סיפאפ פורום ישראל
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 זקוק דחוף להמלצה על כתובת לרכישת מכשיר ומסכה

שימו לב , עליכם להירשם לפני הוספת התגובה.
להרשמה, ליחצו כאן.

רזולוציית מסך:
שם משתמש:
סיסמא:
מצב עיצוב:
עיצוב: מודגשאיטליקקו תחתוןקו חוצה יישור לשמאלממורכזיישור לימין קו מפריד קישורמיילתמונה חוקציטוטרשימה

הודעה:

* HTML לא פעיל
* הקוד פעיל
פרצופים
חיוך [:)] חיוך גדול [:D] קול [8D] ביישן [:I]
לשון [:P] רשע [):] חיוך [;)] ליצן [:o)]
עין שחורה [B)] מספר שמונה [8] מבואס [:(] ביישן [8)]
אני בהלם [:0] כועס [:(!] מת [xx(] ישנוני [|)]
נשיקות [:X] מאשר [^] לא מאשר [V] שאלה [?]

הודעות    קודמות
peter נכתב - 08/18/2014 : 18:17:51
אני משתמש ותיק, אבל חדש בפורום. הגעתי לרגע שיש לי זכות להחליף מכשיר ומסכה. כמו מדי שנה כשהחלפתי מסכה, התחלתי לבדוק את האפשרויות השונות, ונדהמתי עד כמה התחום פרוץ ודומה למאפיינים של שוק הכרמל. בעבר הייתי קשור במשך שנים לסוכן שנעלם מהאופק, סוכן אחר אתו יצרתי קשר לפני כמה חודשים ותליתי בו תקוות גם הוא נעלם ובכל כתובת שניסיתי עד כה נתקלתי בתשובות שחבל על הזמן לפרט, השמצות הדדיות על סוכנים אחרים בטלפון וסגנון דיבור שלא ראוי להתייחסות. כנראה שהתחום פרוץ לגמרי, ממש ג'ונגל, והצרכנים חייבים לעשות משהו באופן דחוף כדי לשנות את המצב, הרי מדובר ברפואה ולא בסחר ירקות !!! אודה לכל אחד שימליץ על כתובת אמינה. אני מתגורר במרכז.
14   תגובות    אחרונות    (החדשים ראשונים)
יצחק Posted - 08/21/2014 : 23:36:37
אם תפנה ליצרן לקניית מכשיר הוא ייטה הרבה יותר להשקיע בך בהשאלת מסיכות לנסיון,מאשר אם תפנה איליו בבקשה לנסות מסיכה בלבד.

כך הם עובדים בדר"כ.

בקש מכשיר לנסיון ולפחות 3 מסיכות לנסיון איתו

בנוסף כאמור השלם בדיקה במעבדת שינה לבדיקת מצבך העכשווי
peter Posted - 08/21/2014 : 23:26:53
תודה רבה ליצחק, AVIS ו - TXENG על התשובות המושקעות. אם מכירת המסכות משאירה רווח למשווקים, מדוע כל כך קשה למצוא משווק שמוכן להשקיע מאמץ במציאת מסכה מתאימה ? כל המסכות נמכרות בשקיות סגורות, וטוב שכך, אבל השיטה לא מאפשרת החלפה או החזרה אם יתברר שהמסכה לא מתאימה. כולם צודקים בכך שבחירת המסכה היא הקושי העיקרי, אבל איך אפשר לבחור מסכה מתאימה בשיטת השיווק הקיימת ? גם אני חושב שהבעיה אינה נעוצה במכשיר אלא במסכה. אני מקבל את עצת החברים להיבדק מחדש במעבדת שינה, הבדיקה האחרונה הייתה לפני 6 שנים והגיע הזמן לישון שוב לילה במעבדה. גם את העצות האחרות אקח בחשבון, אתעמק בפוסטים קודמים בפורום על סד ועל ביפאפ. שוב תודה על ההתייחסויות המעמיקות שהיו עד כה.
txeng Posted - 08/21/2014 : 22:07:18
שלום פיטר,

אני מבין מדבריך שיש שתי בעיות: [1] התאמת לחץ למכשיר. [2] בחירת מסכה.

