הודעות קודמות |
אמנון |
נכתב - 12/07/2014 : 01:30:35 היי לכולם: לא הייתי כאן הרבה הרבה הרבה זמן.......חזרתי. רציתי להתייעץ איתכם: אני משתמש במסכת CPAP משנת 2006 עד היום. הסיבה ממנה סבלתי מדום הנשימה נשארה עד היום לא ברורה,כיוון שקיבלתי מרופאים שונים חוות דעת שונות. לאחרונה הלכתי לרופא א,א,ג שבעבר עזר לי מעולה בבעייה אחרת,גם כן לייעוץ בנושא אחר,ושילבתי גם את נושא הדום נשימה. הוא חושב שדום הנשימה שלי נגרם מצניחת הלשון והענבל (אחרי שינה בלי מסכה אני חש כאב בגרוני),ולכן הוא המליץ לי על ניתוח לקיצור ענבל,ואחריו ימליץ לי על מתקן חדש,סוג של מייצב לשון-אני חושב שהוא התכוון ל-AVEO TSD. הייתי מאוד שמח למצוא תחליף למסכה,שאמנם עוזרת לי המון,אבל בכל זאת,צריך לסחוב אותה איתי לכל מקום מחוץ לבית,לחו"ל,וכן אם משהו מתקלקל בה בשבת/חג,עליי לסבול ולחכות ליום חול,לשעות העבודה הנורמאליות של החברה וכד'. גם ניסיתי לאחרונה לבד בצהריים,לישון עם לשון בחוץ מוחזקת בשיניי-זוהי שינה לא רצינית (אצלי בצהריים) אבל הרגשתי די טוב. מה שרציתי לברר הוא לשמוע התנסויות שלכם בנושא (לא כרופאים אלא כמשתמשים ב-(CPAP: א.האם מישהו ממכם ניסה את מייצב הלשון? ב.אם או בלי ניתוח ענבל?האם מנסיונכם (הלא רפואי/נסיון שטח) אפשר בלעדיו? ג.התרשמויות? שלכם בברכת חג חנוכה שמח עם שינה טובה יסודית ומשביעה אמנון
|
9 תגובות אחרונות (החדשים ראשונים) |
jzomer |
Posted - 12/09/2014 : 18:30:07 הגבהת המיטה ומניעת שכיבה על הגב יכולים להועיל.פשוט וניתן לנסות.לא מיטה מתכווננת אלא שני בלוקים של 15 סמ מתחת לשני רגלי המיטה בצד הראש. המיטה נשארת מישורית אך לא אופקית. כרית אחת דקה במקום שתיים שלוש. |
אמנון |
Posted - 12/07/2014 : 23:53:59 לפי מה שאני רואה פה וגם ראיתי בעבר במקומות אחרים,ניתוחים בנושא הם בעייתיים. עניין החסימות בזמן שינה על הגב ולו למספר דקות מוכר לי,אלא שאני חש את החסימה לא מאחורי האף אלא בגרון,כך שכנראה הבעייה שלי היא בכל זאת לשון צונחת אחורה עם או בלי חיך. קיבלתי המון המון חומר למחשבה בנושא ממכם,שראוי למחשבה ושיקול דעת. אשן על זה כמה זמן (בנתיים עם הסיפאפ שלי). אוזכר פה כן משהו שהיה חדש לילגמרי ,שזו בדיקה עם מצלמה בזמן הרדמה,דבר שאף פעם לא הציעו לי,ומאוד הייתי רוצה לדעת אחרי כמעט 9 שנים באופן מדוייק ומדעי מה גורם לי לדום נשימה בשינה.אדבר על זה גם אם רופא האף אוזן גרון שלי.
|
dan bar-or |
Posted - 12/07/2014 : 23:20:51 בהמשך לתשובתי הקודמת בעניין תומך לשון , ישנו מחקר אשר מסביר כיצד ניתן לטפל בהפסקות נשימה ע"י תומך הלשון המדובר. להלך הקישור למחקר : aveoTSD Clinical Trials & Tongue Related Papers לצערי לא הצלחתי להוסיף את הקישור שממנו אפשר להתחבר למי שמעוניין לקרוא את המחקר יעשה העתק הדבק.
