| הודעות קודמות |
| מיכאל1 |
נכתב - 01/03/2015 : 18:34:34 באיזה חומר משתמשים והיכן מומלץ לקנות? |
| 9 תגובות אחרונות (החדשים ראשונים) |
| txeng |
Posted - 01/07/2015 : 19:58:47 שלום,
איזופרופנול 99.7%
ברכוז הנ"ל איזופרופנול איננו מחטא יעיל. להזכירכם הריכוז הממומלץ לחיטוי הוא 50 - 70%.
ראיתי מגבונים בריכוז 60% אלכוהול המיועדים לחיטוי. לצערי אינני זוכר היכן ראיתי זאת. חיפוש של דקה באינטרנט הביא אותי למוצר מתאים מתוצרת דר, פישר, אך המגבונים גדולים.
אותו יצרן, דר' פישר, מציע מגבונים לידים בגודל מתאים יותר אך יש בהם בעיה, הם מכילים חומרים לשמור על עור הידיים. יתכן שחומרים אלה יזיקו למסכה.
מה שממש דרוש, למי שרוצה מאד להשתמש במגבונים, הם מגבונים המכילים אלכוהול בלבד.
דוד מ |
| txeng |
Posted - 01/07/2015 : 19:40:16 שלום,
מי חמצן 6%.
"גלון גדול" [מן הסתם 3.8 ליטר] מי חמצן 6% עשוי להיות רעיון טוב אם מחירו סביר. הייתי מאחסן אותו במקום לא נגיש לילדים ומשתמש בו לחיטוי כאשר מוהלים את הכמות הדרושה לפני השימוש. המיהול בערך עם כמות שווה של מים [לא חייבים מים מיוחדים, מי ברז מתאימים].
מי חמצן 6% משמשים במקרים מסוימים בתכשירים לצביעת שערות, ומשתמשים בהם, בזהירות, במספרות ולפעמים גם באריזות ביתיות. חשוב לא לטבול בהם את הידיים. מצד שני, אם נשפך על הידיים או הגוף יש לשטוף מיד עם מים רגילים והבעיה תיעלם. רמת הסיכון בזה די נמוכה ואדם זהיר יכול להתגבר על הבעיה. כמובן, לא לעיניים, לא לשתות ולהרחיק מילדים - כמו אקונומיקה למשל.
דוד מ |
| vev |
Posted - 01/07/2015 : 12:54:57 צויין שמותר אלכוהול Isopropanol יש ספריי ניקוי לאלקטרוניקה בשם IsoClene זה בא בריכוז של 99.7 אחוז קצת יקר, עלה לי 70 שח ל250ML לפני כמה שנים באופיס דיפו אבל לחיטוי מהיר של מסיכה בלי צורך להשרות בנוזל - לדעתי שווה.
|
| יצחק |
Posted - 01/06/2015 : 19:15:11 תודה דוד הציעו לי בבית מרקחת גלון גדול של מי חמצן 6% (לא היה 3%) והתלבטתי אם לקנות |
| txeng |
Posted - 01/06/2015 : 14:15:59 שלום,
רכוז מי חמצן עבור מסכה, 3% או 6% ?
מי חמצן 3% משמשים לחיטוי ונפוצים בבתי מרקחת ובקופות החולים. החיטוי נמשך בערך 3 דקות.
הצעתי: להשתמש ב 3% ולהשרות את המסכה למשך 6-8 דקות. ניתן לגעת בזה בידים חשופות ובגמר הטיפול מספיקה שטיפה במי ברז, של המסכה והידיים, לסילוק השאריות. זהירות: לא לגעת בעיניים וגם לא לשתות. כמובן להרחיק מהישג יד של ילדים. [בעיקרון, בטיחות עם מי חמצן דומה לבטיחות עם אקונומיקה ביתית.]
מסיבות בטיחות אינני מציע שמוש במי חמצן 6%. למען האמת לא מתים מזה מיד, אך אינני רואה שום סיבה לקחת סיכון כלשהו במיוחד לאדם מהיישוב אשר איננו כימאי.
דוד מ |
| יצחק |
Posted - 01/05/2015 : 17:14:45 דוד,
האם תוכל להשיב מה עדיף מי חמצן בריכוז 3% או 6% ? בעיקר מבחינת מה מחטא יותר ומאידך מה עלול להזיק יותר למסיכה |
| txeng |
Posted - 01/05/2015 : 15:00:50 שלום,
החומר המוצג בקישור הנ"ל עשוי כנראה ממיצוי של חומרים מפרי הדר; מתאים שיהיה לו ריח נהדר והוא משמש לניקוי, לא לחיטוי. ככזה הוא מחליף דטרגנט לשטיפת כילים שמחירו, עם ריח לימון, בערך 1/6 ממחיר החומר שבפירסום.
כנראה הוא חומר טבעי ולא תוצר של התעשיה הכימית. לדעתי זה לא ממש משמעותי, אך אולי יש בינינו בעלי דעה אחרת.
