הודעות קודמות |
avis |
נכתב - 07/16/2014 : 09:34:01 להרתיח מים מסוננים (ע"י פילטר ביתי כלשהו), ללהניח להם לנוח ולהתקרר שהמשקעים ירדו מטה, למזוג את רוב המים העליונים לא עד הסוף בכדי להימנע ממשקעים ואבנית, להעביר לכלי אחסון, בקבוק יעודי עם פקק. אפשר להכין כמות שמספיקה למספר ימים, שבוע.
|
12 תגובות אחרונות (החדשים ראשונים) |
יצחק |
Posted - 07/20/2014 : 21:36:23 תודה רבה דוד
תודה על ההבהרה |
txeng |
Posted - 07/20/2014 : 18:14:41 שלום,
** תיקון טעות בקשר ליחידת מים תמי 4 **
בעקבות הערתו של יצחק בדקתי שוב את המפרטים של מכשירי הטיפול במים. אני חייב להודות שהוטעתי לגבי מכשיר תמי 4, וטעיתי כי לא בדקתי כראוי את המידע שקיבלתי.
עובדתית, מכשיר תמי 4 איננו מיועד להרחיק מינרלים מהמים - המכשיר שעושה זאת הוא תמי ROS. כמובן שיש מכשירים אחרים העושים פעולה זו.
המפתח הוא מערכת אוסמוזה הפוכה. זו בדרך כלל מערכת של שלוש יחידות הנקראות בשפת העם "פילטרים" או "סננים". במרבית המיקרים מערכת זו מותקנת בחלל שמתחת לכיור המטבח. מערכת זו של תמי איננה נפוצה כמו תמי 4.
לפיכך בכל מקום שכתבתי תמי 4 צריך להיות תמי ROS.
היות ומכשירים מסוג תמי ROS פחות נפוצים, סביר שלחלק גדול מהקוראים אין גישה למכשיר כזה. במקרה זה אני חוזר להמלצה הקודמת - מים מזוקקים מתחנת דלק + הרתחה לסילוק חיידקים.
מצטער על הטעות, דוד מ |
יצחק |
Posted - 07/19/2014 : 21:10:20 במחשבה נוספת אני לא חושב שהתמי 4 שיש לי בבית למשל עובד בשיטה של אוסמוזה הפוכה
יש לו רק מסנן פחם ונורת UV
ראו מהאתר שלהם:
מערכת סינון - מסנן פחם יצוק בעל כושר סינון של 2 מיקרון מערכת טיהור - מנורת UV בחוזק 11 וואט, אורך גל 254 ננומטר
כך שאינני חושב שהוא מנקה אבנית או מינרלים מומסים מהמים.
|
יצחק |
Posted - 07/19/2014 : 16:53:05 תודה רבה על ההבהרות דוד |
avis |
Posted - 07/19/2014 : 14:11:12 תודה דוד על ההבהרה, כשכתבתי מסוננים התכוונתי ממערכת סינון בדומה למתקני המים שציינת, בנוסף אני מרתיח אותם לבטחון נוסף. יישר כח, |
txeng |
Posted - 07/19/2014 : 13:50:09 שלום לכולם,
נכתבו כאן כמה דברים לא נכונים לגבי מים מזוקקים וכדי למנוע אנשים מלהקשות על עצמם ללא צורך אנסה להעמיד דברים על דיוקם. יש לי ידע רב בתחום זה כי אני מהנדס כימאי ותיק מאד, ובהשכלתי דר' להנדסה כימית [לא דר' לרפואה].
