סיפאפ פורום ישראל
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 מכשיר CPAP ראשון

שימו לב , עליכם להירשם לפני הוספת התגובה.
להרשמה, ליחצו כאן.

רזולוציית מסך:
שם משתמש:
סיסמא:
מצב עיצוב:
עיצוב: מודגשאיטליקקו תחתוןקו חוצה יישור לשמאלממורכזיישור לימין קו מפריד קישורמיילתמונה חוקציטוטרשימה

הודעה:

* HTML לא פעיל
* הקוד פעיל
פרצופים
חיוך [:)] חיוך גדול [:D] קול [8D] ביישן [:I]
לשון [:P] רשע [):] חיוך [;)] ליצן [:o)]
עין שחורה [B)] מספר שמונה [8] מבואס [:(] ביישן [8)]
אני בהלם [:0] כועס [:(!] מת [xx(] ישנוני [|)]
נשיקות [:X] מאשר [^] לא מאשר [V] שאלה [?]

הודעות    קודמות
niv נכתב - 10/06/2014 : 12:44:37
אובחנתי כסובל מדום נשימה בשינה וקבלתי רשימה של ספקים למכשיר CPAP אך אין לי מושג איזה מכשיר לרכוש,באיזה סוג מסיכה או צינור לבחור..
אשמח לקבל עזרה.
תודה,יניב
20   תגובות    אחרונות    (החדשים ראשונים)
יצחק Posted - 05/08/2018 : 19:53:30
מה שם הדגם הספציפי?
פיליפס רספרוניקס נחשב אחד היצרנים המובילים בעולם לציוד CPAP
אורן Posted - 05/07/2018 : 23:17:30
שלום
קילבתי לניסיון את פיליפס רספירוניקס, איך המכשיר? נחשב לטוב בשוק?
יצחק Posted - 08/30/2016 : 10:19:48
שלום דרור וברוך הבא

מכשיר ה- CPAP אמור לטפל בראש ובראשונה בהפסקות הנשימה בשינה
הכלל אומר שמי שסובל מהפסקות נשימה סובל גם מנחירות אבל לא כל מי שנוחר סובל מהפסקות נשימה בשינה
מכשיר ה- CPAP יעיל מאד (לאחר שמסתגלים איליו) למניעת הפסקות הנשימה בשינה וכחלק נלווה לפעילותו גם מונע את הנחירות.
עם זאת בדר"כ לא משתמשים בו למניעת נחירות בלבד שכן מדובר בטיפול לא קל, שלא טריוויאלי להסתגל איליו. למעשה מדובר בשינה עם מכונת הנשמה.
אני מניח שקופות החולים לא יממנו לך את רכישת המכשיר אם אין לך המלצה של מעבדת שינה לשימוש במכשיר. עם זאת אם כסף אינו מהווה בעיה ואתה נחוש לפתור את בעיית הנחירות אתה בהחלט יכול לנסות אותו. אם תסתגל למכשיר אין ספק שלא תנחור איתו.
על אף זאת אני מציע לך לנסות קודם פתרונות יותר פשוטים לבעיית הנחירות כמו למשל סד דנטלי, רצועה מיוחדת ועוד ורק כצעד אחרון לחשוב על ה- CPAP
dror shaked Posted - 08/29/2016 : 19:00:57
quote:
Originally posted by יצחק

שלום ניב וברוך הבא לפורום שלנו

קיבלת כאן כמה טיפים מצויינים מהחברים למעלה. אני אכתוב לך את ההודעה הקבועה שלי למשתמשים חדשים.

תהליך ההסתגלות הראשוני ל CPAP הוא מאתגר היא אולם כולנו עברנו אותו.תהליך ההסתגלות אורך מספר שבועות במהלכן עליך לאתר את המסיכה הנוחה לך אישית ביותר ואת המכשיר וכיוונון הפונקציות המתאימות לך ביותר.