אני זוכר שראיתי בסופר המקומי דטרגנטים שהוכנו מחומרים טבעיים - לא בדקתי את המצאי בארץ, כמו כן לא ברור לי שהם לא יפגעו בחומר המבנה של מסכות CPAP.
דוד מ |
| avis |
Posted - 01/05/2015 : 08:58:27 http://www.healthnsupport.com/citrus-ii-cpap-mask-cleaner-32oz-concentrate.html |
| txeng |
Posted - 01/03/2015 : 19:01:11 שלום,
בעניין חיטוי מסכה וצינור נכתב רבות בפורום. אני מצרף חלק מהשירשור שעסק בנושא, הכולל הסבר די מפורט שכתבתי. מקוה שזה יעזור - אך אם נשארו נושאים פתוחים הפורום פתוח לשאלות נוספות.
בהצלחה, דוד מ ---------------------------------------------------------------------- נכתב ב - 07/23/2014 : 20:29:18
שלום,
הזדמן לי לקרוא את השירשור הזה המתייחס ל"חיטוי יסודי למסכה". נראה לי שיש אי בהירות רבה סביב נושא זה ולכן אנסה להסביר כמה עקרונות, למשל ההבדל בין חיטוי לניקוי. כדי לא להפוך זאת למסובך מאד אתייחס רק לעיקר ולא לכל הפרטים, אך כל מה שאכתוב הוא נכון [כלומר, רק אמת אך לא כל האמת]. למרות זאת מתקבל סיפור ארוך ואני מתנצל על זה.
* ניקוי: מסלק חומרים זרים מהשטח אותו מנקים. למשל, שומני גוף מבמסכה, אבק מהשיש במטבח וגם חלק מהחיידקים. * חיטוי: השמדת מרבית (!) המיקרואורגניזמים. למשל, חיידקים [=בקטריות], עובשים. * עיקור: השמדת כל המיקרואורגניזמים. למשל, הנ"ל וגם וירוסים, ספורות [spores].
בדרך כלל מבצעים ניקוי לפני שניגשים לחיטוי או עיקור.
מים ודטרגנט מתאימים לפעולת ניקוי. יש מעט חומרי ניקוי המכילים בתוכם גם חומר חיטוי ולכן שימוש בהם מאפשר חיטוי חלקי [כלומר השמדת חלק מהחיידקים]. בדרך כלל חומרי הניקוי אינם מסוגלים לבצע חיטוי ולהשמיד את מרבית החיידקים, לפיכך אלה מאיתנו שמשתמשים בחומרי ניקוי בלבד צריכים לבדוק את החומרים שלהם ולהחליט אם ברצונם לבצע גם חיטוי [אני נוהג לעשות זאת כל 3 חודשים].
חיטוי דרוש מידי פעם לאבזרים הנמצאים במגע קבוע עם הגוף, למשל מסכת CPAP, סד הנמצא בפה, או קטטר [לא עלינו]. החיטוי מתאים למקרים בהם העור שלם ולרוב המקרים בהם הטיפול איננו חודר את העור.
עיקור נחוץ לאותם מכשירים החודרים דרך העור לתוך הגוף. למשל בעת ניתוח או אצל רופא שיניים.
** חומרי חיטוי הזמינים למשתמשים שאינם צוות רפואי **
1. אקונומיקה. יעיל מאד, זול, זמין, אך *לא* מתאים לחיטוי מסכה עקב ריח של כלור.
2. אלכוהול. קיימים שני סוגים: [א] כהל אתילי או אתנול, [ב] איזופרופיל אלכוהול או פרופנול או IPA. שניהם מחטאים טובים כאשר הם בצורת תמיסה במים בריכוז 60-90%. כאשר ריכוז האלכוהול נמוך מ: 50% כושר החיטוי ירוד מאד.
אני מבין שרבים מאיתנו משתמשים במגבונים עם אלכוהול יום-יום. חשוב להקפיד שרכוז האלכוהול יהיה לפחות 60% ושלא יהיו במגבונים חומרים נוספים, מלבד אלכוהול ומים. [מצאתי באינטרנט לפחות 3 ספקים למגבונים עם אלכוהול]. *חשוב* אני מציע לא להשתמש במגבונים המיועדים לעור של תינוקות, אילו מכילים תוספים שונים כדי להגן על עור התינוק ולרוב הם ללא אלכוהול. אינני בטוח ביכולת החיטוי שלהם, ומנגד התוספים שיש בהם עלולים להזיק לחומר ממנו עשויה המסכה.
3. מי חמצן. תמיסה של 3% היא חומר חיטוי מעולה ולא יקר. כאשר נדרש חיטוי מומלץ להשרות את המסכה [עם או ללא הרצועות] למשך 5 דקות במי חמצן 3%. אני עושה זאת כל שלושה חודשים.
