| הודעות קודמות |
| hagai_sc |
נכתב - 12/26/2014 : 22:29:49 האמת היא שכבר 8 שנים אני מושך את הנושא אבל בעיות שלא מטפלים בהן או שהן נעלמות או שהן מחמירות .
הייתי במעבדת שינה 39-RDI 76% חמצן בדם והמלצה ל 8-18 לחץ אטמוספרי .
עליי לציין את השירות והרצינות של המרפאה של ד"ר שפירר .
יש המלצות ? לא פחות חשוב ממני וממה להיזהר ? |
| 14 תגובות אחרונות (החדשים ראשונים) |
| jzomer |
Posted - 12/30/2014 : 21:32:31 עוד אימרה על מהנדסים - בשלב מסוים צריך לירות במהנדס ולצאת לייצור ושיווק. נחמד שאנשים עם המון נסיון אישי מכלילים על היתר.זה רק מדגיש שזה ממש אישי. אני מדבר גם מפוזיציה של משתמש וגם מנסיון של 30 שנה ועשרות אלםי מטופלים. מעשיר לחות יכול להועיל לחלק מהם ובטיפול לא נכון יכול גם להזיק.אם זה מועיל-בבקשה לרכוש.לנסות תמיד כדאי. הויכוח בין מרצדס וקדילאק הסתיים אצלי בגיפ טויוטה ראב 4 קצר !! |
| txeng |
Posted - 12/30/2014 : 11:49:47 שלום,
הויכוח על מה טוב יותר, עם מעשיר לחות או ללא מעשיר לחות כנראה ימשיך עוד זמן רב. דבר אחד בטוח, יש אנשים עבורם זה מועיל ויש אחרים עבורם זה מיותר לחלוטין. זה מזכיר לי את הויכוח איזו מכונית טובה יותר? קאדילק או מרצדס?
מבחינה טכנית ועובדתית, מעשיר לחות הוא פוטנציאל לזיהומים במיוחד אם איננו מטופל ועובר ניקוי כראוי. כאמור ניתן להתגבר על המגבלות אך צריך להקדיש לזה את הזמן הדרוש. אם לא עושים זאת מסתמכים על המזל בדומה לחציית כביש סואן שלא במעבר חצייה - אפשרי, אבל...
נראית לי מאד דעתו של יצחק - המשתמש יכול לנסות. מכאן הכל תלוי בפסיכולוגיה של המשתמש, אשר צריך להחליט אם התועלת הנוספת שווה את הטירחה הנוספת. אזכיר שוב אימרה נפוצה בקרב מהנדסים. האויב הגדול של פיתרון טוב הוא הפיתרון הטוב ביותר!
לכשעצמי, טוב לי עם המכשיר ללא מעשיר לחות ואני מסתפק בפיתרון הטוב ואינני מחפש את הטוב ביותר.
דוד מ
|
| יצחק |
Posted - 12/29/2014 : 14:20:04 quote: Originally posted by hagai_sc
תודה על כל התגובות , במעבדת שינה המליצו לי על מכשיר לחות , ניסיתי weinman הדגם הישן, אני אשתף אתכם בהרגשה - באמת לוקח זמן להתרגל לכל נושא המסכה, מה גם שהיא לא היתה נוחה , אבל כשסוף סוף ישנתי הרגשתי ערני כמו שכבר שנים לא הרגשתי, מה שמוזר הוא שהגוף רגיל להיות עייף בשעות מסוימות אז היתה תחושה של רצון לישון באמצע היום בלי להיות עייף . איזה סיבוכים נגרמים עקב רמת חמצן נמוכה , איך אני יכול לדעת אם לא נדפק לי כבר משהו?
