סיפאפ פורום ישראל
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 חיטוי יסודי

שימו לב , עליכם להירשם לפני הוספת התגובה.
להרשמה, ליחצו כאן.

רזולוציית מסך:
שם משתמש:
סיסמא:
מצב עיצוב:
עיצוב: מודגשאיטליקקו תחתוןקו חוצה יישור לשמאלממורכזיישור לימין קו מפריד קישורמיילתמונה חוקציטוטרשימה

הודעה:

* HTML לא פעיל
* הקוד פעיל
פרצופים
חיוך [:)] חיוך גדול [:D] קול [8D] ביישן [:I]
לשון [:P] רשע [):] חיוך [;)] ליצן [:o)]
עין שחורה [B)] מספר שמונה [8] מבואס [:(] ביישן [8)]
אני בהלם [:0] כועס [:(!] מת [xx(] ישנוני [|)]
נשיקות [:X] מאשר [^] לא מאשר [V] שאלה [?]

הודעות    קודמות
zaigm נכתב - 07/17/2014 : 21:50:17
האם יש למישהו עצות או רעיונות לחיטוי יסודי מדי פעם למסכות, בנוסף לחיטוי היומי במגבונים לחים ?
אחרוג ממטרות הפורום, ולאור המצב באזור בואו נחזיק אצבעות לחיילנו ולתושבי הדרום ונקווה לטוב.
19   תגובות    אחרונות    (החדשים ראשונים)
jzomer Posted - 08/29/2014 : 07:36:38
ok
תודה
txeng Posted - 08/25/2014 : 21:22:28
שלום,

בעניין כלור ומחלת הסרטן. במחשבה שניה, הסבר מקיף איננו נושא מתאים למטרת הפורום זה ולכן אמנע ממנו. מצד שני פטור בלא כלום אי אפשר ולכן אוסיף מספר משפטים.

כאשר בשפת העם אומרים "כלור" אנשים שונים חושבים על חומרים שונים. למשל, כלור גזי משמש [בין עשרות שימושים שיש לו] לחיטוי מי בריכות שחיה והוא שונה לחלוטין מאקונומיקה המשמשת בבית. חשוב לדעת שאקונומיקה נבדקה ע"י הגורמים המקצועיים הרשמיים ברב המדינות המפותחות ונמצא שהיא **איננה** חומר מסרטן. יש לאקונומיקה סיכונים אחרים אך לא סרטן. לעומת זאת, כלור גזי, אשר בעצמו איננו חומר מסרטן, עלול ליצור תרכבות אחרות אשר גורמות לסרטן.

נראה לי שאפשר להסתפק בזה מכיוון שאינני רואה קשר בין כלור גזי לציוד סיפאפ.

דוד מ
txeng Posted - 08/23/2014 : 17:18:50
שלום זומר,

שימוש חוזר במי חמצן. הכל תלוי כמה קשה "עבדו" מי החמצן. כאשר מי חמצן משמידים מיקרואורגניזמים הם מתפרקים [שיטת קמיקזה, אם תרצה]. היות ועלות מי המצן בהם השתמשת איננה גדולה, המלצתי היא לזרוק לאסלה ולא לשמור לשימוש נוסף.

בעניין כלור ומחלת הסרטן. יש בנושא הרבה אי בהירות ולכן אי הבנות. בתחילת שבוע הבא אחזור לנושא עם הסבר שלדעתי יהיה מובן לכל קורא. כמקדמה אציין שכלור ואקונומיה אינם אותו חומר.

דוד מ
jzomer Posted - 08/23/2014 : 09:20:22
מצאתי בשתי שניות-
קשר בין כלור לסרטן
השימוש הרב בכלור לצורך חיטוי בריכות שחייה גרר אחריו מחקרים רבים שבאו לבדוק האם דרך זו אכן טובה ואילו נזקים עלולים להיגרם לטווח הארוך.