רצוי מאד שהתהליך ילווה בייעוץ מקצועי ואכפתי של מעבדת שינה או של סוכן אחת החברות המשווקות את המכשירים וכן גם בייעוץ מרופא מומחה. דן, המגיב לפני, הוא יועץ מצויין וסייע לרבים וגם לי בתחילת הדרך

דבר ראשון שעליך לבדוק הוא זכויותייך הספציפיות בהתאם לקופת החולים בה את חברה והתוכנית שלך בקופה. בדר"כ הקופה מפנה למעבדת שנה ושם מתחיל תהליך ההתאמה. המכשיר שמספקת המעבדה אינו בהכרח המכשיר המתקדם בשוק או המתאים לך ביותר (אלא כנראה החברה עימה המעבדה נמצאת בקשרים עסקיים כלשהם). כדאי ואף מומלץ לנסות אלטרנטיבות נוספות. יש היום בשוק מכשירים מתקדמים, שקטים ואפילו אסתטיים.

אני יכול לתת לך כמה עיצות:

1. להשלים את הבדיקה במעבדת שינה כולל המלצה לשימוש במכשיר CPAP ובדיקת התאמת לחצים (תעזור באבחנה וגם בקבלת ההחזר מקופ"ח).

2. לפנות ישירות לכמה מהספקים ולקבל מהם מכשירים לנסיון בכדי להתרשם לא רק מאיכות המכשיר והתאמתו אלא גם מטיב השירות והמקצועיות של הספק.כל חברה אמורה לסייע לך בעניין.

3. לנסות מגוון רחב של מסיכות על מנת להחליט מהי המסיכה הנוחה אישית ביותר למטופל (לכל אדם מסיכה שהוא מוצא אותה נוחה יותר והדבר אינדבידואלי).שימי לב את יכול לרכוש מסיכה מתוצרת שונה מיצרן המכשיר.

קיימות מסיכות במגוון רב הנחלקות לכמה משפחות עיקריות:

א. מסיכות אפיות - מכסות את האף
ב. מסיכות נחירונים - נכנסות ישירות לנחיריים (יותר קשות להסתגלות)
ג. מסיכות אף ופה - מכסות גם את הפה ומיועדות לנושים דרך הפה בלילה

קיימים גם מסיכות מחומרים שונים כמו ג'ל וסיליקון או שילוב ביניהם

4. רק לאחר בחירת המסיכה לנסות אותה על מכשיר נוסף (בכדי שההשוואה תהיה אמיתית ומדוייקת)

5. לקבל כל מכשיר לתקופת ניסיון של שבועיים-שלושה לפחות.

6. לנסות המכשיר עם מעשיר לחות ובלעדיו על מנת להחליט אם הוא מסייע לך.

7. רק לאחר השלמת הבדיקות יש לקבל החלטה מושכלת על רכישה ולנהל מו"מ מול הספק על המחיר (ניתן לבקש הנחה ו/או קבלת אביזרים מתכלים נוספים כחלק מהחבילה).

כדאי לך לקרוא לפחות את כל העצים המופיעים בראש הפורום כדי שתאסוף אינפורמציה חשובה נוספת שתעזור לך להתמודד עם התופעה.

אתה מוזמן להמשיך להתייעץ

שלום יצחק ושלום לכולם,

אני שוקל להתחיל שימוש ב CPAP כי אני סובל מנחירות וגם כי שמעתי שזה אמנם לא הכי נוח אבל עובד.
שאלתי היא, האם זה מיועד רק לבעלי דום נשימה?
לפני כמה שנים הלכתי למעבדת שינה והם אמרו שאני לא צריך, אבל אני רוצה לנסות בכל מקרה אני מיואש ומעבר לזה אני לא בטוח שאין כאן איזה אינטרס עסקי לסירוב.
הנשימה שלי ממש לא תקינה בלילה, בכל אופן ההצלחה חשובה לי יותר מהכסף כרגע ואני רוצה לדעת אם זה יכול לעזור לי גם אם אין לי דום נשימה בהגדרה (לפחות מבדיקה שנערכה כאמור מלפני כמה שנים)