חגי, אין טעם לחשוב על העבר אלא על העתיד דום נשימה לא מטופל וירידה בריווי החמצן מקושר כמעט לכל מחלה כרונית שיש החל ממחלות לב וכלה בשבץ וסכרת. אתה יכול לקרוא במאמרים ובהרצאות המצולמות שמופיעות בדפים הנעוצים בראש הפורום. עם זאת למיטב ידיעתי, לא מדובר בנזק מיידי יומיומי אלא נזק מתמשך מצטבר של שנים ללא טיפול. הכי חשוב שעכשיו תטופל ותשמור על בריאותך לעתיד
|
| avis |
Posted - 12/29/2014 : 11:02:23 זומר, זרימת האויר של המכשיר בדומה למאוור חזק, גורמת לאוויר קר שחודר בלחץ לסינוסים וחלל הפה. זה גורם לי אי נוחות ובעיות בנשימה, לכן החימום של האויר פוטר לי את הבעיה בנשימה וגורם לי לשינה יותר נעימה. כשיש לך מסכה על הפנים, רצועות, לחץ כל דבר שיכול לשפר את ההרגשה נחשב. למזלי, נפתרתי מהרצועות ומהלחץ והסימנים על הפנים אחר שינה. כעת גם אין לי הרגשה של חדירת אוויר דרך ונטיל. אולי קשה להאמין, אבל לפעמים אני מחפש את המסכה לשים על הפנים ולאחר שניה מתברר לי שהיא כבר על הפנים. כאשר אני מתעורר אני שוכח שיש לי מסכה על הפנים ורק כשאני קם מהמיטה אני מרגיש בזה. מה יכול להיות יותר טוב מזה? נכון, השלב הבא זה להוריד את המסכה לגמרי, גם זה יגיע כאשר 4 זוגות רגלים יקחו אותי. טמפרטורת הגוף היא 37 מעלות, החימום במכשיר הוא מכסימום 30 מעלות. שלא כמו בעבר, מכשירי האדים כיום עובדים בטמפרטורות נמוכות, ומטרתם להקל על הנשימה. לדעתי, טענתך על מקומות קפואים לא מבוססת. לישנים ברחוב אין מכשיר, אלו שישנים בבית יש להם חימום ובכל זאת משתמשים במעשיר וצינור חימום. בחלק מהמעשירים ניתן לכוון את הטמפרטורה עד 30 מעלות. כנראה שצריך להוסיף על טעם וריח גם על הרגשה אין מה להתוכח. במקרה שלי זה יותר מהרגשה וזה הוכיח את עצמו, דייני. אילו לא היה איכפת לי שהחברים יהנו ממשהו שיכול לעזור להם לאהייתי כותב על זה. מטרת הפורום זה לעזור אחד לשני מניסיון, ולצערי או לשמחתי למרות שזה לא המקצוע שלי, יש הרבה ניסיון ואין כמעט דבר שלא ניסיתי בנושא. בקשר לניקיון, אני מנקה את המעשיר בצורה לא סדירה, כל חודש בערך, לפעמים גם שוכח. פילטר במכשיר אני מחליף פעם בחודשיים אם אני נזכר, בדרך כלל נסיעה לחו"ל מזכירה לי להחליף פילטר. אין ללמוד ממני את תדירות הניקיון. הדבר היחיד שאני תמיד מקפיד, זה להרתיח טוב את המים ולתת למשקעים והאבן לשקוע עד שיתקררו. והרי על זה כבר נכתב ועוד יכתב. בהצלחה לכל אלו שמשתמשים או לא משתמשים במעשיר וצינור חימום. העיקר רק כל הזמן. |
| jzomer |
Posted - 12/29/2014 : 09:16:53 אבי- מנסיון - במישור החוף יש מספיק לחות באוויר.רק בחמסין נוראי ובמקומות קרים ויבשים כמו ירושליים צפת באר שבע או פולניה גרמניה ומרכזי יבשת צריך. או אם ישנים במזגן כל הלילה. שים לב בעולם מי משתמש- בארהב ישנים עם מזגן או במקומות קפואים כמו שיקגו בחורף. בתנאים של קופות החולים בארץ אולי כדאי לרכוש מעשיר אבל להשתמש בתבונה ומתי שצריך.ולנקות היטב |
| hagai_sc |
Posted - 12/29/2014 : 00:06:20 תודה על כל התגובות , במעבדת שינה המליצו לי על מכשיר לחות , ניסיתי weinman הדגם הישן, אני אשתף אתכם בהרגשה - באמת לוקח זמן להתרגל לכל נושא המסכה, מה גם שהיא לא היתה נוחה , אבל כשסוף סוף ישנתי הרגשתי ערני כמו שכבר שנים לא הרגשתי, מה שמוזר הוא שהגוף רגיל להיות עייף בשעות מסוימות אז היתה תחושה של רצון לישון באמצע היום בלי להיות עייף . איזה סיבוכים נגרמים עקב רמת חמצן נמוכה , איך אני יכול לדעת אם לא נדפק לי כבר משהו? |