מחקר שנערך בברצלונה בנושא קבע ששחייה במי בריכה העוברים חיטוי בכלור מעלה את הסיכון לחלות בסרטן שלפוחית השתן. מתברר שהתרכובת שנוצרת בין הזיעה והכלור מובילה להיווצרות חומרים קרצינוגנים מסוכנים המעלים את הסיכון לסרטן. כמו כן, נמצא גם שחומרים אלה עלולים לגרום לאסטמה, בגלל גירוי תדיר של מערכת הנשימה.

במהלך הבדיקות השונות שעברו הנחקרים, נערכה בדיקה של האוויר הננשף על ידי שחיינים בבריכה המכילה כלור. מניתוח הכימיקלים שהכיל האוויר התגלו חומרים שונים המסמנים על פגיעה בחומר התורשתי של התא (ה-DNA). סמנים אלו מעידים על סיכון גבוה להתפתחות גידולים ואבחונם ובכך על עליית הקשר לסרטן.

מבחינת האסטמה, הכלור עלול לגרום גירוי אלרגי למערכת הנשימה שמגביר את הסיכון להתפתחות האסטמה. ולכן, ילדים רבים נמצאים בסיכון גדול להתפתחות אסטמה וייתכן שיש קשר בין תדירות השחייה בבריכה להיארעות מחלת האסטמה בקרב ילדים.

יצחק Posted - 08/22/2014 : 18:28:13
היום השריתי את המסיכה (בלי הרצועות) ל- 10 דקות במי חמצן 3%

השתמשתי בדי הרבה מי חמצן בשביל ההשריה. מעריך כ- 200 מ"ל לפחות.

דוד - האם יש לזרוק מי החמצן לאחר השימוש או ניתן להחזיר לבקבוק ולהשתמש בשנית?
txeng Posted - 08/21/2014 : 22:34:20
שלום,

הבדיחה טובה, אספר לחברים שלי.

לגבי פטריה בציפורן לא אוכל לענות כי אינני יודע. אם עדיין לא שאלת רופא עור כדאי לחשוב על זה.

לגבי הגדרת אקונומיקה כחומר מסרטן [כאן אני יודע]. מדובר בפולקלור עממי ללא בסיס מדעי. אקונומיקה [ידועה גם כ: היפוכלוריד] איננה מוגדרת כחומר מסרטן ע"י שום רשות או מוסד בדיקה מוסמך. סיפורים באינטרנט יש תמיד וגם דוחות על "מחקרים" שונים - אל תניח לפולקלור הזה להדאיג אותך. הידע המדעי והרפואי הקיים קובע שאקונומיקה איננה גורמת לסרטן [אבל היא מסריחה מכלור].

דוד מ
jzomer Posted - 08/21/2014 : 15:36:03
לא קשור בכלל אבל האם מי חמצן יכולים גם לחסל פטריה בציפורן הרגל?יש המשתמשים באקונומיקה אבל כלור מסרטן בנוסף להיותו מחמצן.אולי אתה יודע?

ולסיום בדיחה- אחד שאהב להשתכר שתה בתחילה וודקה 40 אחוז אחר כך עבר לאראק 55 אחוז וכשזה לא הספיק התחיל לשתות אלכוהול 70% .
בהמשך כשזה לא עשה לו את זה עבר לאלכוהול 95%.

חש חולה והלך לבית חולים.בבדיקות אמרו לו שמצבו ממש לא טוב ויש לו אי ספיקת לב מסוכנת ומיים בריאות.
פנה לאשתו ואמר לה: את רואה -אמרתי לך שה5% האלו יהרגו אותי!!!!
txeng Posted - 08/19/2014 : 23:42:57
שלום,

כתבתי לא מעט על חיטוי, אך עניין אחד לא הוזכר עד כה. זה עלה כאשר חבר שאל אותי אם כדאי לקחת אלכוהול מרוכז, למשל 96%, כי חומר "חזק" יחטא טוב יותר.