תודה, דרור

avis Posted - 10/26/2014 : 22:00:34
ניב
רק S9 כפי שדן כותב לך!
חבל על הזמן שלך.
dan bar-or Posted - 10/26/2014 : 20:01:23
שלום ניב, כמו שכתבתי כאן בעבר עליך לבקש וגם לנסות מכשיר resmed auto set s9 עם מעשיר לחות 5i עם צינור מחומם מקורי של resmed, זה המכשיר ולא אחר! ה escape האוטומטי הנו מכשיר ללא רישום נתונים וחבל על הזמן לנסות אותו בכלל שהרי בסופו של ניסיון תרצה לדעת האם המכשיר טיפל בך היטב וב escape לא תוכל לראות נתונים! יחד עם זאת לפי מה שכתבת כאן בעבר לא תהיה ככל הנראה אפשרות מצידך שלא להשתמש במעשיר לחות מחומם ובמסיכת full face. עליך להתעקש ולקבל מכשיר כזה לטובתך במיוחד אם האף שלך חסום ואתה מתכונן לנסות מסכה אפית! האם ביקשת מהסוכן אשר נתן לך את ה prizma עותק מפריקת הנתונים? היה נחמד אם הייתה מתייעץ איתי בזה, ניב היקר, דבר איתי בטלפון ואתן לך כמה טיפים להמשך, דן,
niv Posted - 10/26/2014 : 14:05:23
שלום חברים,
לאחר ניסיון ב 20A PRISMA של WEINMANN קיבלתי לניסיון RESMED אסקייפ אוטו S9 עם מסיכה אפית.
בהמשך אוסיף לניסיון גם FULL FACE ומעשיר לחות.
מה דעתכם על המכשיר הנ"ל?
להבנתי הוא ללא פריקה מלאה.
dan bar-or Posted - 10/14/2014 : 21:52:14
היי ניב, אני מציע לך לנסות את ה s9 של resmed וזאת רק מסיבה אחת, יש לו צינור מחומם אשר מתחמם ומשווה את הטמפרטורה בין המעשיר לצינור וכך מונע היווצרות של טיפות מים בצינור ובמסיכה. אני יודע שבפריזמה הטכנולוגיה הזאת לא קיימת ומי שמעוניין בזה מוסיפים לו צינור מחומם בנפרד שלא קשור למכשיר או ליצרן. ניב אני חושב שבמקרה שלך חשוב מאד להשתמש במעשיר לחות כדרך קבע! אל תחסוך בזה במיוחד אם יש לך ביטוח רפואי נוסף אשר מכסה לך את יתרת העלות (כבר כתבתי לך לברר זאת מול סוכן הביטוח טרם הרכישה) מבחינת המסכה אם אתה הולך על full face נסה גם את ה flex fit 431 של פישר אנד פייקל זו לדעתי ה full face הכי טובה, נסה אותה לפני הרכישה. אתה יכול גם לנסות את ה icon של פישר אנד פייקל מכשיר מצוין עם צינור מחומם ומעשיר לחות מובנה. דבר איתי אם אתה צריך עזרה, אל תמהר לרכוש ושלא יהיה לך "לא נעים" מהסוכנים. חג שמח, דן,
יצחק Posted - 10/14/2014 : 17:38:45