התאמת לחץ. אני מניח שאתה מפעיל את המכשיר באופן שיבחר את הלחץ באופן אוטומטי. אם אתה בוחר טווח לחצים די רחב [כפי שעושים בדרך כלל] המכשיר אמור לספק לך את הלחץ המתאים באופן אוטומטי; לפיכך יש חשיבות מוגבלת לערכי הלחץ אשר הוצעו לך ע"י אנשי המקצוע השונים. אציין שבזמנו היו לי קשיים בהתאמת לחץ ואחרי בדיקה במעבדת שינה הם המליצו לי לעבור למכשיר ביפאפ [הפועל עם 2 לחצים, אחד לשאיפה והשני לנשיפה], עבורי זה פתר את הבעיה. אינני יודע אם זה יתאים גם לך, אך לדעתי אם אינך מוצא פיתרון שמאפשר לך שינה סדירה - זה שווה בדיקה.

בחירת מסכה. אין לי מה להוסיף בעניין זה.

עניין נוסף. הזכרת אפשרות של רכישת מכשיר חדש. חוזר ומציע לשקול בדיקה במעבדת שינה, להתייעץ בקשר למכשיר ביפאפ במקום סיפאפ ורק אח"כ לחשוב על רכישת מכשיר חדש.

אני מרוצה מאד ממכשירי רספירוניקס; היות ואני ישן היטב וגם נרדם בקלות אין לי את המוטיבציה לנסות מכשיר של יצרן אחר - עניין הנסיונות הוא כמובן החלטה אישית ונוגעת לפילוסופית החיים בה אתה מאמין. אני חסיד של האימרה "האויב הגדול של פיתרון טוב הוא הפיתרון הטוב ביותר".

עוד בעניין רכישת מכשיר נשימה בארה"ב. נכתב על זה די הרבה בפורום. מניסיוני רכישה באינטרנט, ממקור מתאים בארה"ב, היא זולה יותר מאשר רכישה בארץ כולל השתתפות של קופ"ח וזה כולל הוצאות משלוח ושחרור ממכס - אני בדקתי זאת לגבי שני הספקים המובילים בארה"ב: רספירוניקס ורזמד. מעבר לזה, תמצא בפורום דיווחים של אנשים שרכשו בארה"ב סיפאפ באינטרנט וגם קבלו השתתפות של קופת חולים. בהקשר זה אזכיר הערה של זומר בעניין ביפאפ [אם תגיע לזה], הוא לא בטוח שקופ"ח תשתתף ברכישת מכשיר שאיננו סיפאפ. אני עדיין לא ניסיתי לבדוק בקופ"ח מאוחדת אם ישתתפו במחיר של ביפאפ ולכן אין לי מידע על כך.

בהצלחה, דוד מ
יצחק Posted - 08/21/2014 : 21:48:26
קודם כל לידיעה הרווח הגדול של היצרנים הוא דווקא על המסיכות ולא על המכשירים.

וזאת מחבר שלי שעובד בפיליפס.

עלות הייצור של המסיכה היא זניחה לעומת המכשיר.

איתור המסיכה הנוחה ביותר הוא המשימה החשובה ביותר לכל משתמש. והיא הרבה יותר מסובכת מבחירת המכשיר.

אין ברירה אלא לנסות ולהמשיך לנסות עד שמוצאים את המסיכה הנוחה ביותר.

אני למשל התרגלתי למסיכה מאד פשוטה וזולה יחסית בשם COMFORT CLASSIC ולא מוכן להחליף אותה בכלום.