צחי אשמח אם תסייע בהעלאת הקישור למחקר.
|
n-avraham |
Posted - 12/07/2014 : 20:30:14 לא מחוייב... תמיד כשאני ישן על הגב ולו למספר דקות, ברגע שמתחיל רפיון בשרירי הגרון/לשון אני מיד מרגיש צניחה וחסימה מאחורי האף, אפילו בזמן שאני עדיין לא ישן... |
johndewey |
Posted - 12/07/2014 : 20:22:41 אמנון, ברצוני להוסיף למה שצינו יצחק ודן על הניתוחים שלא פעם צריך לחזור עליהם כעבור כמה זמן.
לגבי השינה בצהריים: נדמה לי שדום הנשימה מופיע בעיקר בזמן שינה עמוקה ? |
אמנון |
Posted - 12/07/2014 : 11:35:49 קודם כל תודה מקרב לב על התייחסותכם,בהחלט לוקח לתשומת ליבי,עדיין עם הסיפאפ,לא ממהר לשנות וגם לא ממהר לעבור ניתוח: לגבי שאלות ספציפיות ששאלת דן: א.אובחנתי ב-2006,כסובל מדום נשימה בדרגת חומרה קשה לאחר בדיקה במעבדת שינה-זאת אחרי סדרה ארוכה של התעוררויות בלילה ארבע פעמים,כל שעתיים,(ללא תחושת חנק-פשוט הייתי מתעורר). ב.כיום,לאחר שינה ללא סיפאפ-יש לי חוץ מעייפות,כאבים באזור השקדים והענבל (אכן שאני ישן אם המסכה התופעה נעלמת). ג.בזמנו קיבלתי כאמור תוצאות בדיקת שינה,והופנתי לשימוש בסיפאפ "ישר" לאחריהן-רופאי א.א.ג שנתנו חוות דעת באו בעקבות התעקשותי להבין מה גורם לבעייה קודם שאשתמש במכשיר (ההסתגלות למכשיר הייתה מאוד קשה,ונעזרתי רבות בעמוס פורת מהפורום בנושא,ואני אסיר תודה לו על עזרתו הברוכה עד היום,גם יעקוב זומר מהפורום עזר לי רבות עם בעייה אחרת שצצה ב-2009 ואני אסיר תודה גם לו) ובמעבדת השינה בשטראוס ירושלים,עד שנמצאה עבורי מסכה מתאימה). ד.לחצי האוויר במסכה שלי הינם 6.5-10. ה.לגבי לשון בין השיניים-ניסיתי כמה פעמים בצהריים,כאשר השינה לא עמוקה,לחרוץ לשון החוצה,לסגור עליה בעדינות את השיניים ואז לישון-התוצאה הייתה לא רעה.
|
יצחק |
Posted - 12/07/2014 : 10:02:15 גם אני בתחילת הדרך ניסיתי להבין יותר את מקור הבעיה של הפסקות הנשימה אצלי ואף עשיתי בדיקות מקיפות אצל פרופ' פינקלשטיין.
בהפסקת נשימה חסימתית החסימה יכול לנבוע מהרבה גורמים ביניהם: לוע צר, חיך קורס, שקדים ו/או ענבל מורחבים, מבנה לשון רחב, לשון נעה אחורה ועוד ועוד. הבעיה היא שאצל חלק מהאנשים הדברים מעורבים.
פיתרון ניתוחי הוא כיום פחות מומלץ ולא פופולארי בעיקר מכיוון שיעילותו מוטלת בספק.
מעבר ל- CPAP שיעילותו גבוהה ביותר אולם ההתסגלות לו קשה יחסית, מוצר שהוכח במחקרים רפואיים כי הוא יעיל במקרים מסויימים, בעיקר של חסימה ברמת קלה - בינונית הוא הסד הדנטלי.
אני ממליץ לנסות את הסד הדנטלי לפני מייצב הלשון כי יש לגביו יותר מחקרים.