קיבלת את אחד המכשירים הכי מודרניים שיש בשוק. יש כאן פוסט עליו בפורום. תקרא. אני לא מכיר בדיוק את התנאים בקופת החולים שלך ובכל קופה זה שונה, אבל בדרכ כדאי במסגרת הרכישה הראשונית לרכוש את מעשיר הלחות וזאת אם זקוקים לו. כדאי לנסות עם מעשיר ובלעדיו ולהחליט מה יותר נוח
יש כאלה שלא יכולים בלעדיו ויש מאידך אחרים,כמוני למשל. להם הוא רק מפריע. חשוב לנסות.
niv Posted - 10/14/2014 : 15:27:00
שלום חברים,
היום קיבלתי לניסיון מכשיר 20A PRISMA של WEINMANN ומסכות (FULL FACEּ+JOYCEׂׂ) בנתיים ללא מעשיר לחות.
מה דעתכם על המכשיר הנ"ל?
האם בעתיד כשארצה לרכוש מעשיר לחות אהיה זכאי להחזר מקופת החולים עבור המעשיר בלבד?
jzomer Posted - 10/08/2014 : 10:04:45
מסטטיסטיקה ישנה בסביבות 20 אחוז מניתוחי המחיצה מועילים בנושה הנשימה בשינה.מי שעזר לו אכן מאושר.מי שלא-לא נורא.יש גם מדבקות בריז רייט להרחיב מעבר אויר באף.גם מעשיר לחות מחומם יכול להועיל.להתחלה הפיתרון המיידי זה מסכת אףפה אך בהמשך ניתן לנסות לעבור למסכת אף ולפעמים מצליחים.
dan bar-or Posted - 10/07/2014 : 19:07:11
היי ניב, אין בעיה לנסות כמה שיותר מכשירים וזה רצוי מאד! אם אתה לא מעוניין בניתוח בקש מהסוכן מסכת full face לניסיון, ישנן בשוק מגוון של מסכות כאלה. כעת אני גם יכול להבין מדוע אתה חש בהתנגדות בזמן הנשיפה, זו תוצאה ישירה של אפך הסתום. לך רק על full face ואם הסוכנים עושים לך בעיות דבר איתנו ונעזור לך, בקש מהסוכנים גם מעשיר לחות מחומם בתוספת כיסוי ייעודי לצינור למניעת הופעה של טיפות מים קטנות בצינור כתוצאה מהלחות וטמפרטורות החדר המשתנות. בהצלחה !!!!
avis Posted - 10/07/2014 : 18:34:19
אני זוכר עד היום את נתוח המחיצה שעברתי. בהחלט לא נעים. לשמחתי זה הצליח. למרות זואת אם הייתי צריך לעבור את זה שנית הייתי עושה את זה כיון שאני יודע כמה זה עזר לי. אגזים קצת ואומר שזה שינה את איכות החיים שלי.
קשה לשכנע מישהו ללכת על ניתוח זה אך לדעתי כדאי לך לחשוב על זה שנית.
לעומת זה שאר הניתוחים שציינת לא יעילים לטווח רחוק. ולא הייתי הולך על זה.
אם תחליט לשנות את החלטתך -בימים הראשונים של הניתוח תקלל אותי אבל לאחר זמן תדע על מה אני מדבר.