ממליץ לך לנסות אותה אבל כמובן שהדבר אינדבידואלי.
avis Posted - 08/21/2014 : 18:29:28
לדעתי,
החברות מרויחות יפה על המסכות, כיון שהן יודעות שעבור מסכה אתה מקבל מהמושלם בכללית כ-800 שקל, הם לוקחים לא פחות מ-800 ש"ח עבור כל מסכה. בחו"ל המסכה עולה בסביבות 100$ (באינטרנט), מה שאומר שהסוכן קונה אותה עוד יותר זול כיון שהרכישה מתבצעת מול היצרן, כך שלהערכתי הם מוכרים אותה פי 3 מהמחיר שהם רוכשים בתור סוכנים. לא נראה לי שתמצא סוכן שיהיה מוכן להשאיל מסכות לנסיון, אבל אל תרפה, תדרוש ואולי תמצא מישהו שיסכים.
זה נכון שאת הקופה הם עושים ממכירת CPAP ששם הרווח הרבה יותר משמעותי.
עכשיו לעיקר,
רק אתה יכול לדעת מה מפריע לך במסכה זו או אחרת. תכין רשימה של הדברים המפריעים לך בכל מסכה חסרון מול יתרון, ואז חפש את המסכה שמינימום הפרעות יהיו צפויים לך ממנה, למשל, בעיה בנחיריים, בעיה עם הרצועות, בעיה עם ההתאמה לפנים, משקל, הזעה, נוחות בתנועה, נוחות כללית, תן ניקוד לעדיפויות ותראה עם מה אתה כן יכול להתפשר כי הרי בסוף זו צריכה להיות פשרה.
אני עשיתי זאת והגעתי למסקנה שאני יכול להתפשר ולסבול סד במקום רצועות, ואז בחרתי את המסכה TAP TAP - מאז אני ישן בצורה הכי טובה ומושלמת שהייתה לי מזה 20 שנה. אין זה אומר שלאחר מסכה זו תהיה נוחה.
בהצלחה,
peter Posted - 08/21/2014 : 16:45:13
תודה רבה מאד לכל המשיבים. השם המלא של המכשיר שאני משתמש בו REMSTAR AUTO A-FLEX והוא מכשיר אוטומאטי. בקשר ללחץ - בשלוש הזדמנויות כשלקחתי אותו כדי להתאים מסכה, אנשי המקצוע שינו את הלחץ, כל אחד שינה את הלחץ לפי מיטב הבנתו. לדעתי, הבעיה אינה במכשיר אלא במציאת מסכה מתאימה. כל מכשיר עושה את העבודה, אבל להתאים מסכה זאת בעיה קשה. מכיוון שיש לי בבית אוסף מסכות (לכל אחת יש חסרון אחר), לאחרונה התחלתי להשתמש ב - COMFORTLITE2, אבל גם היא לא נוחה ולא מאפשרת שינה רצופה. הייתי שמח לקבל המלצה על משווק או סוכן המאפשרים לנסות את המסכה לפני רכישתה. אני מבין היטב שכל המשווקים והסוכנים מרוויחים מעט מאד על המסכה, לכן לא כדאי להם להתעסק עם מתן שרות ללוקוחות שרוכשים רק מסכה. אבל כעת יש לי זכות להחליף גם מכשיר, אז אולי זאת ההזדמנות שלא תחזור על עצמה למצוא סוכן או משווק שיהיו מוכנים להקדיש טיפת זמן וסבלנות גם לנושא המסכה. כידוע, הקופה מאפשרת החלפת מכשיר אחת לחמש שנים, ואילו החברות מספקות רק 3 שנות אחריות על המכשירים. המכשיר הקודם שהיה לי התקלקל כעבור שלוש שנים וכמה חודשים, ונאלצתי לקנות מכשיר חדש על חשבוני ללא השתתפות הקופה. החברה רצתה המון כסף על התיקון, אבל זאת כבר אופרה אחרת. בקיצור, עדיף להיות בריא ולא להזדקק כל לילה ל - CPAP. לא פלא שרב האנשים לא מתרגלים ומעדיפים התמכרות לכדורי שינה על פני השימוש ב - CPAP.
avis Posted - 08/21/2014 : 14:38:47
PETER שלום,
מכיון שאינך משתמש חדש, אתה ודאי יודע שמסכה זה ענין אישי מאוד וכל מי שימליץ על מסכה לא בטוח שלך זה יהיה נוח, לכן רק בדיקה שלך מה נוח ומתאים לך אותה תרכוש.
המכשיר הפופולרי ביותר ואחד הטובים בשוק, אם לא הטוב שביניהם הוא RESMED AUTOSET S9, עם מעשיר לחות הוא הופך לכלי הנוח ביותר לישון איתו. מקריאה בפורום תוכל ללמוד הרבה ולקבל מושג מניסיונם של אחרים.
המכשיר מחברה מובילה, יש בו את כל הטכנולוגיה שקיימת כיום בשוק לשינה נוחה. בנוסף ניתן להוריד תוכנה לנתוח תוצאות ולמצוא בהישג יד הרבה הסבר תפעול וסרטים שיכולים לעזור בתפעול וכוון המכשיר.
לדעתי כל משתמש במכשיר עם ידע מינימלי, יכול להוריד תוצאות מהמכשיר בקלות לנתח את התוצאות ולכוון את המכשיר. בכל מקרה אתה תמצא הרבה מומחים בפורום שישמחו לעזור.
בהצלחה,
izibizi Posted - 08/21/2014 : 14:25:11
לא מכיר את המכשיר הזה אבל אם הוא לא עושה לחצים אוטומטי זה בהחלט סיבה הגיונית.