| יצחק |
Posted - 12/28/2014 : 22:47:49 גם אני לא משתמש במעשיר לחות אבל בהחלט ממליץ להתנסות בו לנסות כמה ימים עם מעשיר לחות וכמה בלי ואז לקבל החלטה מושכלת מה יותר נוח מעשיר לחות הכרחי כמעט תמיד למשתמשים במסיכת נחירונים למשתמשים במסיכה אפית הוא אופציונאלי |
| avis |
Posted - 12/28/2014 : 19:31:59 כמו שכתבתי, כל אלו שלא משתמשים התרגלו כבר במשך שנים לישון בלי ולא מרגישים צורך. גם אני ישנתי בלי עד שזה יצא לשוק ניסיתי והרגשתי שיפור באיכות השינה ובאורך שעות השינה, הרגשה זו חוזקה ע"י דוחות השינה מהמכשיר. לדעתי אלו שלא משתמשים במעשיר וכותבים שזה לא נדרש, מבלי לדעת, דעתם מונעת ממשתמשים חדשים לנסות דבר יעיל שיכול להקל על התאקלמות המשתמשים החדשים. לפחות בפורומים באנגלית אני מוצא שרוב המשתתפים משתמשים במעשיר. אני משווה את זה לתקופה שהרכבים היו עם הילוכים והתחילו לצאת הרכבים האוטומטיים. אז זה לא התקבל על ידי רוב האנשים שהיו להם ידניים. היום קשה לחשוב על רכב ידני. כמו שכתבתי, כבר היום החברות המובילות יצאו עם מעשיר כחלק מהמכשיר ונראה שבהמשך לא יהיה מכשיר בלי מעשיר. אולי בארץ אני מקדים את זמני אבל בחו"ל גם למכשירים קטנטנים יוצאו מעשירי לחות. ברור שחלק מהחברים יחלקו על דעתי זו, אבל אל תגרמו לאנשים לא לנסות. |
| jzomer |
Posted - 12/27/2014 : 22:34:59 מסכים עם דוד .אני לא משתמש במעשיר לחות ולא מרגיש שחסר לי משהו.את היובש בפה מסדרים קודפ כל עם לחץ נכון מסכה שלא לוחצת מצידי האף והסתגלות הדרגתית. מעשיר לחות דורש תחזוקה וניקוי קפדניים. |
| avis |
Posted - 12/27/2014 : 22:19:25 ברוך הבא ובהצלחה, אתה זקוק לזה. הלחץ שלך הוא גבוהה מאוד, לכן אתה צריך ואולי חייב מעשיר לחות עם צינור חימום. זרימת אוויר חזקה גורמת לקרור לכן אני במקומך לא הייתי מסתכל על העלות כי זה יגרום לך להסתגלות יותר קלה למכשיר. כיום 2 החברות המובילות, RESMED ו PHILIPS המכשירים החדישים מגיעים עם לחות וחימום כחלק אינטגרלי במכשיר. בארץ זה נכנס באחור כי חלק מקופות החולים מאשרות רק מכשירים זולים מחברות דרגה שנייה או שלישית. והמשתמשים במכשיר הוותיקים כמוני התחילו עם מה שיש בשוק ורק אחר כך כשהופיע המעשיר חלק רכשו וחלק מעדיפים לחסוך או שחושבים שהם לא צריכים כי כבר התרגלו בלי. חלקם ינסו להפחיד אותך בפוסטים על זיהום וצורך בטיפול אבל כמשתמש אני קובע שזה שטויות. אם אתה איש טכני, חשוב שהמכשיר שתרכוש יהיה עם תוכנה שמורידה נתונים מקיפים על השינה. גם על זה תוכל לקרוא על זה בפורום. אם אתה בר מזל ושייך לכללית, תוכל לרכוש בקלות מחו"ל ברמה גבוהה יחד עם מעשיר וצינור חימום בחצי מחיר מזה שמוכרים בארץ בלי מעשיר. כפי שתקרא בפוסטים יש הרבה תלונות מהשרות של החברות בארץ. תנסה את החברות בארץ אבל אל תתחייב לאף אחת עד שתחליט מה אתה באמת רוצה. המסכה כפי שצחי כתב היא מרכיב חשוב בהסתגלות. אם נפעיל את ההיגיון נראה כי ככל ששטח המסכה על הפנים הוא גדול יותר, כך הסיכויים לדליפות גדל וגם הנוחיות על הפנים מושפעת משטח המגע בפנים. אם אין לך בעיה בפתיחת פה, ימליצו לך בעיקר על אפית, יש גם מסכת נחיריים אבל בלחץ כמו שלך, לדעתי אתה חייב מעשיר לחות וצינור חימום. כמובן שהכל תלוי בך, ברגישות ובנוחיות שתרגיש וזה מאוד אידיבידואלי ואישי. לנו מאוד קל לתת עצות, אבל אתה הוא שיודע מה טוב לך ומה יהיה נוח לך. אני בגישה שאם אין אני לי מי לי.