niv Posted - 10/07/2014 : 18:18:42
סיבת הנשימה מהפה היא אף סתום ברובו ע"י סטייה במחיצת האף.
עברתי ניתוח במחיצת האף לפני 15 שנה שלא הצליח.
בפגישות עם רופא אף אוזן גרון הומלץ לעבור את הניתוח שוב, אך אני לא מעוניין.
הומלץ לי בנוסף לבצע ניתוח להסרת שקדים או צריבה של הגרון ע"י לייזר להפסקת הנחירות. גם באלו אני לא מעוניין.
לכן הגעתי למעבדת השינה והומלץ לי CPAP.
האם לנושמים מהפה רצוי להשתמש רק במסכת אף פה ואלו מסכות כאלו מומלצות?
האם סוכני המכשירים מאפשרים שימוש ניסיון במכשירים לפני הרכישה?
תודה וחג שמח.
dan bar-or Posted - 10/07/2014 : 11:54:44
קצת מוקדם להמליץ על התקן דנטלי בטח ובטח כאשר אינו בסל הבריאות והמחיר עבורו לא מבוטל ויוצא ישירות מכיסו של המטופל (לא תמיד חברות הביטוח מכירות בזה ולעתים מנסות להתנער) יחד עם זאת ניב מציין כאן שיש לו בעיה לנשום מהאף ועם התקן דנטלי עלולה להיות בעיה. קחו בחשבון שמכשיר ה cpap הוא תמיד הפתרון העדיף! יחד עם זאת איננו יודעים מה דרגת החומרה של ניב משקלו וגובהו ולכן לפי לחץ טיפולי לא יהיה רציני למליץ המלצות כאלה או אחרות בטח או בטח שאנו לא רופאים ולא רשאים לקבוע טיפול חלופי. עד לברורים נוספים הייתי ממשיך עם ה cpap ורק אם לא מצליח הייתי פונה לחלופות אחרות. כבר נתקלתי בעברי במצבים בהם נקבע לחץ טיפולי נמוך למטופל בדרגת חומרה קשה ולכן לא ניתן לקבוע עד שאין מידע מספיק. לגבי לחות קח רק אם אתה צריך, תמיד אפשר להוסיף בהמשך, יחד עם זאת אל תינעל על מכשיר מסוים רק בגלל הפירמה, קח בחשבון שלכל מכשיר יש אלגוריתם פעולה אחר אשר עלול שלא להתאים לך, נסה מספר מכשירים ולך על מה שמתאים לך עם דגש כמובן על הפחתת הלחץ הנוחה ביותר עבורך, יחד עם זאת בקש מהסוכן השהיה בלחץ נמוך (4 סנטימטרים) לחצי שעה כדי שתרדם בקלות עד לכניסה ללחץ הטיפולי וכך תחוש בפחות התנגדות עד שתרדם. בבקשה עיין במה שכתבתי לגאי חן אשר שואל שאלות זהות לשלך. חג שמח , דן.
avis Posted - 10/07/2014 : 09:26:42
האם בלחץ 6 לא כדאי להתחיל עם סד דנטלי?
האם סד דנטאלי טוב + דיאטה קטנה לא מתאימים לפתרון הבעיה אצל ניב?
צודק דן שנשימה דרך הפה תדרוש מסכה על כל הפנים וזה יכול להיות עקב אכילס להסתגלות.
ע"פ התאור של ניב - הוא לא יכול להסתפק במכשיר פשוט וחייב מכשיר מתוחכם שיקל עליו את השינה. לכן באים בחשבון רספרוניקס או רסמד שהם בעלי טכנולוגית עילית. מה עוד שבמקרה שלו הבנתי שהוא יכול ללכת על מכשיר יקר כולל מעשיר לחות שיכוסה ע"י הבטוח
השוויתי נתונים טכניים בין PRISMA לבין רספרוניקס ורסמד, ונראה שהאחרונים הם מכשירים יותר נוחים למשתמש.
יצחק Posted - 10/07/2014 : 09:21:32
כמה דברים בתוספת לדברים הנכונים של דן:

