סיפאפ פורום ישראל
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 המלצה לסיפאפ לדום נשימה + תפקוד ריאות לקוי

שימו לב , עליכם להירשם לפני הוספת התגובה.
להרשמה, ליחצו כאן.

רזולוציית מסך:
שם משתמש:
סיסמא:
מצב עיצוב:
עיצוב: מודגשאיטליקקו תחתוןקו חוצה יישור לשמאלממורכזיישור לימין קו מפריד קישורמיילתמונה חוקציטוטרשימה

הודעה:

* HTML לא פעיל
* הקוד פעיל
פרצופים
חיוך [:)] חיוך גדול [:D] קול [8D] ביישן [:I]
לשון [:P] רשע [):] חיוך [;)] ליצן [:o)]
עין שחורה [B)] מספר שמונה [8] מבואס [:(] ביישן [8)]
אני בהלם [:0] כועס [:(!] מת [xx(] ישנוני [|)]
נשיקות [:X] מאשר [^] לא מאשר [V] שאלה [?]

הודעות    קודמות
dorg נכתב - 12/19/2014 : 09:35:32
שלום
אני חדש בפורום - ברוכים הנמצאים.
אשמח לקבל המלצה לסיפאפ - רצוי כמה אפשרויות-
חוץ מדום נשימה קיימת בעיה של חסימה בריאות לכן חשוב שיהיה קל להוציא את האוויר.
תודה מראש
9   תגובות    אחרונות    (החדשים ראשונים)
jzomer Posted - 12/27/2014 : 11:49:13
כולם בסוף יצטרכו סיפפ אז למה לדחות את זה?????
dorg Posted - 12/26/2014 : 10:12:33
תודה
העצות שלכם באמת עוזרות ונותנות הרגשה שאנחנו לא לבד.
בשבוע הבא ניפגש עם רופא הריאות ונשמע מה דעתו.
מקווה שאין לו פתיל קצר ושלא יחשוב שאנחנו חכמולוגים.

זה לא ממש חשוב אבל מי שצריך את הספאפ זאת אשתי
ואני מנסה לשכנע אותה שתצטרף לפורום המועיל והנחמד.
jzomer Posted - 12/25/2014 : 23:03:08
לויינמן יש פריזמה ביפפ חדשה ושווה נסיון.ישנתי והייתי מרוצה מאד.
txeng Posted - 12/25/2014 : 17:50:44
שלום דור,

לגבי מכשירים להתנסות. גם אני הייתי זקוק למכשיר שהוא "יותר" מסיפאפ ורופא ריאות המליץ על ביפאפ. בהקשר זה אני מצטרף לדעתו/ה של VEV לגבי רספירוניקס. אני משתמש במכשיר ביפאפ שלהם [System one] כבר כמה שנים ולפני כן השתמשתי במכשירי סיפאפ שלהם. לפני מספר חודשים החלפתי מכשיר ביפאפ והמשכתי באותה סידרה וזה עובד מצויין.

חשוב לדעת שאם אתה רוצה לעשות מחקר על השינה שלך עם כל האינפורמציות וגם גרפים צבעוניים אזי את זה לא תמצא במכשיר של רספירוניקס. הם נותנים על צג פשוט שחור/לבן רק את המידע החשוב ביותר. לי זה איפשר לכוון את המכשיר למצב אוטומטי מתאים ואני ישן היטב כל לילה; הגעתי כבר מספר פעמים ל: 10 שעות שינה ללא הפסקה [הייתי עושה זאת יותר אך לאישתי יש תוכנית "הפעלות" עבורי].

לגבי עלות המכשיר. אני העדפתי לרכוש בארה"ב ולא להסתבך עם קופ"ח מאוחדת שהעלו אותי על מסלול שכנראה ידרוש שנה שלמה של בדיקות ואישורים - זו כמובן החלטה אישית. המכשיר האחרון עם מסכה עלה לפני 6 חודשים קצת פחות מ 900 דולר. זה המכשיר:
DS760HS Phillips Respironics System One BiPAP Auto with BiFlex, Heated Humidifier, & SD Card
מסכה אפית מחומר ג'ל Respironics Profile Lite Nasal Mask with Headgear
מקווה שהמידע הזה יתן לך נקודת ייחוס לצורך החלטה.
דוד מ
jzomer Posted - 12/25/2014 : 08:26:48
בהחלט יתכן שבמחלת ריאות חסימתית אתה זקוק דווקא לביפפ ורופא ראות יכול להמליץ.מבחינת עלויות זה נחשב מכשיר הנשמה והקופה מספקת לך אותו או בחינם או בהשתתפוץ עצמית או בשכירות.
העניין הוא שיש סיכוי שתקבל מכשיר משומש וישן ורועש כי זה מה שיש במחסן הקופה.יש שיפורים רבים בביפפים בשנים האחרונות.רצוי מכשיר חדיש.
תתעניין בקופה שלך.
txeng Posted - 12/19/2014 : 23:46:46
שלום,

הוכר כאן מכשיר ביפאפ [בשונה ממכשיר סיפאפ]. נדמה לי שהשתתפות קופ"ח למכשיר ביפאפ מתנהלת באופן שונה מאשר החזר הוצאות הרכישה.