אני אישית משתמש בסד דנטלי בנסיעות ומרוצה.
|
dan bar-or |
Posted - 12/07/2014 : 08:20:04 שלום דב, אני חושב שאנו מכירים מהעבר הרחוק, אני מבין את פנייתך אלינו אבל חסרים לי פרטים חשובים לגביך כמו למשל דרגת החומרה של הפסקות הנשימה שלך וסוגיהן, כך אוכל לענות לך תשובה רצינית יותר. בתשובתי כאן אליך אתחיל בסדר שאלותיך, הכאב בגרון שאתה מתאר לאחר שינה ללא cpap (אשמח אם תפרט יותר) נגרם ככל הנראה משינה עם פה פתוח כתוצאה מהפסקות נשימה אשר גורמות לך לנשום מהפה ואז כתוצאה מהיובש שנוצר מהנשימה מהפה מופיע כאב בגרון, זו תופעה שכיחה לאנשים אשר סובלים מהפסקות נשימה בשנתם. (כאשר אתה ישן עם ה cpap התופעה נעלמת). לא כל כך הבנתי את עניין "חוות דעת שונות" בד"כ אתה אמור לעבור בדיקת שינה ולאחריה לקבל תוצאות בהן מתוארת דרגת החומרה ואז לטפל בבעיה בטיפול הנכון. נתקלתי בעברי במטופלים אשר סבלו ממיעוט הפסקות נשימה אך למשל הוטרדו מאד מעניין הנחירות ולכן פנו לקבלת טיפול. בעניין שאלתך לגבי אופציה כירורגית, לא הייתי ממהר לכיוון הזה וזאת מכיוון שאחוזי ההצלחה נמוכים מאד בניתוחים כאלה ולעתים אף גורמים נזק וסבל רב ובסופו של דבר גם לא מביאים לתוצאה הרצויה. לצערי לא אחת שמעתי על מקרים כאלה בהם הרופא מאד מעוניין לנתח אבל בסופו של ניתוח לא מושגת התוצאה לשמה ניתח. בעניין מייצב הלשון, אין מחקר רפואי רציני בעניין הזה וזה לא משהו שניתן בהמלצה רפואית ע"י רופאים במעבדות שינה כחלופה לטיפול בדנ"ש, יחד עם זאת היבואן נע משיקולים מסחריים נטו ומציע אצת המייצב לכל דורש תמורת עלות לא מבוטלת, שמעתי על כאלה שזה לא עזר להם וכאשר ביקשו להחזיר היה עליהם לשלם 200 ש"ח (תהיתי מה עושה המוכר עם תומכי הלשון המשומשים שהוחזרו לו ?!) עניין תומך הלשון פרוץ בארץ ובעולם ונמכר לכל דורש ללא ברור מקדים, אני באופן אישי עדיין לא שמעתי על מישהו שזה באמת עזר לו, אני באופן אישי לא הייתי קונה את זה (700 ש"ח) ואם כבר הייתי קונה הייתי מבצע מיד בדיקת שינה עם התומך ואז בודק את התוצאה. לא כל כך הבנתי איך בדיוק ניסית לישון כאשר אתה מחזיק את הלשון בין השיניים??! גם אני אשמח אם מישהו שרכש את מייצב הלשון יספר כאן על חוויותיו עם ההתקן כי בסה"כ אין תשובה חד משמעית לעניין הזה. אני במקומך הייתי ממשיך להשתמש ב cpap עד לביצוע בדיקת שינה אשר תלמד על דרגת החומרה. יום נעים, דן. |
avis |
Posted - 12/07/2014 : 08:18:43 לי יש מייצב לשון שציינת ולא עזר לי, השתמשתי בו לתקופה קצרה, לא פתר לי את הבעיה. בכל זאות הייתי צריך CPAP. התרשמות: לא נוח להתרגל אליו כי הוא מושך לך את הלשון החוצה בעזרת ואקום, והווקום מפריע בלשון. הפעולה של המייצב לבד לא מספיקה אם הלחץ שלך גבוהה מ-4-5 - עדיף סד פשוט שעושה אותה פעולה. אלו אביזרים שמתאימים ללחץ נמוך מאוד. המייצב ניתן לעיקור ע"י מים רותחים, העברתי אותו לגיסתי וגם לה זה לא עזר. המייצב הוא מסוג הדברים הזולים ואתה מתפתה לרכוש ולבסוף זה מונח במגירה. לא ממליץ לנתח את הענבל ולא בטוח שזה יעזור לאורך זמן, כרוך בסבל וכאבים וההחלמה ארוכה. לא ציינת את הלחץ שהמכשיר CPAP מכוון אצלך, זה יכול לתת אינדקציה על החומרה. לדעתי, ההבחנה של הרופא ללא בדיקה עם מצלמה בזמן הרדמה לא יכולה להיות ודאית. יש בדיקות מיוחדות לאתר את המקומות הבעיתיים, תתיעץ עם צחי, הוא כתב על זה פעם. בהצלחה. |
|
|