1. אין שום נזק בשתייה של מים מזוקקים - זה לא טעים לאנשים רבים, אך לא לכולם זה מפריע; נהפוך הוא יש טענה שלהכנת קפה - מים אלה טובים יותר ממי ברז. יתר על כן, כמעט כולנו שותים מים מזוקקים מידי פעם [לא תמיד אנו יודעים זאת]. הראיה: יש מערכות ביתיות רבות לשיפור מי שתיה, למשל תמי 4 ואחרות. במרבית מערכות אלה יש יחידת "אוסמוזה הפוכה" אשר מפיקה מים באיכות של מים מזוקקים. בביתי משתמשים במערכת כזו כ: 25 שנים ובריאות בני משפחתי איננה שונה מזו של חבריהם ששותים מי ברז.
2. הדיון בפורום מביא אותי להמלצה נוספת. אם בהישג ידכם מכשיר מסוג תמי 4 או דומה לו, קחו ממנו מים לצורך מעשיר הלחות של מכונת הנשימה - אין שום צורך בטיפול נוסף. הסבר: המכשירים לשיפור במי שתיה כוללים כאמור יחידת אוסמוזה הפוכה לסילוק מינרלים וגם יחידה לחיסול חיידקים. עבור אלה שרוצים לדעת יותר: בתמי 4 זו מנורת UV שמשמידה חיידקים ובמכשירים אחרים יש מסננן שמרחיק חיידקים. [אני מכיר בכך ש"מסנן חיידקים" מזכיר לותיקים שבינינו מערכון של שי אופיר על ציונה והעין המקולקלת - אך כיום זה כבר לא פיליטון אלא ציוד מקובל ומאושר ע"י הרשויות לשימוש בתעשיית התרופות, למשל].
לסיכום. אם בהישג ידכם מכשיר לשיפור מי שתיה [תמי 4 או שוה ערך] קחו ממנו מים עבור מכשיר הלחות - זה מתאים בול!
דוד מ |
יצחק |
Posted - 07/17/2014 : 22:54:01 אז זה מה שדוד כתב בדיוק
אפשר לקחת מים מתחנה ולהרתיח אותם |
n/a |
Posted - 07/17/2014 : 22:20:26 אני מניחה שבמים למצברים לא מקפידים על נקיון מוחלט אלא על הוצאת מינרלים.
|
avis |
Posted - 07/17/2014 : 20:29:20 יש הבדל בין מים לתרופות ומים מצברים? |
n/a |
Posted - 07/17/2014 : 19:31:54 מים מזוקקים משמשים בדרך כלל למהילת תרופות אז לא נראה לי שאסור לשתות אותם (פרט למים מתחנות הדלק) מה שכן - לא מומלץ כי הם תפלים. למעשיר הלחות הם בוודאי טובים. |
avis |
Posted - 07/17/2014 : 13:46:24 ממליץ להתייעץ עם רופא לפני שמשתמשים במים מזוקקים, למיטב ידיעתי אסור לשתות מים מזוקקים, אבל אולי כן מותר להשתמש בהם למכשיר? |
txeng |
Posted - 07/16/2014 : 20:49:15 שלום לכולם,
אפשר להשיג מים מזוקקים בתחנות דלק במיר נמוך יחסית, שם זה נמכר לצורך שימוש בסוללות [פעם הסוללות של הרכבים לא היו אטומות ודרשו תוספת מים מזוקקים לעיתים מזומנות]. מכל מקום אני מציע לא להשתמש בהם כפי שהם!
כאדם שהיה במשך שנים אחראי על הכנת חומרי עזר לענף הרכב ידוע לי שהמים המזוקקים שנמכרים ברוב תחנות הדלק עומדים בדרישה של אפס מינרלים, שמפריעים לסוללה וגורמים למשקעים במכשירי לחות. מצד שני, נקיון מחיידקים איננו, ולא היה, דרישה במפרט של מים לסוללה.
כדי לקבל מים טובים למכשיר לחות צריך להרתיח, כ-3 דקות, מים מזוקקים שרכשתם עבור סוללה של רכב וכך להשמיד את החיידקים. בדרך זו תקבלו מים מזוקקים באיכות טובה יותר מאשר הרתחה וסינון של מי ברז.
דוד מ |