תשובה: לא !

לצורך חיטוי, הפעילות הטובה ביותר היא לתמיסות מימיות של אלכוהול [גם אתיל אלכוהול וגם איזופרופיל אלכוהול, IPA] בתחום 60% - 90%. יותר מ 90% פחות פעיל וכך גם מתחת ל: 60%. אני נוהג להשתמש בתמיסת 70% במים.

תשובה דומה בקשר למי-חמצן. נהוג להשתמש ב: 3% כי זה הריכוז שמתאים לשימוש על העור שלנו [כמובן לא עיניים]. המסכה "תסתדר" גם עם מי-חמצן של 6% אך אין צורך. בנוסף זה עלול להשאיר שטחים לבנים על עור הידיים; הסימנים יעלמו אחרי כמה שעות. תועלת זה לא מביא.

בתמיסת מי-חמצן 3% רוב האנשים יכולים לטפל עם ידים חשופות; בגמר הטיפול כדאי לשטוף במים.

דוד מ
jzomer Posted - 08/16/2014 : 12:38:07
אכן סביעור גורם לריח קל שנשאר במסיכה .שטיפה במים עם קצת סבון ריחני מסלקת את הריח.
לא ניסיתי מי חמצן כי חששתי שיגרם נזק לחלקי הפלסטיק
אנסה להשתמש
תודה רבה על העצה
zaigm Posted - 07/25/2014 : 13:59:34
מסכים בהחלט לגבי המחירים בבתי המרקחת, למי חמצן 100 מ''ל שילמתי 11 שח,
ובאותו מחיר אצל הספקים אפשר לקבל ליטר.
txeng Posted - 07/25/2014 : 13:40:53
שלום,

בהמשך לחיטוי מסכה.

יתרון של מי חמצן הוא שבעת החיטוי הם מתפרקים למים ולחמצן בלבד.

יתרון שני הוא המחיר. באתר האינטרנט שהוזכר ברשימה הקודמת מוצעים מי חמצן במחיר 9 ש"ח וסביעור במחיר 50+ ש"ח - המחירים לבקבוק של ליטר.

סביעור.
יש לי הסתייגות מסביעור לצורך חיטוי מסכה - בנוסף לעניין המחיר - מפני שלא ידוע לי אם החומרים הנמצאים בו נספגים בחומרים הפלסטיים מהם עשויות המסכות. לעומת זאת ידוע בודאות כי מים וחמצן, הנוצרים ממי חמצן, אינם מזיקים למסכות.

היכן משיגים מי חמצן.

1. אפשר לבדוק עם הספק באינטרנט באתר שהוזכר ברשימה הקודמת.

2. בית מרקחת בדרך כלל איננו מקור טוב מפני "מחירי בית מרקחת". לרוב הם מציעים בקבוקים קטנים לצורך חיטוי פצעים או לחיטוי עדשות מגע, וזאת במחירי בית מרקחת. מכל מקום שווה לבדוק, תשאלו על מחיר וריכוז מי חמצן.

3. מקור טוב הוא ספקי כימיקלים למעבדות. כמו כל דבר אפשר לבדוק באינטרנט אך אתרי האינטרנט אינם נותנים מידע רב ולכן צריך להתקשר טלפונית. מספר ספקים הזכורים לי הם: חן שמואל בחיפה, יואל נעים ברחובות, ופרוטארום במפרץ חיפה ובהרצליה - כמובן יש רבים אחרים.
*** כאן אזכיר שנית: לא רצוי לרכוש מי חמצן בריכוז גדול מ 6%. לפני שימוש צריך למהול עד לריכוז 3%.