מצאתי אתר אחד באינטרנט שמציע מי חמצן 3% בבקבוק פלסטי של ליטר במחיר נמוך מ: 10 ש"ח; www.wohl.co.il/category/liquid אין לי שום קשר או ניסיון עם האתר הזה ומן הסתם יש עוד ספקים. לעצמי אני משיג מי חמצן ממקור אחר כפי שתראו בהמשך. מי חמצן ברכוז 3% ניתנים לשמירה בארון לפחות לחצי שנה, מעבר לזמן זה הם מאבדים את פעילותם בהדרגה. הקפידו שבאיחסון לא יהיה שום חלק מתכתי במגע עם מי החמצן.
מי חמצן 3% בדרך כלל אינם תוקפים חומרים פלסטיים אך לא כדאי להשאיר את המסכה בתוך התמיסה ליותר מ:10 דקות [לחיטוי דרושות 5 דקות]. יש להפריד מהמסכה חלקי מתכת העשויים אלומיניום או ברונזה לפני טבילה במי חמצן [בדרך כלל אין במסכות חלקי מתכת]. סיבה: מי חמצן עלולים לגרום לקורוזיה קלה בחלקי מתכות אלה.
אתם עשויים למצוא באינטרנט "המלצות" לרכישת מי חמצן בריכוז 32% ולמהול אותם בעצמכם - זה חוסך עלויות. אל תעשו זאת!!! מי חמצן ברכוז מעל 25% הם חומר מסוכן מאד! אל לכם להתעסק עם זה. לעומת זאת, מי חמצן בריכוז 3-6% לחלוטין אינם מסוכנים וניתן להחזיקם בבית כמו שאתם מחזיקים תרופות.
לסיכום: אנו מנקים את המסכה בעזרת חומרי ניקוי; אני נוהג להשתמש בדטרגנט שאיננו מכיל שום תוספות [לא ריח ולא הגנה על עור הידיים וכיו"ב]. חיטוי המסכה מידי פעם חשוב מאד; אני נוהג להשתמש במי חמצן 3% כל 3 חודשים.
דוד מ
הכותב משתמש 15+ שנים במכשירי סיפאפ וביפאפ של רספירוניקס. ב"אזרחות" הוא מהנדש כימאי כבר עשרות שנים, ובהשכלתו דר' להנדסה כימית. נערך על ידי - txeng בתאריך 07/23/2014 21:25:21
יצחק מנהל פורום נכתב ב - 07/23/2014 : 22:27:08
תודה רבה על ההסבר המעמיק ועל ההשקעה דוד
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי
zaigm חבר חדש מהשקית נכתב ב - 07/23/2014 : 23:01:43 תודה דוד על תשובתך המנומקת, ובאיזה רשת או סוג של חנויות אפשר למצוא מי חמצן בתמיסה של 3%.
יצחק מנהל פורום נכתב ב - 07/24/2014 : 09:50:03 אפשר לקנות בבתי מרקחת אני הולך לנסות גם את הסביעור שהציע זומר הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי
txeng נכתב ב - 07/25/2014 : 13:40:53
שלום,
בהמשך לחיטוי מסכה.
יתרון של מי חמצן הוא שבעת החיטוי הם מתפרקים למים ולחמצן בלבד.
יתרון שני הוא המחיר. באתר האינטרנט שהוזכר ברשימה הקודמת מוצעים מי חמצן במחיר 9 ש"ח וסביעור במחיר 50+ ש"ח - המחירים לבקבוק של ליטר.
סביעור. יש לי הסתייגות מסביעור לצורך חיטוי מסכה - בנוסף לעניין המחיר - מפני שלא ידוע לי אם החומרים הנמצאים בו נספגים בחומרים הפלסטיים מהם עשויות המסכות. לעומת זאת ידוע בודאות כי מים וחמצן, הנוצרים ממי חמצן, אינם מזיקים למסכות.
היכן משיגים מי חמצן.
1. אפשר לבדוק עם הספק באינטרנט באתר שהוזכר ברשימה הקודמת.
2. בית מרקחת בדרך כלל איננו מקור טוב מפני "מחירי בית מרקחת". לרוב הם מציעים בקבוקים קטנים לצורך חיטוי פצעים או לחיטוי עדשות מגע, וזאת במחירי בית מרקחת. מכל מקום שווה לבדוק, תשאלו על מחיר וריכוז מי חמצן.
3. מקור טוב הוא ספקי כימיקלים למעבדות. כמו כל דבר אפשר לבדוק באינטרנט אך אתרי האינטרנט אינם נותנים מידע רב ולכן צריך להתקשר טלפונית. מספר ספקים הזכורים לי הם: חן שמואל בחיפה, יואל נעים ברחובות, ופרוטארום במפרץ חיפה ובהרצליה - כמובן יש רבים אחרים. *** כאן אזכיר שנית: לא רצוי לרכוש מי חמצן בריכוז גדול מ 6%. לפני שימוש צריך למהול עד לריכוז 3%.
דוד מ הכותב משתמש 15+ שנים במכשירי סיפאפ וביפאפ של רספירוניקס. ב"אזרחות" הוא מהנדש כימאי כבר עשרות שנים, ובהשכלתו דר' להנדסה כימית. נערך על ידי - txeng בתאריך 07/25/2014 17:48:57 ---------------------------------------------------------------------- |
|
|