|
| txeng |
Posted - 12/27/2014 : 20:59:40 שלום,
אני מצטרף בכל לב לכל ההמלצות של יצחק ולמרבית ההצעות של VAV אך עם הסתייגות חזקה בעניין מעשיר לחות.
מזה זמן שאני טוען שלא כל אחד זקוק למעשיר לחות ומציע לכל משתמש חדש לבדוק בעצמו אם הוא זקוק לזה. אין הצדקה לחשוב שמעשיר לחות הוא חלק הכרחי של מכשיר הנשימה - הוא טוב רק עבור אלה שבדקו זאת אישית ומצאו שזה עוזר להם.
אני אחד מאותם משתמשים שאינם זקוקים למעשיר לחות; יש עוד אנשים ללא מעשיר לחות אך משום מה קולם לא נשמע [להוציא יצחק שדיווח בפורום שהוא ניסה ומצא שאיננו זקוק לתוספת זו]. חשוב לזכור שמעשיר לחות עלול לסבך את השימוש במכשיר הנשימה ועלול לעודד גדילת חיידקים במערכת עקב הלחות. על מגבלות אלה אפשר להתגבר, אך למה להסתבך אם אין צורך אמיתי. האימרה אם לא יועיל גם לא יזיק איננה תופסת במקרה זה.
בקיצור, בדוק בעצמך וזכור שלא כל משתמש זקוק למעשיר לחות.
דוד מ |
| vev |
Posted - 12/27/2014 : 17:10:37 מעבר לדברים המצויינים שיצחק רשם, אוסיף שמסיכות אף+פה מיועדות לא רק למי שנושם דרך הפה, אלא גם למי שמשתמש במסיכות אף (נחירונים או רגילות) ובמהלך הלילה נפתח הפה ובורח ממנו אוויר.
להזהר אני מציע מכולם.
קח מכשירים ומסיכות לניסיון מכולם במקביל שתוכל להשוות. תתעקש על משומשים ואישור שניתן לך משומש. אם אומרים לך שהם מוכנים לתת חדש, תבקש לראות במו עינייך שזה בשקית/בקרטון סגור הרמטית לפני שהם פותחים אותו. אם אומרים לך שזה הרגע נפתח - זה לא חדש. תבקש אישור בכתב לגבי מה שניתן לך (חדש/משומש), שלא יהיו הבנות . תבדוק באתרים של יצרני המסיכות מה המידה שלך. ינסו לדחוף לך מה שהם רוצים למכור (אריזה שנפתחה למשל), מה שיש להם במלאי, לאו דווקא המידה שלך. אל תוותר. תהיה עקשן.
תלמד איך להכנס לתפריט קלינאים שתוכל בעצמך לראות מה אפשר להגדיר.
הדבר שהכי מפריע לשינה זה כשהמכשיר מקשה בהוצאת האוויר או כשהוא מכניס אוויר באלימות ואתה לא יכול לנשום בטבעיות. המכשיר צריך להתאים את עצמו אליך לא ההיפך. אם אתה מרגיש שזה לא עובד טוב, תגיד לסוכן. הוא לא מצליח לסדר? תבקש להחליף במקום לסוג מסיכה אחרת אולי זה יעזור? אם זה לא עובד בשבילך כשאתה ער, זה בטוח לא יעבוד כשאתה ישן.