דוד מ
יצחק Posted - 07/24/2014 : 09:50:03
אשר לקנות בבתי מרקחת

אני הולך לנסות גם את הסביעור שהציע זומר
zaigm Posted - 07/23/2014 : 23:01:43
תודה דוד על תשובתך המנומקת, ובאיזה רשת או סוג של חנויות אפשר למצוא מי חמצן בתמיסה של 3%.
יצחק Posted - 07/23/2014 : 22:27:08
תודה רבה על ההסבר המעמיק

ועל ההשקעה דוד

txeng Posted - 07/23/2014 : 20:29:18
שלום,

הזדמן לי לקרוא את השירשור הזה המתייחס ל"חיטוי יסודי למסכה". נראה לי שיש אי בהירות רבה סביב נושא זה ולכן אנסה להסביר כמה עקרונות, למשל ההבדל בין חיטוי לניקוי. כדי לא להפוך זאת למסובך מאד אתייחס רק לעיקר ולא לכל הפרטים, אך כל מה שאכתוב הוא נכון [כלומר, רק אמת אך לא כל האמת]. למרות זאת מתקבל סיפור ארוך ואני מתנצל על זה.

* ניקוי: מסלק חומרים זרים מהשטח אותו מנקים. למשל, שומני גוף מבמסכה, אבק מהשיש במטבח וגם חלק מהחיידקים.
* חיטוי: השמדת מרבית (!) המיקרואורגניזמים. למשל, חיידקים [=בקטריות], עובשים.
* עיקור: השמדת כל המיקרואורגניזמים. למשל, הנ"ל וגם וירוסים, ספורות [spores].

בדרך כלל מבצעים ניקוי לפני שניגשים לחיטוי או עיקור.

מים ודטרגנט מתאימים לפעולת ניקוי. יש מעט חומרי ניקוי המכילים בתוכם גם חומר חיטוי ולכן שימוש בהם מאפשר חיטוי חלקי [כלומר השמדת חלק מהחיידקים]. בדרך כלל חומרי הניקוי אינם מסוגלים לבצע חיטוי ולהשמיד את מרבית החיידקים, לפיכך אלה מאיתנו שמשתמשים בחומרי ניקוי בלבד צריכים לבדוק את החומרים שלהם ולהחליט אם ברצונם לבצע גם חיטוי [אני נוהג לעשות זאת כל 3 חודשים].

חיטוי דרוש מידי פעם לאבזרים הנמצאים במגע קבוע עם הגוף, למשל מסכת CPAP, סד הנמצא בפה, או קטטר [לא עלינו]. החיטוי מתאים למקרים בהם העור שלם ולרוב המקרים בהם הטיפול איננו חודר את העור.

עיקור נחוץ לאותם מכשירים החודרים דרך העור לתוך הגוף. למשל בעת ניתוח או אצל רופא שיניים.

** חומרי חיטוי הזמינים למשתמשים שאינם צוות רפואי **

1. אקונומיקה. יעיל מאד, זול, זמין, אך *לא* מתאים לחיטוי מסכה עקב ריח של כלור.

2. אלכוהול. קיימים שני סוגים: [א] כהל אתילי או אתנול, [ב] איזופרופיל אלכוהול או פרופנול או IPA. שניהם מחטאים טובים כאשר הם בצורת תמיסה במים בריכוז 60-90%. כאשר ריכוז האלכוהול נמוך מ: 50% כושר החיטוי ירוד מאד.

אני מבין שרבים מאיתנו משתמשים במגבונים עם אלכוהול יום-יום. חשוב להקפיד שרכוז האלכוהול יהיה לפחות 60% ושלא יהיו במגבונים חומרים נוספים, מלבד אלכוהול ומים. [מצאתי באינטרנט לפחות 3 ספקים למגבונים עם אלכוהול].
*חשוב* אני מציע לא להשתמש במגבונים המיועדים לעור של תינוקות, אילו מכילים תוספים שונים כדי להגן על עור התינוק ולרוב הם ללא אלכוהול. אינני בטוח ביכולת החיטוי שלהם, ומנגד התוספים שיש בהם עלולים להזיק לחומר ממנו עשויה המסכה.

