סיפאפ פורום ישראל
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 המלצות cpap.com להחלפת ציוד

שימו לב , עליכם להירשם לפני הוספת התגובה.
להרשמה, ליחצו כאן.

רזולוציית מסך:
שם משתמש:
סיסמא:
מצב עיצוב:
עיצוב: מודגשאיטליקקו תחתוןקו חוצה יישור לשמאלממורכזיישור לימין קו מפריד קישורמיילתמונה חוקציטוטרשימה

הודעה:

* HTML לא פעיל
* הקוד פעיל
פרצופים
חיוך [:)] חיוך גדול [:D] קול [8D] ביישן [:I]
לשון [:P] רשע [):] חיוך [;)] ליצן [:o)]
עין שחורה [B)] מספר שמונה [8] מבואס [:(] ביישן [8)]
אני בהלם [:0] כועס [:(!] מת [xx(] ישנוני [|)]
נשיקות [:X] מאשר [^] לא מאשר [V] שאלה [?]

הודעות    קודמות
n/a נכתב - 09/15/2014 : 21:56:47
במייל האחרון שקיבלתי מומלץ להחליף נחירונים אחת ל3-6 חודשים ותא למעשיר לחות אחת לשנה. מה דעתכם?
רותי
16   תגובות    אחרונות    (החדשים ראשונים)
avis Posted - 09/20/2014 : 18:25:34
כמובן שמה שכתבתי קודם למעלה:
"לא מצאתי כזה לצינור חימום שקוטרו 18 מ"מ "
זה לא נכון, כיון שבעצם הסיומת של צינור 18 ממ היא 22 מ"מ כך שזה יכול להתאים גם לצינור דק.
jzomer Posted - 09/19/2014 : 16:48:29
כמובן הבעיה היא במכשירים אוטומטים בלבד - ולא קיימת במכשירים עם צינורית בתוך הצינור הראשי כמו טייקו.
jzomer Posted - 09/19/2014 : 16:46:39
בנוסף-הפילטר משתיק קצת את רעשי המכשיר שעוברים דרך הצינור ישירות אל המסכה.מצד שני אני לא בטוח שהפילטר לא מבלבל את האלגוריטמים האוטומטים של המכשירים כי המכשיר מקבל פחות פידבק ופחות נחירה .
בקיצור אפשר לנסות .
dan bar-or Posted - 09/18/2014 : 17:51:53
כן, זהו פילטר אנטי בקטריאלי אשר מיועד לסינון טוב יותר של אוויר במיוחד לאנשים אשר סובלים ממחלות בדרכי הנשימה, יש לשים לב שכאשר מחברים אותו צריך להעלות את הלחץ בחצי ס"מ משום שהוא גורם להפחתה בלחץ.
avis Posted - 09/18/2014 : 13:32:47
מישהו יודע אם הפילטר הזה שווה משהו?
http://www.cpap.com/productpage/respironics-in-line-outlet-filter-bacteria-cpap-bipap-1-pack.html#tab-reviews-tab
לא מצאתי כזה לצינור חימום שקוטרו 18 מ"מ.
dan bar-or Posted - 09/17/2014 : 23:36:17
צודקים, זה נכון את הלבן יש להחליף בד"כ כל 250 שעות ולא לשטוף או לנקות. אני באופן אישי משתמש במכשיר אייקון של פישר אנד פייקל שם יש רק פילטר אחד (דו צדדי גס ועבה) אותו ניתן לנקות ללא פילטר לבן להחלפה. אגב לא רק ברספרוניקס יש פילטר לבן , יש גם בדווילביס .
יצחק Posted - 09/17/2014 : 22:05:39
נכון דוד אני מכיר את הפילטרים האלה במכשירים של רספרוניקס

במכשירים של RESMED ניתן להשתמש בפילטר רב פעמי הניתן לניקוי או בפילטרים היפו-אלרגניים חד פעמיים

אני אישית משתמש בחד פעמיים ומחליף כל חודש שכן הם נעשים אפורים
txeng Posted - 09/17/2014 : 18:06:51
שלום דן,
כאשר כתבת:
"יחד עם זאת יש להקפיד לנקות את הפילטר אחת לחודש ולהחליפו אחת לשנה (גם כאן ניתן לקבל החזר מלא מהכללית ולחברי מכבי המבוטחים העלות שקלים בודדים. ב ה צ ל ח ה !!!!"

לאיזה מסנן [פילטר] אתה מתכוון?

אני משתמש בציוד של רספירוניקס ושם יש מסנן הממוקם בכניסת אויר למכונה, גודלו בערך 1.5X5 ס"מ בצבע לבן; מעליו שמים שכבה של ספוג פלסטי שחור שמיועדת לסנן חלקיקים גדולים. אילו הם המסננים היחידים במכשיר של רספירוניקס.

את המסנן הלבן [שהוא המסנן החשוב יותר] מחליפים כאשר הוא מזדהם ומחליף צבעו לאפור-שחור. **אסור** לשטוף או לגקות כי הוא מיועד לשימוש חד-פעמי - צריך להשליך לפח. את שכבת הספוג השחור ניתן לרחוץ, ליבש ולהחזיר לשימוש.

האם במכונות אחרות יש מסנן המיועד לשימוש חוזר?

אגב, המסנן הלבן של למכונה של רספירוניקס ניתן לרכישה בארה"ב במחיר $1-2 ליחידה. אצלי מסנן לבן משמש לתקופה של 3 חודשים בערך, אך זמן השרות תלוי מאד בכמות האבק הנכנסת לבית ובמיקום המכונה [מבחינה זו, לא כדאי על הרצפה, עדיף גבוה יותר].