אני משתמש במכשיר ביפאפ, אך עד כה לא ניסיתי לקבל החזר מקופ"ח מסיבות שאינן שייכות לעניין, לכן אין לי ניסיון בהקשר זה.

זכור לי שיעקב זומר התייחס לעניין ביפאפ ואולי הוא האיש שאיתו כדאי לברר זאת.

דוד מ
יצחק Posted - 12/19/2014 : 13:43:36
שלום דור וברוך הבא לפורום שלנו

תהליך ההסתגלות הראשוני ל CPAP הוא מאתגר היא אולם כולנו עברנו אותו.תהליך ההסתגלות אורך מספר שבועות במהלכן עליך לאתר את המסיכה הנוחה לך אישית ביותר ואת המכשיר וכיוונון הפונקציות המתאימות לך ביותר.

רצוי מאד שהתהליך ילווה בייעוץ מקצועי ואכפתי של מעבדת שינה או של סוכן אחת החברות המשווקות את המכשירים וכן גם בייעוץ מרופא מומחה.

לאור מה שאתה כותב על הבעיה בתפקודי הריאות שלך חשוב במיוחד שתקבל ייעוץ רפואי שוטף כחלק מהתהליך. כמו כן כמו שנכתב לך תוכל לנסות מכשיר BPAP שהוא הרבה יותר יקר ודורש מרשם מיוחד מהרופא המטפל. בכל מקרה נראה לי שעדיף לך לנסות בתחילה CPAP ולבדוק יעילות הטיפול. אבל שוב חשוב שהתהליך ילווה בייעוץ רפואי.

אני ממליץ לך:

1. להשלים את הבדיקה במעבדת שינה כולל המלצה לשימוש במכשיר CPAP ובדיקת התאמת לחצים (תעזור באבחנה וגם בקבלת ההחזר מקופ"ח).

2. לנסות מגוון רחב של מסיכות על מנת להחליט מהי המסיכה הנוחה אישית ביותר למטופל (לכל אדם מסיכה שהוא מוצא אותה נוחה יותר והדבר אינדבידואלי).שימי לב אתה יכול לרכוש מסיכה מתוצרת שונה מיצרן המכשיר.

קיימות מסיכות במגוון רב הנחלקות לכמה משפחות עיקריות:

א. מסיכות אפיות - מכסות את האף
ב. מסיכות נחירונים - נכנסות ישירות לנחיריים (יותר קשות להסתגלות)
ג. מסיכות אף ופה - מכסות גם את הפה ומיועדות לנושים דרך הפה בלילה

קיימים גם מסיכות מחומרים שונים כמו ג'ל וסיליקון או שילוב ביניהם

3. רק לאחר בחירת המסיכה לנסות אותה על מכשיר נוסף (בכדי שההשוואה תהיה אמיתית ומדוייקת). קיימים מספר מכשירים מובילים בשוק. חשוב שלמכשיר יהיו אופציות של קריאת נתונים מפורטת, מנגנון הפחתת לחץ בנשיפה וכן שהמכשיר יהיה שקט באופן שלא יפריע לך או לבת זוגך.

4. לקבל כל מכשיר לתקופת ניסיון של שבועיים-שלושה לפחות.

5. לנסות המכשיר עם מעשיר לחות ובלעדיו על מנת להחליט אם הוא מסייע לך.

6. רק לאחר השלמת הבדיקות יש לקבל החלטה מושכלת על רכישה.

כדאי לך לקרוא לפחות את כל העצים המופיעים בראש הפורום כדי שתאסוף אינפורמציה חשובה נוספת שתעזור לך להתמודד עם התופעה.

בהצלחה ואתה מוזמן להמשיך לשאול ולעדכן

avis Posted - 12/19/2014 : 10:38:40
המכשירים החדשים מגיעים עם אפשרות כיוון להקלת הנשיפה.
בדרך כלל זה נקרא Expiratory Pressure Relief EPR
במכשיר שאני משתמש יש את זה.
vev Posted - 12/19/2014 : 10:14:14
קח מכשירים להתנסות, עד שלא תנסה לא תדע.
מה שלי למשל לא נוח יכול להיות לך נוח מאוד. יהיו עוד דברים שיפריעו לך, לכל מכשיר יתרונות וחסרונות.

בעקרון מכשירים עם BiPap או VPAP (אותו דבר רק בשם שונה אצל היצרניות) עדיפים על CPAP בנושא של קלות הנשימה.

תתחיל עם אלה:
1) Respironics 60 series מכשיר BPAP.
2) Weinmann Prism לא יודע אם CPAP או BPAP אבל מרגיש כמו BPAP.
3) Fisher and Pykel Icon+. עובד על אוטומט בלבד,יש צורך בתפריט קלינאים סודי כדי לשנות הגדרות מתקדמות.
4) Resmed S9 - אני לא אהבתי בכלל למרות שזו חברה אולי הכי נחשבת. יש להם מכשיר VPAP שאותו לא ניסיתי ועלותו באיזור ה15000, בערך פי 2 מרספרוניקס המקביל.

סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.02 שניות.