3. מי חמצן. תמיסה של 3% היא חומר חיטוי מעולה ולא יקר. כאשר נדרש חיטוי מומלץ להשרות את המסכה [עם או ללא הרצועות] למשך 5 דקות במי חמצן 3%. אני עושה זאת כל שלושה חודשים.

מצאתי אתר אחד באינטרנט שמציע מי חמצן 3% בבקבוק פלסטי של ליטר במחיר נמוך מ: 10 ש"ח; www.wohl.co.il/category/liquid אין לי שום קשר או ניסיון עם האתר הזה ומן הסתם יש עוד ספקים. לעצמי אני משיג מי חמצן ממקור אחר כפי שתראו בהמשך. מי חמצן ברכוז 3% ניתנים לשמירה בארון לפחות לחצי שנה, מעבר לזמן זה הם מאבדים את פעילותם בהדרגה. הקפידו שבאיחסון לא יהיה שום חלק מתכתי במגע עם מי החמצן.

מי חמצן 3% בדרך כלל אינם תוקפים חומרים פלסטיים אך לא כדאי להשאיר את המסכה בתוך התמיסה ליותר מ:10 דקות [לחיטוי דרושות 5 דקות]. יש להפריד מהמסכה חלקי מתכת העשויים אלומיניום או ברונזה לפני טבילה במי חמצן [בדרך כלל אין במסכות חלקי מתכת]. סיבה: מי חמצן עלולים לגרום לקורוזיה קלה בחלקי מתכות אלה.

אתם עשויים למצוא באינטרנט "המלצות" לרכישת מי חמצן בריכוז 32% ולמהול אותם בעצמכם - זה חוסך עלויות. אל תעשו זאת!!! מי חמצן ברכוז מעל 25% הם חומר מסוכן מאד! אל לכם להתעסק עם זה. לעומת זאת, מי חמצן בריכוז 3-6% לחלוטין אינם מסוכנים וניתן להחזיקם בבית כמו שאתם מחזיקים תרופות.

לסיכום:
אנו מנקים את המסכה בעזרת חומרי ניקוי; אני נוהג להשתמש בדטרגנט שאיננו מכיל שום תוספות [לא ריח ולא הגנה על עור הידיים וכיו"ב]. חיטוי המסכה מידי פעם חשוב מאד; אני נוהג להשתמש במי חמצן 3% כל 3 חודשים.

דוד מ

jzomer Posted - 07/23/2014 : 09:09:10
מדיח כלים
סביעור
avis Posted - 07/18/2014 : 09:02:24
גם אני מוציא את הנחירונים שוטף במים חמים וסבון, משרה 20 דקות וזה כמו חדש,
במקום רצועות יש לי סד, ניתן לצחצח עפ מברשת שיניים פעם בשבוע, בנוסף, פעם בחודש משרה את הסד עם טבלית של ניקוי שיניים תותבות ע"פ ההוראות וזה יוצא כמו חדש.
רותי, אגב, במחשבה שניה הייתי צריך להזמין סד נוסף כחלקי חילוף, אם עוד לא מאוחר תרכשי עבורי כמובן שאשלם לך.
יצחק Posted - 07/17/2014 : 22:52:56
אני משרה פעם בשבועיים את המסיכה (בלי הרצועות)

במים חמימים עם סבון כלים למשך כשעה ואז מייבש, לא בשמש

מגבונים לדעתי לא ממש מחטאים את המסיכה.

עם הזמן נוצרת שכבת שומן מהפנים על המסיכה והיא עלולה להזדהם בחיידקים ו/או פטריות ולכן חשוב לשמור על הגיינה
n/a Posted - 07/17/2014 : 22:26:15
אפשר לשטוף בסבון ומים ולייבש. כל סבון מחטא, לפי הרצאה ששמעתי מאחד הרופאים.
אולי כדאי לשאול במעבדות שינה איך הם מנקים. לי המגבון ולפעמים סבון מספיק.

סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.03 שניות.