1. נשימה מהפה היא שורש כל רע. בנעוצים בראש הפורום יש הרצאה מרתקת של פרופ' פרץ לביא על הפסקות נשימה בשינה ושם הוא גם מסביר מדוע נשימה מהפה היא בעייתית ביותר.יש לנסות לפתור אותה ככל הניתן אם אפשר. אם לא מצליחים לשקול מסיכות אף-פה אבל רק כמוצא אחרון.

2. הפחתת לחץ בנשיפה היא דווקא נושא קל לטיפול כי כאמור ברוב המכשירים יש מנגנון הנועד להקל על התופעה. למנגנון זה יש בדר"כ כמה רמות עוצמה (המפחיתות יותר ויותר את הלחץ בנשיפה) באופן שמקל על ההסתגלות, תבקש שיסבירו לך איך לכוונן זאת ותנסה בכמה עוצמות עד שתגיע לנוחות מקסימלית.

3. אתה כותב שהומלץ לך לחץ קבוע של 6. אני ממליץ לך לרכוש בכל מקרה מכשיר אוטומטי שמאפשר גם שימוש בלחץ קבוע וגם באוטומטי כי ייתכן ובעתיד תרצה לעבור ללחץ אוטומטי והמכשיר אמור לשמש אותך בשנים הבאות ולכן רצוי שיהיה מהדור החדש.

dan bar-or Posted - 10/07/2014 : 03:59:34
קודם כל תודה רבה ליצחק על המילה הטובה, שנית ניב היקר, אתה נמצא במקום טוב מבחינת רכישה ואני אסביר את זה כך, שים לב ושאף אחד לא יפחיד אותך בעניין הזה! אתה יכול לרכוש את המכשיר גם מחייזר במאדים או על הירח או בתאילנד ועדיין לקבל החזר מקופת חולים בהצגת חשבונית הרכישה בצרוף טופס תביעה עד 21 ימי עסקים. יחד עם זאת אם אתה מבוטח בביטוח רפואי פרטי אשר כולל גם אביזרים רפואיים (שאל את סוכן הביטוח שלך לפני שיראו לך אותיות קטנות...) יש סיכוי טוב שתזוכה בהפרש בין מה ששילמת לבין מה שהוחזר לך מקופת החולים כך שכעת אתה יכול להיות בררן ולא לדאוג מבחינת עלויות והחזרים כי קרוב לוודאי שלאחר ההחזרים זה לא יעלה לך בכלל .
ניב, מפרריע לי שאתה מציין שאתה נושם מהפה, זה לא תקין ולא אמור להיות כך! ספר לנו בבקשה מדוע? אתה גם יכול להרגיש נוח להתקשר אלי ולהתייעץ איתי בעניין הזה, זה קצת קשה ע"ג הפורום, תרגיש נוח אל תתבייש כולנו כאן כדי לעזור. תמיד עדיף לנשום מהאף בטח ובטח כאשר משתמשים ב cpap , המסכות קטנות ונוחות יותר ויש גם הרבה יותר מבחר וזה גם בריא יותר (הרחיב על כך זומר בדף אחר כאן בעבר) יחד עם זאת ניתן להבדק אצל רופא אף אוזן גרון ולהבין מדוע קשה לך לנשום מהאף (ישנם פתרונות לכך) ואם אתה נושם מהפה רק בגלל המכשיר אז בטח ובטח שזה לא תקין שהרי הפה נפתח ומתייבש בעקבות כיוון לחץ לא נכון וזה משנה כבר את כל התמונה!!! לכן חשוב לדעת באופן מדוייק כדי לעזור כמו שצריך.
עכשיו נדבר על הפחתת לחץ בנשיפה ( מצב בו כאשר אתה נושף כנגד האוויר שאתה שואף ולא חש בהיתנגדות) ברוב המכשירים החדשים קיימות מערכות להפחתת ההיתנגדות בזמן נשיפה , גםבדווילביס של אורקמד זה קיים ויתכן שהסוכנת לא כיוונה לך את זה כמו שצריך ולכן חשת התנגדות בנשיפה. השערה נוספת היא שככל הנראה אתה לא משתמש בהשהיית הלחץ הגבוהה עד שתרדם למשך כחצי שעה לפני הכניסה ללחץ הטיפולי וזה עלול להכביד קצת על הנשיפה.
niv Posted - 10/07/2014 : 01:00:30
ראשית תודה לכולכם עבור העזרה.
אני מבוטח בקופת חולים כללית (כללית מושלם) ובנוסף מבוטח בביטוח רפואי של הפניקס דרך מקום העבודה.
לאחר שימוש במשך 3 שבועות במכשיר של ORCAMED שנמסר לי ע"י מעבדת השינה בקופת החולים אובחנתי כסובל מדום נשימה ברמה בינונית.
הומלץ עבורי מכשיר בלחץ קבוע של 6 ס"מ מים ונמסרה לי רשימה של הספקים הבאים:ORCAMED,WEINMANN,MEDTECHNICA,MEDIQWIP,CLEANTCIA בצירוף מס' הטל' של הסוכנים.
האם אני מחוייב לרכוש את המכשיר מהרשימה הנ"ל?
בזמן תקופת ניסיון המכשיר מה שהפריע לי היה שבזמן הוצאת האויר בזמן השינה היתה נמשכת כניסת אויר מהמכשיר ומהווה התנגדות לנשימה,איך מתגברים על הנושא?
אני נושם מהפה ואשמח לקבל עזרה וייעוץ נוסף עבור סוגי מסכות ומכשירים עבורי.
שוב תודה וחג שמח
יצחק Posted - 10/06/2014 : 17:57:12
שלום ניב וברוך הבא לפורום שלנו

קיבלת כאן כמה טיפים מצויינים מהחברים למעלה. אני אכתוב לך את ההודעה הקבועה שלי למשתמשים חדשים.

