיה כזאת כפי שתארת מעלה, אבל אני באופן אישי משתמש כבר שנים במכשיר סיפאפ בלחץ קבוע 10 ס"מ ולעתים מרגיש מעיין הרגשה מוזרה בגרון (באזור בית הבליעה) כאשר אני מתעורר בבוקר, ההרגשה המוזרה חולפת אחרי כמה דקות ואז אני ממשיך בשגרת חיי.
חשבתי לעצמי לא פעם מדוע זה קורה ואני חושב שפשוט מאד מדובר בתופעת לוואי כתוצאה מהזרמת האוויר בלחץ נקודתי לאזור הזה. תופעה של קושי בבליעה מעולם לא חוויתי ויתכן שבמקרה שלך מדובר בסתם כאב גרון שקשור לעונה ויתכן ויחלוף בקרוב. כמה זמן את משתמשת במכשיר? האם הקושי בבליעה מופיע כבר תקופה ארוכה ?
יתכן וכתוצאה מהשימוש במכשיר נגרם יובש בבית הבליעה שבעקבותיו את מרגישה קושי לבלוע, האם ההרגשה הזו מלווה אותך לאורך כל היום או רק בשעות הבוקר? יתכן שאולי כדאי לשקול שימוש במעשיר לחות מחומם אשר ימנע את תחושת היובש בגרון (וזו כבר תופעה נפוצה למשתמשי סיפאפ במיוחד בימי החורף הקרים כאשר האוויר בחלל החדר קר ויבש ומוחדר בכוח ע"י המסכה) תפקידו של מעשיר הלחות (מיכל מים אשר מתחבר באופן מובנה למכשיר) למנוע יובש ע"י החדרת לחות באופן מבוקר ולחמם קצת את האוויר הקר שאת נושמת וזה יכול למנוע הרגשת חוסר נוחות בבית הבליעה. באיזה מכשיר את משתמשת ? כמה זמן? מה דרגת הלחץ? באיזו מסכה? (למשל מסכת נחירונים מחדירה את האוויר באופן מרוכז וחזק יותר ממסכה אפית רגילה).
אם יש לך שאלות נוספות אל תהססי להתקשר אלי ואנסה לעזור.

יצחק Posted - 03/12/2015 : 13:36:13
לא שמעתי וגם לא נתקלנו בפורום
ממליץ לך לפנות לרופא אף אוזן גרון

סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.02 שניות.