דוד מ
יצחק Posted - 09/17/2014 : 13:49:53
תודה רבה על ההסבר המפורט דן
dan bar-or Posted - 09/16/2014 : 21:01:53
אז ככה , הבדיקה לאטימות הצינורות פשוטה מאד : לגבי הצינור העבה (זה שיוצא מהמכשיר ונכנס למסיכה עם שתי סופיות מגומי) יש לנתק את הצינור בצידו האחד מהמסיכה (בזהירות שלא יקרע) יש לאחוז בסופית הגומי ולא בצינור עצמו ולנתק אותו מהמסיכה (לפעמים זה תפוס חזק ומשתחרר בקושי מסוים) לאחר ששני הקצוות חופשיים יש לסתום קצה אחד בעזרת האגודל ואז כאשר האגודל אוטמת את הקצה יש לנשוף בכוח לצינור ואז להרגיש אם יש דליפה (הצינור לא אטום) במידה ויש כזאת אני ממליץ מיד לרכוש צינור חדש. אם אתם חברי כללית או מכבי תקבלו את הצינור בהחזר מלא בכללית (שימו לב את חשבונית הרכישה יש להגיש לכללית ולא למושלם!!!) ובמכבי לחברי מגן זהב\מכבי שלי העלות מינורית סביב עשרים ש"ח. לחברי קופות אחרות אני ממליץ לרכוש דרך ebay בעלות סביב ארבעים ש"ח כולל משלוח לצינור איכותי, מי שזקוק לעזרה בהזמנה מ ebay שיצור איתי קשר ב 0522828484 ואעזור בשמחה. עכשיו ארחיב לגבי הצינורית הדקה שמחוברת למסיכה ובצידה השני לצינור העבה שיוצא מהמכשיר (עליו הרחבתי קודם). נתקו את הצינורית מהצינור העבה (שוב בזהירות שלא יקרע) קחו מנורת שולחן בעלת תאורה חזקה ועברו על הצינור לכל אורכו ומכל צדדו וודאו שאין חורים קטנים (מילימטריים) במידה ויש החליפו מיד את הצינור. אסור בשום אופן לנסות "לחסוך" ולהדביק את הצינור בסלוטייפ או איזולירבנד גם לא לטווח קצר! יש להחליף את הצינור במיידי. גם את הצינורות האלה ניתן להשיג באינטרנט סביב 100 ש"ח ושוב לחברי כללית : החליפו את כל המסיכה והגישו את חשבונית הרכישה לכללית ותקבלו החזר מלא! לחבר מכבי מגן זהב\מכבי שלי העלות סביב 120 ש"ח למבוטח. יחד עם זאת יש להקפיד לנקות את הפילטר אחת לחודש ולהחליפו אחת לשנה (גם כאן ניתן לקבל החזר מלא מהכללית ולחברי מכבי המבוטחים העלות שקלים בודדים. ב ה צ ל ח ה !!!!
n/a Posted - 09/16/2014 : 17:43:10
cpap.com שולחים מדי פעם מיילים כאילו אינפורמטיביים.
אולי אבקש להפסיק. זה מייל שהגיע אתמול של שלשום.
pnoam Posted - 09/16/2014 : 11:44:52
איך בודקים את הצינורות לחורים קטנים?
יצחק Posted - 09/16/2014 : 09:29:26
כל כמה זמן לדעתכם צריך להחליף את הצינור עצמו?
avis Posted - 09/16/2014 : 08:49:27
בהחלט מסכים עם דן
dan bar-or Posted - 09/16/2014 : 06:08:43
אגב שכחתי לשאול בתשובתי, ממי בדיוק קיבלת מיל אשר מורה לך להחליף את הציוד בתדירות הזאת? האם מאחת החברות?
dan bar-or Posted - 09/16/2014 : 06:04:14
היי רותי, זה ממש לא נכון !!! בסה"כ עליך להקפיד לנקות היטב בחומר מסיר אבנית את תא המים במעשיר הלחות אחת לחודש וכמובן לשטוף היטב במים זורמים לאחר הניקוי. לגבי הנחירונים ממש אין צורך להחליף בתדירות הזאת. זה רק יגרום לחברות להרוויח ולקופות החולים עומס תשלומים אשר בסופו של דבר חוזר אלינו בגזרות כאלה ואחרות אחת לכמה שנים! לי למשל יש מסיכת נחירונים מדגם מיראז' סוויפט 2 כבר כמעט ארבע שנים ובאופן אישי אני יכול לומר שהדבר היחידי שמתבלה זה הרצועה אשר מאבדת אחיזה עם הזמן ואף מתחילה להתפורר וכאן באמת יש מקום להחליף רצועה אחת לשנתיים. יחד עם זאת אם את שייכת לשרותי בריאות כללית אני ממליץ לך להחליף את כל המסיכה אחת לשנתיים ולקבל החזר מלא מקופת החולים, שהרי אם תחליפי רק רצועות לא תקבלי כל החזר ומחירן של הרצועות יכול להגיע ל 300 ש"ח. כך שבמצב כזה באמת שווה להחליף את המסיכה כל שנתיים. יחד עם זאת אני ממליץ לבדוק אחת לשלושה ארבעה חודשים את תקינותם של הצינורות, גם הצינור מהמכשיר וגם כמובן הצינורית מהמסיכה אשר לעתים נוצרים בהם חורים קטנים כתוצאה מבלאי סביר או שמש ישירה בחדר השינה ואז יש דליפות אוויר אשר מנמיכות את לחץ האוויר ופוגעות בטיפול. אגב גם לחברי מכבי יש החזרים עבור ציוד, אמנם לא כמו בכללית אבל לפחות טובים יותר ממאוחדת ולאומית. מקווה שעזרתי, דן בר-אור 052-2828484

סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.03 שניות.