המכשירים המובילים בשוק: Respironics 60 series Resmed s9 (יש כמה דגמים) Weinmann Prisma Fisher & paykle Icon+
מאוד ממליץ על מכשיר לחות. גם אם אתה מרגיש שאתה לא צריך, חבל לתת לקונכיות לעבוד קשה כדי לפצות על היובש והקור של לחץ האוויר המוגבר. לדעתי זה עלול להוביל למעגל קסמים שבו הקונכיות גדלות וחוסמות עוד יותר את מעברי האוויר.
אני לא רופא ולא יועץ ולא לוקח על עצמי שום אחריות.
|
| יצחק |
Posted - 12/27/2014 : 15:44:29 שלום חגי וברוך הבא לפורום שלנו
ממה שאני רואה אתה סובל מדום נשימה ברמה קשה. ירידה ל- 76% חמצן בדם היא מסוכנת ודורשת טיפול. אתה חייב לקחת אחריות על החיים שלך ובריאותך ולטפל בעצמך. אף אחד לא ייעשה את זה בשבילך. על הדרך תוכל גם לשפר בהרבה את איכות חייך, לא להגיש עייפות כל היום, לא לסבול מכאבי ראש, לא להירדם מול הטלביזיה או בקולנוע ולהנות מהחיים.
תהליך ההסתגלות הראשוני ל CPAP הוא מאתגר היא אולם כולנו עברנו אותו.תהליך ההסתגלות אורך מספר שבועות במהלכן עליך לאתר את המסיכה הנוחה לך אישית ביותר ואת המכשיר וכיוונון הפונקציות המתאימות לך ביותר.
רצוי מאד שהתהליך ילווה בייעוץ מקצועי ואכפתי של מעבדת שינה או של סוכן אחת החברות המשווקות את המכשירים וכן גם בייעוץ מרופא מומחה.
אני ממליץ לך:
1. להשלים את הבדיקה במעבדת שינה כולל המלצה לשימוש במכשיר CPAP ובדיקת התאמת לחצים (תעזור באבחנה וגם בקבלת ההחזר מקופ"ח).
2. לנסות מגוון רחב של מסיכות על מנת להחליט מהי המסיכה הנוחה אישית ביותר למטופל (לכל אדם מסיכה שהוא מוצא אותה נוחה יותר והדבר אינדבידואלי).שימי לב אתה יכול לרכוש מסיכה מתוצרת שונה מיצרן המכשיר.
קיימות מסיכות במגוון רב הנחלקות לכמה משפחות עיקריות:
א. מסיכות אפיות - מכסות את האף ב. מסיכות נחירונים - נכנסות ישירות לנחיריים (יותר קשות להסתגלות) ג. מסיכות אף ופה - מכסות גם את הפה ומיועדות לנושים דרך הפה בלילה
קיימים גם מסיכות מחומרים שונים כמו ג'ל וסיליקון או שילוב ביניהם
3. רק לאחר בחירת המסיכה לנסות אותה על מכשיר נוסף (בכדי שההשוואה תהיה אמיתית ומדוייקת). קיימים מספר מכשירים מובילים בשוק. חשוב שלמכשיר יהיו אופציות של קריאת נתונים מפורטת, מנגנון הפחתת לחץ בנשיפה וכן שהמכשיר יהיה שקט באופן שלא יפריע לך או לבת זוגך.
4. לקבל כל מכשיר לתקופת ניסיון של שבועיים-שלושה לפחות.
5. לנסות המכשיר עם מעשיר לחות ובלעדיו על מנת להחליט אם הוא מסייע לך.
6. רק לאחר השלמת הבדיקות יש לקבל החלטה מושכלת על רכישה.
כדאי לך לקרוא לפחות את כל העצים המופיעים בראש הפורום כדי שתאסוף אינפורמציה חשובה נוספת שתעזור לך להתמודד עם התופעה.
בהצלחה ואתה מוזמן להמשיך לשאול ולעדכן
|
| jzomer |
Posted - 12/27/2014 : 11:47:59 תודה על המחמאה. להיזהר בעיקר מזומר שלא מרפה עד שתטופל בסיפפ!!!!!!!!!! |
|
|