גם אני מציע לך להבדק במעבדת שינה אם לא נבדקת שנים רבות
txeng Posted - 08/21/2014 : 13:26:00
שלום,

מצטער לקרוא שאינך נהנה משינה טובה, אני סבור שזה מגיע לכולנו במסגרת זכויות היסוד של כל אדם. לי יש נסיון טוב ורב שנים עם מכשיר רספירוניקס מהסוג שציינת אך עם מסכה מסוג PROFILE LITE, האם ניסית או שקלת לנסות מסכה אחרת? חשוב להדגיש שסוג המסכה הוא האלמנט האישי ביותר בכל הסיפור ולכן רק הניסיון שלך יקבע מה יהיה טוב עבורך.

נקודות נוספות:
* האם הייתה לך לאחרונה בדיקה במעבדת שינה כדי שהם ימליצו לך על לחץ מתאים? לי זה עזר לפני כשלוש שנים. אגב, קופ"ח מאוחדת, באמצעות רופא המשפחה, נתנה לי הפנייה למעבדת השינה במרכז הרפואי וולפסון [אשר בדקו אותי במשך השנים האחרונות], כרגיל, הם היו מקצועים מאד.
* האם אתה משתמש במכשיר אוטומטי אשר תוך כדי שינה מתאים את הלחץ למצבך בכל רגע? אני מצאתי, לפני שנים, שיש שיפור מוחשי מאד אחרי המעבר למכשיר אוטומטי ולדעתי זה בהחלט שווה את ההפרש במחיר [במידה ותחליט לרכוש מכשיר חדש, מכל יצרן].

דוד מ
peter Posted - 08/19/2014 : 22:14:06
משתמש במכשיר REMISTAR RESPIRONICS והמסכה סויפט עם אפון.
השינה לא טובה, מתעורר הרבה ובבקר מרגיש עייפות רבה. לעיתים נדמה לי שבעצם לא ישנתי. השינה לא מרעננת.
izibizi Posted - 08/19/2014 : 22:04:34
במה אתה משתמש היום?
peter Posted - 08/19/2014 : 00:31:14
תודה רבה ליצחק על ההפניה. הקישורים אכן מקיפים, בטח הושקעה הרבה עבודה בהכנתם. הפורום הזה באמת מספק המון מידע, והוא ממש הצלה עבור משתמשים. על סמך עיון ראשוני בקישורים נראה לי שחלו שינויים מאז שהרשימה המושקעת הוכנה בחודש מרץ 2012, כך למשל אייל ירימי כבר לא מנהל את הסניף במדטכניקה. בכל אופן, אני מעריך מאד את ההתייחסות המהירה והמועילה, תודה רבה רבה, וממתין להמשך ההמלצות האישיות שיש לחברי הפורום להציע. על סמך רשימת הקישורים של יצחק הופתעתי לראות שיש שפע הצעות, בנוסף לים האתרים המשווקים מכשירים ומסכות באינטרנט (אתרים שאמינותם לא ברורה).
avis Posted - 08/18/2014 : 22:13:38
כדאי גם להשוות ולבדוק אפשרות לרכוש מכשיר מארה"ב, תמצא הרבה פוסטים בנושא.
יצחק Posted - 08/18/2014 : 20:24:07
שלום פיטר

צריך לפנות פשוט ישירות ליבואנים הרשמיים של המכשירים והמסיכות ולא לסוכנים עלומים

שים לב לא חייבים לרכוש מכשיר ומסיכה מתוצרת אותו יצרן. חלק גדול מהיבואנים מחזיקים גם מסיכות של יצרנים אחרים/

על המכשירים המומלצים בפורום תוכל לקרוא בפוסטים אחרים ובטח תקבל כאן המלצות.

יש לנו כאן בפורום קישור לכל היבואנים בדף זה:
http://www.portan.co.il/forums/topic.asp?TOPIC_ID=299

סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.02 שניות.