תהליך ההסתגלות הראשוני ל CPAP הוא מאתגר היא אולם כולנו עברנו אותו.תהליך ההסתגלות אורך מספר שבועות במהלכן עליך לאתר את המסיכה הנוחה לך אישית ביותר ואת המכשיר וכיוונון הפונקציות המתאימות לך ביותר.

רצוי מאד שהתהליך ילווה בייעוץ מקצועי ואכפתי של מעבדת שינה או של סוכן אחת החברות המשווקות את המכשירים וכן גם בייעוץ מרופא מומחה. דן, המגיב לפני, הוא יועץ מצויין וסייע לרבים וגם לי בתחילת הדרך

דבר ראשון שעליך לבדוק הוא זכויותייך הספציפיות בהתאם לקופת החולים בה את חברה והתוכנית שלך בקופה. בדר"כ הקופה מפנה למעבדת שנה ושם מתחיל תהליך ההתאמה. המכשיר שמספקת המעבדה אינו בהכרח המכשיר המתקדם בשוק או המתאים לך ביותר (אלא כנראה החברה עימה המעבדה נמצאת בקשרים עסקיים כלשהם). כדאי ואף מומלץ לנסות אלטרנטיבות נוספות. יש היום בשוק מכשירים מתקדמים, שקטים ואפילו אסתטיים.

אני יכול לתת לך כמה עיצות:

1. להשלים את הבדיקה במעבדת שינה כולל המלצה לשימוש במכשיר CPAP ובדיקת התאמת לחצים (תעזור באבחנה וגם בקבלת ההחזר מקופ"ח).

2. לפנות ישירות לכמה מהספקים ולקבל מהם מכשירים לנסיון בכדי להתרשם לא רק מאיכות המכשיר והתאמתו אלא גם מטיב השירות והמקצועיות של הספק.כל חברה אמורה לסייע לך בעניין.

3. לנסות מגוון רחב של מסיכות על מנת להחליט מהי המסיכה הנוחה אישית ביותר למטופל (לכל אדם מסיכה שהוא מוצא אותה נוחה יותר והדבר אינדבידואלי).שימי לב את יכול לרכוש מסיכה מתוצרת שונה מיצרן המכשיר.

קיימות מסיכות במגוון רב הנחלקות לכמה משפחות עיקריות:

א. מסיכות אפיות - מכסות את האף
ב. מסיכות נחירונים - נכנסות ישירות לנחיריים (יותר קשות להסתגלות)
ג. מסיכות אף ופה - מכסות גם את הפה ומיועדות לנושים דרך הפה בלילה

קיימים גם מסיכות מחומרים שונים כמו ג'ל וסיליקון או שילוב ביניהם

4. רק לאחר בחירת המסיכה לנסות אותה על מכשיר נוסף (בכדי שההשוואה תהיה אמיתית ומדוייקת)

5. לקבל כל מכשיר לתקופת ניסיון של שבועיים-שלושה לפחות.

6. לנסות המכשיר עם מעשיר לחות ובלעדיו על מנת להחליט אם הוא מסייע לך.

7. רק לאחר השלמת הבדיקות יש לקבל החלטה מושכלת על רכישה ולנהל מו"מ מול הספק על המחיר (ניתן לבקש הנחה ו/או קבלת אביזרים מתכלים נוספים כחלק מהחבילה).

כדאי לך לקרוא לפחות את כל העצים המופיעים בראש הפורום כדי שתאסוף אינפורמציה חשובה נוספת שתעזור לך להתמודד עם התופעה.

אתה מוזמן להמשיך להתייעץ

סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.02 שניות.